lördag 29 juni 2013

Skönt med semester

Jag har varit på "Ranch LD" hela dagen, fantastiskt härligt. Mamma, pappa, mammas moster Eina, hela Urras familj, Tilda och Lilly har oxå varit där. Jag har verkligen trivits!!!

Dixie var mera svälld på benet idag, men fortfarande inte varm eller halt. Lilly och Tilda tog en ridtur med Dixie och Nova, allt hade gått bra. Dom har oxå varit till Färsta där Tilda har hopptränat med Kimberly, kul att Lilly följde med.

Vi andra har hållit på med att förbereda för plattan till stallet, kuligt!

Så här bra har hästarna i nya beteshagen...
Här är vår sadelkammare, en stor container där vi förvarar alla grejer. Det funkar riktigt bra faktiskt.

fredag 28 juni 2013

Semester och skadad ponny

YES, nu är semestern här, lika efterlängtad som alltid!!! Denna semester har jag dessutom fullt upp, vilket säkert är bra för mig, slipper nog ha problem med ryggen så länge jag har kroppsarbete att sysselsätta mig med. Och det lär jag ha denna sommar! :-)
Dixie har gjort illa benet i den nya hagen. Vi lär nog inte få uppleva en sommar med fullt friska hästar, hm...
Det ser värre ut än vad det är... Hon har blött mycket, men såret är rent och fint. Vi har tvättat rent och kollat hur hon går och springer. Vi kan inte se någon hälta, så nu får vi hålla tummarna att hon har ett bra läkkött!

Lilly, Tilda och jag...

...tog en härlig ridtur uppför alla backarna. Hästarna skötte sig jättebra, det är så roligt att Nova och jag äntligen får sällskap på våra ridturer igen!
Det är lugnt och trevligt i den nya hästflocken, Nova, Love, Dixie och Kimberly kompar bra!
Tilda och jag är nu färdiga med den nya beteshagen, så imorgon ska hästarna börja få gå där!
Syrran och Henke håller på att jobba ihjäl sig på stallbygget, undra hur dom ska orka...

Vad gäller bygget av vårt hus så är det inte många dagar kvar tills det kommer. Grunden är nu helt färdig och planeringen av tomten likaså. Vi har haft en jättebra och trevlig kille som har jobbat på vår tomt, ett stort tack till honom! Ska knäppa lite bilder till helgen!

måndag 24 juni 2013

"Ranch LD"

Idag har flocken på "Ranch LD"utökats med Kimberly. Våra gamla "stallkompisar" (som fick oss att hitta tillbaka till hästlivet igen) Tilda och Karin ska hyra in henne i syrrans stall. Känns bra att ha folk där som man redan känner så väl, roligt blir det oxå.

Ihopsläppet gick bra, Kimberly och Dixie sprang lite. Men det blev inge tjafs, det var lugnt och sansat!
Tilda och jag har fortsatt med beteshagen som jag började med igår. Vi har satt i nästan all stolp och övertråden, det blir en fin hage till hästarna.



Ingela och Ida har ridit Nova och Love idag, Dixie fick vila. I&I är så himla snälla, dom hade med sig nybakat fikabröd till oss som jobbade, mums!

söndag 23 juni 2013

En hästdag!

Idag blev det hästar för hela slanten, kan man säga. Började dagen med att Lilly och jag red, det var som vanligt mysigt.
For sedan hem och fick i mig lite mat, sedan tillbaka till hästarna igen.
Jag byggde ut hagen lite, då gräset redan är uppätet. Sedan har jag även börjat att bygga på en till sommarhage, för imorgon flyttar Kimberly till "LyckligaDalen". Det blir roligt att börja umgås med Tilda och Karin igen:-)
Syrran och Henke håller som vanligt på att förbereda för stallbygget. Jag hjälpte till att kratta lite grus och mäta.



Imorgon är det jobb som gäller, sista veckan innan semestern, skönt! Sedan blir det till att packa inför flytten och umgås med familjen och hästarna :-)

lördag 22 juni 2013

Glad midsommar

Vi firade som vanligt midsommar i stugan tillsammans med mamma, pappa, tant Maja och bästaste mobba, Stig!




I onsdags var vår, kontroll-ansvarige ut och kollade hur grunden till huset såg ut. Byggkillarna fick mer än godkänt, vilket känns toppen!!! Men det är verkligen mycket att hålla reda på nu, huset kommer om två veckor! Till dess måste vi haft el framdraget, och vi har inte ens ett elskåp.... Avloppet ska vara färdigt, vi har inte ens börjat gräva och lägga ner rören ännu. Just nu snurrar väldigt mycket i mitt huvud, kan jag lova!

I torsdags var vår sadelprovare till oss och provade lite sadlar till Dixie, vi hittade en som passade:-)
Jag var oxå ner och kollade hur det går för syrran och Henke med förberedelserna till stallet. Så här är det tänkt att stallet ska se ut när det är färdigt, flådigt värre!

