tisdag 16 februari 2010

Skit Nova

Hon har stuckit ut genom grinden igen. Dessutom tagit med sig Love och gått in till hingsten. Nu är det verkligen inte roligt, jäkla skit häst!!!

Vad ska vi göra, man törs ju inte ha henne ute nu. Bygga om hagen är heller inte det enklaste nu med all snö. SKIT, SKIT, SKIT!!!

6 kommentarer :

Urra sa...

Vaddå, det är väl världens bästa häst???

Jörgen sa...

Eftersom det är just grinden hon ser som utgång borde det väl räcka med att sätta en "fågelskrämma" där eller precis utanför, d.v.s något hon är rädd för: reklamvagn, vattenkanna, brevlåda, soptunna etc...

Urra sa...

Kanske du kan ställa dig där, Jörgen???

Anonym sa...

Oj. Besvärligt, för länge, länge var jag med om liknande. Inte för om jag vet om mina tips är bra, men mer el är aldrig fel. Om man inte gör som Lussan Nathorst enligt hörsägen gjorde. Ställde en tävlingshäst som var konvalecent, som inte gått i hage på flera år, i en sjukhagemed rejält med el. Hästen fattade inte vad som hände när den fick stötar och fick panik och rev hela hagen.

Ha Nova inne medans hon brunstar, om det är det hon gör och/eller byt hage och se till att där är stark el, typ med ett aggregat gjort för tjurhagar. Förhoppningsvis så är det lättare att ordna med staket till nästa brunst eller nästnästa om en brunstcykel är 22 dagar.

Hoppas det lugnar sig för er.
/U

Elisabeth sa...

Ja det är ofta stona som går in till hingsten. Man ska kunna koppla elen så att den blir starkare på en viss sträcka som grinden tex. Själv kommer jag inte ihåg hur man gjorde. Rosa kommer nog ihåg, ni kan gå in på hennes blogg och fråga.
När det är gjort kan det bli ännu större effekt om man blöter hästen framtill.
Jobbigt alltihop för er, hoppas det ordnar sig.

Maria sa...

Ååå, vad gullig alla är. Önskar Nova vore lika gullig.

Tack alla för er omtanke.
Många kramar