lördag 19 september 2015

Nova frisk...

...och oron har lagt sig, puh! Idag blir det en ridtur i höstsolen med...

...finaste dottern som fyllde sjutton år i torsdags. Hipp, hipp, hurra till dig Lilly!!!

söndag 13 september 2015

Nova förstoppad

Vilken hemsk helg vi har haft... På torsdag efter att jag ridit var Nova väldigt konstig hon gick direkt in i boxen och lade sig ner efter ridpasset och klev inte upp förrän vi puttat lite på henne... Jag gick ner senare på kvällen, men då verkade hon vara som vanligt.
På fredagsmorgon när syrran skulle släppa ut dom var hon sig verkligen inte lik. Direkt när hon kom ut la hon sig, sedan höll hon på så upp och ner, upp och ner. Vi förstod då att det var nå problem med magen.
Jag fick direkt en flashback från när Starlin blev sjuk och fick tarmvred... Honom fick vi avliva efter ett antal operationer. Jag grät och grät i hagen med Novis, sedan var det bara att bita ihop och åka på jobbet.
Syrran tog ledigt och hennes man hjälpte henne att promenera Nova. Vid tio kom veterinären och konstaterade förstoppning.
Här har käre far blivit inkalld för att ta en promenad med Novis
Natten till lördag var jag ner två gånger till henne, en av gångerna fick hon komma ut och röra sig i paddocken. På lördagsmorgonen såg hon lite piggare ut, hade druckit och bajsat några gånger. Vi har fortsatt att promenera med henne och sett till att hon druckit. Förhoppningsvis är faran över nu, men jag vågar inte ropa hej ännu! Det har varit en obbig helg med lite sömn och mycket oro.

Den ende som har mått riktigt, riktigt bra är lilla Love... Han har fått kommit ut på flera promenader med sina kompisar, han har varit såå glad och pigg :-)
I stallet fixas och donas det, nu är det katt/fika/omklädningsrummet som ska färdigställas
Lusen, den sk stallkatten kommer in varje kväll för att leta upp en skön pläd att sova på. Han är bara så himla söt!
Dixie går från framsteg till framsteg i dressyren, hon börjar se riktigt trevlig ut i skritten och traven, nu är det galoppen som det ska börja att arbetas med. Syrran och Linnea har gjort ett fantastiskt jobb!

Nu fortsätter vi att hålla tummarna för att Nova är frisk!