lördag 31 mars 2012

Dressyrträning för Gunilla



Vi har varit på Alnö för att träna för Gunilla idag, skitkul för mig. Mindre kul för syrran och minst kul för Mistral, han markerade nämligen på vänster bak på volt i traven. Dom var med en stund i skritten för att se om det släppte. Det blev lite bättre, men inte helt bra. Så nu blir det skritta ett par veckor sedan får vi se hur han verkar. Hm, inge roligt med hästar som inte är helt fräscha och dessutom är han inte våran... Vi ska nu ta hand om honom på bästa sätt!

Jag är otroligt nöjd med ridpasset och med Gunilla som tränare. Hon hade varit och tävlat ett par hästar på morgonen och skulle tillbaka och tävla en häst till efter hon hade tränat oss, snacka om att ha fullt upp!

Vi tränade på överdrivna skänkelvikningar i skritt och trav. I galoppen minska och öka volten. Galoppen kändes ovanligt bra! Tyvärr är Nova så fruktansvärt fjantig och lite ofokuserad så hon flög omkring åt både ena och andra hållet ibland. Vilket inte är bra för min rygg, så nu är den lite ond kan jag erkänna (det är ingen fara Malin, jag kan jobba, är bara lite stel).

Lilly var oxå med, hon har filmat. Lägger ut en snutt när jag hinner. Kul när du följer med mamma på träning, Lilly!

fredag 30 mars 2012

Bus!!!

Jag visste det, syrran är hopplös!!! Hon bara älskar att busa med hästarna, själv är jag lite lugnare och föredrar lugn och fin dressyr. Men idag var det syrran som bestämde ridtempot och då går det undan. Vi red mot Sidsjön och slutet av vägen och på tillbakavägen upptäckte syrran såklart ängen! Yes, nu kan vi busa säger hon och sätter iväg...


Här laddar Mistral och hon...


...han har precis gjort två rejäla bakutare och syrran bara ler!


Så ska dom försöka att få stopp oxå :-)

Tyvärr blev det inga bilder på mig eftersom syrran höll på att ramla av när hon skulle fota mig. Mistral var rejält på tårna... Men Novis och jag busade oxå!

Imorgon blir det Gunilla-träning, jag längtar!

onsdag 28 mars 2012

Puh...

...vad skönt det är att komma till stallet, efter en intensiv dag på arbetet utan en enda rast.

Syrran och jag red idag, Nova är verkligen pigg och rejält fjantig. Mistral var oxå pigg, men skötte sig bra.

Imorgon får hästarna vila, på fredag rider syrran och jag, lördag blir det Lilly och jag. På söndag ska syrran och jag träna för Gunilla, längtar!!!

tisdag 27 mars 2012

En lugn och trevlig ridtur


Lilly och jag red idag, hästarna var betydligt lugnare än vad de har varit på länge.

Mistral, var orolig med mig på stallgången både lördag och söndag, och väldigt spänd i början av ridturen. Idag när Lilly hade hand om honom var han hur lugn som helst... Lilly säger att jag är för snäll med hästarna, att jag inte säger ifrån... Hm, jag som är så bestämd, konsekvent och tydlig med mina älsklingar ;-)
Ridturen gick oxå bra, vi var ute i en timme. Mycket skritt och lite trav...

Medan jag grejade färdigt i stallet, gick Lilly och hämtade Love för lite träning.

Här skäms han...


...och här bugar han!
Det är så skönt nu när det är ljust ända till åtta på kvällen!

söndag 25 mars 2012

Vilken härlig dag!

Har varit ute hela dagen, helt underbart! Började med att åka till stallet med syrran halvtio. Mockning och ridning på två som vanligt pigga och glada hästar...

Därefter hem sopa ren altanen och fram med grillen!

Det blev grillkorv med bröd och en kall öl till lunch, mm...


Dumle fick vara med på altanen, gissa om han blev glad!

Därefter satte jag igång att kratta och klippa bort gamla buskar sedan ifjol. Det blev riktigt fint! Klockan fem masade jag mig inåt för att ta en dusch.

Nu har vi ätit middag och laddar för Ponnyakuten för att se Tilda & Kimberly!

