måndag 30 april 2012

Hästarna är skodda



Alla tre hästarna är nyskodda, eller Love är bara verkad... (Nästa skoning 20/6 kl.9.30).
Alla hästarna är borstade och Nova är dessutom riden. Red ca femti minuter på travbanan, hon var lite seg tyckte jag.

Nu ska jag bara slappa, ikväll ska vi på middag till syrran och Henke, kul!

söndag 29 april 2012

En riktig hästdag

Igår fixade vi hagen i nya stallet, det blev bra. Troligtvis flyttar vi dit hästarna på fredag...

Idag har vi tagit bort våra elband och satt tillbaka stallägarns, i nuvarande hagen. Vilket slit, vi har hållit på i sex timmar och då var vår käre far med och hjälpte till. Tack för det pappa!
Tack till Lilly oxå som tagit hand om Linn hela dagen!!!


Hästarna fick gå i en annan hage under tiden. Det tyckte dom var spännande...


Jag tog ut Nova på en ridtur upp mot Klissberget, härligt!


Så fort inte Nova är i hagen passar Love och Mistral på att gosa med varandra... (dåligt kort, men jag ville ha det med ändå).

Nu är jag hungrig och vill ha mat!

Hoppfilm till syrran

En film till dig syrran, från igår. Bra att se sig själv på film, så man kan se vad man gör bra och vad man kan bättra...

lördag 28 april 2012

Nya stallet

Nu ska syrran och jag till det nya stallet, dit hästarna ska få flytta nästa helg. Vi ska kolla om något måste göras i deras nya hage...

Styrkehälsningarna som jag fick för ett par dagar sedan, har hjälpt lite i alla fall, tack! Känner mig lite piggare, men är lååångt ifrån mig själv...

fredag 27 april 2012

Fina lilla ponny

Så himla snäll och fin, kul att rida med en massa positiv energi... Det är Mistral det!

Men idag när vi sprang med honom, visade det sig att han fortfarande är halt... Vi fattar verkligen inte vad det är som är fel. Vi kan inte hitta någonting. Vi har haft ut Maja två gånger så hon har behandlat honom med Kranio-Sakral behandling, men han är inge bättre.

Ibland ser han så fräsch ut, tex när han springer och busar med Love, då syns absolut inget... När man springer med honom på en volt, syns det tydligt att han inte är fräsch. Suck, det känns inget vidare, och inte är han våran heller. Det känns liksom värre när man vet att någon annan rår om honom. Lilla "Skrutten" som vi vill ha så mycket kul med, nu blir det bara till att skritta...

Idag tog jag och syrran en promenad upp mot Klissberget i skogen med honom. Vi hade aldrig gått över en bro med honom och visste inte hur han skulle reagera. Hm, han bara gick, så snäll!

tisdag 24 april 2012

Styrka


Är inne i en svacka just nu, med huvud och kroppsvärk...Inge roligt alls, har varit hemma från jobbet i två dagar och blir hemma imorgon också.
Hoppas på att må bättre på torsdag, suck :-(

Så snälla någon, giv mig styrka och energi!!!

söndag 22 april 2012

Lite hästande i helgen

I fredags, var jag bara upp och tog in hästarna på kvällen...

Igår, var jag sängliggandes hela dagen. Sprängande huvud och nackvärk, inge kul alls!

Idag, mår jag bättre. Var upp med syrran och Lilly till stallet. Jag red ett lättare dressyrpass för syrran. Jag fick till riktigt bra galoppfattningar och avsaktningar.
Syrran och Lilly tog med sig Mistral och Love till ridplanen. Dom gick och strosade omkring medan jag red. Idag var dom inte på någe bushumör, däremot på goshumör...


Här gosar dom med varandra medan jag red...

(Syrran & Henke har tagit av Love framskorna, dom var lite lösa. Så han kan lika gärna få vara utan, kanske tar vi bakskorna någon annan dag).

fredag 20 april 2012

SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA...

