lördag 20 juli 2013

Veckan som gått...

...har gått alldeles för fort! Det händer grejer hela tiden och nu är det bara två veckor kvar av semestern...

Dumle fick åka till veterinären i måndags. Han var rejält uttorkad när vi kom in med honom. Så han fick en spruta med vätskeersättning och en med extra B-vitamin. Vad det berodde på kunde dom inte riktigt säga... Larverna i rumpan trodde dom inte riktigt att det kunde bero på för dom tyckte att det var så lite. Hur som helst fick han följa med oss hem! Lilly matade honom med jämna mellanrum med ett pulver som man blandade med vatten, ett riktigt "vitamin-kick-pulver". I tisdags var han redan mycket piggare och nu är det full fart på honom:-) Han ska nu bara få hö, vatten och gräs, inte en massa andra godsaker, då han var rejält överviktig...
Huset är helt färdigt utvändigt. Så nu ska vi bara hitta en färg vi vill ha, så kan vi sätta igång med målningen. Vore himla skönt att få det färdigmålat innan vi börjar jobba om två veckor.
Stallbygget står stilla för tillfället, då Henke är i Boden och jobbar. Men plattan är gjuten, sedan tror jag att det är dax för stommen. Det blir spännande!!! Syrran, mamma, pappa och Lilly håller i och för sig på med att måla alla brädor som ska bli stallväggarna.
Syrran, karln min och jag har kört massor av "byggskräp" till soptippen. Tror att det blev sex fulla busslass, skönt att få bort det! Tack för lånet av bussen, Urra och Henke, den var apbra att köra i!

Hästarna verkar trivas bra på "LD"! Nova och Dixie har fått en lång vila, eftersom vi inte har hunnit med att rida... Nova har börjat bli igångsatt denna vecka. Dixie har fått vila även denna vecka, för hon har haft en lös sko.
Igår for vi hem till "hovis" med Love och Dixie så nu är dom båda fina om fötterna. Dixe gick snällt in i transporten när hon fick en hand som stöd på rumpan. Hon var lugn och snäll inne i transporten, inga som helst problem. Skoningen gick oxå bra, hon var lite ryckig när han tog bakhovarna.
Vi hade vår nya bil, Toyota Rav4 när vi for med hästarna igår. Så skönt med en bil som har dragkrok!!!
Nu ska Lilly och jag fixa lite lunch, sedan ska vi upp och rida, kul!!!

4 kommentarer :

Urra sa...

Vilket långt inlägg, inte illa. Nu är ju dock Dixie jättesnäll att fixa igen, behövdes bara två ridturer för att hon skulle bli lugn att göra iordning igen.

Ylva sa...

Nämen! Det är ju Dixie som stod på SURF :) Jobbar där nämligen!

Ylva sa...

Nämen! Det är ju Dixie som stod på SURF :) Jobbar där nämligen!

Ylva sa...

Nämen! Det är ju Dixie som stod på SURF :) Jobbar där nämligen!