onsdag 27 februari 2013

Vatten

Sundsvallsvatten har börjat gräva ner rör till tomterna, gud vad spännande!!! Jag älskar när det händer grejer kring LD!
Peter från Älvsbyhus har pratat med karln min och tycker att vi ska skynda på med ett möte med kommunen så vi får startbeskedet. Han sa nämligen, att om dom får en lucka så kan vi ev. få huset ännu tidigare om allt är klart, ännu mera spännande...

Han är väldigt hjälpsam "vår" Peter, vi var lite osäkra på vilka papper vi ska ha med oss till mötet med kommunen. Då var han så snäll och skickade dessa papper till oss, fast nåt av dom kanske fanns någonstans i huspärmen. Det är service det!

För övrigt är jag frisk nu och ska jobba imorgon, det känns bra.

Har förresten gjort en enkel god gärning ikväll. Min kusindotters häst var skadad och dom hade lite bråttom till veterinären. Så dom fick låna vår transport, jag följde med dom och visade vägen till stallet. Väldigt simpelt, men såklart mycket värt för dom. Har precis fått veta att det inte var någon fara med hästen. Han hade ett rejält sår, men det var bara att hålla rent och låta honom vila. Skönt! (Var lite kul att träffa fina kusinerna).

tisdag 26 februari 2013

Sjukling

Ingenting blev som jag hade trott i helgen, jag blev sjuk istället...
Vi kom inte iväg på någon träning och syrran fick ta stalljouren själv...eller hennes duktiga son Lukas hjälpte henne i stallet. Tack Lukas!

Själv mådde jag illa hela fredagsnatten, började spy tidigt på lördagsmorgonen Ryggen pajade ihop av att sitta på huk framför toan, tog mig knappt därifrån. Sedan fick jag hög feber, ja det var min helg det. Jag är fortfarande hemma ifrån jobbet, men känner mig bättre. Kanske jobb imorgon...

fredag 22 februari 2013

Kanske hoppning

Urra och Nova för något år sedan. Så glada dom ser ut båda två! (fin bild, eller hur)
Vi har stalljour i helgen, helt okej! Pappa ska få ha chaufför-jour han oxå. Vi ska till NRF och träna imorgon...
Min rygg är långt ifrån bra, så jag har en liten plan (syrran vet inget)... Om jag rider fram Nova lite lätt så kan syrran sätta upp ett par hinder, så kan dom hoppa lite. Tror att både Nova och Urra skulle få en bra lördag av några små skutt. Jag har packat ner listan med hinderavstånd, så det är bara att sätta upp några hinder. Hoppas att vi har ridhuset för oss själva. Ja, ja vi får se vad morgondagen har att bjuda på:-)

torsdag 21 februari 2013

Hästarna

I måndags vilade Nova, så jag tog en promenad med Love.
I tisdags red Lilly Nova och jag promenerade med Love.
I onsdags red syrran Nova och Ida promenerade med Love.
Idag har jag ridit Nova, vilket gick bra även fast ryggen inte är helt ok, skönt.

En skylt!

Nu händer det grejer kan jag lova...
Bygglovet och allt är beviljat sedan någon vecka tillbaka, jihaa!!!
Vi har fått en skylt att sätta upp på tomten innan bygget ska börja... Kolla vad coolt, CARLSSON 38678! Gud, nu pirrar det rejält av spänning i magen kan jag lova...
...men tyvärr visar nedräknaren på mobilen att det är ca 228 dagar kvar till inflyttning:-( Önskar att det vore 128 dagar kvar bara, då skulle vi få flytta in till sommaren. Men det är ändå kul varje gång det dimper ner ett brev från Älvsbyhus i brevlådan!
Idag har jag ringt vår Kontroll Ansvarige, för vi ska ha ett tekniskt samrådsmöte för att få vårat startbesked. Det är verkligen massor som jag inte fattar ett jota av, men som tur är så kan man få hjälp med allt. Ja, så är läget just nu, nedräkning pågår;-)

söndag 17 februari 2013

Kram till alla

Vill ge en stor kram till alla jag känner... Främst då till karln min, Lilly, mor å far, hela syrrans familj och många fler. Vi ska ta väl hand om varandra och uppskatta varandra... Har precis fått höra om en femton år gammal flicka som för några år sedan förlorade sin mor och nu även har förlorat sin far. Så tragiskt, så det finns inte ord... Man ska verkligen vara rädd om det man har och måna om varandra. Känner mig ledsen för flickans skull. Jag älskar er alla, kram.

