fredag 31 augusti 2012

Finaste kaninen


Är han inte vacker vår fina Dumle och kolla in himlen...

Imorgon ska Lilly få låna Russin i det nya stallet, så vi kan rida tillsammans, kul!

onsdag 29 augusti 2012

Hästarna är flyttade till nytt stall


Efter att vi fått i oss lite middag bar det av till stallet. Vi lastade bilen smockfull och for till det nya stallet i Grenforsen...



Där sopade vi ur dom nyskurade boxarna och fyllde upp med spån...


Vi hämtade hästarna, lastade dom på mötesplatsen utanför hagen, väldigt smidigt...



Framme vid nya stallet...



Här står vi utanför stallet. I bakgrunden syns de andra hästarna, en D-ponny Gruse och en B-ponny som heter Russin (den ser precis ut som syrran första B-ponny Fridde)...


Love, nyrullad i sin fina box med låg dörr. Han stod och tittade ut nästan hela tiden, mysigt...



Nova ser oxå ut att trivas, hon rullade tre gånger i den nyspånade boxen...

Vi skulle inte ha flyttat hästarna förrän på lördag, men efter dessa kalla och regniga nätter valde vi att flytta dom redan idag så att de får stå inne på nätterna. Det känns så bra!

Dessutom har vi fått JA på förhandsbeskedet för bygget på LD, så nu kan vi söka bygglov!!! JIPPI!!!

tisdag 28 augusti 2012

Skogstur

Det blev en härlig skogstur med Nova ikväll. Riktigt bra höstväder var det, långa galoppsträckor tog vi. Hon var glad och pigg!
Däremot var det ingen av hästarna som ville gå ut i hagen igen. Jag fick släpa dom bort till betet...

Snart flyttar dom till nya stallet då får dom sova inne på natten igen. Det blir nog skönt för dom...

måndag 27 augusti 2012

Lösgörande arbete


Novis...

Hästarna har överlevt nattens oväder. Däremot var Nova lite "tossig" av dagens blåst, inge kul. Jag bestämde mig för att rida på ridbanan även idag, ville inte träffa bilar mm efter vägen eftersom hon for omkring för allt möjligt.

Hon kändes verkligen mjuk och härlig idag. Red mycket lösgörande, vilket var lätt som en plätt, eftersom hon var mjuk efter gårdagens ridning. Jag tror verkligen att Nova gillar att träna, hon känns så glad och positiv.

När jag ridit färdigt och tog in henne i boxen for timmerbilen förbi ute på vägen. Jädrans vad snabb jag var att göra färdig Nova och halvsprang med hästarna den femton minuters långa vägen tillbaka till hagen. Jag ville inte bli omkörd av en fullastad timmerbil. Vi hann, puh!

Hoppas på mindre blåst imorgon så tar vi en tur i skogen.

Film

Film från igår:



Stackars våra hästar det har varit värsta spöregn och blåst inatt och dom går fortfarande ute...

söndag 26 augusti 2012

Dressyrträning


Jag och...


...Urra har dressyrtränat med Nova idag

Jag började och när jag blev trött så tog syrran över. Det kändes riktigt bra faktiskt, funkar skit bra när vi byter av varandra!

Film kommer senare, Urra så du får se hur det såg ut...

fredag 24 augusti 2012

En hyllning...


...till mina underbara arbetskolleger Hanna, Erika och Malin efter en intensiv vecka med många ledsna nya små barn. Trots det så har vi alla hållit humöret uppe och funnits till för dom små. Jag är så tacksam att få arbeta med er!

torsdag 23 augusti 2012

Mera motion


Hästarna kommer när vi ropar, en härlig känsla

Först lite typ styrketräning på jobbet genom att bära runt på små barn hela förmiddagen. Sedan ryggövningar. Sedan ett dressyrpass på Nova i kanske 45 minuter. Lilly red henne efter mig, det var länge sedan hon red, men det gick bra. Avslutningsvis så tog jag en rask promenad och nu SOVA:-). God natt!

