lördag 29 december 2012

Jag är sur och grinig idag

Ryggen har pajat efter gårdagens skottning, jag blir på så himla dåligt humör då, bläää!

Tog mig en promenad med Love och han blev ju glad i alla fall. Nova pysslade jag bara lite med, hade för ont i ryggen för att kunna ta mig upp i sadeln på henne. Hoppas att jag är bättre imorgon...
Snart kommer våra bästaste fd. grannar hit på middag, ska bli kul att träffa dom:-)

fredag 28 december 2012

Skottat stugtak

Lilly sitter på "mobbas" stugtak och kollar ut över Stekpannan. Fin utsikt, men det är mycket att skotta uppe i stugan.

Där är våran stuga sett från "mobbas" stugtak. Min rygg sa, inge mera skotta idag, så vi fick åka hem efter att vi skottat färdig "mobbas" tak. Det är många tak kvar att skotta...

Wilma (stallägarns) dotter har ridit Nova idag. Dom hade plumsat i djupsnö och sedan travat av dom efter Byavägen. Nova hade blivit svettig, hon lär nog ha träningsvärk imorgon, först ett rejält dressyrpass och sedan djupsnö-plumsning... Nova hade som vanligt skött sig exemplariskt :-)

torsdag 27 december 2012

Äntligen...

...har vi varit iväg till Färsta och tränat med Nova. Det var såå länge sedan och såå roligt! Hon gick som ett ljus in i transporten och var väldigt framåt i ridningen. Tror att hon tyckte att det var lika roligt som jag tyckte att träna. Jag började med skritt och trav i skänkelvikning, höll på en halvtimme ungefär. Sedan tog syrran över och tog galopparbetet. Nova skötte sig väldigt bra med tanke på hur lite tränad hon är.

Tyvärr blev det krångel när vi kom tillbaka till stallet och skulle ta av transporten från bilen, den hade typ frusit fast, vi höll säkert på i femtio minuter innan vi fick av transporten, då var vi skapligt less:-(
Tack snälla pappsen för att du skjutsade oss!

tisdag 25 december 2012

Vet inte vilken gång iordningen...

...som jag har skottat fram transporten, börjar bli lie less nu. Men jag får se det som ett träningspass för kroppen;-)

Nova har äntligen fått ett litet dressyrpass, jag tyckte det var kul och tror hon tyckte det hon med!
Det var helt underbart att sätta sig i dressyrsadeln, det kändes som att det var hundra år sedan. Vi värmde upp på vägen, hon var glad och pigg direkt när jag kortade upp tyglarna.

Det finns ingen padock där vi har hästarna nu (Stall Wilda), jag saknar det jätte, jätte mycket, är så himla träningssugen! Men idag red jag utanför stallet, på parkeringen det kanske är 15*15 meter.
Jag red som på ett litet fyrkantspår och i hörnen flyttade jag bakdelen, det gick jättebra i vänster, men i höger är det som vanligt kärvare. Det sitter verkligen fast när man ska flytta henne för höger skänkel, det vill liksom inte släppa helt. Jag red lite öppnor och slutor, hon kändes mjuk och fin med tanke på hur vi har ridit. Provade oxå att rygga några steg, fy vad vi är dåliga på det. Har bestämt mig för att efter varje ridpass ska jag backa henne från marken, nu jäklar ska vi få till ryggningarna!

Efter skritt arbetet red jag upp till vägen och gjorde skänkelvikningar i trav, jag känner mig väldigt nöjd med detta. Sedan skulle jag köra lite galopparbete, galopp sedan några steg i skritt och galopp igen. Hon blev supertaggad och la av ett par rejäla bockningar och bakutare, tokfia där!

Önskade att jag hade träffat på killen som kör traktorn, hade tänkt fråga om han kunde skotta upp en plan så vi kan träna...

Julaftonen var mycket mysig hemma hos min kära mor och far tillsammans med syrrans familj, bästaste  mobba Stig och hans sambo Maja. Mycket god mat och alldeles för bra julklappar, jag är en bortskämd tant jag:-)

Prylar till salu

Stalltäcke 135 (känns mindre)

Nosgrimma, tyglar, martingal, benskydd (nästan oanvända).

