fredag 21 maj 2010

Börja om från början,...

...börja om på nytt! Det är vad karln min och jag har fått göra vad gäller målningen av huset. Vilken misär!!! Det började igår (torsdag) morse med att JC ringde mig på jobbet och sa att bräderna som vi lasyrmålade i fjol hade tagit slut så vi måste måla fler. Då blir jag såklart apstressad och mina kära kolleger ställer upp och jobbar för mig idag så jag kunde ta en ut semesterdag idag. Tack snälla arbetskamrater!

Karl'n min tog oxå ledigt idag, och vi började dagen med att åka o köpa färg. Då visade det sig att vi inte kan måla täcklasyr ovanpå lasyren som vi målat i fjol utan vi måste grundmåla om allt vi redan gjort, för att sedan kunna måla med täcklasyr. (Vi hade först tänkt ha vanlig lasyr, men som ni sett på bilderna från tidigare inlägg så ser bräderna nästan omålade ut, därför ändrade vi oss och bestämde oss för täcklasyr istället). Så istället för att måla huset en gång med täcklasyr som vi trodde att vi skulle göra i sommar, så åker vi på att måla med grundfärg en gång och sedan täcklasyr två gånger. Semestern är räddad!!!

Nä, allvarligt talat så blev det verkligen en kalldusch för oss! Det blir alltså till att måla, måla, och åter måla... Huset kommer totalt att ha blivit målat fyra gånger när vi är klara, det ni!


Se vad fint det blir med grundmålade bräder. Vädret har varit fint och JC och jag har haft det riktigt bra. Vi gillar att jobba ihop, tur för det i alla fall!


Nygrundat, dagens brädhög!


Här tvättar jag vindskivan, fin utsikt! Vi har även hunnit grundmåla lite på gaveln.

Nu ska vi iväg till mamma & pappa på middag, härligt med maten serverad!

Igår red jag Nova upp mot Kliss, vi blev svettiga båda två i värmen. Idag rider Karin henne, bra.

3 kommentarer :

Malin sa...

Åh stackars er, fy vad tråkigt!
Det har gått bra på jobbet idag,hellre det än att måla brädor!!!! Kramar Malin

Urra sa...

Ja, har man inte jobb skaffar man sig. Huset kommer nog bli supersnyggt och tur med vädret hade ni oxå.

Det hade gått bra för Karin att rida. Hon hade varit ute med Tilda och Fanny och galopperat.

Kerstin sa...

Tur ni kan jobba ihop. Det kan inte jag om min sambo!! hi hi!!