onsdag 30 december 2015

Vår fina Dumle är borta

På juldagens kväll möttes karln min och jag av en tom bur när vi skulle ge Dumle kvällsmat :-( Helt fruktansvärt... Ett rovdjur hade lyckats förstöra en bit av taket och tagit sig in.

Jag kan inte med ord beskriva hur ledsna vi är och hur stor saknaden är... Han var väldigt speciell vår lilla kanin! Och han har klarat sig igenom några svåra perioder, både varit svårt sjuk och en räv som var väldigt nära att ta honom för några år sedan.

Vi hade haft honom i nästan sju år och han var en kär familjemedlem, finaste Dumble White!


torsdag 24 december 2015

God Jul

God Jul från mig och Novis
Lite julpyntat till hästarna...
...och till Dumle
Här levereras julklappar av karln min och dotra. Vi har haft en fin julafton hemma hos syrrans familj med mor, far, morbror Stig och Maja. Tack för en trevlig kväll!   














Stallet hade fått en julklapp av Kimberley, fint av henne

God Jul Dixie!

God Jul Love!

God Jul finaste Nova!

God Jul till dig oxå Kimberley!

tisdag 22 december 2015

Love i sju år!

Tänk vad tiden går fort, idag har Love varit hos oss i sju år!!! Han har gett oss så otroligt mycket kärlek och skratt! Det finns nog ingen som kan få en att le och känna en sådan värme utan att "säga" något... Jag hoppas verkligen att vi kan få behålla honom så länge han lever och mår bra. Det gäller att vi kan få tjejer/killar som vill komma hit och pyssla med honom! Vår lilla busponny!
Här kommer en film från att vi hade haft honom i fem år!

lördag 19 december 2015

Liiiite piggare

Känner mig faktiskt lite piggare!
"Stallkatten" Lusen och jag har Laddat batterierna i soffan framför TVn, mysigt!
Det verkar lösa sig med Dixie. Josefin ska rida henne två dagar i veckan varav en dag följer hennes mamma Annelie med och rider Nova, så då får vi bra hjälp! Dessutom rider Mikaela och Alexandra (apbra och ansvarsfulla tjejer) en dag i veckan, det blir nog bra det här!

Jag har även ridit två roliga och bra pass på både Dixie och Nova, så himla kul att få känna sig nöjd för en gång skull...

Gosigos...mina fina!

Här får jag hjälp av Loves fina medhjälpare Maja och hennes kompis Alva att mocka hagen, superfina tjejer!
Dessutom har stallägarna satt upp värsta paddochbelysningen, ganska lyxigt att ha häst på Ranch LD!
Snart är det julledigt och det ser jag väldigt mycket fram emot :-) känns som att det behövs lite ledigt nu!

lördag 12 december 2015

Varför så stel och trött?

Känner mig lite bekymrad över mig själv...tycker inte att jag är jag! Är så fruktansvärt stel i kroppen, inte bara i ryggen som jag brukar kunna vara, utan nästan hela kroppen. På jobbet när jag suttit på golvet med barnen måste jag ta i mig i något för att kunna ta mig upp, när jag tex kratsar hovarna på hästarna måste jag först tänka till hur jag ställer mig så det ska funka att räta ut mig igen när jag är färdig. För att inte tala om när jag hoppar av hästen efter en ridtur! Det känns verkligen apjobbigt och hela jag och mitt humör blir påverkad! Tycker liksom inte att något är roligt längre, inte ens hästarna!!! Verkligen ingen rolig känsla...men livet efter 45 kanske inte ska va roligt, eller???
Men det är väl bara att bita ihop och köra på, idag kommer Josefine och ska testa Dixie, då får vi se lite hur dom verkar kompa...

Igår kväll  pyntade vi julgranen det var en mysig familjestund, lägg märke till Lusen under granen, han var med hela kvällen!

torsdag 10 december 2015

Snart har även denna vecka gått

Lilly och jag mockade hagarna i helgen, nio kärror blev det! Vi hade faktiskt ganska roligt...80-talsmusik, hästar och trevligt sällskap :-)
 Lilly går andra året på naturlinjen, hon har så mycket nu att hon behöver göra en ridpaus. Så nu måste vi få tag i en medryttare till Dixie, en som både vill betala och rida!
Vi har en tjej som kommer och rider på lördag, håller tummarna att det går bra.

Jag träffade henne ikväll då jag var med Dixie till Färsta, hon kan nog bli bra!Dixie skötte sig helt perfekt, hon klev rakt in i transporten trots att det var så länge sedan hon var ute och åkte. Hon var jättelugn att göra ordning och hon såg riktigt fin ut då Linnea red henne.

Och här har vi snyggaste Nova

lördag 5 december 2015

Ranchlivet...

...är helt underbart, men himmel vad mycket jag har att göra. Dygnet har på tok för få timmar, ibland känns det som att vi har köpt på oss en häst för mycket! Kanske inte själva "hästandet", men det är ju så himla mycket runtomkring som det ska fixas med. Hagbyggen, mockningar, broddbyten, lädervård, massage...ja listan kan göras lång och dessutom ska man måsta jobba heltid eftersom det är bland det dyraste intresse man kan ha!!! Tro nu inte att jag är less på att ha häst, för det är jag inte...dessa djur är bland det bästa som hänt mig, blir bara lite stressad av att dom tar all min fritid!

Vi har nu börjat rida igång Nova efter en och en halv veckas vila, hon har tappat ganska mycket kondis, men jag tror att hon tycker det är kul att få komma ut i skogen igen. Idag red jag ett kortare dressyrpass på henne, jag känner mig riktigt nöjd! Har försökt byta några broddar på henne, men jag får fasen inte bort dom...jag HATAR broddar!!!
Jag har även ridit Dixie i dressyr idag och känner mig mer än nöjd. Den hästen har verkligen utvecklats till en fin ponny! Vi har ridit henne på hackamore ett tag nu, veterinär Gunnar som rekommenderade det då han raspade hennes tänder. Men idag red jag på ett tredelat bett och det funkade kanon :-)
Maja, Loves skötare fick trava och skritta av Dixie när jag var färdig, tror hon tyckte det var roligt.
Det är ganska mysigt att ha henne och hennes kompis i stallet, jag känner igen mig själv när jag var i hennes ålder...hur kul man tyckte det var att få "hänga" i stallet!
Love bugar och tackar Mikaela och Alexandra, Nova och Dixies snälla medryttare som tagit sig för vana att fixa till honom oxå då dom är i stallet och motionerar damerna!