söndag 29 juni 2014

Slappardag

Idag har jag haft en slappardag efter att igårkväll varit hos grannarna på lite mat och vin...

Men började dagen med att åka med syrran och Dixie till ridklubben. Jag red henne först en liten stund, kan inte påstå att det gick bra... Syrran plockade fram lite bommar, sedan red hon lite bomövningar med Dixie.
Sedan har jag legat på sängen, ätit ostkrokar och redigerat film. Ganska skönt att slappa i regnvädret...



Igår fick vi besök av mamma, pappa och tant Eva som tagit en promenad genom skogen från Nolby och hit till oss i Östtjärn.
Här kommer dom, hurtbullarna! Vi grillade korv och lunchade tillsammans, riktigt trevligt!

När dom åkt hem stack jag ut på Dixie med Tilda på en härlig och svettig ridtur i skogen. Dixie är riktigt mysig att rida på i skogen, pigg, glad och orädd!
Igårkväll efter att vi varit hos grannarna gick karln min och jag och öppnade upp till en ny hage åt hästarna, högt gräs!

Karln min och jag i hagen med hästarna!

fredag 27 juni 2014

Semester!!!

Finns det nå bättre än att gå på fem veckors semester!!! Förutom hälsan förstås...
Nu har jag fem underbara veckor framför mig, utan att passa tider, I love it!

Nova fick KranioSakral-behandling av Maja igår. Hon hade problem med vänster has och mjälten var det lite si så där med. Men Novis njöt i fulla drag under behandlingen, hon såg väldigt avslappnad ut. Dixie stod i boxen bredvid och gäspade :-)
Någon timme efter behandlingen fick hon två bulor på ryggen, höger sida, hm. 

Syrran var iväg och tränade med Dixie igår, jag tycker nog att galopp-arbetet gick riktigt bra. Karin och Kimberley var oxå med... Urra red även Kimberley en stund på slutet, jag tyckte att det såg helt ok ut!

I eftermiddag tog jag en prommis (Nova ska vila i några dagar) med Lilly och Dixie. Det var riktigt skönt. Lilly tycker mycket om denna hästen.

Jag har satt upp lite tips på stretchövningar i stallet... Får väl se vad stallägarna säger, kanske att jag får sätta dom någon annanstans ;-)

Storasyster Felicia har tagit körkort och köpt bil, så nu ska syskonen ut på en liten tur:-) Grattis Felicia!

Lusen, Lizzi och Kiwi har det hur bra som helst! Går in och ut i husen, in och ut i stallet och massor av mark att jaga råttor och fåglar på... Lyxkatter!

onsdag 25 juni 2014

Love 16 år

Idag fyller Love 16 år, grattis!!!
Igår tog Lilly och jag en skogstur på hästarna, det slutade precis att regna när vi red ut. Snacka om att ha tur! Samma tur hade Linn när hon red Love tidigare på dan, det slutade hagla precis när dom red ut! Skönt att slippa regn och hagel när man rider.

tisdag 24 juni 2014

Dåligt med bloggande

Har så mycket roligt att göra så bloggandet får stå åt sidan... Men nu kommer lite bilder!

Bäbisen min, Lilly (i rött) har gått ur nian och det med toppbetyg. Min fina flicka, jag är så stolt över henne!

Felicia, min bonusdotter har tagit studenten oxå hon med toppenbetyg. Här firar vi med släkten!

Vi rider och har det bra, mest varje dag!

Karln min har köpt en skrotbil som han ska plocka reservdelar från till sin andra pickup. Har står han och syrrans pojke Lukas och kollar in "snyggingen"!

Vi ska snart få ett altandäck, killarna jobbar för fullt och jag längtar till att kunna kliva ut på altanen :-)

Katterna kommer in mest varje dag och myser lite, mysproppar!

Lilly har fått sommarjobb som målare. Här inspekterar syrran om det är ordentligt gjort!

Midsommarafton har vi firat, det var kallt och blåsigt. Men vi satt inne i stugan och tände en brasa så det blev riktigt mysigt ändå.
alla hästarna går nu tillsammans på bete. Jag tror dom gillar vädret som är nu, kallt, blåsigt och garanterat myggfritt!
Dixie utvecklas i ridningen, man ser framsteg efter varje träningspass. Hon är även trevlig i hanteringen igen, vilket känns så bra. Däremot blir hon smällfet så fort hon släpps ut på bete...

