lördag 28 september 2013

Dålig bloggare

Vilken dålig bloggare jag har blivit, hinner helt enkelt inte med... Vilket jag tycker är synd eftersom bloggen har blivit lite av en hästdagbok. Har alltid kunnat titta tillbaka om jag undrat över något, nu har jag ingen koll alls :-(

Hästarna blir inte skötta och ridna lika noggrant som dom i vanliga fall brukar bli. Men det verkar inte gå någon nöd på dom, kanske att Love är lite surare än vad han brukar vara...
Syrran har fullt upp med att ta hand om familjen så att stallet ska bli färdigt, dom gör det bra familjen Bengtsson.
Lilly har fullt upp i skolan och jag tappar ridsuget när man ska stå ute i regnet och pyssla med hästarna. Jag jobbar heltid och har haft en ganska tuff arbets-höst. Så hästarna har blivit ganska sporadiskt ridna, men väl omhändertagna ändå :-)


Men idag var jag och Nova ut på en regnig ridtur, hon är väldigt glad och positiv. Hon kändes lika trevlig igår!
Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag hade ridit uppför första backen på Östtjärnvägen :-) På ett träd satt ett meddelande inramat där det stod, Kör lugnt! Lekande barn, lösa djur och tjuriga kärringar!
Efter ridningen var jag nere i stallet med min bästaste pappa och isolerade och satt upp dörrfoder. Stallet blir så fantastiskt fint, som ett stall-slott liksom!

Karln min hjälpte mig att fixa med Dixie som har fått mugg, pga all jäkla lera. Hon är otroligt snäll vår Dixie, idag tog vi vattenslangen och skrubbade benen. Hon bara står helt lugnt och väntar tills vi är färdiga. Sånt uppskattar jag hos djuren, de ska vara lättsamma att hantera.

Efter allt fix med henne så har vi, karln min och jag lagt ut en massa granris där det är som lerigast i hagen, det ska visst vara bra. Vi får väl se hur hästarnas ben ser ut imorgon...

Vi har oxå satt in en ny bilklädsel i karln mins "stora leksak". Det blev riktigt, riktigt bra :-)
Vi har även fått tag i hatthylla, skohylla och spegel till hallen. Precis sånna som jag ville ha, är apnöjd :-)
Lilly är på endurotävling med kusin Lukas i Östersund i helgen. Det hela avslutas med en bankett och prisutdelning. Lukas har kommit tvåa sammanlagt från alla tävlingar, GRATTIS LUKAS!!!
Så karln min och jag har haft hela Ranch LD för oss själva :-) i helgen, helt ok faktiskt!

måndag 23 september 2013

Stallet

Stallet sett uppifrån! Längtar, längtar, längtar tills hästarna får flytta in. Syrran och svågern är nog ganska less på allt som har med stallbygge att göra vid det här laget... Dom har gjort/gör ett fantastiskt jobb!!!

onsdag 18 september 2013

Regn i massor

Gud vad det regnar, det bara vräker ner och våra hästar går ute... Men jag tror egentligen att dom har det ganska bra, det är värst när man ska göra iordning dom för att rida. Lite ruggigt att stå ute i regnet, Nova har vilat idag och Dixie har vilat igår och idag. Imorgon borde dom ridas, men vi får se hur det blir med det.

Vi har som vanligt målat på huset i helgen, men nu har vi insett att vi inte hinner färdigt i år. Vi får ta resten nästa år, det viktigaste är gjort i alla fall!
Här kommer två "filurer" gåendes genom hagen! Det är mamma och pappa som i söndags promenerade genom skogen från Tallstugan och hem till oss på Östtjärn. Fantastiskt bra gjort av dom!!!
Ikväll har jag varit nere i stallet och hjälpt till lite. Här står Henkes mamma och sågar, i fönstret syns syrrans hus och till höger ser man en skymt av Nova :-)
Så här ser det ut i stallet nu, längtar tills vi får flytta in...
Min Lilly fyllde femton år igår, ett stort GRATTIS till henne (mammas lilla bäbis)!