Just ja, måste tillägga att våra hästar är så otroligt sociala. Vi la ut hö till dom i hagen, trots det så kom dom efter Lilly och mig när vi gick runt och kollade in markerna som syrrans familj förhoppningsvis äger snart! Sedan följde dom med oss till grinden och stod och tittade när vi åkte. Gissa om det var svårt att åka därifrån?

onsdag 22 augusti 2012

Förberedelser

Vi förbereder oss för flytten av hästarna. I måndags var syrran och Henke och tog bort undertråden i den ena hagen. Ikväll har jag varit och tagit bort tråden i "vinterhagen", nu är det bara hagen som hästarna går i kvar. Den får vi ta ner efter att vi har flyttat dom, flytten sker nästa lördag.

Syrran red Nova i skogen, jag tog med mig Love och mötte dom när jag var färdig med hagen.


Lovis

Ryggövningarna är gjorda, härligt! Det är viktigt att jag inte slarvar med dessa nu när man bär på alla nya barn hela förmiddagarna...

söndag 19 augusti 2012

Träningsvärk!!!

Shit vilken träningsvärk jag har, fattar inte hur jag ska ta mig ur sängen imorgonbitti!

Syrran och jag har turats om att rida Nova i ett dressyrpass ikväll. Det gick riktigt, riktigt bra. Jag började med uppvärmning och travarbete, när jag inte orkade mera tog syrran över och körde galopparbetet. Nova såg riktigt, riktigt trevlig ut.

Undra hur hon skulle utvecklas om vi arbetade henne kontinuerligt för tränare... Någon gång när vi får mycket tid och pengar skulle jag vilja testa det :-)



lördag 18 augusti 2012

Nu ni!


Har Lilly och jag tränat igen. Vi var till syrran och körde något sorts pass, jag vet inte vad det heter... Det var i alla fall jobbigt, Lilly vill att vi ska hänga på syrran och träna fler gånger, hm det får väl bli så då.

Ingela och Ida tar hand om båda hästarna idag, det är himla skönt att ha dom.

fredag 17 augusti 2012

Grattis pappa...


...den finaste pappa som finns!!!

torsdag 16 augusti 2012

Dressyrpass


Idag blev det ett dressyrpass på ungefär fyrtio minuter. Det var väldigt varmt, men jag är ganska nöjd med passet. Körde mycket galopper, med övergångar till skritt och trav. På skuggsidan gjorde jag två volter och på solsidan övergångar. Både Nova och jag var svettig när vi var färdiga...


Tillbaka i hagen igen fick dom lite hö i dungen där det är skugga, såg ut som att dom hade mysigt...

tisdag 14 augusti 2012

En kvällstur med Nova


Vilken härlig ridtur, solen sken, det var vindstilla och inga bromsar, kan det bli bättre! Nova däremot tyckte att det var lite skrämmande i skogen. Bärplockare lite här och var, fy vad läskigt! Dessutom ett gäng hundar och hundägare som tränade i skogen, det var ännu läskigare, tyckte Nova...


Kolla vad vackert! Men oj vad det blir kyligt när solen går ner! Det var 20° när jag åkte till stallet och 13° när jag åkte därifrån tre timmar senare.

söndag 12 augusti 2012

Yes!!!


Nu är jag på "banan" igen (tror jag)! Lilly och jag har gjort mina ryggövningar tillsammans idag, kul med sällskap. Fyra dagar har jag gjort mina övningar denna vecka, började med färre övningar, men idag gjorde jag alla, så nu jäklar!

Vi har skrivit kontrakt på en ny stallplats, och flyttar hästarna den första september, hoppas att dom och vi kommer att trivas...

