onsdag 28 november 2012

Får snart abstinens

Har inte varit i stallet sedan i söndags, börjar känna av hästabstinensen. Har jobbat sent i tre dagar, så syrran har tagit hand om hästarna.
Love har blivit rakad idag på halsen så han slipper bli så svettig.
Lilla sötnosen...

Nu är avstyckningen klar, syrrans man har stressat på folket som har gjort det, tack för det Henke! Vi ville ha nybyggnadskartan innan sista november, vilket vi oxå fått, så nu blir huset vi beställt 37.000 kronor billigare, JIPPI!

På fredag åker syrran, jag Lilly och Linn med tåg till Stockholm för att se Stockholm International Horseshow. Vi har köpt biljetter till tre olika föreställningar, det ska bli så himla kul, jag längtar! Det är pappa och Henke som ska ta hand om hästarna.

Både Nova och Love ska få KS-behandling av Maja imorgon, efter det får dom vila till på söndag. Men nästa vecka ska Nova sättas igång igen, nu ska här konditionstränas och gymnastiseras. Ska även försöka få med mig Lilly och karln min till stallet, jag tror att Love suktar efter att få komma ut i skogen och röra lite mera på sig.

Nu borde jag städa lite här hemma, hm får se om jag ids (jag har blivit en riktig slarver).

söndag 25 november 2012

Ihopsläppet gick bra

Här kommer en film från ihopsläppet imorse. Det gick relativt lugnt, Nova fick inte hälsa på nya hästen(Manhattan)för Skorpan och Love fick inte hälsa på Manhattan för Nova... Men Baron fick äntligen en kompis att umgås med. Hoppas nu att detta gäng hästar få vara tillsammans så att dom kan få sina platser i flocken och få lugn och ro. Jag skulle oxå tycka att det vore skönt:-)

lördag 24 november 2012

Ro i flocken?

Det verkar aldrig bli ro i flocken i Stall Wilda, hästar kommer och går typ hela tiden. Vet inte hur många hästar som har bytts ut sedan vi flyttade in. Det märks på hästarna, Love har aldrig varit en sådan "surgubbe" mot andra hästar som han är nu, han sparkar och skriker så fort någon kommer nära honom, även mot Nova... Nova har diarré och verkar ha problem med magen, vilket inte är så konstigt med alla förändringar i flocken hela tiden. Tror att hästarna skulle må bra av att få lite lugn och ro nu och finna sin plats i flocken...

Jag tycker oxå att det är jobbigt och blir lite orolig varje gång när nya hästar ska släppas ihop. Det är så fort gjort att dom blir sparkade, och kanske skadade. Jag har så klart fina Mistral i bakhuvet hela tiden, som blev sparkad så tokigt att vi var tvungna att låta honom somna in... :-(
Igår åkte "Vickan" och ikväll kommer en ny häst som imorgon ska släppas ihop med våra hästar... :-(
Måtte det gå bra. Igen...
Det här var tider det, när våra två fick gå tillsammans bara dom två...

Bus i skogen

Nova och Urra busar i skogen. Nova tyckte att det var jätte, jätteroligt! Jag la ut några granar efter vägen så dom fick hoppa lite...

torsdag 22 november 2012

Ridning i ljuset

Idag slutade jag tidigt och hann rida medan det var ljust, så himla skönt!

Vi började med en tur i skogen, Nova var otroligt pigg och glad. Hon har helt plötsligt en sådan STOR trav, som en stor häst. Jag har fullt sjå att hitta takten, det känns nästan som att jag ska flyga av (i alla fall om jag överdriver lite om känslan)...

Red sedan på den s.k ridplanen, en liten halkig gräsplätt med eltråd runt. Det blev mest arbete i skritt, flytta undan för skänkeln på alla möjliga sätt. Blev ganska bra lösgörande arbete tror jag faktiskt. Hon är fin våran Novis!

onsdag 21 november 2012

Ridning i mörker

Jag, Lilly och en kompis till Lilly for till stallet igår. Tjejerna tog en liten prommis med Love, mockade och fixade hö. Jag tog en ridtur med Nova...

Red i skogen med syrrans braiga pannlampa. Fungerade super, vi både travade och galopperade. Nova var glad och pigg, men blir väldigt, väldigt andfådd.
Tyvärr laddade batteriet till lampan ur, så det blev verkligen kolsvart. Nova fick visa vägen hem...

I måndags red syrran Nova och idag vilar hon, imorgon ska jag upp och rida igen. Tror jag ska ta ett litet dressyrpass på lilla gräsbanan.

