onsdag 25 juli 2018

Semester, sommar, värme, ny kanin och häst

Vad är det som händer??? Denna sommar är det en värme på upp mot 30 grader, vilket innebär att det är fruktansvärt torrt i alla marker. Det brinner i stora delar av Sverige, jag tycker det är apläskigt. Stora skogar som brinner ner, bränder som dom inte får kontroll över och människor som måste fly från sina hem. Måtte vi få massor av regn (utan åska) snart!

8 juli flyttade Samba med ägarinnan Matilda hit, välkomna till Ranch LD! Ett snällt D-ponnysto, som tyvärr har varit skadad sedan mars i fjol, men är nu under igångsättning. Just nu måste hon stå inne i stallet, dygnet runt då hon fått infektioner av en massa insektsbett.
Vi har alltså en häst för mycket i stallet för tillfället, detta pga att Westerbergs har sagt upp Tubs stallplats från sista augusti. Då tanken är att han ska säljas.

Här har vi karln mins nya lilla kaninunge Rufus (född 4/5-18). Första gången vi har en sådan ung kanin, ska bli spännande att se vad det blir av honom Välkommen till Ranch LD Rufus!

Det är liv och rörelse på ranchen denna sommar kan jag lova. Massor av folk och hästar runt stallet och dessutom rena rama ungdomsgården nere vid maskinhallen...så himla roligt, I love it!

Denna värme och torka har även ställt till det för oss hästägare. Betet tog typ slut redan i början av juli, vi får dela av hagarna så att de får vila,  så att det kanske kan växa upp några gröna strån.
Torkan har oxå inneburit att det inte finns nå hö, syrran har ännu inte fått något besked från höbonden hur mycket hö hon får. Vi kommer åtminstone att behöva 18 000 kg hö... Håller tummarna att det ordnar sig, för vad gör man annars?

Vi har haft en sadelprovare här, så Nova har fått en ny sadel. Hennes gamla sadel är till salu, en Knights Sir Walter

Senaste rapporten om fina Eric angående hans hjärta är att nu ska han skrittas i en månad så får vi se hur han mår efter det. Han har tappat så mycket muskler och ser ut som en helt annan häst, stackarn.
Mamma har fått en tredje cellgiftsbehandling och har mått bra efter denna, tack för det.
Pappa har varit till Sollefteå och opererat sitt navelbråck. Operationen gick bra, så skönt.

Syrran och hennes familj har beslutat att sälja mobbas stuga, klokt enligt mig. Vi klarar inte av att ha en ranch och två stugor att ta hand om.

Jag kan säga att vi har ganska fullt upp med allt...är det så livet är! Min text på bannerbilden här på bloggen är ganska bra, Tillbaka till hästlivet-ung på nytt eller gammal i förtid? Just nu ror jag att jag blir gammal i förtid!

1 kommentar :

MoM sa...

Inte då Maria, finns inte en chans att du blir gammal i förtid. Kanske du ska försöka låta bli att oroa dig för ett och annat innan det inträffat. Gott råd eller hur?
Skönt att det beslutats om att sälja en av stugorna. Ni verkar ha nog ändå. Lilly är förhoppningsvis snäll och lånar ut sin om någon vill tillbringa några dagar där.
I övrigt är det alltid lika roligt när du bloggar. Fina kort och minnen har du här.
JC:s lilla Rufus har haft besök av mig och Eva W. idag. Hon älskar alla djur ni skaffar er. Det går väl bra när man inte behöver sköta om dem. Nu har ju JC fått lilla Rufus att älska och sköta om. Det blir jättebra det.