söndag 30 september 2012

Love och Nova till Alnö

Syrran har varit och tränat för Gunilla, Linn och Love följde oxå med! Linn red omkring medan syrran värmde upp, det gick bara fint! Men Love tycker det är mycket roligare att ridas ute i skogen, han tjurade till lite ibland, men det löste Linn bra...

Men jag tror att båda två tyckte det var roligast på slutet när Linn körde frihetsdressyr med honom. Han följde henne som en hund i både skritt och trav. Hon svängde hit och dit, han följde henne hela tiden :-)

 Det var apkul på syrrans träning idag, Gunilla var så hes så hon viskade till mig och jag fick säga till syrran vad hon skulle göra. Hi, hi syrran fick jobba lite extra, för jag la till lite eget ibland, Gunilla skrattade gott!

Vi fick lite tips hur vi ska träna upp kondisen på Nova. Vi ska köra intervallträning, 3minuter galopp, tre minuter skritt i fyra intervaller. Och så ska vi bygga upp två små hinder i skogen med 24 meters mellanrum, där ska vi variera att ta sex, sju och åtta galoppsprång för att träna upp kvickheten i den korta galoppen. Kul med lite övningar, trots att vi har dåligt med träningsmöjligheter i det nya stallet.

På torsdag ska jag äntligen åka och träna för Gunilla, det var evigheter sedan...

lördag 29 september 2012

Film på "hagbus"

Utsläpp och hopsläpp

Syrran och jag hade morgonjouren idag, utsläpp av hästarna alltså. Det gick bra, snälla och lugna hästar i stallet.
Mitt på dagen for jag till stallet igen, då Katjas foderhäst Skorpan kommit. Dags för ett till hopsläpp!
Det blev mycket spring och en ovanligt kaxig Love...

                                  
 Film kommer om en stund...

torsdag 27 september 2012

Hopsläpp av hästarna



Lite dålig kvalitet, men det hade börjat mörkna ute

Städparty

Efter en snabb men trevlig ridtur i skogen med Novis (lämnade mockning mm till syrran), hem fixade middag.

Sedan blev det...

...städparty, en mugg vin, hög musik i lurarna och ingen familjemedlem hemma. Riktigt kul att städa (imorn får du ta fram din nya app, Malin och testa mig)!

Ikväll har dom släppt ihop Nova, Love och Russin, allt hade gått bra. Love var den som hade varit kaxig vad jag förstår...

tisdag 25 september 2012

You make my day!

Underbaraste fina häst, vet inte om jag skulle stå ut utan dig!!! 

Äh, lite överdrivet skrivet kanske men det betyder verkligen mycket att ha en sådan härlig häst att få umgås med och rida på! Idag var hon helt underbar, superduperpigg, men ändå lyhörd och inte ett dugg fjantig. När jag släppte iväg henne, så gick det fort kan jag lova, jag har nog aldrig ridit så fort med Novis, men det var riktigt härligt! Vi var ute i en timme ungefär, mest trav och galopp (Urra, du hade gillat Nova idag).

söndag 23 september 2012

Arbetssöndag

Idag har jag fått massor gjort är hemma, vilket känns bra, men det hade varit skönt med en till helgdag!

Började med att åka till stallet med syrran och Lilly, dom tog sig en ridtur. Det hade gått hur bra som helst, jag tror att Lilly är riktigt förtjust i Russin...

Jag mockade åkte sedan hem, fixade lunch, putsade fönster, dammsög, torkade ur köksskåpen, fyllde två säckar med trädgårdsskräp, tvättade och avslutade med att laga middag. Nu ska jag bara hänga sista tvätten och göra mina ryggövningar sedan ska jag slänga ner mig i soffan och bara slappa!

lördag 22 september 2012

Storstädat...

...i sovrummet, känns jättebra att det är gjort. Putsade fönster och nyupphängda gardiner till och med!!!

Nu ska vi till syrran och Henke för att planera bygget och få i oss lite mat, apkul!!!

Helg igen

Äntligen helg, gud så underbart. Jag har lite svårt att sova på nätterna, får därför kämpa på som en tok på vardagarna för att orka med. Skönt då att ha Nova och få komma ut på en ridtur, så fantastiskt avkopplande.
I torsdags red vi i skogen som uppvärmning, sedan red vi ett dressyrpass på ängen. Hon kändes helt underbar, fick dessutom jobba på lite extra eftersom gräset är ganska högt. Bra arbete med högt lyftna ben. Skulle vara kul att rida för en Gunilla N nu, för att få höra om hon oxå tycker att vi har utvecklats något... Jag kände mig väldigt nöjd med passet i alla fall!

