lördag 27 februari 2010

Pigg & trevlig/lugn & fin

Ja, det är Nova och Love det...


Syrran var uppe tidigt i stallet idag, så att Nova skulle få komma ut en stund. Man måste ju vara i stallet och passa Nova ifall att hon springer igenom. Hon hade inte alls brytt sig om hingsten idag. Däremot så gör han allt för att visa upp sig från sin bästa sida...


Under dom två timmar som Novis fick vara ute, fixade och smorde syrran sadlarna. Vi har rena och fina prylar till hästarna nu må ni tro...


Därefter gav dom sig ut på nästan en timmes trav och galoppträning. Nova hade varit jättehärlig, pigg och glad. När syrran kortade upp tyglarna började Nova trippa och ville iväg, så brukar hon aldrig göra. Lilla damen börjar att bli en häst som passar syrran tror jag, hoppas det håller i sig!
Nova blir tydligen ganska hård i munnen när hon är framåt så det tog tid att få henne att lyssna. Men vad gör väl det, huvudsaken hon är pigg! En "bakutare" hade det blivit i galoppen, men inga riktiga "brallningar", bra!
Hon hade gjort fina galoppfattningar ifrån skritten, det har vi inte tränat på, så det var ju oxå bra. Men gud vad mycket som var bra, kanske det håller på att vända igen!!!

Love har blivit körd en halvtimme ungefär. Han var lugn och fin idag, fick trava mycket i lugnt tempo. Det var jobbigt för honom, han var alldeles andfådd och svettig när han kom in i stallet.
Han fick stå kvar inne med Nova.

Syrran var i stallet i 3,5 timme, hon ska kanske upp igen sedan, så hästarna får vara ute en stund till. Vi är nog väldigt, väldigt måna om våra "odjur"... Känns helt galet att Nova måste stå inne, men vi törs inta chansa att ha henne ute när ingen är där, tyvärr.

3 kommentarer :

MoM sa...

Det verkar som att syster yster haft en bra dag med pållarna. Det gör nog både dem och henne gott. Är du avundsjuk? Din tid kommer bara du blir frisk. Din relation till hästarna pendlar mellan försäljning och att de är pigg, trevlig, lugn o fin. Hur ska du ha´t? Bra med omväxling eller hur?

Maria sa...

Ja, vad är det man brukar säga? Omväxling förnöjer, eller nåt sånt!!!
Eller typiskt mig, kan man oxå säga...

Urra sa...

Jag hade en superdag i stallet, mitt humör har verkligen varit på topp. Det var länge sedan jag mådde så bra. Sen att Nova var en riktigt rolig häst att rida gjorde ju inte saken sämre.

Jag trodde nästan hon hade ont först när jag kortade upp tyglarna och hon började trippa. Det var en helt annan häst.