söndag 31 augusti 2014

Hö, medryttare, reser bort

Ännu en vecka har gått, jag har som vanligt fullt upp därför blir det lite si sådär med uppdateringar på bloggen... Därför kommer jag nu att skriva sånt som gör att jag kan ha lite uppdatering vad som händer på ranchen och runt hästarna...

Hästarna har nu fått  morgon och kvällshö i två/tre veckor, de går fortfarande ute dygnet runt och kommer att få göra det under hela september.

Syrran och jag ska åka till Tyskland på tisdag och blir borta nästan hela september, min mammi ska göra en bukhinnecanceroperation. Vi har en tuff tid framför oss, så håll tummarna att allt går som det ska och att dom får bort all jä... cancer!!!

Lilly och Linn kommer att ha huvudansvaret för hästarna, men vi har många som är snälla och hjälper till. TACK ALLA!
Det är första gången som jag är ifrån min familj så länge, känns ganska jobbigt faktiskt! Men allt kommer att bli bra och det viktigaste är att det blir bra för mamma!!!

Love har fått en ny medryttare, Amelie. Hon ska rida honom för första gången idag, håll tummarna att han sköter sig! Och ridplanen jobbas det för fullt med, igår paddade karln min den i flera timmar och nu är Henke där och paddar. Kanske är det färdig när vi kommer hem, så spännande!
Ikväll flyttar vi över hästarna till den andra hagen och så ska det köras in en höbal till dom, så blir det lite enklare medan vi är borta.

Imorgon kommer Elin hit och ska provrida Nova, hon kanske ska bli medryttare på Nova en gång i veckan!

Ha det bra alla och va rädd om varandra, njut av det ni har. Och håll alla tummar och tår för min älskade mammi.

fredag 22 augusti 2014

Stallstädning mm

Livet med ranch, djur och jobb rullar på;-) Det får man vara glad och tacksam över... Glad och tacksam är jag oxå över att min astma, efter tre veckor har gett med sig :-)

Min flicka Lilly har nu börjat på gymnasium, naturvetenskaplig linje. Hon är stor nu bäbisen min!
Love har nu blivit utan sin fina medryttare Ida, känns tråkigt. Så nu måste vi försöka att hitta en ny rid/körkamrat till honom. Linn rider honom såklart, men hon hinner inte rida varje dag. Men det finns säkert någon som vill ta hand om honom ett par dagar i veckan.
 
Snyggade till Novis en dag när vi skulle ut på en tur... Men hur tusan ska man få "frisyren" att hålla längre än hundra meter???

Ridplanen är på god väg att bli färdig, det känns spännande!

I eftermiddag har jag skurat hästarnas boxar. Det luktar såpa hela stallet, men tyvärr var det inte lätt att få ren murväggarna...

Nu myskväll med ostkrokar, vin och blogg.
Trevlig helg alla!


torsdag 14 augusti 2014

Mugg och kvällshö

Hästarna går fortfarande ute dygnet runt, dom har det så bra. Det är svalare väder och mycket färre flygfän, skönt för oss alla!
Vi har börjat ge hästarna kvällshö, det tror jag att dom gillar.

Dixie har fått mugg, hm, inte mycket men lite i alla karleder. Så nu ska vi sköta om dom noga och hoppas det försvinner.

Vardagen är här igen, jobba, laga middag och rida... alla dagar ser ganska lika ut.
Jörgen och jag har målat några vindskivor, och Lilly och jag har storstädat uterummet. Så lite nytta hinns med i alla fall.

Här är Lilly och jag på hemväg efter en härlig ridtur med mycket galopp...

Lilly har varit ute på en tvåtimmars promenad med Love. På väg hem busade hon till det lite och red honom en bit ;-)

lördag 9 augusti 2014

Semestern är slut

Ja, då har jag börjat jobba igen! Semestern har gått jättefort, men den har varit helt underbar. Juli har varit den varmaste månaden sedan 1944, pust!  Jag har tillbringat i princip hela semestern här hemma på Ranch LD och verkligen varit ledig.
Vår altan blev färdig i början av semestern, så den har vi verkligen njutit av, utsikten är fantastisk... Hästhagar åt alla håll, det kan inte bli bättre!

Nova, har inte varit helt fräsch i trav och galopp tyvärr, och vi fick inte tid hos vterinären förrän i slutet av juli. Vi har ändå ridit på, men såklart lite lugnare, lite tråkigt när man varit ledig och allt...
Det har varit varmt och många flugor som besvärat henne, men dom har ändå haft det bra med fina, stora beteshagar som dom har flyttat runt i.
Jag har varit iväg och tränat lite, men vi har tappat mycket av smidighet och schvung, vilket såklart inte är konstigt. Det blir till att börja om igen, men det är vi vana vid.

Veterinär Per såg att Nova höll igen lite, lite på vänster fram, hon ömmade lite på bogen, så hon ska masseras och ridas som vanligt. Inga större fel alltså, känns bra att dela häst med syrran som har en så bra känsla när något inte står helt rätt till med hästarna!

Dixie, har blivit mycket tränad i somma och gått från klarhet till klarhet. Vår tränare Elena och syrran har tränat henne flera dagar i veckan och det har verkligen givit resultat. Skritten och traven har varit bra ett längre tag nu och igår när vi var iväg och tränade släppte hon i galoppen oxå. Jag visste faktiskt inte att hon hade en sådan fin och bärande galopp, syrran var riktigt, riktigt nöjd. Träning ger verkligen resultat :-) Lilly har skött uteritterna och konditionsträningarna av henne. Lilly och Dixie ser ut att trivas bra ihop, och Lilly är väldigt förtjust och nöjd med "Dixielina"!

Hon har nu varit snäll i all hantering ett längre tag, man kan nu göra iordning henne i boxen utan att vara rädd för att bli sparkad eller biten! Ska bli intressant att se vad som händer när hästarna flyttar över till vinterhagen och in i stallet igen, om hon fortsätter att vara snäll och harmonisk, håll tummarna!

Love, önskar jag att jag hann med mera. Han blir lite väl åsidosatt, vilket han såklart inte mår bra av. Hans hosta och luftrör har varit sämre än någonsin denna sommar. Vi fick ett luftrörsvidgandemedel av veterinären som han ska få, hoppas att det hjälper honom att bli bättre. Han bör oxå motioneras mera såklart...
Linn har de senaste veckorna tagit väl hand om och motionerat honom. Det har gått jättebra, han har varit pigg och alert, jag tror att han gillar när Linn rider och pysslar om honom. Precis som han gjorde när Lilly var mindre och kunde rida honom.
Tyvärr får nog Linn mindre tid för honom när sommarlovet är slut och jag har börjat inse att jag inte hinner med honom. Ida rider ett par dagar i veckan, men han behöver ridas/köras mera. Vi får se hur vi ska lösa detta...

Ranch LD, formas mer och mer, Henke och syrran jobbar och står i. Maskinhallen är snart färdig och ridplanen jobbas det för fullt med. Jag längtar så tills den är färdig, tänk vad lyxigt att ha en egen ridplan!

Som ni förstår känner jag mig utvilad och hoppas på att vara laddad inför höstens mörker och allt annat...


Karln min och Lilly njuter av utsikten till gemensamma favoritlåten Trace Adkins "Days like this"