Jag har sovit skapligt i helgen, så kanske, kanske håller det på att vända och jag får lite energi och styrka tillbaka :-)

Konditionspass

Inte för mig alltså, men för Nova. Vi var ute i drygt en timme. Hon fick trava i lång och låg form uppför alla backarna, tog en skrittpaus nerför nästa backe och resten av vägen blev det galopp, skritt, galopp, skritt om vartannat. Hon blev rejält svettig kan jag lova:-)


Men det hela började med att jag inte kunde hitta Love i hagen. Nova och jag gick och letade honom, hon följde efter mig som en hund. Tillslut kom han fram ur en träddunge, jag hade precis börjat bli orolig att han hade smitit under natten, den lilla busen...


Ridvägarna är hur långa som helst här vid Östtjärn, bra för konditionsträning...



Nova och jag vek av från vägen in i skogen på en underbar liten stig. En verkligt mysig ridtur!

lördag 11 augusti 2012

En bra dag!

Började dagen med frukost hemma hos kära mor & far. Fortsatte sedan upp till stugan, där var syrrans familj. Syrran och jag var på årsmöte för vattenföreningen, det gick snabbt och smidigt.

Därefter blev det lunch, sedan stack vi till hästarna som stått hos Göranssons i en vecka. Måste säga att Göranssons är en underbar familj, jag tycker väldigt mycket om dom. Vi lärde känna dom när vi köpte vår första häst Starlin. Sedan har vi anlitat pappan Sten-Allan som hovslagare, mamman som KS-behandlat både hästarna och mig och vi har även ridit för ena dottern Elena. Dom är helt underbara människor allihopa!

Lord of Starlin, så fin...

Syrran fick låna en häst av dom så vi kunde rida ut tillsammans, det var jättemysigt! Det var en hel vecka sedan jag träffade hästarna, det kändes bra att vara med dom igen. Nova gnäggade glatt när vi kom. Syrran sa att så där välkomnad hade hon inte blivit under veckan som gått... Men däremot gick inte Nova fram till mig utan till syrran, rackarns häst!

Hästen som syrran lånade, den var både stor och pigg...

Måste även visa några bilder på vår lilla glädjespirare, Love!

Här är han...


-Loove!!!


Han kommer i full fart...


Såå sööt!


Nu är hästarna hemma igen, så nu blir det till att komma igång med ridningen igen och se till att ryggen håller ihop...
Jag måste säga att Nova är ovanligt fin i kroppen för att vara den här årstiden, hon brukar vara smällfet i mitten av augusti, men inte i år. Syrran har ridit på bra med henne! Och kolla in vilken underbart vacker svans Nova har!!!

måndag 6 augusti 2012

Hästarna är skodda hos "hovis"

Syrran har tagit med sig Love och Nova till hovslagarn så nu är dom skodda. Love har fått skor fram, han har varit så ömfotad hela sommaren, så nu fick han skor. Hästarna ska få gå på bete hos "hovis" denna vecka... Syrran är i stugan, som ligger nära "hovis" stall, så nu kan syrran rida även fast hon är i stugan, kul!

Själv har jag jobbat min första dag efter min s.k semester, det har gått bra. Jag tror att jag har ridit typ sju gånger på hela semestern, resten av tiden har jag haft ryggkrångel :-(

Men vi avslutade i alla fall semestern på ett bra sätt... Hela familjen, även storasyster Felicia har varit på Furuvik med övernattning på hotell. En riktig semesterhelg, skitkul :-)


Finaste tjejerna, Lilly och Felicia...

fredag 3 augusti 2012

Gamla bilder

Vi har varit i stugan ett par dygn, härligt. Karln min fotade av några tavlor på syrran och mig med våra ponnysar från förr. Så fina, tyvärr ingen bild på Curry...


Syrran och lilla Pontus på shettisgalopp, runt 1981...


Jag med min första ponny Sweet Lady och syrran på sin russ-älskling Fridolin, runt 1982...


Jag och Lady...