Ja, just ja hästarna fick på sig vinterskorna i måndags, det känns bra nu kan vi rida även när det är halt!

söndag 18 november 2012

Underbara Nova

Nyhästen Baron, visst är han söt! Nova kommer lunkandes mot mig, en härlig känsla.
Nova var även idag sur när jag borstade henne. Men helt underbar när jag red... Vi har ju knappt kunnat rida pga halkan. Idag var det riktigt bra underlag, så vi tog en tur i skogen på knappt en timme. Hon var superduper pigg, jag visste inte att hon hade en sådan härlig trav, vi typ svävade fram!
Efter ridningen mötte jag upp resten av familjen vid "Lyckliga Dalen". Syrrans familj, mamma och pappa var redan där. Vi grillade korv över brashögarna, sedan bar vi stockar igen. JCs nya pickup är som gjord för detta ställe:-)
Nu ska jag försöka sova gott inatt så jag orkar med veckans utmaningar.

lördag 17 november 2012

En dröm går i uppfyllelse

En vit pickup, Chevrolet Silverado '88 med V8:a och helsoffa!!!

Dealen för att jag och Lilly skulle få flytta ut på landet med hästarna och få med oss karln var att han fick köpa just en bil som på bilden ovan. Idag har Lilly och han varit i Umeå och inhandlat denna bil, så nu har hans dröm gått i uppfyllelse... Jag får vänta ett år till, blä:-(
Dom är inte hemma än så jag har inte sett åbäket mer än på bild!

torsdag 15 november 2012

En kort skrittur

Ja, ni ser rätt, det är Lilly på Love därframme! Hon väger så lite att hon fortfarande kan rida honom, men det är bara ett par decimeter ner till backen:-) Vi tog en liten barbackatur i skritt, fick tyvärr vända tidigare än vad vi tänkt för hästarna halkade...

Det är inge kul ridtid i november, mörkt, hårt i marken och halt på många ställen. Våra hästar får på sig vinterskorna nästa torsdag, det blir bra det.
Nova var sur och irriterad idag när jag borstade henne på vänster sida, hon hade varit bättre i tisdags och igår... Och hon visar tydligt nu att hon är arg, hon stampar med vänster framhov i stallgången (hon ser så söt ut). Vi har skrittat henne i skogen varje dag denna vecka, då har hon känts glad och pigg.
Love har blivit superkaxig i hagen, igår när Nova togs in hade han sparkat och skrikit mot henne flera gånger. Vet inte vad som har hänt med honom?

Vet inte vad det är med mig heller... Är väldigt skör just nu (igen), sover dåligt, lättstressad och känner mig ganska värdelös. Inga bra tecken, har varit nere i botten för många år sedan och ska inte dit igen. Nä, jag får fortsätta att jobba med mentalträning så blir nog allt bra. För jag har det ju så bra!!!

Det var allt för idag, tack och hej!

tisdag 13 november 2012

Ny flock

Hästarna ihopsläppta, allt hade varit lugnt enligt Katja, stallägarn (hon har skickat bilden till mig). Det är Baron, den nya ponnyn som står närmast på bilden.

Själv är jag hemma från jobbet, efter en sömnlös natt med sprängande huvudvärk. Vet inte vad som har hänt med mig, tycker att det alltid är något skit med mig. Nu får det tammetusan vara nog!!!

måndag 12 november 2012

Nu har Lilly ingen häst att rida igen

Russin som Lilly har ridit en dag i veckan såldes igår, så nu har hon ingen ponny att rida igen:-(
Idag har syrran börjat rida Nova efter två och enhalv veckas vila. Hon hade varit glad och lite fjantig, det låter bra det.
Imorgon ska jag rida, jag längtar. Imorgon ska även hästarna släppas ihop med den nya hästen som kommit till stallet ikväll, det är Wilmas (som ägt Russin) nya häst. Hoppas att det inte blir några skador, jag är alltid orolig när hästarna ska släppas ihop...

lördag 10 november 2012

Äntligen många timmar i stallet

Vi har haft morgon- och lunchfodring idag, härligt det blev tre och enhalvtimmes stalltid, äntligen! Inga problem för mig att kliva upp, då jag har haft svårt att sova inatt, (många funderingar runt jobb och barn, det blir så ibland). Extra bra med många timmar i stallet då...

Hästarna är utsläppta och har fått morgonhö, en häst i flocken kom tyvärr inte med på bild. Häromdagen provade dom att släppa ihop alla hästarna i stallet, men Love och en av de andra shettisarna "Carrye" hade slagits rejält. Så (mormor) Carrye, (dottersonen) Ace och Gandalf (alla shettisar) får gå i en egen hage. Nova, Love, Skorpan, Russin och Vickan går tillsammans i den andra hagen, Gruse har åkt till Dalapraktiken.
Efter att ha gjort färdigt allt i stallet och ätit frukost tog Linn ridandes på Love och syrran o jag gående med Novis en tur utmed Ljungan, så himla härligt!
Vacker bild på finaste Nova, eller hur! Synd att jag bara hade mobilen att ta kort med...
Nova var sur som en ättika när jag skulle borsta henne, men däremot verkade hon njuta hur mycket som helst när vi gosade och kliade henne. Tror oxå att hon tyckte om att komma ut på en promenad i skogen.

