söndag 4 mars 2012

Tränat i Färsta


Vi kom upp ganska tidigt till stallet, det var otroligt vacker med frost på träden, tyvärr blev inte bilden så bra, synd...

Syrrans karl "Henke" var snäll och skjutsade oss till Färsta så vi kunde få träna i ridhus. Underlaget hemma är under all kritik nu, tråkigt!

Lastningen gick hur bra som helst, snälla hästar. Tyvärr hade Nova "bitchat" sig och bitit Mistral i transporten så han var lite orolig när vi kom fram.

Vi red i tältet, jag på Nova och syrran red Mistral. Nova kändes jättefin ända tills jag kom till galoppen, men den var ok iallafall.
Mistarl såg jättefin ut när syrran red honom, han trampade på bra med "bakkärran". Problemet med honom är i avsaktningarna, då segdrar han och vill inte riktigt lyssna. (Jag tror att det är det Lilly inte gillar när hon rider honom). Det ska vi träna på, vi tar gärna emot tips!

Vi har fått veta av ägarna att Mistral inte är någon hopphäst, så idag var syrran laddad för att prova...


Så här glad ser han ut när dom är på väg mot hindren...

Dom började med att skritta över bommar, töntigt tyckte dom båda två! Då skulle dom trava över, vilket resulterade i att Mistral verkade tänka, jippi och hoppade över båda bommarna som ett hinder, så himla gulligt! Dom avslutade med att hoppa i både trav och galopp, han verkade tycka att det var skitkul! Hindret var litet, men vad gör det. Tydligen brukar han bli osäker och springa på sidan. Det syntes inte en tendens av detta, så antingen är syrran jätteduktig eller så var han hoppsugen.

Här kommer en liten, liten filmsnutt:


Tack än en gång för skjutsen Henke!!!

1 kommentar :

MoM sa...

Skönt för hästarna att få bli ridna på mjukt underlag. Bra för er också att ni får jobba igenom dem lite. Kul att se Mistral skutta över de små hindren, gud så glad han såg ut.