torsdag 31 juli 2014

Snart slut på semestern

Lilly, Tove och jag har varit ett par dygn i stugan tillsammans med mor och far. Mycket trevligt!

Vi har med jämna mellanrum åkt till det svala ridhuset för lite träning. Hästarna älskar att få rulla sig efter ett träningspass :-)

Inhandlat stigläder efter att syrran ridit sönder Dixies ;-) och mineralstenar som är gott i värmen.

Vi har lite smått kommit igång med den sista målningen av huset...

Kasa ska tömmas. Det har även börjat jobbats med den blivande paddocken, jippi!

Vi har varit med Nova till PH Vet, hon hade en rörelsestörnig på vänster fram som kom från stelhet i bogen. Så nu ska det masseras och ridas som vanligt.

Det har varit fantastiskt fint väder nästan hela juli-månad, men igår kom det faktiskt lite regn och åska. Tror att hästarna tyckte det var ganska skönt faktiskt...

Love har problem med luftrören och i sommar har det blivit sämre. Så igår när vi var till veterinären med Nova fick vi med oss en örtmedicin som är luftrörsvidgande och rådet att motionera honom mera. Så nu måste vi försöka hinna med "lillen" lite mera, igår longerade jag honom, han tyckte det var apkul!

Imorse var syrran och jag ut på en underbar ridtur i skogen. Vi hittade en ny ridväg igen, så kul!

Idag har hästarna fått byta hage igen, shit vad gräset tar slut fort... Nu har vi snart inte så mycket mera att erbjuda dom :-( Tjejerna går som vanligt tillsammans, medan...

...Love går själv en bit ifrån de andra!

Ikväll har dotra, karln min och jag varit in till stora staden, Sundsvall och ätit en fantastiskt god middag på Stekhuset, mumsfillibabba!
Imorgon är det fredag, sedan en vanlig helg...och på måndag börjar vi jobba igen, suck, stön, pust! Men jag har haft en fantastisk skön semester här hemma på LD, tack för det :-)

torsdag 24 juli 2014

Två ridpass idag...

...typ ;-)
Lilly och jag klev upp extra tidigt imorse för att hinna rida innan det blev för varmt. Så ner till stallet och fixa hästarna...

...vi hann inte ens ut på vägen så fick vi vända om och rida hem igen, då det började åska :-(

Efter några timmar gör vi ett nytt försök (andra passet), bättre lycka denna gång. Det blev en härlig ridtur med ganska mycket trav och galopp för att komma ifrån all broms. Vi travade även lite på vägen, vilket vi inte får för vissa av byborna. Vi vet att vi gjorde fel, men vi stod verkligen inte ut! Nova kändes pigg och fräsch idag, måtte hon göra det imorgon oxå.

Kimberley låg inne och vilade hon medan våra hästar fick vara ute och jobba.
Karln min och jag har nu kommit igång med målningen av huset, det som vi inte hann med att göra ifjol. Men fy tusan vad mycket getingar det är, huvva!

onsdag 23 juli 2014

Sommar, sol och värme

Vilket väder vi har, super, duper varmt och skönt! Lite svårt att få något gjort här hemma bara, vi skulle ha målat det vita runt alla fönster, men vi har inte ens börjat. En och en halv vecka kvar på semestern av fem kvar. Himmel vad fort det har gått!

Vi hade tänkt vara i stugan till och från denna sommar, men vi har det så himla bra här hemma att vi inte har varit där en enda gång hittills... Jag har lovat Lilly att vi ska åka dit, så nu är det nog dags för oss att göra det snart!

Nova är bättre, men jag tycker att hon liksom "nickar" till ibland, Elena (vår tränare) red henne lite häromdagen, hon tyckte att hon kändes bra, men att hon var lite lat...

Dixie går från klarhet till klarhet, både i ridning och i hanteringen är hon hur snäll som helst nu. Hon är riktigt fin i kroppen nu, musklad och har en bra kondis!