Lär nog kännas i kroppen och allergin imorgon att jag har varit ute och jobbat på gården, men det är det värt!

lördag 24 mars 2012

Syrran hemma



Nu är syrran tillbaka så idag blev det en ridtur till Sörnacksta. Så mycket trav och galopp som det bara gick. Mistral som jag red skötte sig utmärkt. Nova däremot var bångstyrig, fjantig och pigg. Var t.o.m påväg att skutta ut i vägen när det kom en bil, morr på dig Nova!

fredag 23 mars 2012

Fler bilder på JIPPI!

Nu händer det grejer! Håll tummarna!!!

Vilken dal!

Egen pulkabacke!

STORT!!!

Ett hus här kanske..?

Alla bilder är "klickbara" för större vy :-)

torsdag 22 mars 2012

JIPPI...

...ett steg närmare!!!




Ååå, gud vad spännande. Måtte nu allt gå vägen, snälla, snälla, snälla!!!

Å, herregud...


...vilken galet pigg häst jag ridit idag!

Jag började med att rida Nova, hade ju tänkt rida båda hästarna. Hm, men efter en timmes trav och galopp med en halvgalen Nova, var jag så lycklig att jag inte ramlat av på hela ridturen att jag stod över ridningen på Mistral! Hon var helt prillig idag, inte så fjantig faktiskt, trots att det blåste rejält. Men så himla pigg, det var inte många vanliga trav och galoppsteg som hon fick till. Hon flög mest i luften kändes det som. Jag travade och galopperade henne fram och tillbaka på övre delen av Klissvägen i en timme. Hon var lika pigg hela ridturen!
Det var först när jag tog in henne i stallet som jag upptäckte att hon var sjöblöt av svett. Ska bli kul och se om hon är lugnare nästa ridtur. Fattar inte vad som har hänt med denna damen. För ett par år sedan ville inte syrran rida henne för hon var så himla trög. Och nu sista året blir hon bara piggare och piggare. Snart är hon för pigg för mig, jag gillar lugna hästar som bara går på...

Syrran är hemma nu från Åre. Kanske tar hon ut Mistral på en ridtur, han är nog lika pigg han!

onsdag 21 mars 2012

Måndag, tisdag och onsdag

Dåligt med uppdatering på bloggen nu. Jag är trött och känner mig liksom lite "suck" typ... Ja, ja ibland är det så.

I måndags bara orkade jag inte rida så både Nova och Mistral fick vila...

Igår red jag en pigg Nova, jobbade skänkelvikningar och öppnor efter vägen... Ida red en pigg Love och hennes mamma Ingela red Mistral.

Ikväll red Lilly och jag två superpigga hästar. Vi travade en gång, då exploderade Nova och flög i luften. Och Lilly hade fullt sjå att kunna hålla Mistral i trav, han blev fruktansvärt pigg och stark...
Min kära pappa hade varit upp och mockat till våra hästar, det tackar vi för. Blir lite väl sent på onsdagar annars...

Imorgon slutar jag tidigt så då kanske jag ska försöka att rida av båda hästarna (jag skiter i städningen här hemma)...

söndag 18 mars 2012

19 mars 2008...

... alltså för exakt fyra år sedan var syrran och jag nöjda med att rida på Färsta ridskola en dag i veckan! Då skaffade vi vår första fodervärdsponny, en Haflinger vid namn Alcazar som var fyra år...



Supersnäll och världens sötaste, han kunde inte så mycket, men jag blev förälskad i honom. Vi hade honom i drygt fyra månader, sedan såldes han tyvärr...
Vi hade honom i stallet med Tildas och Karins dåvarande häst Trolle. Så vi har alltså "häst-kompat" ihop med dom i fyra år. (Nu har dom som sagt flyttat och det är ganska tomt, jag saknar dom!). Det var ett litet, mysigt stall med endast två boxar, och vi skötte i princip allt själva.

Här kommer ett litet bildspel på fina Alcazar – min lilla "Acke":

Söndag


Nova och Mistral mumsar hö efter ridturen. Lilly och jag var ute och red en timme, ganska mycket trav blev det. Nova var superpigg och Mistral var ovanligt lugn...


Lilly tog ut Love så att han fick beta lite gräs och så gick dom runt travbanan.


Stallägarns hästar blev alldeles vilda när Lilly gick iväg med Love...

