torsdag 29 september 2011

Glatt överraskad...

...blev jag av Giver idag! Syrran tyckte att ikväll måste vi rida hästarna i lite lösgörande arbete, fast vi just nu tycker att det är apkul att rida i skogen. Sagt och gjort, jag red Giver och syrran red Nova. Nova var seg och oarbetsvillig i traven för syrran, men gick superfint i galoppen. Syrran är expert på galopparbeten, jag får däremot inte alls till galopperna.
Giver kändes stel och trippig till en början, men det tog inte lång tid så började han att släppa efter lite och då blev det en helt annan häst. Han kändes riktigt, riktigt trevlig. Kul, kul!!!
Syrran tog med Love som handhäst, så fick han gå lös i paddocken medan vi red. På hemvägen när vi kom till stigen vid genvägen fick han gå lös. Gissa om han blev lycklig, han dök ner och började äta gräs direkt. Vi fortsatte rida, när han inte såg oss längre då kom han i full galopp och racade om oss, underbara söta lilla Love!

Raul och Sanna, två ungdomar som tar hand om Kimberly nu när Tilda är borta var oxå i paddocken. Sanna fotade en massa så jag hoppas att jag kan få några bilder av henne. Då kan jag lägga ut några här på bloggen...

Imorgon ska Sanna låna Nova och Giver får nog vila. Syrran och hennes familj åker på crosstävlingar i Östersund och kommer hem först på lördagkväll, så det känns bra att få lite hjälp.

onsdag 28 september 2011

Rent hus!


Borde ha ridit Giver idag, men bestämde mig för att städa huset istället...
Vilket verkligen var behövligt, det är inte riktigt lika välstädat nu sedan vi skaffade oss hästarna, men nu är det rent i några dagar i alla fall, det känns bra! Men jag gör det ganska bra ändå, jobbar heltid, sköter, tvätt städning och oftast är det jag som lagar maten. Då är det extra skönt att få åka till hästarna för ett par timmars avkoppling!


Nova har fått en ny grimma, för hon har fått skav bakom öronen bakom den gamla, visst blev hon söt!!!

Idag blev det bara mockning, fodring och intag av hästarna för Urra och mig, men imorn blir det ridning igen! Stallägarn har städat ur en box som har använts som "förråd", undra om det ska komma en ny häst???

Vi har fått svar på träckprovet från hästarna, Love hade 0, Nova hade tyvärr 800 på blodmask, så vi ska göra en odling på detta. Vi får hoppas att det inte är stora blodmasken hon har...

tisdag 27 september 2011

Igår och idag


Lilly på Giver, jag på Novis och Tilda på Kimberly tog en tur upp mot Kliss, sedan blev det travbanan. Karln min var med för att fotografera, men det blev inga bra foton eftersom det hann bli mörkt.

Ikväll har syrran och jag skrittat bort mot sommarhagen och ridit runt gamla elljusspåret. Skritt dit, sedan var det trav och galopp som gällde, t.o.m Nova blev svettig. Giver skötte sig bra med tanke på att det var ännu ett nytt ställe. Men jag kan säga att det är en superpigg häst och syrran ser ut att bara njuuuta! Han hetsade på rejält när vi red över ängarna, han ser väldigt läcker ut då!

Allt gick bra, och som vanligt känner man sig som en ny människa efter att ha varit i stallet och det är verkligen apkul att flänga fram i skogen med hästarna och min kära syster. Det ger mig så mycket positivitet...

Måtte nu bara allt gå bra, på måndag är det veterinärbesiktning som gäller för Giver, så håll tummarna!

söndag 25 september 2011

Underbart!


Började dagen med en frukost i all ensamhet, sedan hämtade syrran upp mig och vi åkte till stallet (9.30). Här är vi redo för en ridtur!


Kimberly och Love får vara kvar i hagen med hela höbalen för sig själva...


Det blev en härlig ridtur mot Medskogs, med mycket skritt och galopp. Giver var jättefjantig hela ditvägen, men blev bättre när han fått galoppera en massa. Nova var trög, ända tills vi hade galopperat, då tände hon till. Sista sträckan då Giver fick gå för fullt, tände Nova rejält och det blev flera brallningar på rad. Superhärlig känsla, det bara pirrade i magen!!!


Tog en liten lunch när vi var tillbaka i stallet, kaffe och macka. Under tiden mockade och fixade syrran, bra arbetsfördelning!


Sedan var det Lilly och Loves tur att ta ett motionspass, jag åkte med några varv, så härligt!


Kimberly passade på att njuta av solen, så avslappnad. Härligt att se!

(Blev hämtad av karln min strax efter tre, en lååång stalldag)!

lördag 24 september 2011

Ridit Giver


Lite ovanligt med ett par vita öron och grå man när man är van vid Nova...

Red ut med Giver i skogen själv idag sedan några varv runt travbanan. Han kändes väldigt annorlunda mot Nova. Mera framåt och mycket, mycket trippigare steg, det kändes ovant. Han skötte sig bra, var ganska spänd till en början det blåste och prasslade mycket i skogen av löven. Trots att han var spänd så kände jag mig trygg på honom, han var oxå lyhörd när jag ville sakta av och så.
Jag gjorde iordning honom i boxen, han var jättesnäll, det uppskattar jag. En trevlig häst, men jag föredrar som vanligt Novis :-)


Vi får lägga ut höhögar till Giver för han får inte gå i närheten av balen för "surNova", annars är det lugnt i hagen. Kimberly är på Näset på hopptävlingar, hoppas att allt går bra!

fredag 23 september 2011

Mina två...


...energigivare, så underbara!!!

