lördag 22 januari 2011

Träning nr 2 för Gunilla

Har varit och tränat dressyr för Gunilla igen. Det är så himla, himla roligt! Och Nova är verkligen en pärla att handskas med och rida, hon vill så väl.
Hon blir alltid lite nervös när vi tar fram transportskydden, det visar hon genom att bajsa lite löst flera gånger, precis som att hon vet att nåt är på gång.
Sedan tar syrran henne till transporten och hon lunkar in snällt och beskedligt. Under transporteringen märker man knappt av att det står en häst i transporten. Väl framme gnäggar hon alltid sedan kliver hon lugnt och fint ut ur transporten. Det är värt så mycket att hon är lätt att ha med sig...

Idag fick vi träna på att hon ska trampa under sig och att jag ska sitta bra och använda mina hjälper på ett bra sätt.
Vi gjorde skänkelvikningar och sedan volt i skritt och trav. Därefter var det galopparbete på stor volt och rakt spår. Nova var glad, samarbetsvillig och pigg (som vanligt). Både Nova och jag var svettiga och andfådda efter ridpasset, ååå det är apkul att träna för instruktör igen!


Hemma igen...

Lilly har varit själv i stallet, ridit och tagit hand om Love madan jag var och tränade. Det är första gången hon är där och fixar utan mig eller Urra. Hon är såå duktig min stortjej som var så himla hästrädd för bara två år sedan, bra gjort tjejen! Karin och Tilda var i och för sig i stallet, men hon fixade och red själv. Tilda hade hjälpt henne att dra åt sadelgjorden och stoppa in bettet i Loves mun. Det är så kul att Lilly har fått ett sånt stort häst (Love) intresse!

Tack Tilda för att du mockat till oss!


Dumle har varit på rymmen ifrån sin rasthage, så nu har vi gjort en ny hage utanför huset med högt staket oxå har vi full koll på honom. Lilly och Alva lunchar med honom i hagen...

2 kommentarer :

Urra sa...

Ni var så duktiga idag. Jag hade väntat mig lite film....

Nova har verkligen blivit lättlastad och nån gång har hon haft lite bråttom ut men nu när hon börjar gå stoppar jag bara henne och sen kan hon stå stilla länge fast det är helt öppet bak. Det är skönt.

MoM sa...

Skönt att du hittat nå´t apkul att göra. Dessutom att er dotter också har funnit sig tillrätta med Love och i stallet, tycker vi är apkul.Fortsätt på det sättet så kommer säkert karln din också att ha en travare innan det är färdigt.