Nu har jag städat, så nu ska middagen fixas, imorgon är det jobb igen.

lördag 17 mars 2012

En och en halvtimmes ridning

Idag var syrran och jag tidigt uppe i stallet. Det var helt underbart väder, så det blev en långritt. Vi red mot Sågvägen och sedan ner till Sidsjön. Helt underbart, vi kunde både trava och galoppera. Hästarna blir så glada av att få springa på lite!
Ida red Love idag, det verkar funka superbra, vilket känns kanon!

Igår vilade hästarna, Love fick på sig sin sko igen. Syrran och jag var och tittade på ett stall dit vi kanske ska flytta hästarna. Stallägarn vill inte ha några inhyrda längre, han har lite för mycket att göra, så han måste dra in på något. Det var ok, men vi har verkligen trivts där vi är nu... Vi får se vad som händer och sker.

I torsdags red syrran och Lilly hästarna, det hade gått bra. Jag hade varit och fått KS-behandling av Maja, så jag behövde vila...

Nu är helgen snart slut, jag skulle vilja ha en helg till, känner mig så himla trött!

onsdag 14 mars 2012

Is, is, is och en tappad sko



Idag har jag varit ute och skrittat på isvägarna med syrran. Igår gjorde jag detsamma med Lilly. Det är verkligen aptråkigt underlag nu, blä.

Love har blivit riden av sin lilla medrytttare, Ida idag. Det verkar funka bra mellan dom, tyvärr tappade Love en sko under ridturen. Så nu måste hovis komma en snabbis och slå på den lilla skon.


Sänder en tanke till Giver som tyvärr har "somnat in" efter att ha blivit utdömd för en gammal skada... En otroligt fin och trevlig ponny.

tisdag 13 mars 2012

Vilka vindar

Lilly och jag ska ut och rida. Känns inte alltför lockande i nästan stormvindar...

måndag 12 mars 2012

Surrat massor



Har precis kommit hem från en avkopplande ridtur med våra snälla hästar och min kära syster. Syrran och jag har surrat på som nå tok om allt som snurrar i våra hjärnor just nu. Ganska skönt att rensa huvudet... Och nu håller vi tummarna igen!

söndag 11 mars 2012

Mistral så himla pigg


"Lill-Skrutten" är verkligen en pigg ponny...

Nu är syrran hemma från fjällen, så idag har hon och jag ridit. Hon på Mistral och jag på Nova. Vi fick tips av Tilda (tack för det Tilda) på ett ställe där man kan trava och galoppera, jippi!

JIPPI, sa Mistral oxå han blev alldeles till sig. Jag red först och dom efter, direkt när vi började trava så fick han "spunk". Han kunde inte trava, däremot är han jätteskicklig på att galoppera på stället och göra bakutare med jämna mellanrum. Han var så fantastiskt pigg och söt, lilla Mistral. Men verkligen ingen ponny för osäkra ponnytjejer. Fattar inte vad som har tagit åt honom, han blir så himla, himla pigg. Men det är bara mysigt för oss, syrran och jag gillar honom verkligen. Det ser ut som att livet leker för honom!

Nova var oxå pigg till en början, hon visade en ökad trav som jag inte ens visste att hon hade. Inget snabbare tempo, men en otrolig schvung och längning i steget, kul. Men efter ett tag dog hon liksom av. Jag tycker inte att hon är sig riktigt lik... Men jag tänker INTE oroa mig, har så mycket annat att fundera på. (Jobb imorgon!)

Hur som helst var det härligt att trava och galoppera!!!


Lilly, Tove och Älskade lilla-Love...

Efter att ha fått i mig lite lunch följde jag med ungdomarana upp till stallet som tog ut Love på en körtur. Han och dom hade en mysig stund runt travbanan, medan jag rensade lite bland alla våra hästprylar.

Nu PonnyAkuten sedan blir det en tidig godnatt, fortfarande hals och huvudvärk. Men ganska ok ändå, typ...

Säljes!

Vi har massor av grejer som bara ligger i stallådan... Är det någon som vill köpa något av detta?
Säg vad ni vill betala så får ni det...


Nosgrimma


Martingal/förbygel


Martingal


Tyglar cob och full


Tömkörningsgjord shettis aldrig använd


Stalltäcke 125 cm


Schabrak

Sadelgjord svart 120cm


4st blå benlindor


Benskydd dom är knappt använda. Cob och ponny.


