fredag 3 januari 2014

Gott Nytt År

Ja, då var det et nytt år då. När man tittar ut skulle man kunna tro att det är typ april månad. Det är bara is, is och åter is, all snö är nu borta! Så fruktansvärt tråkigt!!!

Vi hade en bra och lugn nyårsafton tillsammans med våra grannar, stallägarna :-)

Hästarna var ganska lugna, Love var faktiskt den som var mest orolig...

Syrran har börjat göra iordning Dixie fastbunden i boxen och hon är mycket lugnare nu. I tre dagar har hon inte surat mot någon, så kanske, kanske har det blivit bättre.

Vi har haft ut en sadelprovare och provat runt femton olika sadlar, ingen passade riktigt bra. Till en början ser dom ut att sita bra, men när man rider så glider dom fram. Vilket såklart inte är bra...
Novas dressyrsadel var den som satt bäst och sedan Novas gamla hoppsadel som vi sålde för ungefär ett halvår sedan. Så nu rids Dixie i Novas dressysadel alltså.

Vi har upptäckt att hon är lite öm i ryggen, så nu ska vi se till att massera henne, så ska det nog gå till sig!

Hästarna har blivit ridna så gott som varje dag under ledigheten, vilket känns superbra! Vi har t.o.m kommit iväg och ridit i ridhus två gånger med Dixie och en gång med Nova.

På söndag kommer en vuxen tjej som ska provrida Dixie för att ev bli medryttare ett par dagar i veckan på henne. Vore bra med lite avlastning eftersom syrran inte hinner rida så ofta när vi jobbar.

Syrran och jag har ägnat mycket tid tillsammans i stallet under ledigheten, det har varit apmysigt! Hagen är mockad och vi har börjat få ordning i sadelkammaren, nästa grej som ska fixas är omklädnings/fikarummet. Hoppas att vi hinner det innan vi börjar jobba på tisdag!

Dixie och syrran...

2 kommentarer :

MoM sa...

Klart ni hinner. Ni bor ju typ därnere. "Stallchefens" teori verka hålla när det gäller Dixie. Tur att nå´n har erfarenhet!

Urra sa...

Det har varit en jätteskön ledighet.