söndag 28 oktober 2012

Nova vilar och transportdäcken är bytta

Nu ska Nova få sin årliga vila. Det är hårt i marken, snön har kommit och Nova har inga broddar. Därför beslutade vi att hon ska få vila nu. Vi hade egentligen tänkt rida henne någon vecka till, men du bestämde vi så här. Det blir bra, vi ska passa på att ge hästarna influensaspruta och Maja ska komma för att ge Nova KS-behandling. Jag har oxå kollat med "hovis" om han har möjlighet att komma och sko tidigare, annars blir det inte brodd förrän den 22/11.

Syrran och jag har bytt däck på transporten, nästan helt själva... Bra gjort va???

lördag 27 oktober 2012

Vilken "festlig" helg

Känner mig glad, nöjd och belåten efter festen igår kväll, det var väldigt lyckat.

Började dagen med att åka till "energigivarna", Nova och Love. Love är ju bara för söt, minst och för dagen kaxigast, han tog ena höhögen och dom andra tre fick dela på den andra...
Det blev ingen ridning idag, trots det vackra vädret. Nova har ingen brodd så jag tordes inte chansa på att det skulle funka med en ridtur. Men jag fixade manen på henne, blev faktiskt ganska nöjd.

For sedan till LD med lunch (grillkorv och bröd), till syrrans familj och Henkes snälla pappa Janne, så dom kunde grilla över brasorna där dom eldade upp allt sly som dom har kapat...

Dom har gjort ett otroligt jobb, kapat massor av träd. Det blev hur bra som helst, så öppet och ljust. Där borta vid dom vita höbalarna uppe i högra hörnet ska vårt hus stå, där borta där dom eldar ska stallet och ridplanen vara. Ååå, fatta vad coolt, vilken dröm!

Dagen avslutades med födelsedagsmiddag med familjen, mor och far och hela syrrans familj. Jättemysigt, en riktigt festlig helg alltså :-)

"Perssonsgänget" har varit här

Ååå vad kul vi har haft, pratat massor av minnen, men såklart oxå vad alla gör nu. Här är fem tjejer från gänget, Ylva, Karolina, syrran, Åsa och Kicki (synd att det blev ett så dåligt kort). Tre tjejer kunde tyvärr inte komma, jag får nog ordna en till träff så vi får träffa dom oxå:-)

Denna kväll kan jag leva länge på, tack alla!

fredag 26 oktober 2012

Strax kommer "Perssonsgänget"

Min älskade Lilly har dukat och gjort fint, tack snuttan!

torsdag 25 oktober 2012

Ridit med mamma

Eller jag red och mamma följde med på en promenad så hon fick se våra fina ridvägar och så att vi fick träffas, vilket inte händer så ofta. Det var riktigt mysigt, Nova var pigg och glad, mamma är en van motionär så det funkade bra :-)

Min underbara mamma levererade även tre pajer som jag fick i födelsedagspresent!
Dom ska jag bjuda på imorgon när mitt gamla stallgäng kommer på besök, det känns appirrigt.
Det är Perssonsgänget, som vi kallade oss när vi var unga... Vi höll till i samma stall typ mellan slutet av 70-talet till mitten av 80-talet. Det ska bli riktigt kul att träffas, tyvärr är vi bara sex av tio stycken, men, men vi ska ju i alla fall träffas. Och nu är vi vuxna, hm!
Jag kommer att vara appirrig imorgon...

onsdag 24 oktober 2012

Jag är en stolt mamma

                  Har ikväll varit på utvecklingssamtal med Lilly.

Tur att jag har min fina dotter, så att jag kan få vara stolt över något. Hon får så mycket beröm från skolan, det går bra för henne i alla ämnen, plus att hon är en fin och social tjej. Kan man få en bättre unge? Så nu är jag stolt!

Vad gäller hästarna så är det inte lätt att rida nu. Lilly och jag var ute och red igårkväll, det är verkligen mörkt ute. Vi hade pannlampor, men det kändes ändå svårt att se något, nästan lite läskigt när man travar.

I måndags red syrran Nova och idag har Ingela och Ida ridit. Imorgon hinner jag nog rida medan det är ljust, ska bli härligt. Tror vi kör ett intervallpass då, eller kanske kan vi ta ett dressyrpass på gräsplan, vi får se.

söndag 21 oktober 2012

Film från hoppträningen

Här kommer film från syrran och Novas hoppträning i lördags. Jag körde uppvärmning med dom och sedan tog Gunilla över. Vi börjar bli ett team, Gunilla och jag hi, hi!


Hästarna

Vad har vi gjort med hästarna i helgen då?

