torsdag 31 mars 2016

Hästar, hästar, hästar

Det har som vanligt varit mycket hästande, underbart. Ridning, pyssel med djuren och mockning av hage. Syrran har mockat Loves och Novas hage helt själv, en eloge till henne!
Jag har även hunnit med en feberdag, förkylning och allergin har satt igång, morr...
Dixie, jag och Nova efter en ridtur med Urra
Här kommer en film på syrran och Dixie, dom har verkligen gått framåt...ändå har dom haft bättre dagar än denna :-)


söndag 27 mars 2016

Glad Påsk

Har haft en underbar påskhelg...och än är den inte slut!

Nova har varit pigg och extremt fjantig, kanske hon har vårkänslor. Hon blir inte lika andfådd och har inte snubblat något den senaste veckan, det känns positivt. Vi över LD-dalen uppifrån torpet

Lusen kom stolt in med en död mus häromdagen, duktig kisse!

Karln min och jag har fått en ny vana nu när han varit arbetslös. Musik, godricka och stallfix börjar vi fredagskvällen med, så mysigt! Men nu är det kanske slut på det, då älsklingen har fått jobb. Grattis till det!!!

Härlig lunch ute i solen med karln min, dottern, mor och far...

Himmel vad hästarna lossar päls nu, detta är Dixies innan ridturen igår. Blev ett pass på ridplan, jag var ganska nöjd. Sedan blev det en uteritt på en pigg och fjantig Nova.

Till kvällen blev det middag för att fira karln mins jobb och Felicia som bytt jobb. Maten blev riktigt bra om jag får säga det själv :-)
Har precis titta på VM i dressyr, tyvärr ingen svensk seger, men Tinne fick silver i alla fall! Nu kollar jag på Dixie och hennes nya medryttare Towa som ska hoppa.

lördag 12 mars 2016

Underbar dag

Vaknade väldigt tidigt idag, hästarna fick gå ut redan 6.30, så jag har verkligen haft en lång och härlig dag.
Vi for till NRF med Nova och Dixie. Jag red Nova,det gick väl som det gick... Jag är inne i en period då jag känner mig dålig i ridningen och då blir det aldrig bra!

Dixie däremot går från klarhet till klarhet, hon har blivit så himla fin! Tack vare Linnea och att vi har tränat Dixie mellan Linnea-passen :-)
När vi kom hem grillade vi korv och smuttade på lite vin i det underbara vädret. Kan det bli bättre???
Båda hagarna har oxå blivit mockade. Nu ska middag fixas sedan blir det mello hos grannens, en njutfull dag!
Igår kväll var mamma, pappa, syrran, Henke och jag på Tonhallen och såg Lisa Nilsson efter att ha varit på middag hos syrrans familj. Det var en apkul kväll, hon är ju så himla bra!!!

lördag 5 mars 2016

Mars

Ja då var vi inne i mars månad, shit vad fort det går! Jag har varit hos tant doktorn eftersom min mage inte riktigt är som den borde vara... Jag fick magkatarrmedicin som jag ska äta i fyra veckor, hoppas att det blir bättre efter det! Allt annat var kanon, hjärtat, blodtryck 100/60, lungor och sockervärdet låg på 4,6. Bra nu har man fått en liten hälsokoll!

Finaste Nova har fått sin andra behandling av Maja i år. Hon är sig inte riktigt lik efter syrran och hennes olycka. Hon blir väldigt lätt andfådd och det håller i sig länge. Men hon är mycket gladare och gosig igen. Visst är hon finast vår Nova!!!

Dixie däremot är glad, pigg och orkar hur mycket som helst! Vi har slutat använda hackamore nu, tredelat bett funkar så mycket bättre. Men tyvärr får man plocka med henne typ hela tiden då man rider ute i skogen eftersom hon är så himla pigg... Kimberley orkade inte hänga på Dixie uppför backarna i djupsnön, de kom på efterkälke :-)
Towa, femton år är nu Dixies nya med ryttare, hon ska rida henne en dag i veckan. Nu håller vi tummarna att det ska funka.

Efter dagens härlig ridtur blev jag bjuden på goda köttfärs och skink/ostpiroger av karln min. Så gott och lyxigt!

Är precis hemkommen från gymnastiktävling där min systerdotter Linn var med. Himmel vad duktig hon är, hennes grupp vann, apkul!!

Nu är det middag och myskväll framför TVn som gäller. Trevlig helg alla!