onsdag 11 oktober 2017

September en jobbig och bra månad

Underbaraste bästaste morbror Stig har lämnat oss (15/9) efter en tids sjukdom. Han har betytt väldigt mycket ända sedan jag var liten Jag har liksom hängt efter honom i travstallen, i stugan både vinter och sommartid. Han var en fantastisk människa och jag saknar honom så. Begravningen var det värsta jag har varit med om, jag höll verkligen på att gå sönder. Min finast älskade mobba

Men livet går vidare...Ranch LD har en bra höbonde som även tömmer gödselstacken. Tack för det!

Lilly har fyllt 19 år och jobbar nu på SCA forskningslabb. Hennes tjej Jess bor här hos oss och det funkar bra. Men det börjar bli dags för dom att flytta hemifrån tycker jag :-)

Novis mår bra. Dom får massage av Anders och hon får bra varierad ridning. Ingen mask hade hon heller då vi gjorde räckprov, skönt! Love däremot har blivit misskött, vilket har resulterat i mycket hosta och grön snuva. Nu försöker vi motionera honom i allafall varannan dag, så får vi hoppas på att det är slem som ska upp...

Ulrika, en av stallgästerna har fixat så att höet har blivit analyserat. Det var absolut ett helt okej hö...

...sedan kallade hon till stallmöte för dom som ville. Hon har gjort en foderstat till alla hästarna i stallet, så himla bra och kul. Jag gillar dessa stallmöten, härliga människor och en massa hästsurr :-) Jag måste nog hitta på ett stallmöte jag oxå!

Alla hästar i stallet verkar må bra, det känns fint. Men vi har problem med alldeles för leriga hagar dock :-( dom är riktigt bläkiga!

Se så häftigt...mycket liv och rörelse här på ranchen. Det är folk här jämnt, träningar då även ekipage kommer hit i transporter. Hjälpsamma och trevliga människor som har hästarna här. Erics familj är fantastiska, de har gjort massor som underlättar för Urra och mig. Älskar schyssta människor :-)
Sist men inte minst så har jag fått nytt jobb. Ett vikariat i Kyrkans Hus som församlingsvärdinna, jag börjar den 16/10, väldigt snart alltså! Det r så spännande, pirrigt och underbart (tror jag)...måtte jag fixa det!

2 kommentarer :

MoM sa...

Förstår att du saknar "Mobba", det gör vi med. Tänk vad bra han har det nu utan smärta. Sorgen är den djupaste ära som glädjen kan få.
Skitkul att du fått nytt jobb och naturligtvis kommer du att fixa det. Inga som helst tvivel om det. Roligt för dig att prova på någonting annat men synd för de små liven på dagis som tappar dig.
Hästarna och hästägarna verka trivas bra på ranchen. Jag förstår dom, det är ett härligt ställe.

Ulrika sa...

Lycka till med allt!