lördag 20 oktober 2018

Länge sedan jag bloggade

Mycket har hänt, vet inte riktigt med vad jag ska börja...

Stallet
Tove har flyttat både Eric och Tuben från LD till ett annat stall. Så tråkigt att Tuben flyttade, syrran och jag har varit ute på så roliga ridturer tillsammans. Syrran älskar verkligen att rida den hästen.
Nea har även flyttat Dennis till samma stall. Allt gick väldigt fort och vi blev överraskade då de flyttade.
Just nu i skrivandets stund är det bara Nova, Love, Rossi och Samba som är här hemma. I mitten på november kommer det två till. Det har varit ganska skönt med bara dessa fyra hästar kan jag tycka!

Vi har fixat fyra vinterhagar med bra underlag inför geggiga tider och ifall det blir mycket snö. Tyvärr pajade "paddan" så det blev inte nå bra. Vi får nog lägga på mer grus och köra med "paddan" igen nästa år.
Nova och Loves hage håller Karin och Anders på att avverka en massa träd som har dött. Hoppas att dom hinner klar innan tjälen kommer, annars blir det svårt att få ner stolp till elbanden.

Stallet har även blivit städat, det är verkligen ett fint stall.

Syrran har fått tag i hö från Piteå, till ett ganska högt pris. Det har blivit dåligt med hö i år pga torkan tyvärr. Men nu har vi så att vi klarar oss i alla fall!

Jobbet
Jag har nu börjat som vaktmästare på Sundsvalls Församling, det har även denna gång varit svårt och tufft att byta jobb. Men nu tror jag att jag börjar landa även i detta jobb, men jag trivdes bättre som värdinna. Men jag trivs väldigt bra och är så glad och tacksam över att ha tagit steget från förskolan, jag vill aldrig tillbaka till den verksamheten igen. Men jag har ju bara ett vikariat, så vi får se hur det blir i framtiden. Men några av mina fd kollegor saknar jag dock.
I tisdags hade jag jobbat ett år på Sundsvalls Församling, ett bra och lärorikt år! Det är roligt varje dag att åka till jobbet :)

Mamma har gjort sin sjätte cellgiftsbehandling och i fredags fick hon ett bra besked. Cancerprovet är nere i tjugo, det var nästan uppe i trehundra då hon började behandlas. Så nu ska hon in på nästa koll om tre månader. JIPPI, JIPPI, JIPPI!!!
Mammi och pappi fitade med att komma hit och klyva ved, tokisarna!

Lilly och Jess har fått en lägenhet i Gävle, där Lilly har börjat plugga. Dom har fått en apfin lägenhet, ett rum med kök och balkong. För ett par veckor sedan hämtade dom hem sin lilla hund Pepino, sex månader. En fransk bulldog, han är faktiskt söt (jag brukar inte gilla bulldogar).

Väldigt dålig sammanfattning på så lång tid. Känns lite synd att jag blivit så dålig på att blogga, främst för att jag brukar gå tillbaka och kolla om det är nåt speciellt med hästarna. Men det är som det är.

På fredag fyller jag 50 år, det ska firas i Gävle med familjen, jag längtar.
Klimakteriet är jag verkligen i, jag har fruktansvärda svettningar och sover väldigt dåligt. Vilket gör att jag är alldeles för trött.
Jag har även tagit tag i mina ben som jag har haft problem med i typ trettio år. Det gör ont då man tar på dom och dom är väldigt svullna. Jag har fått svar på blodproverna som de tog och dom var bra, det var skönt. Nu väntar jag på att få en remiss till ultraljud. vi får väl se om det händer nåt.

Tack och hej leverpastej!1 kommentar :

MoM sa...

Äntligen har du kommit igång med bloggen, det var på tiden som vi längtat. Förstår att dubhaft fullt upp med ditt nya jobb. Mycket nytt att lära. Vem kunde drömma om att du skulle arbeta som kyrkvaktmästare. Vi beundrar ditt mod, bra gjort att bara kasta sig ut i det okända.
Det ska bli kul att få se de nya hästarna som kommer till stallet, speciellt russet, hoppas han eller hon är lik Fridde. Kanske skönt också att slippa tävlingshästar. Kul att du firar din födelsedag i Gävle med familjen men kors vad tiden gått fort. 50 år, du har ju nyss varit tio och gått på Soledeskolan. Det är 37 år sedan du fick din första häst, Sweet Lady. Tänk vad tiden går och hästarna består.