lördag 12 september 2009

3:e behandlingen av Maja



Igår fick hästarna tredje kraniosakral behandlingen av Maja. Båda hästarna svarade bra på behandlingen. Denna gång upptäckte Maja att Nova hade mycket magsyra (kan tyda på magkatarr). Det är troligtvis därför Nova ibland blir sur när man borstar henne på magen. Säkert det hon hade känning av när vi åkte med henne till kliniken. Det kan bero på att det är hon som är "spejjaren" i flocken. Hon blir väldigt orolig när hästarna är på olika håll i hagen, går då från den ena till den andra för att ha koll på var de är. Förra gången (då vi åkte till kliniken) hade hon stått i sjukhagen pga såret på benet, då var hon orolig av att vara själv. Kan va därför hon fick ont i magen då. Stackars Novis! Men hon verkar väldigt positiv och go. Jag var inte med när Maja var där, syrran var med. Hon berättade oxå att Maja fick sura uppstötningar och att hon rapade när hon höll på med Nova. Häftigt!

Love blev jättepigg efter behandlingen och småtrippade när han skulle ut till hagen. Märktes inget av patellaupphakningarna. Skönt!

Idag gick vi tillbaka med hästarna till betet. Dom ska nu få vila några dagar efter behandlingen. Love fick himla bråttom när vi närmade oss hagen och Nova gnäggade ett antal gånger.

3 kommentarer :

Elisabeth sa...

Söt bild, verkar som om era hästar kan skatta sig lyckliga :) Maja verkar duktig..

MoM sa...

Nova är bra rolig. Hon verka att gnägga så fort det händer nå´t. När hon kommer till stallet blir hon överlycklig och gnäggar och sedan tillbaka till hagen, gnäggar hon igen. Det verkar inte spela nå´n som helst roll var hon befinner sig, gnägget hänger alltid med.

Urra sa...

Det var en fin bild jag fick på er fyra. Ni ser lika glada ut allihopa.