Betala det ni vill!

måndag 24 december 2012

lördag 22 december 2012

Love i 4 år!

Idag har vi haft vår älskade lilla Love i fyra år, hipp, hipp, hurra!
Han stod vid grinden när jag kom idag. Jag pussade lite på honom och gick sedan vidare in i hagen för att hämta Nova. Då kom han efter mig i full galopp. Finaste lilla buspojken, han stannade framför mig och ville bli mer kliad, vilket jag såklart gjorde...
Hästarna kompar bra i hagen nu, dom verkar ha hittat sina platser. Det känns bra i mattehjärtat! Ser ni, solen tittade fram idag, lycka!

Nova har blivit väl ompysslad idag, hon fick en noggrann ryktning innan jag red och efter så masserade jag henne lite. Hon fick stå i boxen med täcke på och torka till efter ridturen medan jag mockade. Verkade som hon tyckte om att jag höll på i boxen medan hon stod där. Mycket mys idag alltså, men oxå ett rejält motionspass... Vi körde intervallträning, nästan tre minuters galopp i uppförsbacke, sedan ca fyra minuters skrittande, detta gjorde vi tre gånger. Sista galoppsvängen blev det tre små bakutare, det är en pigg häst vi har nu.

Igår var Lilly med till stallet, hon mockade båda boxarna medan jag red en fruktansvärt fjantig och pigg Nova efter Byvägen. Sedan pysslade Lilly med Love och tränade lite horsemanship med honom. Två bra dagar i stallet alltså, och nu två veckors ledighet, härligt!

Jag har äntligen lyckats skotta fram transporten, nu ska bara taket skottas av, sedan kan vi åka och träna, jag längtar så!
När jag kom hem fortsatte jag att skotta, Lilly och jag har skottat hela garagetaket  och nästan halva hustaket. Karln min tar reda på snön med snöslungan. Jag är helt slut nu, undra om jag tar mig ur sängen imorgon!

torsdag 20 december 2012

Tillbaka på banan

Åkte på magsjuka på söndagmorgon, därför har det varit lite bloggtorka denna vecka. Men nu är jag tillbaka på banan igen, piggare än aldrig förr;-) Har dessutom fått lite piller av farbror doktorn så jag ska få sova gott om nätterna, har vaknat utvilad flera mornar nu, helt underbart!

I söndags var Lilly med syrran upp till stallet och som alltid när dom är tillsammans blir Lilly en "tuffing". Hon hade ridit Nova hur bra som helst, galopperat i full fart till och med, hon såg glad och nöjd ut när hon km hem:-)

Idag har jag varit och ridit fina Novis och...
...börjat skotta fram transporten, börjar bli sugen att åka iväg och träna (hoppas på att få tag i en chaufför)
Det började snöa för fullt igen när vi red iväg, fattar inte hur mycket snö det kan komma.
Nova fick plumsa på i djupsnön, nu borde hon i alla fall bygga en himla massa muskler. Hon är så söt, när jag pratar med henne stannar hon och vänder huvudet mot mig så jag kan klia henne på pannan (förut fick hon något gott, men det gillades inte av Novas andra matte)... Vi avslutade ridpasset med en galopp till slutet av Byavägen, hon är väldigt fjantig när man rider där, men vad gör väl det!
 Lyckliga Dalen
 Nu har vi fixat en KontrollAnsvarig till vårt nya hus, som kommer om knappt ett år. Imorgon lämnar vi in bygglovshandlingarna till kommunen. Det är oxå bestämt hur vatten, el, avlopp och vägen ska dras. Jag bara ääälskar när det händer lite!!!

lördag 15 december 2012

Inget hästande

Dagen började alltså med att se ut så här. En massa snö, ju längre dagen gick desto värre blev ovädret... Linnea (som har shettisarna) i stallet var snäll och fixade allt till våra hästar, så jag avstod att ta ut bilen.
Jag har julat och gjort riktigt fint här hemma. Sedan var det då dags att ta sig an all snö, shit vilket jobb!
Karln min tog fram snöslungan, tack för att vi har inhandlat den! Den var guld värd idag! Han var snäll och skottade till två av våra grannar oxå. Tomten lär nog komma till gubben i år :-)
Själv tog jag mig an taket... Boden är skottad, uterummet är skottat och stora delar av hustaket är skottat!
Jag var bara tvungen att hoppa från taket när jag var färdig!
Få se om jag ids fixa skinkan och ta fram julgranen, har precis fått en mugg med varm julglögg av karln min...

