söndag 13 oktober 2019

Sex månader sedan...

Ja, man kan säga att jag i princip har slutat att blogga, nästan sex månader sedan sist.
Hela våren, hela sommaren och snart hela hösten har gått.

Nova och Love ser ut att må bra, de har fått gå tillsammans på bete hela sommaren, bara dom två som vanligt. Tror dom trivs med det, Love hunsar på med Nova och hon gör allt han säger :-)
Tycker nog att Love har varit lite bättre i hostan, det är är det är som varmast det blir jobbigt för honom.

Astrid har slutat som medryttare på Nova. nu rider Nanna henne två dagar i veckan och Alma en dag, det funkar.

I stallet byts det folk och hästar hela tiden, det är nog bara att vänja sig vid det.
Små ponnysarna flyttade även dom runt midsommar.

Otto, en fin D-ponnyvallack flyttade in . Det är mamma Katja och Willmas ponny. Vi hade våra hästar inhyrda hos dom innan vi flyttade hit.

Coop, en stor unghäst på fyra år, ägs av Maria kom hit vid midsommar. Han blev nervös och verkade misstrivas i förra stallet. Här går de ute fler timmar än de står i stallet och det verkar passa honom. Nu är han lugn och trevlig att ha och göra med.

Masse, en riktigt stor häst flyttade in till LD i början av Juli. Familjen Hulling äger honom, men det är mamma Linda och dottern Linnea som rider honom. En super cool och snäll bamse-häst.

Ladie, kom i augusti oxå en stor svart häst, väldigt vacker. Ägare där är Linnea, hon har även två medryttare Issa och Jennie.

För varje gång det har bytts ut hästar har jag varit lite orolig för hur det ska bli. Denna gången kanske extra orolig, då många av hästar är så stora. Men vilket fantastiskt härligt gäng det är, både människor och hästar! Allt verkligen allt bara funkar...tack, tack för det!!!

Mamma har gått igenom både det ena och det andra (som vanligt). Alla diareer hon har haft berodde på nån sjuka som hon fått från sjukhuset. Hon har sedan haft ett antal förstoppningar. En tumör har visats sig, så nu ska hon ha behandling mot den igen. Just nu är hon på sjukhuset igen sedan elva dagar tillbaka pga av förstoppning. Har/är nog värsta gången denna gång. Det är så synd, så synd om henne. Fattar inte hur hon orkar kämpa som hon gör? Fina pappi finns vid hennes sida och stöttar hela tiden. Han är en go-ängel kan man säga!

Jobbet på Selångers Pilgrimscenter är väl sådär. Inte riktigt min grej, väldigt stressigt och en massa matlagning. Det har varit jobbigt att få ihop allt, svårt att få till någon struktur i arbetet. Känns väl lite bättre nu, men inte bra. Provanställningen är snart slut, vi ska skriva anställningspapper den 18/10.

Jag har mycket problem med kroppen och sover ofta dåligt, har i perioder svåra klimakteriebesvär. Är liksom väldigt stel i kroppen, kan tex knappt klättra på en stege, har svårt att ta mig upp på Nova. Mycket beror på att jag har svårt att böja knäna...
borde nog gå ner tio kilo, men jag tycker ju allt är så gott och har dessutom blivit lite lat, så det är inte så enkelt!

Lilly och Jess verkar ha det bra i Gävle. De har funnit sig till rätta och hittat rutiner för eget hushåll, plugg, hund mm. Känns så bra när dom har det bra!

(Syrran har träffat en kille, Dick) :-)

Det var en liten sammanfattning över det senaste halvåret, kram till er som läser.

1 kommentar :

Karl din sa...

Härligt att du äntligen fått till ett inlägg. Bra sammanfattning dessutom! Keep up the good work! :-)