söndag 21 november 2010

Borde kanske flytta...

...till stallet? Har varit i stall fem gånger idag, fyra gånger hos våra hästar och en gång i stallet i Färsta. Man kan ju börja och fundera vad man ska med ett hus till!

Syrran och jag började dagen med att åka till stallet för att mocka, fylla vatten och sånt. Hem för att luncha och säga godmorgon till familjen.
Till stallet igen för ett ridpass. Måste säga att jag är lite impad av Nova, jag red ett dressyrpass för syrran i en oplogad paddock. Nova fick alltså trössa i djupsnö och hon var inte ens andfådd och gick som aldrig förr. Hon var helt underbar, pigg, medgörlig och mjuk!

Har förresten pratat med Maja (som oxå har gett Nova KS-behandlingar), det är troligt att hon blir öm och sväller i magen av granbarr. Det är svårsmält och det är ganska mycket terpentin i granbarr, det är inte farligt, men eftersom Nova verkar ha en känslig mage så kan hon reagera på det. Idag mådde hon bra och var som vanligt igen. Nova ska få behandling av Maja på onsdag. Har haft Ingela de senaste gångerna, men det kan va kul att ta hit Maja nån gång ibland oxå.

Tredje gången for jag upp för att ta in hästarna, då fick karln min följa med (han tog in Mellen). Tur att han följer med till stallet ibland så att vi får träffas lite oxå!

Sedan for Lilly, jag och JC till ridskolan i Färsta. Även mormor och morfar kom för att titta, för idag var det hoppning på schemat.

Lilly red Snobben, jag tycker att dom passar så bra ihop...

Lilly var jättenervös innan ridningen pga hoppningen. Men det gick såå bra, hon rider riktigt, riktigt bra tycker jag.
Filmade en liten snutt:


Femte och sista gången for jag upp till våra hästar för att ge dom kvällsmat. Ska ju dit imorgon igen, kanske borde ha sovit över... hi hi!

Nä, det blir nog inte så lyckat, måste se till att få en god natts sömn. Två av mina kollegor ligger hemma i magsjuka (stackarna) och en har semester, så det blir jag och en vikarie. Kul början på veckan... Men det har kunnat vara värre!!!

4 kommentarer :

Anonym sa...

Vilken tokig mormor stackarn har. Undra vem som var mest nervös, Lilly, mormor eller mamma?

Ingela sa...

Låter jättebra det! =)

Skönt att höra att det inte är FARLIGT med granriset även om de kan bli knorriga i magen, har undrat över det. En del är väldigt försiktiga med att sina hästar inte får äta gran, men på vintern är det det enda gröna de hittar ;o) och jag tycker de får tugga och knapra när de är ute det vi hittar. Jag funderade om jag borde vara mer försiktig, men jag har aldrig märkt nåt på dem så de har fått göra som de vill =)

Ha det gott !

Mormor sa...

Bra gjort Lilly men din knasiga mamma som filmade mig, vad gör vi med henne? Stoppa huvudet i en kallvattenhink kanske.

Urra sa...

Mamma är ju för härlig. Man kan läsa på hennes läppar och förstå vad hon säger.

Vad duktig Lilly är.