lördag 22 september 2012

Helg igen

Äntligen helg, gud så underbart. Jag har lite svårt att sova på nätterna, får därför kämpa på som en tok på vardagarna för att orka med. Skönt då att ha Nova och få komma ut på en ridtur, så fantastiskt avkopplande.
I torsdags red vi i skogen som uppvärmning, sedan red vi ett dressyrpass på ängen. Hon kändes helt underbar, fick dessutom jobba på lite extra eftersom gräset är ganska högt. Bra arbete med högt lyftna ben. Skulle vara kul att rida för en Gunilla N nu, för att få höra om hon oxå tycker att vi har utvecklats något... Jag kände mig väldigt nöjd med passet i alla fall!

Idag har vi varit på upptäcksfärd, alltid roligt att hitta nya ställen! Vi började med att rida omkring lite nere vid Ljungan. Nova är ganska spänd när man rider vid och i vattnet, hon verkar tycka att det är lite läskigt när det kommer vågor... Hon kändes glad och pigg när vi red därifrån, vi hittade en ny stig som vi testade. Den var härlig, förutom på ett ställe där det kändes väldigt brant uppåt och en massa stora rötter, men det gick bra, vi tog oss upp. Vi kom fram vid ett par containers som står vid vägen när man rider från bom till bom. Så då red vi den vägen fram och tillbaka. På tillbakavägen red vi med Ida och Ingela som körde Love. Han ser så lycklig ut när han blir körd lillponnyn våran!

I onsdags red Ingela Nova, det hade gått super, Nova blev överöst med lovord.
I fredags  fick Katja, stallägaren låna Nova, hon tyckte att Nova var helt underbar. Om vi ska sälja henne någon gång så vill hon ha första tjing! Man blir ganska stolt och glad när andra ryttare blir förtjusta i ens häst och när dom tycker att hon är välriden och lyhörd:-) Det är ju faktiskt vi som har utbildat henne i det hon kan. Skitkul!!!

Tycker att det är synd om syrran bara som inte hinner rida Nova just nå, denna vecka har hon inte ridit en enda dag. Trist, tror att hon oxå mår bra av en ridtur lite då och då... Men det blir tid för ridning för henne oxå så småningom. Jag har det ju bra i alla fall som får dela på hästkostnaderna med någon ;-)

Inga kommentarer :