Nu ska här sova, det gäller att "ladda batterierna" så att man orkar med, det är väldigt intensiva dagar nuförtiden:-(

onsdag 11 september 2013

Stallet börjar ta form

Det blir så fantastiskt snyggt! Vilket jobb dom har lagt ner familjen Bengtsson med hjälp av deras supersnälla föräldrar!!! Och där ska jag få hyra in våra hästar, det känns nästan overkligt...
Stallet från utsidan...

...och från insidan!

lördag 7 september 2013

Hö-automat

Idag har hästarna fått en hö-automat, det var spännande!

Love kom direkt när Henke körde in den med traktorn...
Nyfiken och orädd som vanligt!



Annars har dagen bestått av målning, nu är hela huset grundat och målat två gånger, jihaa!!! Tack mamma och Lilly än en gång för hjälpen! Nu ska bara allt det vita målas...

Tillbaka

Äntligen lite tid för bloggen, det har varit en hektisk, händelserik och underbar sommar.
Vi bor nu på "Ranch LD" och det är helt underbart! Vi har ännu inte kommit helt iordning, vi har bla ingen TV, vilket inte gör så mycket då vi ändå aldrig skulle hinna titta på nå program :-)

Vi har fortfarande ganska mycket utomhusmålning kvar, trots att vi har haft hjälp av min fd kollega Mona och massor av hjälp av mamma. Lilly har oxå varit flitig med penseln.

Hästarna mår gott, de går fortfarande ute dygnet runt, eftersom stallet inte är helt färdigt ännu. Nu håller dom på att mura boxarna, det blir så fint. Hästarna har vilat ovanligt mycket i sommar för vi har helt enkelt inte haft tid att rida. Dixie verkar trivas här och vi med henne:-)

Här målas det för fullt som vanligt, det är syrrans hus som man ser i bakgrunden... Denna gavel har vi "designat" själva. Inget av fönstren skulle ha varit där, vi är väldigt nöjda!

Lilly och jag unnar oss ett kvällsdopp i Östtjärn som ligger någon kilometer längre in på vägen där vi bor....

Lite lunch med mamma, Lilly och karln min i nya köket. Tisdagen den 13/8 fick vi flytta in efter alla slutbesiktningar var gjorda, jippi!!!

Dumles bur på "Glimmer" är nedplockad, allt ska med till Ranch LD...

Några ridturer i skogen har vi hunnit med, alltid lika underbart...

Fina "Glimmer" färdigstädat och sålt 29/8...

Min kollega Erika och jag har fått en fin bukett rosor och ett rör med C-vitamin :-) av vår bästa vikarie Sussi, så att vi ska orka med jobbet denna höst. Två av våra kollegor har tyvärr blivit sjuka och det dröjer innan dom kommer tillbaka. Så himla ledsamt, men det kommer att bli extra bra när dom är med oss igen, saknar dom så!

Tog detta i kort imorse, vårt kök med utsikt till Dumles bur...

Vårt nya "uterum" med utsikt ner mot stallet...

Här har jag öppnat altandörren och fotat ner mot stallet, ååå det är så vackert och underbart!!!

Hästarna har haft det så bra i sommar, stora hagar med massor av gräs. Nova, Love och Dixie har fått en till kompis, Kimberly. Tildas ponny som vi har varit i stallet med för några år sedan, det känns roligt. Syrrans första inhyrning, det finns två boxplatser kvar ifall någon vill ha stallplats...

Vår femåriga kanin Dumle blev sjuk i två omgångar i sommar och fick åka till veterinären. Dom och vi vet inte vad som kan ha varit fel med honom, men han var riktigt illa däran. Nu har han fått ändrad kost, gått ner massor i vikt och är hur pigg som helst!

Vi har köpt en fyrhjulsdriven bil, vilket lär behövas ute på landet...

Förhoppningsvis ska det bli tid för bloggen nu, det känns bra det:-) Kommer åtminstone en bild lite då och då!