tisdag 23 juli 2013

Målning

Nu är det målning som gäller, ganska så tråkigt faktiskt! Men det ska göras, så är det bara...
Igår var det karln min och jag som målade. Bräderna som är beige, är den färg som huset kommer att bli! Det vita är grundfärg.
Idag fick vi hjälp av min f.d kollega Mona, som liksom bara dök upp och hjälpte till. Vilken otroligt fin vän hon är:-) Tack så hemskt mycket för hjälpen!
Vad gäller hästarna så är dom "igångsatta" igen. Lilly och jag skrittade dom i två dagar, nu har syrran och jag travat och galopperat med dom. Idag red jag Dixie för första gången, det var en pigg och alert liten tjej. Hon var riktigt trevlig, men helt olik Nova!
Dixie har skött sig hur bra som helst nu, inget tjafs alls när vi har gjort iordning henne, vilket känns bra!

Imorgon fortsätter vi med målningen igen!

lördag 20 juli 2013

Ridit

Äntligen har Lilly och jag varit ut på en skrittur. Idag föll allt på plats så vi kunde komma iväg på en ridtur, det är så mysigt! Hästarna skötte sig bra, med tanke på deras långa vila. Dixie är däremot inge rolig att göra iordning innan ridturen. Hon står inte stilla en enda sekund, går runt och kliver nästan över en. Hon behöver lära sig att det INTE är ok att bara gå iväg. Men, jag ser det inte som ett problem, lite tålamod och att vi är konsekvent med henne så löser det sig nog...

Något som känns som ett litet problem däremot, är polackerna som nu jobbar i vårt hus. Idag hade dom ett problem, som dom försökte "prata" med mig om. Dom flaxar med armarna och pratar polska/svenska/engelska... Och ni som känner mig, vet hur bra jag är på språk...

Tydligen nåt problem med en väggstump i hallen som Älvsbyhus valt att ta bort (vi fick mail om detta i februari) men som fortfarande finns kvar på deras ritning! Dom envisas med att dom måste bygga väggen för att den är på deras ritning, tror jag!? Det hela slutade med att jag fick åka och hämta karln min som fick försöka tolka, och nu hoppas jag att vi förstått varandra hyfsat iallafall!

"Vägga", "katastrof", "problem", "no problem"!!! Var väl slutorden från en av polackerna!? Dom skulle ringa byggchefen, som givetvis är på semester nu som alla andra. Kan ärligt erkänna att det är lite oroskänslor i magen nu...

Men fint blir det:


                      Golv och innertak på plats i matrummet och i Lillys rum...

Veckan som gått...

...har gått alldeles för fort! Det händer grejer hela tiden och nu är det bara två veckor kvar av semestern...

Dumle fick åka till veterinären i måndags. Han var rejält uttorkad när vi kom in med honom. Så han fick en spruta med vätskeersättning och en med extra B-vitamin. Vad det berodde på kunde dom inte riktigt säga... Larverna i rumpan trodde dom inte riktigt att det kunde bero på för dom tyckte att det var så lite. Hur som helst fick han följa med oss hem! Lilly matade honom med jämna mellanrum med ett pulver som man blandade med vatten, ett riktigt "vitamin-kick-pulver". I tisdags var han redan mycket piggare och nu är det full fart på honom:-) Han ska nu bara få hö, vatten och gräs, inte en massa andra godsaker, då han var rejält överviktig...
Huset är helt färdigt utvändigt. Så nu ska vi bara hitta en färg vi vill ha, så kan vi sätta igång med målningen. Vore himla skönt att få det färdigmålat innan vi börjar jobba om två veckor.
Stallbygget står stilla för tillfället, då Henke är i Boden och jobbar. Men plattan är gjuten, sedan tror jag att det är dax för stommen. Det blir spännande!!! Syrran, mamma, pappa och Lilly håller i och för sig på med att måla alla brädor som ska bli stallväggarna.
Syrran, karln min och jag har kört massor av "byggskräp" till soptippen. Tror att det blev sex fulla busslass, skönt att få bort det! Tack för lånet av bussen, Urra och Henke, den var apbra att köra i!

