måndag 13 juli 2009

Hemgjort insektsmedel


Hoppas detta medel funkar skapligt. Det blir bra mycket billigare. Och med tanke på att vi fick stå ut med stanken i köket efter vinäger och vitlök, så vore det kul med ett bra resultat! Tog receptet ifrån senaste Häst&Ryttare, det är ju värt ett försök iallafall...

Hur gör ni andra hästägare? Brukar ni använda något medel mot fästingar, när hästarna går på bete? Tar tacksamt emot tips...

4 kommentarer :

Elisabeth sa...

Hej!
Använder ett medel som heter Bremsen Frei, 500ml kostar 208 kronor med moms. Köper av Dalpraktiken. Det går att späda med lite vatten. Jag använder det bara när jag ska träna och det är det bästa medlet jag råkat på hittils. Vet inte hur det verkar på fästingar men jag har i alla fall inte hittat någon på Dorado.

Nypan sa...

Jag använder Absorbine Ultrashield (249:-), 950ml. Mot flugor, myggor, knott, bromsar, fästingar etc. Dom landar på hästen men biter inte. Den skyddar upp till 14 dagar.

Kram
\Anette

Elisabeth sa...

Fel av mig 260 med moms, mycket pengar men inte dyrt eftersom det fungerar. Men det är inget man öser över varje dag precis.

ingela sa...

den där bilden känner jag igen, gjorde likadant, och silade av citron och kryddor ;o) tyckte det luktade riktigt gott i köket det dygent den stod och drog, man behöver ju inte vara utan lock på kastrullen ;o)
och ättiksprit mm.
när jag sprejar på så borstar jag in det också lite med en piggborste. Kan inte säga om det är skitbra eller inte? ;o)
känns rätt ok =)