Love har det fin, fint. Lillmatte Linn tar hand om honom så gott som varje dag, rider, pysslar och gosar med honom, han stortrivs!

Hästarna blickar ut över Ranch LyckligaDalen!

Det har blivit mycket åka iväg till ridhuset eftersom det är svalt att rida där. Som alltid kommer finaste mamma och pappa dit och ger oss ridtips

Det är precis det här som gör att jag inte vill åka hemifrån... Vår fantastiska altan med hästhagen precis utanför, vilket paradis för en "hästtant"

Kvällssol...

God mat och dryck varje dag...

Så syrran har tvingat med mig på en prommis, hm inte min grej...

Bilen ombesiktigad och körklar

Lilly och kusin Linn tar ett dopp i poolen efter en varm ridtur...

Katten Lusen har hittat ett nytt sätt att ta sig in, genom vårt sovrumsfönster

Lite nytta har vi gjort i alla fall, vi lyckades fylla både bussen och Toyotan med skräp som nu är slängt på soptippen!

Igår var Lilly och jag iväg till ridhuset för ett ridpass, allt gick galant. Förutom att det stora ridhuset var upptaget så vi fick rida i det lilla vaaarma iställrt, puh!

torsdag 17 juli 2014

Nova, Nova

Så här busig var Nova när jag skulle ta in henne idag. Det blev jagis som slutade med att jag fick hämta ett äpple :-( Nu blir det till att träna inkallning!
Igår när jag red kändes Nova hon helt fräsch i alla gångarter, pigg var hon oxå.
Idag när vi var till ridhuset tyckte vi att hon gick ojämnt igen. Vi har en veterinärtid 30/7, vi får se vad dom säger då...

tisdag 15 juli 2014

Ny beteshage


Finaste Nova! Igår blev hon skodd, så vi får se idag hur hon springer...
 En liten film.



lördag 12 juli 2014

Solig semestervecka

Katten Kiwi och kaninen Dumle myser i solskenet. Kiwi är så nyfiken på Dumle hon t.om slickar honom när hon når

Lilly sommarjobbar med att måla maskinhallen, snart är hon färdig

Jippi, yes lite kul måste man ha oxå. Linn, Lilly och Felicia får åka "bergodalbana" i traktorskopan!

Nu är vår altan färdig, vi är sååå nöjda!
Här invigs den, med mina föräldrar, svärföräldrar och familjen

Ridning har det oxå blivit på semestern, dock inge mycket för mig eftersom Nova inte är fräsch. Har pratat med veterinären, dom misstänker att en sko inte sitter bra. Hovis kommer på måndag vi får se hur det blir efter det, annars har vi en veterinärtid den 30/7.
Idag var jag över till grannarna och tiggde lite förmiddagsfrukost!
Hästarna har nu bytt beteshage, så nu har dom så högt gräs, att dom inte ens syns :-)

torsdag 3 juli 2014

Nåt är fel på Nova...

...men jag vet inte vad. När jag rider i skogen känns hon precis som vanligt, men så fort vi kommer in i ridhuset och börjar trava så nickar hon med huvudet och känns ofräsch. Benen känns hur fina som helst och jag klämmer och trycker överallt tycker jag, men hon reagerar inte. Kanske att hon är lite hård på ett ställe på höger sida på korset, ska massera där och se om det blir någon skillnad.

Nova fick vara lös i stallet ikväll, då går hon såklart raka vägen bort till höbalen...
 Syrran och jag åkte och tränade idag, eller Nova och jag red bara runt lite eftersom hon inte känns helt kry. Dixie såg däremot helt fantastisk ut, bästa träningen för syrran och henne var idag, så kul!

Igår var Lilly och jag på upptäcktsfärd, riktigt högt gräs!

Hästarna njuter i hagen, här är det Love som ligger och myser. Han är inte heller helt kurant, det är luftrören som krånglar på honom :-(
I tisdags red Elena Dixie, det gick fantastiskt bra, bästa gången även för dom. Hon hoppade även några småhinder, det tyckte Dixie var kul!