I fredags fixade syrran allt i stallet gjorde t.o.m iordning hästarna... Sedan tog Lilly och jag en skrittur på ca 45 minuter i skogen.  Jag på Nova och Lilly på fina russin. Mysigt var det, jag orkade inte mera än så pga förkylning och astmakänning. Tack Urra!

På lördag var syrran och hopptränade för Gunilla (film kommer). Det gick bra förutom att vi missade tiden och kom en timme sent, men syrran fick träna ändå. Nova skötte sig bra, helst med tanke på att hon inte verkar riktigt alert just nu. Gunilla sa att vissa hästar kan bli håröm när dom byter päls inför vintern. Så det stämmer nog på Nova, blir till att inhandla en mjuk borsta till henne.

Idag har syrran och Linn varit ut i skogen på en barbackatur med Nova och Love. Dom hade lekt följa John:-) Det är så roligt med Linn, hon vill upp till Love typ varje dag nu, kul, kul!

                                       Linn och Love förra sommaren.


Bildspel från "LD" år 2012


lördag 20 oktober 2012

Nu är huset beställt!!!

Vårt hus i "Lyckliga Dalen" om drygt ett år, med garage och allt, tyvärr har JC inte hunnit målat det än ;-)

Ja, nu är beställningen på huset inlämnad och handpenningen betald! Det blir ett Älvsbyhus, en enplanare på 121,4 m² som heter Trym. Vi ska oxå ha ett garage/förråd som sitter ihop med huset.

Nu är det bara att vänta och vänta, uscha, bläka, släka! Ni som känner mig vet att det inte är min starka sida...huset kommer först i november nästa år, jag kommer att gå sönder av denna väntan! Jag som trodde att vi skulle bo där innan julen i år...

Var ligger då "LD"? Knappt en mil söder om Sundsvall, mot Östtjärn. Alltså ganska centralt, med ändå på landet. Det är ängar som ligger i en dal med skog omkring. Det var Lilly och karln min som kom på namnet från ett gammalt barnprogram...

Det är syrran och Henke som köper "en massa hektar" mark, dom ska bygga stall, maskinhall och hus. Efter att Lilly och jag lyckats övertala min älskade karl (med muta om en Cheva pickup), så ska vi stycka av en mindre tomt där ska vi bygga vårt drömhus... lyckan är total! Vi ska få bo på landet med hästarna inpå husknuten!!! Kan det bli bättre?

Så här blir det!!! Den oranga rektangeln är vårt hus och de orange linjerna runtomkring är vår tomt, den röda "lilla" kvadraten är stallägarna Bengtssons hus, den vänstra blå rektangeln är maskinhallen och den högra blå rektangeln är STALLET...  Dom yttersta röda linjerna på typ fyra hektar är Bengtssons mark.

torsdag 18 oktober 2012

Bra med blogg

Nova har varit lite grinig till och från när man borstar henne. Idag var hon riktigt, riktigt grinig hon hyttade tom när jag borstade henne under magen...

Jag gick tillbaka i bloggen och kollade hur det var i fjol vid den här tiden. Hon var likadan då, sur och grinig, vi kände inte alls igen henne.

Maja ska komma och ge henne behandling om nån vecka, sedan ska hon få vila. Det blir nog bra...
Hon var superpigg att rida och väldigt fjantig. Däremot var hon jättesvettig efter ridturen.

Nu ska jag sova, har varit hemma från jobbet i några dagar, idag har jag jobbat så nu är jag dötrött.

söndag 14 oktober 2012

Lilly fixar med hästarna

Lilly red Nova idag eftersom jag inte är pigg...

 Det gick super, dom travade och galopperade för fullt ute i skogen. Vilka otroliga framsteg hon har gjort Lilly. För drygt tre år sedan tordes hon inte ens gå in i ett stall!

 Love fick träna lite frihetsdressyr i hagen, sedan blev det en massa gos...

Så här gäspig blev han efteråt...

(Alla bilder är klickbara)

Får se hur jag mår imorgon, om inte huvudvärken har släppt så blir jag hemma ifrån jobbet. Vilket verkligen tar emot...

lördag 13 oktober 2012

Ingela och Ida

Vi har verkligen bra medryttare till våra hästar. Jag är så glad över att mamma Ingela och dottern Ida hjälper oss. Dom är otroligt fina och jag litar till 100% på dom...

Jag mår sisådär, huvudvärk och täppt i näsan, så Ingela red Nova idag. Jag har varit till stallet för att mocka, fylla vatten och höpåsar. Passade även på att gosa lite på hästarna. Love har så fantastiskt mycket päls nu, så jag tror att vi måste raka honom, åtminstone på halsen och mellan frambenen, han blir så himla svettig.