Nosgrimma


Regntäcke med "nätfoder" 115 cm, endast använt 1 gång!


Sadel 17" Claridge House flatback


Ponnyputa passar shettis, med stigläder och stigbyglar...

lördag 10 mars 2012

Tillbaka till hästlivet, del 1


Jag och en ridskolehäst på Färsta Ridskola 2007...


Ja, nog tusan är jag tillbaka i hästlivet!!! Vem trodde det när syrran och jag började rida på ridskola igen för exakt fem år sedan (mars-07)...


Efter att ha sålt vår ponny Flower Ten,"Curry", år 1990, tappade både syrran och jag hästintresset helt. Men 17 år senare så fick vi för oss att börja rida igen, sagt och gjort... Vi hamnade på Färsta. Vi var väldigt ringrostiga, men så kul det var!!!


Julen 2007 fick vi hjälpa till med Trolle. Karin och Tildas dåvarande häst.

Vilket gjorde att vi fick blodad tand igen. Det blev tråkigare och tråkigare att bara sitta och rida lektion. Så mars 2008 kom en ponny in i våra liv...

[ fortsättning följer... ]

Kaninhagen fixad!


Nu har kaninen tak över hagen. Det borde hålla räven ute...

Förkyld

Jag har inte alls varit mig lik i veckan. Jag har varit trött och känt mig orkeslös. Troligtvis var det en förkylning på gång. Vaknade imorse med rejält ont i halsen och sprängande huvudvärk... Ska vila idag, för imorgon tänker jag vara pigg igen.


Lilly och jag har varit i stallet, mockat, fyllt mängder av vatten och fodrat, så nu är allt klart där uppe. Hästarna får vila i solskenet idag, då jag ingen ridork har.

Igår var pappa och Lilly i stallet tillsammans. Pappa mockade och gjorde allt stallfix, medan Lilly red Mistral. Lilly är mycket säkrare med hästarna igen, kul!
Ida, Loves medryttare red honom och hennes mamma Ingela red Nova, så alla hästarna blev motionerade igår...

Idag ska pappa och karln min fixa tak på kaninens "hage", så att han kan få vara ute och hoppa utan att räven kan ta honom. Det är underbart ute-väder idag, strålande sol, vindstilla och plusgrader.

torsdag 8 mars 2012

Sportlovs eftermiddag med dotra

Äntligen slutar jag tidigt så dotra och jag kan tillbringa många timmar i stallet tillsammans.


Vi började med att borsta hästarna länge och noga. Lilly har precis börjat med Mistral, det var en stor vit hårhög på golvet när hon var färdig...


Även idag blev det mest skritt pga det hårda underlaget. Men vi var så travsugna att vi fuskade lite och unnade oss och hästarna några kortare travsträckor. Härligt för både hästar och ryttare tror jag. Lilly var väldigt nöjd med ridturen, Mistral skötte sig super och Lilly såg väldigt avslappnad ut. "Mamman" blir glad då :-)


Innan mockningen dukade vi upp lite fika, bestående av kexchoklad, kaffe och o´boy, mums!


Hästarna fick gå in redan vid halvsju ikväll (hoppas att det var ok syrran). Här går Love själv i täten och Lilly efter med Mistral...


Jag fick dåligt samvete för att hästarna fick gå in tidigt. Så Lilly och jag hängde upp grenar till hästarna i boxarna så att de skulle ha lite sysselsättning, oxå fick dom lite extra hö.


Här grejar Lilly med katterna en stund...

Vi hade även tänkt smörja lite remtyg, men när klockan drog iväg och blev så mycket så var det bara att åka hem för att fixa någon middag :-( Gissa om vi vill ha eget stall så vi kan komma och gå lite hur som helst!

Men fatta, när vi kom hem så var Felicia i full gång med att städa huset, yes! Dessutom stod min älskade karl och gjorde middag. Helt underbart! Vi blev bjudna på dragonkryddade köttfärsbiffar, potatis, gräddsås och ett glas rött...

Tack för en underbar eftermiddag !!!

Imorgon ska pappa och Lilly upp och fixa i stallet. Ida och Ingela tar hand om Love och Nova, så jag har stallfritt, konstigt. På kvällen ska vi till mor & far på middag, mumsigt värre!