lördag 30 januari 2016

Vi har ägt Nova i sju år

För sju år sedan var syrran och jag tillsammans med mor och far till Sandviken för att provrida Kulas Nova, då fyra år! Jag föll direkt för henne då hon var ganska lik Lord of Starlin (vår häst som vi tyvärr fick ta bort). Hon var dessutom otroligt snäll att hålla på med, stod som en liten ängel på stallgången. I ridningen var hon lite vinglig och "brallig", feg som jag är så avstod jag att galoppera med henne eftersom hon gärna busade till det lite då. Men jag blev helt såld på henne, en sådan mysig liten häst!
Efter många funderingar och efter att vi varit och provridit några fler hästar så bestämde vi oss för Nova. Då vi hämtade henne klev hon efter lite tveksamhet in i transpoerten, syrran typ blev apledsen då vi åkte därifrån... Rädd för att vi varit för snabba att köpa en ny häst efter att måst ha tagit ner Starlin (en Urra-favvo-häst)!

Hur som helst har Nova gett oss mycket glädje och vi älskar henne så mycket. Hon är som lite speciell Nova-gumman...pratar ofta och gärna, rullar sig alltid då hon kommer in i boxen, är fjantig för det mesta, men ändå så trygg, behöver lång startsträcka innan hon kommer igång, men då kan hon bli riktigt pigg och orka busa mycket! Det är vår fina Nova det! Tack Hanna för att vi fick köpa henne, hon har det så bra hos oss, vår prinsessa!!!


söndag 17 januari 2016

Godmorgon

Ja, då var det söndagsmorgon igen då...denna dag kvar sedan dags för jobb igen! Blir tokig på mig själv, tycker inte att det är nå kul att jobba, men vem har sagt att jobba ska vara kul! Det är ju bara det att den mesta vakna tiden är man på jobbet, hm! Jag älskar fortfarande att vara med barnen, men det är allt annat runtomkring som inte riktigt faller mig i smaken. Jaja, med detta hästintresse så behöver jag pengarna och det är ju bara sjutton år kvar innan pension :-)

Här sitter jag på helgmornarna och njuter av att få bo här med hästarna nedanför backen, får tänka på det när det känns aptråkigt på jobbet!

Så här fint har vi, möblemanget har vi fått av min mor och far! Tanken är att vi ska ha det ute till sommaren, men vi ville testa hur det funkar att ha det inne nu i vinter. Det blev verkligen jättemysigt och man ryms många. Men det är ganska opraktiskt, man måste liksom klättra över varandra om man är flera som sitter och äter. I och för sig har vi i princip aldrig främmande, det är bara jag och karln min so sitter här! Vi får se hur vi gör nästa vinter...om vi behåller denna eller om vi tar in den gamla möbeln.
Det hade gått jättebra för Josefin att hoppa Dixie, så kul! Hon hade tränat för Linnea, hoppas att hon vill åka iväg fler gånger och träna. Det kanske t.o.m kan bli någon liten tävling framöver :-)

lördag 16 januari 2016

Vad händer?

Det flyter på bra nu med hästarna, vi har medryttare som rider några dagar i veckan och syrran och jag rider runt fyra dagar i veckan alldeles lagom!
Det har varit riktigt kallt i ett par veckor. Så även idag, men väldigt vackert med solen som faktiskt tittar fram. Det är völdigt tomt i kaninburen nu när Dumle är borta. Några grannar har berättat att det är ett lodjur som smyger runt här, så det kan vara den som tagit Dumle :-(

Nova mår bra, tror att hon trivs nu när hon får ha Love för sig själv i hagen. Denna vecka har vi tränat ett par dagar och känns ganska okej faktiskt

Love går mest runt och myser... Men Alva 4 år rider honom ett par dagar i veckan och Maja 13 år kör honom ett par daga i veckan, härligt för honom att bli ompysslad

Dixie och Kimberley fick en höbal insatt i hagen förra onsdagkväll. Igårkväll hade dom spridit ut allt som var kvar. Så karln min och jag har nu delat upp dom i typ tjugo högar, annars trampar dom ner allt! Dixie är hur pigg som helst, hon vet inte riktigt hur fort hon ska kunna ta sig fram då man rider henne! Rejält rund om magen har hon blivit oxå!
Idag ska Josefin (medryttare) åka till NRF och träna för Linnea, jag tror dom ska hoppa, kul! Hoppas att det går bra!

lördag 9 januari 2016

Dixie

Dixie är inne i en period då hon är lite grinig... Det kan bero på att Kimberley är på henne ganska mycket i hagen, hon får inte direkt någon vila. Häromdagen då vi red sparkade hon mot Kimberley och hon har varit besvärlig att kratsa hovarna på. Så det är mot andra hästar då hon har en människa med sig och när man kratsar hennes hovar som man märker att hon inte riktigt är sig själv. Men i ridningen är hon lika glad och pigg!

Här är en bild som karln min tog häromdagen på våra braiga medryttare, Maja som kör Love, Mikaela som ska rida Nova och Alexandra med Dixie. Dessa tjejer är guld värda! Både så att vi får lite hjälp med det ekonomiska och att vi får hjälp med motionen av hästarna, tack tjejer!

Det har varit kallt nästan en vecka nu och snön kom i söndags! Idag är det riktigt kallt -25 grader. Hästarna har fått komma ut och även denna morgon gav dom mig ett gott skratt! Dom är så fantastiskt olika... Dixie och Kimberley sprang och brallade ut till hagen, full av bus och energi! Love och Nova fick jag putta ut genom dörrarna, dom var inte alls sugna att gå ut!
                                                   Ha en bra lördag alla vänner!