Ryggen protesterar

Det blev en 35 minuters skrittur på morgonkvisten, -9 grader, vindstilla och solsken...
Ryggen ville bara vara med på skritt idag, kunde varken trava eller galoppera... Då var det som att någon stack knivar i ryggen på vänster sida, blä! Men skritta, mocka och fixa gick bra, så jag ska väl inte klaga.

Nova hostade tre gånger när jag provade på några travsteg, inte bra.

Nu ska jag ner på stan och fika med fina "Millan", mysigt!

lördag 16 februari 2013

Tränat

Här tränar jag för Elena år 2009...
Japp, äntligen har jag kommit iväg på ett träningspass med Nova. Det gick överförväntan bra måste jag säga. Vi har ju inte tränat på evigheter. Pappa var som vanligt chaufför och Lilly var med som hästskötare. Helt underbart att träna på Njurunda Ryttareförening, det tog inte ens en kvart att åka dit. Lite kul att vara på min gamla ridklubb:-)

Elena red vi för som första ridlärare när vi hade köpt Nova och nu är jag tillbaka och rider för henne igen. Jag fick träna övergångar och tempoväxlingar, Nova är ambitiös och tyckte det var roligt. Det tyckte jag oxå, det var bara ryggen som protesterade:-(  Nu vill jag komma iväg och träna tre gånger i månaden, det är mitt mål.

Tillbaka i stallet igen tog vi med Love på en 40 minuters promenad, det gillar han.

Nu blir det till att stretcha och fixa med ryggen resten av dagen... Ridning imorgon igen, eftersom syrran är i Stockholm och förlustar sig.

Stall LD väskan funkade kanonbra!!!

fredag 15 februari 2013

Imorgon blir det träning!

Har gjort en träningsväska med LD-loggan!!! Gud vad töntig jag är, men jag älskar allt som har med flytten och LD att göra;-)
Ska träna i Njurunda för Elena Göransson, det ska bli så roligt! Får se om jag tycker att det är lika roligt efter ridpasset...

Idag har Lilly ridit Nova, hon hade varit trög (Nova alltså). Syrran fick sig en prommis med Love.

Nu middag med familjen, sedan fredagsmys i soffan, lovely!

Trevlig helg alla!

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag!

Fått detta av min kära make på alla hjärtans dag...

Slutade extra tidigt på jobbet idag. Har handlat, städat, ridit Nova, promenerat med Love, mockat, fodrat och fyllt en himla massa vattenhinkar. Väl hemma igen så fixade jag lite till Dumle, gjorde rent och la in lite pinnar och tallkvistar i buren till honom.

Nu har vi ätit middag och ska se en film tillsammans.

Ha det bra alla och ta väl hand om varandra!

onsdag 13 februari 2013

Relaxad

Vi har firat vår barndomsvän Caroline som snart blir 40 år!
Det var trevligt och väldigt relaxande, så nu mår jag riktigt, riktigt bra. Må nu detta fortsätta:-)

tisdag 12 februari 2013

Jag har fått Kraniosakralbehandling

Idag var det min tur att få behandling av Maja.
Jag har haft fruktansvärt ont i ryggen i några dagar. Ett par gånger idag på jobbet knyckte det till och jag trodde att jag skulle få ryggskott, men jag har genomlidit dagen utan ryggskott.

Väl hos Maja så känner hon hur det sitter fast på vänster sida (som vanligt). Hon lägger sina händer under min rygg och efter ett tag känner jag hur det börjar pulsera. Det är svårt att förklara hur det känns. Men när det väl började hända saker så kan jag förklara det som att det är något som liksom ringlar sig under huden och liksom svider och ibland dunkar det. Jag vet det låter mysko och det känns mysko oxå.