Idag har jag ridit en riktigt pigg Nova i skogen. Sedan mockade jag i hagen, fick snabbt ihop en kärra skit...
Vi har oxå firat bästaste mamma på hennes födelsedag! Grattis mamma!!!
Nu ska det städas och fixas lite här hemma!

tisdag 18 juni 2013

Ridtur i skogen med syrran

Det var så fantastiskt vackert i skogen ikväll, underbara färger, dofter och trevligt sällskap av syrran! Tyvärr, tog jag inte en bild på det vackraste stället, men denna bild duger den oxå...
Lill-tösen Dixie sköter sig bra tycker jag. Henne kommer vi att få mycket glädje av, hon har bara varit hos oss i en och enhalv vecka men sköter sig redan riktigt bra:-)

måndag 17 juni 2013

Ensamridning

Idag red Nova och jag ut på en ridtur för oss själva, det var längesedan nu. Nova var glad och pigg, tror att hon tyckte det var kul att få sticka ut i skogen utan någon kompis. Hon fick jobba på bra, tog till höger efter bommen, uppför alla backar...

Efter fyrtiofem minuter kom vi till slutet av vägen, där skulle man faktiskt kunna rida lite dressyr. Men både Nova och jag var ganska trötta när vi väl var framme där... Och sedan skulle vi hela vägen hem oxå. Det blev inge dressyr, bara efter vägen när vi red hemåt, Hon kändes ganska ok, tycker jag!
Här skulle vi kanske kunna dressyra lite...

Bara 21 dagar kvar tills huset kommer!!!!
Killarna jobbar för fullt med vår grund. Ikväll efter att jag ridit stannade jag och pratade lite med dom, så nu har vi planerat in hur vår infart ska gå och hur stor parkering vi ska ha och lite annat. Imorgon ska karln min ringa elverket och "panngubben", känns spännande nu...

söndag 16 juni 2013

Sällskap igen

Helt underbart att ha trevligt sällskap på ridturerna varje dag, jag njuter av fulla drag!!!
Idag var det Lilly och Dixie som följde med på en tur uppför alla backar. Hon lär i alla fall bygga muskler "lilltösen", Dixie! Vi var ute och red i 1,5 timme, så härligt.
Nova borde få komma iväg och träna, men jag är inte ett dugg sugen. Får väl se hur det blir, synd att vi inte har någonstans att rida på en volt åtminstone... Äsch, spela roll förresten, man kan ju inte få allt, jag är så nöjd som det är nu:-)

lördag 15 juni 2013

Syrran och jag har ridit

Äntligen har syrran och jag fått rida tillsammans, så roligt! Nu blir det många ritter framöver med sällskap, det känns verkligen underbart.

Dixie skötte sig bra, förutom att hon försökte vända några gånger. Väldigt onödigt kan jag tycka, det får hon så lov att sluta med...

Sadeln satt inte så bra idag, den hade glidit fram ganska mycket under ridturen, hm. Hon är så otroligt smal och omusklad över ryggen, så jag har svårt att tro att det ska finnas någon sadel som sitter bra på henne...

Hur som haver det var kul att ha syrran som sällskap, hon tyckte att Dixie var bra. (Min syster och jag är väldigt olika, jag tycker massor och surrar om det, syrran är lite mera återhållsam kan man säga).
Det blir långa ridturer, för Östtjärnvägen är så hård att man bara kan skritta. Så det blir ca 25 minuter skritt i början av ridturen och i slutet likaså. Idag var vi ute i 1,40 timmar, Dixie var rejält svettig. Imorgon ska Lilly och jag ut på en ridtur, ser fram emot det:-)

torsdag 13 juni 2013

Blöta hästar

Regn, regn, regn och våra hästar har inget stall, stackars dom. Jag gick in i skogen och hästarna följde efter, skulle vilja att de stannat där. Men när jag gick ut ur skogen följde dom såklart efter. Knäppisar dom har både lä och regnskydd i skogen, ändå väljer dom att stå ute på ängen.... Tog en femtio minuters promenad med Love i spöregnet idag, inte så kul, brrr! De andra två har vilat och är det ett sånt här väder imorgon, så får de vila då oxå!
Lilly har gått ur åttan idag med riktigt fina betyg, hon är så ambitiös min tös. Och jag är såklart apstolt över att få vara hennes mamma. Så nu blir det lite tårta och film!

tisdag 11 juni 2013

Äntligen...


