torsdag 20 oktober 2016

Friskförklarade

Jippi då är hästarna friskförklarade!!!

Dixie (bild från maj 2015) var helt fräsch idag då veterinär Gunnar var här på återbesök, så skönt! Tänderna såg oxå helt okej ut, han fick raspa lite och hon hade några sår i munnen. Men nu kan vi sätta igång henne igen
Nova var oxå bra nu, men går lite knackigt bak... Han tror inte att det sitter i någon led, utan isåfall någon annanstans, eller att hon helt enkelt har ett sådant rörelsemönster bak.
Vi ska nu sätta igång hästarna lugnt... Två veckors skritt, sedan kan vi börja trava lite lugnt om underlaget är bra. Båda hästarna måste gå ner i vikt och jag likaså om jag vill kunna rida Dixie!
Så nu är det bara att ta tag i det där med vikten (känns apjobbigt)

Love den coolaste har oxå fått tänderna genomkollade, med toppbetyg, dessutom helt utan lugnande. Han stod där med öronen framåt och Gunnar fick raspa det lilla som behövdes i hans mun. Duktiga lilla polle!!!

3 kommentarer :

Urra sa...

Ja, äntligen ska de få ut i skog och mark och lufsa igen. Härligt för dom, dessutom fick vi ju höra att skogen var klart bästa och mest skonsamma träningen för hästarna. Det gillar jag.

Ja, alltså Love är ju bara bäst. Tänk om det fanns fler som honom, iaf när det gäller veterinär och hovslagare, inte när det gäller ridning då.

MoM sa...

Vad härligt att hästarna är friska igen. Förstår att det är apjobbigt att gå ner i vikt men det klarar du. Dixie kommer att premiera dig för det👍.
LillLove är ju bara för underbar. Vi är så glada att han har Maja som pysslar om honom.😊

Ulrika sa...

Hurra!