När jag skulle åka därifrån kunde jag bara böja mig ner och ta på mig stövlarna, innan hade jag ett rent h..vete när jag tog på mig dom , kanon!

Hon har oxå satt in två stycken akupunkturnålar i mitt vänstra öra, en för njurarna och en för nyckelbenet. Jag ska trycka på dom några gånger varje dag... Det här blir spännande!

måndag 11 februari 2013

Härlig ridtur

Slutade tidigt idag så jag hann rida innan det blev mörkt. Red samma sväng som igår och idag pallade ryggen att rida i galopp t.o.m, kul tyckte Nova. Det var ca en decimeter orörd pudersnö och helt vindstilla ca minus fem grader, perfekt ridväder alltså!
Nova var rejält svettig när vi kom tillbaka till stallet, nu är vi på G igen. Hoppas att syrran blir frisk och får chans att ta en ridtur nu när Nova är så pigg, man får bra "Måbra-känslor" i kroppen efter sådana ridturer.

Love stod och såg söt ut vid grinden när jag var färdig med Nova, men jag orkade tyvärr inte ta ut honom på en promenad. Han fick en morot istället, vilket gjorde att han såg ännu sötare ut, men jag motstod honom ändå. Han stod och tittade efter mig när jag gick till bilen och åkte därifrån, sötnosen...

söndag 10 februari 2013

Vatten

Till veckan ska dom börja gräva ner vattenledningar in till LyckligaDalen, kul!

Ingen träning

Det blev ingen träning idag, så synd:-(. Pappa som skulle ha skjutsat mig blev sjuk, plus att min rygg inte skulle ha pallat för ett dressyrpass...
Det blev ett skritt och travpass på drygt en timme i skogen istället.Galoppera ville inte ryggen vara med på, men annars var det ok. Jag blev inge sämre av att rida, vilket jag är tacksam över. Nova var pigg och glad och faktiskt inge fjantig, kul! 
Lilly och jag var i stallet vid kvart i nio imorse och släppte ut hästarna. Vi hade riktigt, riktigt mysigt, det var länge sedan bara hon och jag var i stallet. Allt gick bra, vi avslutade stallpasset med att städa och göra fint. Lilly sopade stallgången helt ren, det var så fint när vi åkte därifrån!

Love är kaxigare än aldrig förr i hagen, det är han som styr och ställer nu! Vi tog även en halvtimmes promenad med honom...

Nu ska här laddas om för en ny arbetsvecka, helgerna går på tok för fort!

lördag 9 februari 2013

Kanske, kanske, kanske...

...kommer jag iväg och tränar imorgon om vädrets makter vill vara på min sida. Så håll tummarna! Jag är lite fjantig vad gäller att vara ute efter vägarna med hästtransport vid dåligt väglag.
För många, många år sedan gled vi ner i diket med häst och allt, det vill jag inte va med om igen. Jag har blivit en försiktig, näst intill fjantig tant jag!

Hur som haver, vi har löst anläggningsabonnemang på NRF och jag ska rida för Elena om vi kommer iväg.
Det var av henne vi köpte vår första (i vuxen ålder)  häst Starlin av. När vi köpt Nova så var det Elena som hjälpte oss att utbilda henne och nu är jag tillbaka hos henne igen... Det är Maja, Elenas mamma som behandlar Nova och mig med Kraniosacral och det är Sten-Allan, Elenas pappa som är vår hovslagare. Många av familjen Göransson är alltså anlitade av oss:-)

Så håll nu tummarna att vi får komma iväg och träna imorgon (och att min dumma rygg håller ihop)!

Ordningen återställd

Idag har Love fått börja gå med Nova och Manhattan i hagen, skönt för honom.
Lilly, jag och Urra har haft hästutsläpp imorse. Allt gick bra, vi skyndade oss att jobba undan i stallet så vi kunde åka och titta på Tilda som hopptränade.
Det var roligt att titta, Tilda var duktig!

