onsdag 27 maj 2015

Det rullar på...

...och i alla mår bra! Hästarna får variera mellan vinter och sommarhagen, på så sätt får dom tid på sig att vänja sig vid gräset.

Lilly och jag var upp till grannstallet på WE-träning i lördags. Det var hemskt väder, blåst, regn, hagel och sol med jämna mellanrum. Men det spelar ingen roll, det var absolut Novas och min bästa träning, jag kunde rida med "lansen" och Nova satt en hov på bron. Det är stora framsteg för oss det. Lilly och Dixie skötte sig galant, dom fixade allt utom bron, där hade Dixie lite väl bråttom.

Imorgon ska Nova och jag iväg till NRF på sista WE-träningen, ska bli kul! Jag kommer nog att sakna våra torsdagar, trots att det blir lite stressigt att hinna iväg.

torsdag 21 maj 2015

Staketet till ridplanen är färdig

I söndags blev staketet till ridplanen färdigt, det blev så himla bra! Dessutom firade vi att mamma har varit hemma från sjukhuset i Tyskland i sex månader :-) Det känns väldigt bra just nu och snart kanske sommaren kan tänka sig att komma oxå!

Här kommer del 2 av staketbygget:


Det är så fantastiskt lyxigt att bara kunna byta om till stallkläder, gå en backe ner, göra ordning hästen och sedan kunna rida i en så fin paddock alldeles nedanför sitt eget hus!!! Tack för att ni gjort så fint kära syster Urra och svåger Henrik! Jag stormtrivs i ert stall, rena rama lyxlivet!

Känns även bra att Dixie är kry igen, nu får jag sällskap på mina skogsridturer.

Idag har Nova och jag varit på WE-träning igen, det var roligt även denna gång. Och jag tyckte Nova skötte sig bra, även om vi inte kunde göra allt. Vi fick rida en bana, det var roligt. Lite kul att träffa andra ridmänniskor oxå, jag träffar ju inte så många sådana.

Nu ska snart hästarna få gå in för natten. Jag ser dom från fönstret nu när jag sitter och skriver. Dom går och betar i sommarhagen, så fridfullt!

fredag 15 maj 2015

Staket

Idag har vi börjat med staketet till ridplanen. Syrran fick det av sin familj i födelsedagspresent i fjol! Det kommer att bli så himla bra, jag har knåpat ihop ett litet bildspel från dagens bygge...



Hästarna har fått vila idag. Imorgon hoppas jag på att få en ridtur med Lilly i skogen!

torsdag 14 maj 2015

Dixie friskförklarad

Veterinär Per hittade orsaken till varför Dixie varit halt. Det var en muskelbristning på höger armbåge, troligtvis från en spark.Men det var läkt nu, skönt! Så nu är det bara att sätta igång henne. Syrran och jag tog en tur i skogen idag, det var härligt!!!
Love smet ut ur hagen härom dagen och hade det väldigt roligt med Henrik (stallchefen) när han skulle fånga in honom... Det hade visst blivit härliga galopper runt hela ranchen! Så idag har jag fixat så det är el även på den nedersta tråden!!!

Dessutom har hästarna idag blivit släppta för gräsinvänjning i sommarhagen i eftermiddag. Dixie blev så lycklig, hon studsade på stället och glömde helt bort att smaka på det gröna gräset :-)



måndag 11 maj 2015

Nova 11 år!

Idag fyller Nova elva år, hon är stortjej nu! Blir tyvärr ingen tårta, men lite gott i krubban ska hon allt få och en ny mineralsten och pälsglans! Då blir hon nog glad :-)

Henke och jag har börjat fixa till slänten ner mot ena sommarhagen...

...lite gödsel på, så nu är det bara att så lite gräs!

Tredje WE-träningen är avklarad, det var absolut sämsta gången... Men kanske är jag lite knäpp, för jag tyckte det var roligt ändå!
I lördags fixade jag lite WE-övningar hemma så att vi kunde "tjuvträna" lite. Det gick mycket bättre på hemmaplan (även om inte allt funkade). Love blir ompysslad i solen av sin medryttare, gissa om han njöt!

Nova ser så glad och busig ut på denna bilden, vår fina elvaåring!
Imorgon fyller min kära lillasyster år, hela 43 år!

På onsdag ska syrran åka med Dixie till veterinären, hon går fortfarande orent...

fredag 1 maj 2015

Andra WE-träningen

Denna träning blev precis så som jag hade trott att dessa träningar skulle bli... Nova är ju en häst som är fjantig för det mesta, därför blev jag glatt överraskad förra gången då hon gick med på allt utan större övertalning!
Men denna gången skulle vi göra läskiga saker, gå över en så kallad bro-vi hoppade över alla tre gångerna efter låååång övertalning.
Vi skulle skritta in mellan två bommar mot ridhusväggen och plinga på en klocka, sedan rygga ut-hon vägrade att rygga, sista gången gick det okej.
Vi skulle gå skänkelvikning mellan bommar-det gick bra!
Avslutningsvis skulle vi gå fram till ett bord och lyfta upp en flagga sedan lägga tillbaka den igen-jag tror bordet var farligare än flaggan, för hon tordes knappt gå fram till det ens.

Det är vår Nova i ett nötskal det! Nästa gång ska det vara någon slags låtsas tjur och vi ska rida med en lans, hur i hela fridens dagar ska det gå till???

Bloggkompisen Kerstin (känner även till henne från mina yngre hästdagar) och hennes dotter var oxå med, kul att träffas även live ibland!

Dixie går fortfarande inte helt rent, men hon är mycket bättre, hon får fortsätta att skrittas även denna vecka så får vi se om hon förhoppningsvis blir bra sedan.
Syrran har fått stryka sig från WE-träningen eftersom hon inte kan rida Dixie, tråkigt tycker jag. Men hon följde med mig igår, det var kul!

I torsdags vilade alla hästarna, då jag var helt slut efter dagens arbete (det är alldeles för stora barngrupper på förskolorna)! Jag passade på att ta bort hår på alla hästarna i hagen. Shit vad dom lossar hår...
Jag tog med mig Love till paddocken för att träna lite med honom. Han kan fortfarande buga och rygga på kommando, duktig ponny. Sedan släppte jag honom lös och himmel vad han sprang och bakutade :-)
En film från igår (till er mor & far den är lång och lite tråkig)