söndag 15 januari 2012

Sjuk

Jag har varit sjuk sedan i fredags. Igår fick jag åka till doktorn, då det var helt tjockt i halsen. Jag hade början till halsböld, så nu äter jag penicillin och har varit slut hela helgen.


Igår kväll var vi bjudna hem till Tildas familj på "releaseparty", dom hade åtta avsnitt från Ponnyakuten tre. Jag kunde inte stå emot att gå, satt i en fåtölj och njöt av alla avsnitten, inte alltför ansträngande (höll mig på avstånd för att inte smitta någon). Ikväll klockan sju börjar Ponnyakuten på Barnkanalen, ni måste titta... Tilda var med ganska mycket i första avsnittet...

Lilly, syrran och hennes barn har tagit hand om hästarna nu när jag är sjuk. Barnen har varit jätteduktiga att hjälpa till. I fredags var syrran, Linn och Lukas upp och pysslade med dom, det blåste mycket så ingen häst blev motionerad.

Igår red syrran Mistral medan Lilly och Linn körde Love och idag red Lilly Mistral medan Linn och Lukas körde Love... Det är så roligt, Love blir mer motionerad nu sedan vi skaffat en tredje häst än vad han blev förut, hur går det ihop?
Lilly avslutade med att prova en galopp på Mistral själv runt travbanan, hon impade med att galoppera nästan ett halvt varv... Sedan berättade hon att det inte var planerat att galoppera så långt, hon fick helt enkelt inte stopp på honom. Men hon blev inte rädd , det var ju skönt. Tycker att hon börjar bli tuffare i ridningen igen, det känns himla bra. Den här veckan har hon varit uppe i stallet och ridit/kört i fyra dagar, hon har inte varit beroende av att jag ska ha varit med, bra! Det börjar gå framåt, mamman blir glad, främst för tjejen min!


Henke springer med Nova, hon är fortfarande ohalt och blev lycklig av att få springa lite...

Novas ben ser ganska bra ut, lite svälld och lite varm. Vi fortsätter att ge henne Arnica, hon har vilat i sex dagar och får fortsätta att så göra några dagar till... Tråkigt att detta skulle hända nu när vi hade börjat kommit igång med ridningen, men bra ändå att hon och jag blev dålig samtidigt. En mindre häst för syrran och barnen att ta hand om...

1 kommentar :

Urra sa...

Det är inte så ansträgande eftersom det är så skönt att vara i stallet. När jag dessutom får med mig familjen så kan jag definitivt inte klaga. Alla var nöjda efter dagens pass. I fredags var det jag som till slut ville åka hem.