Hästarna verkar trivas bra på "LD"! Nova och Dixie har fått en lång vila, eftersom vi inte har hunnit med att rida... Nova har börjat bli igångsatt denna vecka. Dixie har fått vila även denna vecka, för hon har haft en lös sko.
Igår for vi hem till "hovis" med Love och Dixie så nu är dom båda fina om fötterna. Dixe gick snällt in i transporten när hon fick en hand som stöd på rumpan. Hon var lugn och snäll inne i transporten, inga som helst problem. Skoningen gick oxå bra, hon var lite ryckig när han tog bakhovarna.
Vi hade vår nya bil, Toyota Rav4 när vi for med hästarna igår. Så skönt med en bil som har dragkrok!!!
Nu ska Lilly och jag fixa lite lunch, sedan ska vi upp och rida, kul!!!

söndag 14 juli 2013

Nostalgikvällar

På dagarna jobbar jag borta på "LD" och på kvällarna rensar jag på vinden.
Igårkväll hittade jag ett album  med tidningsurklipp från mon ungdom då jag tävlade med våra hästar:-) Och ikväll hittade jag en kartong med priser från den tiden, så himla kul!!!
Priser från ungdomen med Lady och Curry.

Våran finaste Dumle mår inte bra. Jag hittade flera, typ larver i hans ändtarmsöppning idag... Och nu ligger han helt stilla och skakar, stackars liten. Vi ska ringa veterinären direkt imorgonbitti, måtte det gå att få honom frisk igen. Håll tummarna!!!

lördag 13 juli 2013

Filmer på nya huset

Här är två filmer på när huset kommer och sätts ihop! :-)

onsdag 10 juli 2013

Fantastiskt

Det händer så otroligt mycket, så att man inte ens hinner tänka...och man glömmer liksom bort att njuta av allt det "braiga" som händer! Det är så häftigt att få se allting successivt växa fram och att få vara med om detta, vilken dröm!

Igår fick vi i alla fall in både vatten och el efter att karln min hade ringt typ tusen samtal. Det var en underbar känsla när allt var som det skulle. Det är polacker som jobbar med huset och effektivare grabbar än dessa har jag inte stött på:-)
Här grävs elkabeln ner....
Imorse när jag kom upp till LD, hade dom satt på plåten på hela taket och börjat med garaget. När vi sedan åkte därifrån i eftermiddag så var nästan garaget färdigt, så himla häftigt!
Här är en bild på vår farstukvist (tror jag att det heter)...
Vad gäller stallbygget så jobbas det för fullt med detta, imorgon ska plattan gjutas. Sedan är det bara resten kvar. Ganska tufft arbete kan jag tycka, man blir trött i hela kroppen, men det är roligt! Vill aldrig mera gå tillbaka till mitt riktiga jobb, jodå skojar bara. Men jag skulle lätt kunna vara ledig ett par månader till, man hinner liksom inte känna att man är ledig.
Här håller karln min på att göra vägen nere vid stallet hård och hållbar...
Vad gäller hästarna så har dom det hur bra som helst. Men det känns lite konstigt att man inte hinner och orkar rida. Men hästarna finns kvar och vi umgås med dom dagligen, det är så mysigt!

måndag 8 juli 2013

Bästa dan på länge...

...men oxå den mest förvirrande! Ni som känner mig, vet att jag vill vara alla till lags!!! Tyvärr lyckades vi inte idag, då vi inte fått någon el eller vatten indraget tills huset kom :-(
Men huset står där det ska, och det är underbart!!! Bättre än vad jag hade förväntat mig :-)
07.15 första delen till huset "flyger" på plats, fatta spänningen!

Efter fyra timmar och sex sektioner är hela huset på plats :-))

Vi hann till och med gå ner och hjälpa syrran och Henke med "stall-förberedelser", dock blev det problem för oss :-( Så mycket till hjälp var vi inte idag heller, sorry! Men det börjar verkligen att se häftigt ut, jag vill verkligen bo där!!! (å det ska jag få göra)!...

...men inget kan väl få gå helt smärtfritt! Vi har ingen el eller vatten, vilket vi var lovade till denna dag!!! Så karln min har mest gått omkring och ringt en massa jobbiga samtal till myndighetsfolk (inge för mig, så jag är glad att jag slipper detta). Men jag hoppas och tror att allt ska va fixat under morgondagen!

Hästarna har tyvärr inte blivit ridna... Eller Nova har inte blivit motionerad på två dagar, det var jag som skulle rida henne. Men jag har faktiskt inte den orken, springer mest hit och dit och gör ingen nytta, känns det som. Ja, ja så kan man väl känna ibland. Love och Dixie har i alla fall blivit motionerade, och alla hästarna har det verkligen det bra!!! Här myser Lilly med Love och Nova är inte sen att haka på! (Huset i bakgrunden!) Dixie står en bit bort och blir kliad av karln min. Och vad gäller Kimberly, så ser hon till att få sitt, i värsta fall så vräker hon bort Dixie som är lägst i rang.
Angående Dixie, så har syrran pratat med veterinären idag och vi ska inte vara oroliga :-) Bara hålla koll på tempen, hälta och värme. Tack för att du ringde, kära syster!