(Love var väldigt lös imagen).

Klockan är nu bara två, vad ska jag göra resten av dagen?

torsdag 8 november 2012

Nova får KS-behandling

Snart en vecka sedan jag gjort ett inlägg. Första dagen idag jag var i stallet på hela veckan. Har haft fullt upp med allt annat:-( Lilly har praktiserat tillsammans med en kompis i Stall Wilda (där vi har hästarna). så dom har fixat allt, dom har dessutom lärt sig massor, det har varit en innehållsrik vecka för dom, Lilly vill fortsätta att "jobba" i stallet, hon tycker att det har varit såå kul! Men som sagt idag slutade jag tidigt och for till stallet, Maja har varit och gett Nova en välbehövlig behandling...

Vi har i en månads tid tyckt att Nova inte varit sig lik och vi vet att hon blir lite orolig inbords när det händer nya saker. under dom senaste månaderna har hon bytt stall två gånger och träffat många nya människor och hästar, vilket hon såklart har reagerat på... Maja kände tydligt att det var mycket spänningar och stor frustration i Novas kropp. Hon reagerade mest vid magsäcken, levern och njurarna, vilket hon brukar göra. Men oxå manken, vänster bog, höger bakben och alla nackdelar. Hon var svartsjuk på Love och kände frustration över honom, han retas med henne... Hon hade många "arga-känslor" inom sig, men är för väluppfostrad för att visa dom. Hon håller tillbaka dom istället (vet inte vem hon kan vara lik)...

        Vi tog in Love så att han fick lite gratis behandling, han njöt av fulla drag...

Nova blev helt slut, hon slog nästan mulen i backen när det var färdigt. Maja tyckte att vi skulle ge henne mycket kärlek och uppmärksamhet, hon behöver det vår lilla Novis-flicka...

lördag 3 november 2012

Gott avslut på en lyckad dag

Jag for såklart tillbaka och jobbade lite mera efter lunchen. Det gäller att passa på när vädret är så fint, själen njuter och kroppen säger okej!
Mamma dök upp och hjälpte till, här tillsammans med Ann-Britt (syrrans svärmor). Det är extra kul att jobba när många trevliga människor är med...
Syrran är ju vältränad och behöver jobba lite extra. Jag fick henne att göra knäböjningar med vikter!    
Hästarna ska ha sitt oxå, mockning, mat och vatten, även detta är avklarat...
Nu till det goda...vilket underbart vin Puteus, Italienskt. Detta kan jag varmt rekommendera, tror att det är det godaste jag druckit. Vad vi åt till tänker jag inte berätta, det blev väldigt enkel köpmat.

Nu ska jag bara sitta i vårt mysiga uterum, lyssna på lite härlig musik och smutta på resten av vinet. Mmm, lördagkväll.

Det här är livet

Vilken underbar förmiddag jag har haft. Jag älskar verkligen att "jobba" på detta vis och på detta ställe... Gissa vilket ställe;-)

 Hi, hi inte så svårt att gissa va, LD såklart!!! Här håller familjen Bengtsson på att flytta höbalar...

  Bra arbetsfördelning tycker jag!

 Nu har även syrrans svärfar och svärmor anlänt för att hjälpa till. Lukas har kommit igång med att köra grävarn, vilket han gör på ett imponerande sätt...

 Här har syrran och jag dragit ihop två högar med sly och en hög med ved, innan vi for hem var högarna minst dubbelt så höga. Jag kan säga att det är ett rejält styrke och motionspass, helt underbart! Gott med lite fika paus oxå:-)

 Snacka om styrketräning!!!

 Här fotar jag från "vårt hus", vilka underbara vyer.

När jag kom hem hade Dumle besök av en väldigt nyfiken katt. (Är det Doris, Malin?)

Nu blir det till att luncha, får se om jag åker tillbaka och jobbar lite mera sedan. Skulle verkligen vilja, då det är medicin för själen, men jag vet inte riktigt om kroppen pallar, hm.

torsdag 1 november 2012

Livet rullar på

Har just inget att blogga om nu när hästarna vilar. Dom fick hästinfluensavaccin och boutalismspruta i tisdags, så nu är det ett år till nästa gång.

Har varit till stallet idag borstat och gosat med Nova, syrran skötte mockningen. Nova var väldigt gosig och njöt av fulla drag när både syrran och jag kliade henne:-)