...kan inte "typ" detta bara få bli verklighet!!? Jag bönar och ber!

torsdag 19 april 2012

Mistral fått behandling och jag ridit Nova


Det var mycket som satt fast på "skrutten"... Vänster bak och höger bog, det var alltså diagonalt...


När Maja jobbade med levern blev han riktigt grinig. Det blev jobbigt för honom, han stod och krafsade med frambenen hela tiden. En gång hyttade han med bakbenet mot henne oxå.


Nova stod inne som sällskap. Hon stod med hängande huvud och typ halvsov under hela Mistrals behandling...

Mistral kan få träningsvärk efter behandlingen och bli mera stel. Om det håller i sig i mer än sex dagar så ska vi kontakta Maja... Han har oxå fått homopatmedicin för "kisseriet", tio piller i trettio dagar.

Jag har även ridit Nova. Vi tog Klissvägen som vanligt, aptråkigt! Det är verkligen skittråkigt att sitta och rida själv. Vi skaffade en till häst för att kunna rida tillsammans, men dom verkar inte fixa Novas tempo... Just nu är inte hästeriet så kul faktiskt :-(

onsdag 18 april 2012

Vi slapp få dåligt samvete


Linn och Love, visst är dom fina!

Varken syrran eller jag var det minsta ridsugen ikväll. Men vi är så himla noga med att inte hästarna ska behöva vila två dagar i rad... Igår vilade Nova och i måndags var vi bara ute och skrittade. Men vi tog ändå beslutet att dom får vila och att vi bara skulle pyssla med dom.

När vi väl var i stallet sken solen och det var ovanligt bra underlag på vägen, så då blev syrran ridsugen. Bra, då slapp Nova vila i två dagar i rad och vi slapp få dåligt samvete!

Linn (syrrans flicka) följde överraskande nog med till stallet, det händer inte ofta nuförtiden... Väl där ville hon ta in och borsta Love, och det hela slutade med att även hon tog en ridtur. Jätteroligt, Love såg ut att njuta han med. Han skötte sig så himla bra och Linn är en duktig ryttarrinna.

Mistral fick vara kvar i hagen och han sprang som en liten buse. Han såg hur fräsch som helst ut, inte en tillstymmelse till stelhet. Men Maja ska ändå få komma imorgon och ge honom en andra KS-behandling.

måndag 16 april 2012

Love och Mistral i bustagen

Igår fick Love och Mistral vara lösa på ridplan när syrran hoppade med Nova.

Så här lyckliga blev dom:



Är det någon som kan se om Mistral fortfarande ser stel ut i bakdelen?

söndag 15 april 2012

Lördag och söndag

Igår var det Lilly och jag som hade "stalltjänst". Lilly skrittade Mistral och jag tog en promenad med Nova. På så sätt fick jag också lite motion... Allt gick hur bra som helst!
Efter detta var jag ute och fixade hemma på gården, det ser riktigt fint ut nu.

Idag var syrran, Lukas och jag till stallet. Lukas red Love bort till ridplanen sedan släppte vi honom där tillsammans med Mistral. Nova fick arbeta som vanligt, vilket hon verkar trivas med... Syrran gymnastikhoppade henne, böjningar och lydnad under roliga former var vad som stod på schemat. Båda två skötte sig superbra! Hon är så otroligt positiv våran Nova och vill så väl, kul!!!

Mistral och Love fick värsta busrycket och hade hur kul som helst. Film kommer senare...


Här är dom i samlad trupp alla tre...

Här kommer en film på syrran och Nova:

fredag 13 april 2012

Utvecklas



Ridit en stund för syrran ikväll...
Det känns faktiskt som att Nova och jag har utvecklats lite, kul!
Våra små träningspass börjar ge resultat...
Även om det är långt ifrån bra, men det börjar bli bättre i alla fall!

torsdag 12 april 2012

Känns som en lång och...

...bra dag! Började med att jobba, slutade jättetidigt. Lilly och jag for då upp till stallet med fika. Vi började med att fixa allt i stallet. Sedan tog vi en timmes skrittur med hästarna. Vi mötte en lastbil och det gick riktigt bra faktiskt.


