söndag 26 juni 2016

Midsommar mm

Ridningen på NRF tisdag och onsdag gick oxå bra, fast jag hade inte samma brakänsla som i helgen! Det roligaste av allt efter dessa två kurser är nog ändå att vi har fått så mycket beröm och komplimanger över hästarna, det ska jag njuta länge av!

Men det har hänt fler, ännu bättre saker...mamma går ju på cancerkontroller med jämna mellanrum, och även denna gången är hon FRISK!!! Så himla skönt och 71 år fyllde hon häromdagen, vår fina mammi!
Midsommar däremot blev lite annorlunda...det var nämligen riktigt fint väder, vilket är väldigt ovanligt! Vi firade i stugan som vi gjort de senaste åren!
Dessutom hade karln min och jag varit gifta i 10 år i midsommar. Grattis till oss!!!
Nu jobbar jag bara en vecka till, sedan har jag fem veckors semester, så härligt!

måndag 20 juni 2016

En underbar helg

Här bär det av till vårt helgäventyr, så spännande

Hästarna fick en fin hage när vi kom fram till NRF
Själva blev vi bjudna på lunch, rostbiff och en fantastisk potatissallad. Vi presenterade oss för varandra och stämning var på topp nästan direkt, väldigt lättsamt gäng!
Därefter blev det en timmes poweryoga, jobbigt och roligt var det. Och sedan en timmes dressyrridning med fokus på sitsen, ett roligt och givande pass. Och Nova kändes ovanligt bra, tror att hon tyckte det var roligt!
Middagsdukning i klubbhuset, vi fick grillad fläskfile, potatis och en underbar sallad, vin och efterrätt. Vi hade det så himla trevligt!!!

Andra dagen startade upp med yoga, alla var apmöra och ganska trötta! Men helt okej att börja morgonen på detta sätt :-)

Därefter fick vi frukost, man var sååå hungrig och det var sååå gott!
Sedan en timmes ridning och idag fick vi träna på vikthjälper. Nova har varit så fin båda dagarna, pigg, glad och arbetsvillig. Det var verkligen jättekul! Dixie såg oxå fin ut i söndags, syrran fick tom till galoppen bra på henne. Både hästarna har skött sig exemplariskt medan vi varit borta. Jag är så stolt över dom!!! Helgen avslutades med en underbart god lunch och lite snack om vad vi gjort.

Jag hoppas verkligen att det blir fler kurser som denna och det tror jag att det blir. Lät som att alla ville det!

Nu laddar vi om, för imorgon och på onsdag ska vi till NRF igen. Denna gången är det dressyr för Therese. Hoppas att Nova är lika laddad då!

lördag 18 juni 2016

Må Bra-helg

Då är äntligen "kurs-helgen" här, som jag har längtat. Syrran och jag tar med oss hästarna NRF och ska tillbringa helgen med detta program där. Får göra ett inlägg efter helgen för att berätta hur det varit

Lusen har varit på fågeljakt... Jag hann precis stänga altandörren innan han slank in med pippin, puh!

Har varit ute på en tur med finaste hästarna våra. Både Love och Nova tyckte det var roligt att springa på i skogen tillsammans. Nova i galopp och Love i sin snabba trav, en mysig tur! Syrran var med till fots, så hon fick sig ett motionspass.
Vi har även tränat för Karin Ingelsson (Linneas mamma, Linnea har flyttat söderut). Det var ett givande träningspass, Karin liksom alla andra tränare som jag ridit för poängterade såklart att jag måste sluta dutta med skänklarna hela tiden! Vilket jag vet så väl, ändå gör jag det, fasen å!!!

Ha en bra helg alla, det tänker jag ha!

lördag 11 juni 2016

Ännu en månad...

...sedan jag bloggade! Himmel vad fort tiden går och jag blir så ledsen då jag inte hinner blogga. Det är ju så kul att ha, blir som en dagbok liksom.

Hästar på båda sidor om huset, så mysigt! Kimberley och Dixie har fått en liten gräshage för att vänja sina magar vid det gröna.

På andra sidan har vi oxå hage...

Mera grus till ridplanen

Lite fredagsavkoppling med filt och vin med denna underbara utsikt! Kan det bli bättre?
Titta vad Nova kan!!! Jag tycker att hon blir tryggare och tryggare, så kul
Här har vi finaste Camilla, min kompis och kollega på middag! Omgivningarna är lite grönare nu än i förra inlägget.

Video 2016-05-26 19 16 43 from Maria Carlsson on Vimeo.

Hästarna blev släppta på bete 26/5, lite bus och glädje blev det såklart. Men efter någon timme hittade dom sina platser i flocken igen. Love går för sig själv och tjejerna går tillsammans. Lite häftigt att det alltid blir så, fast Love var nog lite sugen att ta över i år...

Här är vår nya familjemedlem, Tyra 1,5 år. Så himla söt, hon kom till oss 1/6

Ute och firar finaste dottern Lilly som har gjort ett fantastiskt arbete i skolan. Hon har lagt alla sina intressen åt sidan för att helt kunna fokusera på skolarbetet, vilket har gett fantastiska resultat! Bra kämpat gumman!!! Jag är sååå stolt!
Lilly piskar madrasser och soffdynor, undra vem hon tänker på... Hon tar i som tusan...
...stugan görs skinande ren inför sommarens besökare!

I torsdags hade Dixie denna böld och hon har den fortfarande. Men ingen feber och hon ser ut att må bra för övrigt, så troligtvis är det bara ett bett. Hon får Arnica, som ska va bra mot det mesta.
Idag har det varit full aktivitet på ranchen, Urra har kapat sly i "dungen-hagen" och sedan har vi hjälpts åt att köra bort det Urra, Lilly och jag. Så kul när Lilly är med (saknade karln min ute på ranchen bara)
En massa sly och lite av det snygga ranchstaketet!

I bloggandets stund har jag sällskap av go-katten Lusen, lite bökigt att skriva med honom i knä, men nu är det gjort :-)