Imorgon hoppas vi på en minst lika bra dag!

söndag 7 juli 2013

Nu har huset kommit

Ikväll när vi var och plastade in grunden, så kom...

första långtradaren med vårt hus! Och innan vi åkte hem så hann det komma två till långtradare med resten av huset. Imorgonbitti ska huset monteras ihop!!! Som vi har väntat och längtat till att det ska ske. Nu är det verkligen dax!!!

Här kommer Lilly och Linn tillbaka efter ridturen. Dixie hade varit lite besvärlig, väldigt pigg och stark, så Lilly var lite sur på henne...
Nu ska här sovas, det blir tidigt upp för hela familjen imorgon. Sov gott!

lördag 6 juli 2013

Sökt igenom hagen

Jag har sökt igenom hela hagen efter något föremål som Dixie kan ha gjort sig illa på. Hittade inget! Däremot hade Tilda hittat en ståltråd för några dagar sedan som kan ha varit "boven". Hade tänkt rida Nova, men hagen är stor så det tog tid att söka igenom den. Magen blev hungrig, så jag blev tvungen att åka hem...




fredag 5 juli 2013

Ledig fredag

Jag tog ledigt från stallbygget idag. Har städat och fixat hemma istället, ganska tråkigt, men det blev fint:-) Och så har jag ju faktiskt varit hemma och träffat karln min, kan ju inte skada!

Garagegolvet har gjutits idag, så det måste vattnas och skötas om... Just nu regnar det ute, undra vad som händer med "plattan" om det kommer en massa regn?

Lilly går på ledigt idag efter tre veckors "sommarjobb", det firade vi med en värmande ridtur. Det blev trav på alla ställen där underlaget tillät. Dessutom tog Lilly och Dixie två galoppsträcker, det gick hur bra som helst. Fina lilla ponny-tösen...

...som jag faktiskt oroar mig lite för. Varför vill inte såret på benet läka och svullnaden gå ner? Hur lång tid kan det ta? hon varken ömmar, haltar eller är varm. Men jag blir orolig ändå! Blir nog veterinären på måndag om inte svullnaden har minskat!

torsdag 4 juli 2013

Grunden och markplaneringen är färdig

Skulle ha lagt ut detta inlägg före det förra, men nu blev det lite bakvänt... som det mesta med mig:-)
Här kommer en film på hur det ser ut när grunden och markplaneringen är färdig.

Nu händer det grejer

Detta stora fordon mötte jag idag, när jag skulle hem och hämta lite lunch. Wow, det är ålltså delar till vårt hus!!! Jag höll på att backa i diket av upphetsning;-)

Här lastas grejer av på tomten:-)

Det blev lite trångt hos oss, för dom som ska gjuta plattan till garaget imorgon, kom och gjorde lite förberedelser!!!
Det känns helt fantastiskt att det verkligen börjar hända saker!

Syrran och jag tog en liten bustur i skogen med hästarna ikväll, härligt. Jag t.o.m hoppade i nerförsbacke;-) , eller hur Syrran?

Ikväll blir det tidigt i säng, kroppen värker och ögonen känns tunga, men jag mår sååå bra!

onsdag 3 juli 2013

Jobb-semester

Denna semester verkar bli en jobb-semester, men jag klagar inte... Min rygg verkar må bra av att röra på sig, har nu haft tre dagars semester och ryggen mår hur bra som helst!!! Bara att fortsätta jobba alltså;-)


Har hjälpt syrran och Henke med bygget av stallet och maskinhallen, ganska kul faktiskt! Det ligger ju liksom i mitt intresse oxå att stallet blir färdigt...

Hästarna mår bra och dom verkar trivas väldigt bra ihop alla fyra, vilket såklart känns bra!

Dixies sår är väl sådär. Hon är svullen, men inge varm och inge halt, vilket är bra i alla fall!
Vi behöver en sadel till henne, den vi har testat nu sitter inte så bra ändå... Det måste gå att få tag i en bättre, någon som har en sadel till salu???

Det har blivit lite "hipp som happ" med motioneringen av hästarna. Dom blir inte ridna varje dag, men Dixie och Love blir ridna minst fyra dagar i veckan och Nova minst fem dagar i veckan. Nästa vecka går Lilly på ledighet, så jag hoppas att det blir mera ridet då.

Ikväll red syrran Dixie och jag körde Love. Här kommer Dixie och syrran efter en galopptur på ängen!