Bläka väder

Det är typ snöstorm ute, blåser och snöar i massor, bläää!!!
Jag fick precis ett samtal från Loves medryttare att dom inte törs chansa på att ta bilen till stallet, rädda för att köra fast. Jag funderar oxå på om jag kommer att ta mig ända fram till stallet, men hästarna behöver få sitt. Så det är väl bara att masa sig ut skotta fram bilen, som står där ute någonstans under all snö och chansa på att vägarna är plogade. Jag är lite fjompig vad det gäller att köra bil i oväder. Önskar så att jag hade en bil med fyrhjulsdrift!

Inatt har jag äntligen sovit bra, vaknade för första gången på aplänge och kände mig utvilad. Vilken underbar känsla!

Håll nu tummarna att jag tar mig till stallet utan att det händer något.

tisdag 11 december 2012

Hästkväll med familjen

Jag fick med mig både Lilly och karln min till stallet ikväll. Som ni ser är vi väl påpälsade, det var -19°  och lite blåsigt, brr! Men hästarna ska ha sin motion ändå...
Lilly och Karln min körde Love, han är lika glad som alltid när man spänner honom framför vagnen. Lilly lånade syrrans pannlampa, den lyser upp bra, eller hur?
Nova och jag höll oss bakom de andra, annars blir Love lite väl taggad. Nova var lite busig, när Love tog till sin snabba trav så fick Nova galoppera, det blev några "småbrallningar" av ren glädje!
Ett stort tack till syrran som var till stallet och gjorde allt "stallfix", det var skönt att inte behöva göra det efter ridturen!

Igår var Nova och jag ute och plumsade i snön, hon må bygga muskler nu så som hon fått jobba i djupsnö. Hade tänkt ta en prommis med Love oxå, men var så frusen efter ridturen så han fick vara kvar i hagen. Igår var det min kära far som mockade och fixade i stallet, tackar! Jag känner mig faktiskt lite bortskämd nu...

söndag 9 december 2012

Ridit och kört

Åkte själv tillbaka till stallet efter lunchen. Började med att rida Nova, hon fick jobba på bra. Red nästan en timme i djupsnö, nu må hon väl bygga muskler i alla fall. Hon känns riktigt pigg och framåt, kul! Tog sedan ut Love på en halvtimmes körning, han är som vanligt superduper pigg, men väldigt lydig och så cool! Vi körde förbi en traktor som var igång, det var precis så att vi tog oss förbi den och han brydde sig inte det minsta, det skulle ha varit Nova det;-)

Jag vet inte vad som är roligast, rida Nova eller köra Love? Jag vet faktiskt inte!!!

Lösa hästar

Andra morgonen med hästutsläpp, det gick mindre bra idag... Vi tog ut Bosse först, sedan Love och därefter Nova och Skorpan. Dom stod kvar vid grinden, där det tyvärr är ganska smalt. När jag kom med Manhattan (Fnatten), så försökte jag få Nova att gå förbi Love så att Manhattan kunde komma in... När Nova då försökte gå förbi Love så brann det för honom han sparkade i ett på henne så det enda Nova kunde göra var att springa genom tråden. Så var hästarna lösa på stallplan, jag sprang fort in i stallet och hämtade havre. Love kom direkt när han hörde maten, sedan fick jag tag i Nova och Skorpan följer alltid efter Nova. Så det slutade bra i alla fall, men det hinner komma många tankar på dessa minuter vad som kan hända:-( Bosse och Manhattan stannade kvar i hagen vid höet, kloka hästar!
Nu har lugnet lagt sig i hagen och alla har fått mat, puh!