...får Lilly och jag en ridtur i skogen tillsammans igen!!!
Vi börjar med att göra iordning hästarna, vilket vi får göra utomhus eftersom vi inte har något stall ännu. Dixie sköter sig helt perfekt!
Titta vad vackert det det är! Men vi var med om något som har kunnat gått illa! Vi kom galopperandes och skulle precis sakta av, då mötte vi tre stycken motorcrossar i full fart i ett backkrön! Dom var superduper-snabba på att stanna och Dixie som var först tvärstannade oxå, sedan vände hon och travade iväg. Men Lilly var lugn och fick snabbt stopp på henne. Killarna stängde av crossarna och vi kunde fortsätta vår ridtur, pust!!!
Tillbaka på "LyckligaDalen" igen efter en timme och fyrtio minuters ridtur, kollar Nova och jag in vårt bygge, dom har kommit en bit, häftigt!
Lilly avslutar ridturen med att rida damsadel.
När vi släppt ut hästarna i hagen igen tog vi en promenad med Love i skogen som är i hagen. Han följde efter Lilly som en hund...
Efter en stund kom Nova med Dixie i släptåg och undrade vart vi hade tagit vägen:-)
 Vilken underbart skön kväll vi har haft!

måndag 10 juni 2013

Lilly motionerar hästarna

Lilly och hennes klasskamrat Tove har idag motionerat alla tre hästarna på deras friluftsdag!
Här är dom med Love och Nova, sedan hade dom även tagit en längre ridtur med Dixie och Nova. Kul för Lilly att få med sig en kompis till hästarna...kul oxå att allt hade gått bra! Känns som att Dixie blir en bra ponny för Lilly. Imorgon ska jag och Lilly ut på en ridtur, som vanligt är det syrran som inte hinner rida. Hon får bara göra alla andra sysslor, hoppas för hennes skull att hon hinner rida lite mera framöver.

söndag 9 juni 2013

Fullt upp...

...även idag! Lilly och jag tog en premiär-ridtur idag efter Östtjärnvägen, det gick hur bra som helst.

Hon är en riktig kelgris, lilltjejen!!!
Elena och Maja Göransson har varit och testat sadlar på Dixie idag, vi fick låna en av dom. Det var snällt.

Har gjort en massa annat oxå, men är för trött för att skriva mera, godnatt!

lördag 8 juni 2013

Dixie

Nu har Dixie kommit, en lugn och harmonisk tjej klev ur transporten hemma på "LD"! Hon är väldigt omusklad och lite tanig, men verkar ha ett fint psyke.

Ihopsläppet med Love och Nova gick bra, Dixie var mest intresserad av gräset. Hoppas att natten blir lugn, jag längtar till imorgonbitti, då ska jag direkt upp till hästarna:-)

Här har vi Dixie!

2013-06-08 Dixie anländer from Maria Carlsson on Vimeo.

fredag 7 juni 2013

Känner spänning...

...inför morgondagen!
Då blir det "surprise party" när nya ponnyn kommer! Fatta jag har inte ens sett henne, gud vad spännande!!!
Lilly, Linn och jag var på Hööks idag och skulle shoppa loss till nya ponnyn... Både Lilly och jag är alldeles för snåla för att shoppa. Vi kom hem med en ryktborste och en skrapa:-) Men vi har många pengar kvar att handla för;-)

torsdag 6 juni 2013

Händelserik dag!

Nu har dom börjat gräva för grunden, shit vad spännande nu börjar det hända saker på vår tomt!!!
Syrran har varit och hopptränat för Elena, det såg riktigt, riktigt bra ut!
Love har ett sår på höger bakben, idag var han svullen, hoppas att det ser bättre ut imorgon...

Nu har hästarna flyttat hem, äntligen! Och om två dagar kommer Dixie! Oj, oj, oj man blir lite trött av allt som sker just nu, men det är roligt!

onsdag 5 juni 2013

Nästan klar!

Nu är "stallpallen" nästan färdig!
Grejerna till grunden har anlänt! Imorgon börjar dom att anlägga den, gud så spännande!

tisdag 4 juni 2013

Dixie!

Dixie gick igenom veterinärbesiktningen, så på lördag åker syrran upp till Umeå och hämtar hem henne. Det känns så spännande!!! Jag har ju inte ens sett na mer än på kort, så jag längtar!

måndag 3 juni 2013

Skyltar uppsatta

Ikväll har karln min och jag satt upp skyltar för på onsdag kommer grunden till huset, spännande!!! Här svänger man in mot "Lyckliga Dalen" från Östtjärnvägen...
Här har vi förberett så att dom kan lasta av grunden, alldeles bredvid vår "Carlsson-skylt"

Igår var Lilly och jag ut på en tur med hästarna, alltid lika mysigt!
Idag tog Nova och jag en tur i skogen själva, hon var väldigt pigg och fjantig.

Imorgon ska Dixie (ponnyn från Umeå) veterinärbesiktas, om hon är hel och frisk så hämtar syrran hem henne på lördag... Så håll nu tummarna att hon är en frisk tjej!

lördag 1 juni 2013

Veckorna rullar på

Ja, då har ännu en vecka gått. Hästarna mår bra, nu är det bara våra två i stallet, lugnt och skönt. Dom ska få stå kvar där tills dom har blivit skodda den 18/6, sedan flyttar vi dom till LD!

Vi har beslutat oss för att köpa Dixie, ponnyn i Umeå, om hon går igenom veterinärbesiktningen, så nu håller vi tummarna.

Till veckan ska dom börja bygga grunden till vårat nya hus också.

Men mina tankar är mest på annat håll, på en underbar vän som går igenom en tuff tid nu. Jag tänker ständigt på er, kram!