Idag har vi varit på upptäcksfärd, alltid roligt att hitta nya ställen! Vi började med att rida omkring lite nere vid Ljungan. Nova är ganska spänd när man rider vid och i vattnet, hon verkar tycka att det är lite läskigt när det kommer vågor... Hon kändes glad och pigg när vi red därifrån, vi hittade en ny stig som vi testade. Den var härlig, förutom på ett ställe där det kändes väldigt brant uppåt och en massa stora rötter, men det gick bra, vi tog oss upp. Vi kom fram vid ett par containers som står vid vägen när man rider från bom till bom. Så då red vi den vägen fram och tillbaka. På tillbakavägen red vi med Ida och Ingela som körde Love. Han ser så lycklig ut när han blir körd lillponnyn våran!

I onsdags red Ingela Nova, det hade gått super, Nova blev överöst med lovord.
I fredags  fick Katja, stallägaren låna Nova, hon tyckte att Nova var helt underbar. Om vi ska sälja henne någon gång så vill hon ha första tjing! Man blir ganska stolt och glad när andra ryttare blir förtjusta i ens häst och när dom tycker att hon är välriden och lyhörd:-) Det är ju faktiskt vi som har utbildat henne i det hon kan. Skitkul!!!

Tycker att det är synd om syrran bara som inte hinner rida Nova just nå, denna vecka har hon inte ridit en enda dag. Trist, tror att hon oxå mår bra av en ridtur lite då och då... Men det blir tid för ridning för henne oxå så småningom. Jag har det ju bra i alla fall som får dela på hästkostnaderna med någon ;-)

tisdag 18 september 2012

Ridtur med Lilly


Ännu en härlig ridtur i skogen med Lilly, tror inte att det finns något mysigare. Och jag gillar verkligen att rida på hösten, tidiga hösten när löven fortfarande finns kvar på träden och det fortfarande är ljust fram till åtta på kvällen. Det är vackra färger, friskt i luften och inga kusar, härligt!

söndag 16 september 2012

Kalas för Lilly


Kalas för Lilly på LyckligaDalen! Kanonfint väder, gott fika och underbar omgivning. Nästa år bor vi förhoppningsvis här!


Kolla in Lillys fina tårta, hon blir nog konditor som vuxen...


Gud vad häftigt, kolla in vidderna. Allt detta kommer att bli syrrans och Henkes, utom därborta vid de vita höbalarna, det ska bli vårat, lääängtar!!!

Andra dagens stalljour


Vi började med att släppa ut hästarna och ge dom mat...


Linn och jag fikade frukost medan...


...syrran mockade (bra arbetsfördelning)


Linn och jag tog en ridtur, syrran promenerade...


Vi red en ny ridväg utefter Ljungan, det var otroligt vackert! Sedan tog Nova och jag en liten extra sväng så hon fick jogga lite. Tror att hon hade träningsvärk efter gårdagens hoppning!


Nu ska vi iväg på överraskningskalas för Lilly som fyller fjorton år imorgon!

Urra och Nova hopptränar för Gunilla

lördag 15 september 2012

Stalljour

Ja, då har Lilly och jag haft stalljour, vilket innebär... Fodra hö i hagarna, släppa ut sex hästar och...

...frukost i stallet :-)

torsdag 13 september 2012

Ridit i skogen


Ljungan, skogen, solen och Novis, kan det bli bättre!

Ridit en timme lite sådär lagomt hårt, hösten är härlig sånna här dagar!

Igår hade syrran ridit lite hårdare på ängarna...

Jag trivs bra än så länge i det nya stallet. Det känns lättarbetat och det är väldigt fräscht...

En till som verkar trivas är syrrans flicka Linn, hon är uppe och rider Love nästan varje dag, jättekul!

Däremot saknar jag Mistral jättemycket:-(

tisdag 11 september 2012

Lösgörande arbete


Vi började med en halvtimmes skrittur i skogen. Superhärlig och varm kväll, men massor av knott...

Sedan red vi drygt en halvtimme på gräsbanan, det var helt ok att rida där. Lite liten kanske, men bättre än inget alls. Nova kändes bra i vänster varv, men hon bet sig fast i höger varv. Men när hon väl släppte så kändes det riktigt bra!

söndag 9 september 2012

Skogstur med Nova


Nova i höstsolen...

Idag blev det en ridtur i skogen, solen sken och det känns väldigt höstigt. Imorse var Lilly och jag och kollade när Tilda och Kimberly hopptävlade, dom nollade jättekul!

Jag är långt ifrån pigg, dunderförkyld och känner mig hängig, men har ingen feber. Så det är bara att bita ihop och köra på. Imorgon ska jag på kurs för jobbets räkning...

Varför kan inte hjärna och hjärta tänka lika? Hjärnan säger, skaffa ingen mera häst förrän syrrans familj har byggt stall! Hjärtat säger, åk och titta på dom två ponnysarna som verkar så snälla, Gulliver och Isak! Hm!

lördag 8 september 2012

Urra och Nova hopptränar för Gunilla

Min underbara dotter...


...bjöd på en supergod middag ikväll, Urras filégryta, pasta och en grönsallad, mums!

Jag har varit och kollat på syrran och Nova som hopptränat för Gunilla Nylander idag. När jag kom hem lätt frusen och lite febrig, säger finaste dotter att hon fixar middagen så jag kan ta ett varmt bad. Har man lyckats med uppfostran, eller?! Jag gjorde som hon sa, det var så härligt och maten blev superb. Tack finaste dottern min!