Hästarna har haft fri tillgång på hö i hagen, en bal på ca 350kg har räckt i 8 dagar (för mitt minne), alltså ca 8,5kg per häst och dag...

Nu är jag hemma för att fixa med lunch, hoppas sedan att få med mig någon familjemedlem till stallet som kan motionera Love, annars ska jag ta ut båda hästarna på en runda. Det är fint väder runt -6°, vindstilla och lite, lite snö som sakta dalar ner:-)

lördag 8 december 2012

Stalljour

Ja, idag var det dags för utsläpp av hästarna. Syrran, jag och Linn var det som fixade detta. Våra hästar fick vara kvar inne och äta frukost. Sedan stack vi ut på en tur efter snöiga vägar.

Love gnäggade glatt när vi tog in hans vagn i stallet. Linn och jag körde honom han var superpigg! Syrran red Nova, hon var oxå pigg, dom tog en extrarunda.
Gott med hö efter lite arbete.
Små shettisarna mumsar på dom oxå.
Nu kommer snart karln mins släkt hit på lite julfika, välkomna!

torsdag 6 december 2012

Slutat tidig idag...

...vilket innebär många timmar i stallet utan stress, härligt!
Började med en timmes ridtur på Nova. Hon var glad som vanligt och fick jobba på bra i all snö:-)
Sedan tog jag ut Love på en promenad, vi gick till "ridplanen". Jag longerade honom en stund i djupsnön, hans mage nuddade nästan snön. Tror att han tyckte det var roligt att komma ut på en liten utflykt...
Jag har haft en bra eftermiddag i snöovädret alltså, nice!

Imorgon ska jag till vårdcentralen för att se om jag kan få hjälp med mina sömnproblem...

tisdag 4 december 2012

Ridtur i orört vinterlandskap

Äntligen kom Nova och jag ut på en ridtur som verkligen var helt underbar! Minus tio grader, nästan vindstilla, ett lager nysnö som ingen hade gått på. Vi red från bom till bom, hon fick pulsa i snön under hela ridturen eftersom ingen gått där sedan snön kom i helgen. Det blev mest skritt men vi tog lite trav och galopp, hon kändes väldigt glad och det blev jag oxå!
Min syster är nog den bästa syster man kan ha! Medan jag var ute och red hade hon kommit till stallet för att mocka, tina vatten och fylla upp det till hästarna. Allt var klart, tack snälla Urra!

Igår åkte syrran och jag till stallet tillsammans för att motionera Love och Nova. Tyvärr var det -23° ute och -5° inne i stallet, vilket innebar att efter vi mockat tinat och fyllt vatten mm så frös vi som nå tok... Det blev inge motionering av hästar alltså, vi tog in och pysslade med Love lite istället (fick byta till ett större täcke på honom, han var för tjock för det som han hade på sig). Jag hade ju bestämt att både Nova och Love skulle sättas igång nu... Med Nova lär det ju funka, men vi hinner inte riktigt med lilla Love... Han skulle verkligen behöva sysselsättas, idag smet han och en kompis ut ur hagen och hade lite "halligalli" på stallplanen. När Katja (stallägarn) kom ut och ropade på dom sprang han tillbaka in i hagen igen, tokponnyn där!
Ja, ja snart är det julledigt då kommer i alla fall jag tillbringa många timmar i stallet, så jag kan fixa med Lovis, längtar!

söndag 2 december 2012

Vilken fantastisk helg

Jag, Lilly, syrran och Linn har varit på Stockholm International Horseshow, det är nog det bästa jag har gjort. Jag kan inte med ord berätta känslan över att ha fått vara med om detta.
Jag har fotat och filmat massor ska så småningom göra något av det, men det blir nog under julledigheten. Kommer att lägga ut det på bloggen när det är färdigt!

Love och Nova fick en KS-behandling av Maja i torsdags, så dom har fått vila medan vi varit borta. Henke och pappa har varit snälla och skött om dom, tackar för det!
När vi åkte var det lite pudersnö på backen och ikväll när vi kom hem två dygn senare såg det ut så här... Vintern har kommit!