Nu har jag varit och ridit Nova, hon har blivit så himla fet att man knappt får åt sadelgjorden. Mamma och pappa promenerade med Love, gissa om han blev lycklig!

Imorgon hästutsläpp igen, syrran har visst blivit sjuk, så imorgon blir det Lilly och jag.

fredag 8 februari 2013

Stall LD!

Efter mycket tjat och lite "rävande" från mig och Lilly så har karln min äntligen gjort några förslag på loggotyper till blivande "Stall LD"!
Jag gillar den längst upp i högra hörnet, vem gillar du mest?
Ja, nu är det äntligen helg, den är alltid lika välkommen. Ganska skönt att vara utan spis, då måste man köpa mat, enkelt!

I helgen har vi stalljour och Nova ska ridas igång igen efter att ha vilat sedan hon fått KS-behandling. Kanske jag kan komma iväg på någon träning snart. Funderar på att lösa ridhus-abbonemang i NjurundaRyttareFörening (min gamla klubb), det tar bara en kvart att åka dit från stallet. Ja, det får nog bli så.

Nu ska jag mysa med familjen i soffan framför TVn. Trevlig helg!

onsdag 6 februari 2013

Faan spisen har pajat!

Jag blir tokig!
Fy vad onödigt, vi som snart ska flytta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lantmäterisammanträde

Det blev ett lååångt möte...
Igår var karln min, jag, syrran och Henke på möte uppe på kommunen angående avstyckningen av tomterna, hur vägen ska gå in till vår "lilla dal", vattenanslutning och avloppsanläggning. Shit jag fattade nada, tur att det är andra med som är lite smartare än mig!

Men nu har vi kommit ännu en bit närmare vår dröm, så nu är det bara att drömma vidare. Det är ungefär 243 dagar kvar tills vi får flytta in i huset, bara...

Tänk om vi kunde får huset fyra veckor tidigare, då skulle Lilly få fylla femton år i vårt nya hem!!!
Ååå, tänk om det skulle kunna gå att ordna, vilken födelsedagspresent hon skulle få då!!!

Syrran har haft hästarna hela veckan, men idag har jag varit upp och pysslat lite. Jag stod länge ute i hagen och kliade Nova, hon mös som fisken i vattnet, vill jag lova. Hon har börjat att fälla en massa hår nu, det bara rasar av henne.
Love fick sig en promenad med sin medryttare Ida, han såg så glad ut.

måndag 4 februari 2013

Nova har fått KS-behandling

Det var syrran som var med i stallet så jag vet inte så mycket. Men Nova har mycket oro som hon går runt och bär på. Det är därför hon är sur när vi borstar henne på magen, lillstumpan där.
Love tog dom ut på en promenad.

Igår red Lilly Nova och jag promenerade med Love.

lördag 2 februari 2013

Igår och idag

Jag och karln min var lediga igår, eftersom vi skulle besiktiga bilen. Vi har som tradition att vara lediga just denna dag. Vi är nog crazy vi...
Som vanligt gick bilen igenom utan anmärkning. Den som köper denna bil av oss när vi fått tag i en ny, får en bil som bara går och går!
Resten av dagen uträttade vi lite olika saker som måste göras. Mot eftermiddagen myste vi till med en fördrink i uterummet. Därefter fixade vi en god middag tillsammans, så nu har vi fått lite guldkant på kärleksfronten oxå!
Imorse bjöd jag dessutom familjen på "hotellfrukost", det var uppskattat, vill jag lova...
Middagen är förberedd, så nu ska jag kolla på V.75 med karln min, håll tummarna att han vinner massor av pengar.

Vad gäller LD, så såg jag på Facebook att Henke skrivit att vägbygge och grävning för vattnet ska börjas vecka 8! Shit, nu börjar det verkligen hända grejer!

Fatta att få vara med från början... Från ängar, skog och sly till vad det ska bli! Vi har varit där både höst, vinter, vår och sommar och gått omkring och planerat. Tänk när allt är färdigbyggt och klart! Det är så häftigt att man nästan inte tror att det är sant... Fast det är det!!!