Väl tillbaka fick hästarna gå ut i det fina vädret, medan Lilly och njöt av fikat alldeles utanför hagen. Helmysigt!

Hem fixade middag. Sedan tog syrran och jag en promenad för att ta in hästarna, skönt!

Så här vacker var himlen när vi kom till stallet ikväll...

Nu är det sovdags, börjar tidigt imorgon oxå!

måndag 9 april 2012

Nya stallet och "LD"

Lilly, jag och karln min var och tittade hur det såg ut idag. Så synd att vi inte har hunnit få något eget stall nu när vi måste flytta hästarna. Men man kan inte få allt! Det är visst himla bra ridvägar runtomkring det nya stället och mycket bete finns det till hästarna.

Här är stallet som vi ska flytta hästarna till i maj. Nova och Love ska stå i boxarna där de två vita dörrarna är. Byggnaden som är närmast är sadelkammare...


Här ska Mistral stå, det är liksom på andra sidan av stallbyggnaden.


Vi var oxå och kollade in Lyckliga Dalen! Är helt underbart där, så fint nu när snön är borta. Vi gick omkring lite runt skogarna där. Ååå, jag vill flytta!!! Kanske vi kan få låna mamma och pappas husvagn ;-)


Här måttar Lilly upp bredden (20m) på det ev. stallet och maskinhallen...


...och jag längden (60m).


Så här stort blir det, från kameramannen, ända bort till mig (den svarta pricken). Bredden från Lilly till vänstra kanten på fotot. Coolt, sätt fart nu Henke och syrran!!!

Ridit hem


Det gick super att rida hem efter vägarna, Nova gick bakom Mistral och kändes riktigt lugn...


Lite morötter måste dom ju få när dom hälsar på.


Mistral var nyfiken på det mesta...



...bl a kaninen Dumle. Dom nosade på varandra genom stängslet, så söta!


Här rider vi tillbaka till stallet igen. Mistral var supercool båda vägarna!

söndag 8 april 2012

Ridit för syrran


Idag blev det lite dressyrträning för syrran.

Jag känner mig nöjd, men det gick inte lika bra som när jag red för Gunilla sist. Jag tror inte att jag skärper mig lika mycket när jag rider för syrran. Det var mera benflax och sitta som en ostkrok idag. Men Nova gjorde som vanligt sitt bästa, fina hästen!
Vi mätte henne idag på stallgången, hon var 153,5 cm med skor och brodd. Hon är inte stor vår häst, men lagom till oss.


Mistral var helt underbar... Syrran tog med honom till ridplan i grimma och grimskaft, han var hur snäll som helst. Väl där släppte hon honom så att han kunde få gå omkring som han ville. Men han vek inte en gång från hennes sida, han stod bara och pussade henne i ansiktet hela tiden. När hon flyttade sig så följde han efter henne... Helt klart har dom tränat frihetsdressyr med honom.

Syrran longerade honom i båda varven. Till en början var han väldigt stel i bakdelen, men efter ett tag tyckte vi att det såg bättre ut... Vi ska börja att skritta honom lite smått nu.

Varför så otålig

Varför kan jag inte bara låta allt bli som det blir och låta det ta den tid det tar???
Ser fram emot en så underbar, rolig, spännande, arbetsam och oviss stor sak som troligtvis kommer att hända... Det är bara det att jag vill att det ska hända nu, eller helst i förrgår typ!!!
Jag bara väntar och väntar, planerar och planerar... Dessutom är det inte helt klart om det går igenom, men det skiter jag i!
Jag glömmer liksom bort att leva i nuet...

Fattar inte hur jag bara ska kunna vara här och nu!?.

lördag 7 april 2012

Mums, i dagarna tre

En underbart god påskpresent som karln min fått av Anita från Grönängen!


En sorts knäckpaj, som är den godaste efterrätt jag någonsin har ätit...