En liten filmsnutt på syrran och Nova kommer lite senare, Nova tyckte det var skitkul!
Nu ska dotra och jag se Körslaget i sängen med ett glas rött, njuuut...

fredag 7 september 2012

Stolt matte


Finaste, finaste Novis

Syrran, jag och Nova blev skjutsade av vår käre mor och far igår till Färsta för att rida ett dressyrpass.
Nova beter sig precis som en trevlig och snäll häst ska göra i mina ögon. Hon har verkligen blivit trygg och harmonisk. Kliver rakt in i transporten står lugnt och fint där inne och bara väntar, när vi kommer fram gnäggar hon glatt, väntar tills vi säger att hon ska gå ut ur transporten, då traskar hon snällt ut. Hon har lite svårt att stå stilla precis när hon kommit ut och ska bli sadlad, då vill hon gärna gå omkring lite...

Ridpasset gick riktigt bra, vi var nöjda både syrran och jag. Mamma och pappa tyckte att det såg bättre ut sedan sist dom såg oss rida, kul! Vi gjorde som vi brukar, jag började och när jag blev trött tog syrran över. En väldigt bra lösning, Nova blir riktigt genomarbetad!

Imorgon ska Urra hoppträna för Gunilla, blir kanske en film.

Trevlig helg, nu är det bara att njuta!!!

onsdag 5 september 2012

Blä


Har inte haft någon bra dag på jobbet idag...

tisdag 4 september 2012

Våran kvalitetstid är tillbaka


Nu får Lilly och jag vår kvalitetstid igen eftersom Lilly får låna Russin på tisdagar. Vi har långa, många och bra samtal under våra ridturer. Tror att både Lilly och jag uppskattar dessa.
Lilly fick jobba på bra för att få igång Russin i galopp, men hon gav sig inte. Annars är det en underbart snäll ponny... (Tror att vi har hittat en fin, gullig och snäll ponny som är till salu, men vi borde verkligen inte köpa en till förrän vi har eget stall, eller!?)


Det är extra mysigt att rida efter Ljungan, precis som jag gjorde som barn...

Tack snälla syrran för att du skjutsade oss till stallet.

måndag 3 september 2012

En familjekväll

Efter en dag på jobbet sittandes framför datorn och arbetat med verksamhetsplanen var det superhärligt att komma till stallet i sällskap med familjen.

Karln min har fotat massor av fina bilder, tack för det...

Här förbereds hästarna för en motionsrunda...


Love har äntligen blivit körd av sina ägarinnor Linn och Lilly. Han var jättesnäll hela rundan...



Här är vi på hemväg i solnedgången...


Vackert!!!

Tack för att du mockade och fyllde vatten Urra!

söndag 2 september 2012

Denna film bjuder jag på:-)

Här får ni ett gott skratt!

Sista beteshagen bortagen


Japp, då var även denna hage borttagen, jag fick hjälp av...



...karln och dottern min, alltid kul när dom är med!

Nu dax för ryggövningarna :-(

Nova och Urra i Ljungan



Love njöt av det svalkande vattnet, sedan försökte han putta i mig oxå...

Fått energi


Här rider syrran hästarna i full galopp, Love verkar vara i behov av motion och en bestämd hand nu...


Love tyckte om att plaska i Ljungan, han lyckades t.o.m putta omkull mig...


Nova var lite mer skeptisk, men vågade sig ut. Blev en liten trav i vattnet t.o.m...

Så här fint är det i sadelkammaren efter att vi hjälpts åt att städa...

Jag verkligen älskar att hålla på att pyssla i stallet, det ger mig massor av energi!

Solen skiner...


...nu åker jag till Novis och pysslar lite.

Ikväll blir det till att ta bort sista beteshagen vid Östtjärn (på typ syrrans och Henkes mark)!

lördag 1 september 2012

Ridtur på nya stället


Nova, jag, Russin och Lilly ska ut på en ridtur i värsta regnvädret...

Ja, då har Lilly och jag ridit på nya stället för första gången. Ganska bra ridväg, men jag hoppas att det finns fler. Russin, som Lilly red var väldigt snäll. Vi var ute i knappt en timme i spöregn, men det var väldigt skönt med en tur i skogen med finaste dottern, det var länge sedan. Vi skrittade mest, men det blev lite trav och Lilly tog två kortare galopper oxå. Tycker att Lilly är ganska tuff ändå, från att inte våga gå in i ett stall till att rida en häst för första gången så galopperar hon. Tummen upp för Lilly!Däremot har jag skämt bort henne lite, smörja remtyg, plocka och fixa med allt till hästarna är hon inte mycket för... Det är väl mammans fel antar jag. Måste ställa lite högre krav på henne, Love är ju faktiskt bla hennes och det är mycket att fixa med när man har häst!
Hur som helst så hade vi det himla mysigt idag, det var verkligen en energikick att komma till stallet!