Jag trivs väldigt bra i "Stall Wilda" som vi har hästarna i nu. Allt flyter på bra, hästarna verkar må bra och det är fin ridväg längs med Ljungan. Det enda jag saknar är en paddock, men man kan inte få allt!

Imorgon hoppas jag att jag orkar rida. Har bara ridit en dag denna vecka, tycker att jag rider så himla sällan nu. Vilket även märks på vågen, kilona börjar bli fler, morr!

torsdag 11 oktober 2012

Ridit

 Nova har upptäckt en båt på vattnet, visst ser det vackert och fridfullt ut...

Idag har jag äntligen ridit, känns som att jag rider sällan nu för tiden. I måndags var jag på en stresshanteringskurs, i tisdags fick jag åka från jobbet och krypa i säng pga en fruktansvärd huvudvärk och igår var jag på personalmöte. Så idag äntligen fick jag rida, det var härligt strålande sol och friskt i luften. Tyvärr har jag huvudvärk idag igen, så det dunkade rejält i skallen när jag travade.

Imorgon ska jag vara helt kry, så det så!!!

söndag 7 oktober 2012

Superhelg

Jag har verkligen haft en bra helg, och det bästa med helgen är att jag har kunnat sova, äntligen!
Lilly och jag började dagen med en toast från McDonalds i bilen mot hästtävlingarna på Kungsnäs.

Där kollade vi på Lillys klasskompis Tove som tävlade sin fina ponny Puzzel, dom nollade i sin klass kul.

Sedan for jag upp till vårt stall för att mocka och rida Nova som syrran hade skrittat fram i skogen med Linn och Love. Jag red lite mjukgörande arbete på ängen det gick sådär.

Hm, det syns på Novas outfit att det är syrran som har fixat iordning henne... Röd vojlock och blå benlindor, nästan så att jag tänkte byta benlindor på henne ;-)

På eftermiddagen var Henke, jag och karln min till LD för att markera upp var vår tomt ska vara. Ååå jag vill flytta dit nu, kan inte allt bara vara klart imorgonbitti!!!

Ja, nu må alla förstå vilken härlig helg jag har haft, den var ju dessutom en dag längre... Nu är det bara att se till att veckan blir lika bra!

lördag 6 oktober 2012

Intervallträning

Idag har syrran och jag äntligen varit i stallet tillsammans, det är typ hundra år sedan. Ååå vad jag saknar våra stallstunder ihop. Det är ganska häftigt tycker jag, vi är alltså syskon och verkligen världens bästa kompisar, min fina lillasyster!

Hur som haver, idag var det alltså dax för intervallträning, tre minuter i galopp sedan tre minuter i skritt i fyra omgångar. Nova kändes stel och var snubblig när vi skrittade fram, jag började fundera om det var nå fel på na. Men, jag kan garantera att hon var fullt fräsch!
Dom första två galoppomgångarna var hon ganska lugn, sedan hade hon nästan svårt att skritta när hon skulle. Hon blev superbusig i galoppen brallade, bockade och höll på ett par tre gånger. Tokfia där, hon blev inte det minsta trött!

Under tiden mätte syrran upp 24 meters avstånd mellan två granar som hon la ner på backen. Där emellan ska syrran träna galoppsprångs-längder, sex, sju och åtta galoppsprång...

Nova blev aprädd varje gång vi skulle förbi där hon höll på, det blev typ tvärstopp, sedan full fart efter vi hade tagit oss förbi.

Sammanfattningsvis så har jag alltså haft en himla bra förmiddag. Gårdagen var oxå super, jag var ledig och tillbringade förmiddagen i stallet, eftermiddagen hos frissan och på IKEA, på kvällen var jag med min fina familj. Känns som en superhelg än så länge alltså!

torsdag 4 oktober 2012

Don´t worry be happy!

Jag har en viss förmåga att oroa och stressa upp mig för både det ena och det andra. Men efter ett efterlängtat träningspass på min duktiga Novis och för en bra tränare som Gunilla kan man inte annat än vara glad!!!
Nu ligger jag i soffan och smuttar på ett glas rött och drömmer mig bort till nästa träningspass... Har dessutom tagit ledigt imorgon, ska unna mig en ridtur i skogen och sedan ett besök hos frissan, vilket lyx! Dessutom kommer jag att vara hemma med familjen imorgon när dom kommer hem, första kvällen denna vecka.

onsdag 3 oktober 2012

Möten tre kvällar i rad

Har inte varit i stallet på tre dagar, för jag har haft möten varje kväll efter jobbet. Så nu längtar jag till prottarna... Imorgon ska jag och Nova till Alnö och träna, härligt!