Med varma hallon och gammeldags vaniljglass smakar det bara mums!

Tyvärr är den slut nu :-( , men jag tackar så mycket Anita!!!

Träningspass för kroppen

Började med att rida en pigg Nova. Därefter mocka till tre hästar och fylla på vatten. Hem käka lunch och sedan ut och kratta...

fredag 6 april 2012

Hej då sommarhagen


Syrran och jag har varit och tagit ner allt från sommarhagen.


Vi har haft den i tre (rättelse, fyra) härliga sommrar. Nästan så att det känns lite vemodigt att plocka bort allt och veta att vi inte ska tillbaka...

Vi flyttar hästarna till ett annat stall i början av maj, känns himla konstigt faktiskt.

Syrran red Nova igår, idag får hon vila.

torsdag 5 april 2012

Mistral får KS-behandling


Januari-12

Idag har Maja varit och behandlat Mistral. Det satt bla. fast i bakdelen, korset och nacken. Hon frågade även hur han var i munnen när vi red... Vi upplever att han blir stark i munnen, typ att han segdrar. Det förstod hon och det borde bli bättre om hon har fått honom att släppa. Ska bli intressant att se hur han känns nästa vecka...

Jag har oxå varit och fått mig en behandling, för mig "sitter det fast" mest i bäckenet. Maja tyckte att hon fick mycket att släppa, ska bli kul även för mig och se hur jag känner mig om några dagar.
Hon tror att jag någon gång måste ha ramlat rejält och skadat ryggen, då främst på vänster sida. Och med tanke på alla gånger jag flög av hästar när jag var barn, så är det nog inte omöjligt.

Nu helg och lång ledigt. Så Glad Påsk på er alla!!!

onsdag 4 april 2012

Mycket mys


Nova, fina Nova...

Ikväll blev det mycket mys med Nova. Jag började med att stå ute och borsta henne i kvällssolen, medan hon fick äta lite gräs. Sedan red vi helt oplanerat efter Klissvägen i alla gångarter, ganska så ok underlag. Vi var helt ensamma i stallet så det blev ganska mycket mys. Hon älskar när man öppnar upp "gallerluckan" i boxen så hon kan stå och titta ut i stallgången.

Mistral var på tårna ikväll när jag tog in honom, han trippade på med högt huvud. Det märks att han har tagit det lugnt i några dagar. Imorgon ska Maja ge honom en KS-behandling, ska bli intressant att höra vad hon säger. Efter honom ska hon behandla mig :-)

Snart lååång påskledighet, härligt!

tisdag 3 april 2012

Imponerad...


...av syrran och Nova
Dom hoppar ytterst sällan och nu var det länge sedan igen. Och så idag gick vi till paddocken och dom hoppade några studshopp sedan två rättuppstående. Det flöt så otroligt fint, dom såg ut som att de hade tränat kontinuerligt. Jag var riktigt impad och jag tror att syrran var nöjd.


Ida och Love imponerade oxå!

Love var rejält tjurig med jämna mellanrum, men Ida gav aldrig upp. På slutet galopperade hon flera varv på honom. Hoppade ett par gånger gjorde dom oxå. Love såg ut att stormtrivas efter att han slutat tjura. Ida såg ut som en solstråle!

Mistral skrittas fortfarande, han ser väldigt stel ut bak... Tror att vi ska anlita Maja.

söndag 1 april 2012

Kerstin, en cykel till salu


Det är en Crescent 24" (tror jag), knappt använd. Vi ska sälja den när Lilly har hittat en ny. Tror vi hinner åka och kolla efter en ny på påsklovet...

Kanske det vore en cykel till din dotter, Kerstin!

Promenad


Urra, Linn och Lilly

Idag tog jag en promenad medan de andra red. Skönt för ryggen att få promenera. Syrran red lite hårdare, medan de andra skrittade. Mistral ska ju ta det lugnt ett tag framöver.

Film

Lång och tråkig film för andra... Men bra för mig, det är nyttigt att få se hur det ser ut!