Nova går oxå lite framåt i dressyren och hon har fått hoppa med syrran på ryggen, det tyckte dom var apkul! Tyvärr känns hon inte helt fräsh, hon har haltat i början av ridpasset både i tisdags och i söndags. efter att hon travat och galopperats igång så finns ingen hälta kvar, hm. Igår när jag red kändes ingenting. Maja ska komma hit på torsdag och ge henne en KranioSakral behandling, så får vi höra vad hon säger.

Nä nu byta om och ge sig ut på en ridtur med dottern!

onsdag 11 juni 2014

Vädret

Ja, vad ska man säga... Vädret är verkligen upp och ner, ena dagen värme och sol, nästa dag regn och rusk!
I måndags var det helt okej väder när Tilda, Lilly och jag red ut, men när vi kom upp till skogen så öppnade himmelen sig och regnet vräkte ner. Men det blev en härlig ridtur ändå.

Igår blev alla hästarna i stallet motionerade samtidigt i ett strålande fint väder!
Jag hade Love som handhäst och han pinnade glatt på strax framför Nova och det i alla gångarter. Kimberley och Karin är framför oss och framför dom är Lilly och Dixie, men dom syns tyvärr inte.
En arbetsdag kvar denna vecka, på fredag är jag ledig då min lilla flicka Lilly går ut nian. Jag börjar få en stor tjej nu ;-)

Idag har jag en rid-fri dag, det känns ganska bra!

söndag 8 juni 2014

Veckan som varit...

...har varit hemsk!!! Men vi har mycket att vara tacksamma för och det är jag, även om det är mycket jag skulle kunna vara utan om allt bara fått vara som det var för två veckor sedan.

Ranchlivet rullar på som vanligt i alla fall...
Hästarna har börjat få gå på bete under dagarna. Vi har delat upp dom, Nova och Dixie går tillsammans...

...Kimberley och Love går tillsammans i en annan. Mest för att Kimberley precis blivit avmaskad så dom får gå i en mindre hage som mockas.

Lunch hemma hos oss i solskenet med syrrans familj och finaste mor och far. Så himla mysigt!

Stallchefen Henrik håller på att skotta bort jord, för där ska paddocken vara. Jag lääängtar!

Jag har fått fantastiskt vackra röda rosor av karln min, lite uppmuntran tror jag. Så fina!

Stallkatterna kommer in med jämna mellanrum och myser lite, så gosigt!

Idag hoppade Lilly med Dixie, det gick så bra!
Syrran har tagit sig iväg tre dagar denna vecka med Dixie och tränat. Nu börjar det synnas resultat av deras träning, de två sista gångerna såg det riktigt bra ut.

Nova och jag har oxå varit och tränat två dagar denna vecka, det är så roligt. Men det tar sådan tid att måsta åka iväg för att kunna träna. Men just nu är det så, bara att transportera pollarna och åka iväg.

söndag 1 juni 2014

Hagfix och ridning

Denna dagen har bara bestått av hästeri, helt okej tycker jag :-) Kanske inte min familj tycker det, dom har bara sett till mig när det varit dags att laga och äta mat, opps!
Började dagen med utsläpp och mockning, sedan...
...försöka reda ut eltråden till ena sommarhage. Jag hatar trasseltråd :-(

Men nu är en sommarhage helt färdig i alla fall, bara ett handtag och ström som saknas... Bra gjort till mig :-)
 Avslutningsvis gjorde jag iordning Nova och Dixie och med Tildas hjälp lastade vi in dom i transporten och så körde jag till NRF. Där mötte syrran upp mig och så körde vi ett träningspass.
Avslutningsvis fick jag prova Dixie, hon är inte lättriden kan jag lova. Men känns ändå betydligt trevligare än för typ ett halvår sedan. Så det går framåt med henne, kul!
Nu ska jag slappa i soffan en stund sedan sussa gott, så man orkar med ännu en arbetsvecka.