Har förresten ingen träningsvärk sedan igår, så jag slipper gym :-)

torsdag 22 september 2011

Troligen träningsvärk imorgon


Bild på syrran och Giver från i lördags, idag regnade det...

Jag lär ha träningsvärk imorgon, för när man rider med syrran är det minsann ingen promenadridning. Nej,då däremot var det nog närmare en timmes ridning i trav och galopp stående i fältsists. Hästarna tyckte det var jätteroligt och ryttarna likaså! Men på slutet var jag så mör i benen att dom nästan skakade, ska bli intressant att se hur det känns imorgon.
Giver är verkligen pigg, det minsta lilla syrran lättar på tygeln i galoppen så far han iväg som en kattapullt, och när han gör det så är Nova inte sen att svara med en brallning, bustjejen där! Jag tror att Nova tycker om att vara ute och springa med en jämnstor häst. För han ser verkligen stor ut Giver, han måste vara över ponnymåttet, men han är slutmätt!

Imorgon blir det vila av för hästarna, det kan dom nog behöva och jag med ;-)

onsdag 21 september 2011

Lilly, Karin och jag...


...red en tur idag. Vi började med ett varv i skritt runt travbanan, sedan tog vi ett varv i trav. Därefter red vi upp mot Kliss, allt gick bra hästarna skötte sig perfekt. Det var första gången Lilly red Giver sedan han kom hit och det såg väldigt fint och harmoniskt ut. Vi avslutade ridturen i dimma och skymning med ett till varv runt travbanan, men denna gången med lite galopp. Även det gick galant!
Nova var gladare idag och inte nå trött och sur, skönt! Hästarna har nu fått en höbal i hagen så nu kan dom mumsa hur mycket dom vill.

Love har vi bara gosat med idag, men han är lika glad för det!
Här kommer en liten film när han mumsar i sig maten...

tisdag 20 september 2011

Linn, syrran och jag


Idag var det ett riktigt härligt höstväder... Linn tar täten med Love, sedan kommer syrran med Giver och sist men inte minst kommer jag och Nova.

Vi red till paddocken där syrran jobbade Giver i lite lösgörande arbete, han släppte efter riktigt fint. Men han har en "skruttig" och trippig både trav och galopp (om det inte är nåt fel förstås). Hur som helst så såg han riktigt trevlig ut på slutet, syrran red honom bra.
Linn travade runt lite på Love, men hon ville helst rida Nova.
Själv känner jag mig värdelös på allt nu för tiden, att rida, att vara en god pedagog med många bra ideer på arbetet, jag kan inget... Är mest bara trött, ganska trist faktiskt:-(
Eftersom det ändå inte blev någon ordning på min ridning så fick Linn rida Nova. Hon ville såklart galoppera med henne, Linn fick kämpa och kämpa, men hon gav inte upp, så till slut fick hon Nova i galopp. Och då galopperade dom varv på varv, det är så roligt att se.

(för mitt minne)
Nova var sig inte riktigt lik idag. När hon kom in i boxen stod hon bara och sov. Hon brukar volja att man kliar henne och gosar med henne, men som sagt hon bara sov. Hon surade när jag borstade henne på magen och när jag drog åt sadeljorden, så troligtvis har hon ont i magen. Om jag inte minns fel så hade hon problem med magen i fjol oxå den här årstiden...

Jag har oxå pratat med Maja Göransson (vår guru) som ger hästarna KS-behandling. Hon tyckte absolut inte att vi skulle hänga upp oss på att Giver krubbet, han känner sig troligtvis bara lite otrygg och stressad för allt nytt och visar det genom att krubbita. Det kändes skönt, hon ska komma och känna och titta på honom något till veckan. Det känns bra...

måndag 19 september 2011

Spöregn


Syrran och jag har varit ute och ridit i värsta spöregnet och jätteblåsigt... Nova och Giver skötte sig väldigt bra, både syrran och jag var nöjda efter ridturen.

Tyvärr upptäckte vi att Giver tar stöd och suger på krubban, hm kändes inte så bra. Hur ska vi göra nu??? Han hade gjort det när han var ny hos Angelica oxå, men sedan slutat. Kan det bli så hos oss oxå tro... Varför kan inte allt bara vara bra, nu kan väl inte jag sova inatt!

söndag 18 september 2011

Ingen ridning idag

Det blev ingen ridning idag, jag har precis kommit hem ifrån stugan med ungdomarna. Dom har haft det superbra, vilket glädjer en gammal mor!

Här kommer en film från när hästarna släpptes ihop i fredags:

lördag 17 september 2011

Första ridturen på Giver...


fick syrran sköta! Visst är han fin...


Tilda, syrran och jag red ut en tur på drygt en timme i skogen. Det var underbart väder, vi började med att skritta ganska länge. Sedan blev det både en massa trav och galopp. Giver är en riktig piggelin, syrran gillade honom mycket. Jag tror att han är lite för pigg för mig, men hon sa att han ändå kändes trygg och inge stark. På väg hem kunde han inte skritta riktigt utan småtacktade hela tiden. Han såg himla fin ut. Nova var supertrevlig, pigg men gjorde inga dumheter, var inte ens fjantig. Ja förutom vid fåren i Medskogs, då fick jag hoppa av och leda förbi henne, stolla där! Hur som helst var det en härlig ridtur, vi hade nog kunnat rida hur länge som helst om det inte varit för att man har annat att göra oxå...

Giver står bredvid Kvinnan i stallet, dom verkar ha fattat tycke för varandra. Han smågnäggar mot henne och hon följer efter honom när man går förbi hennes hage, så sött.

I hagen är han själv eller med Love, men surNova vill inte att han ska vara i närheten av Love så hon jagar bort honom så fort hon ser dom vara tillsammans...

Nu ska jag snart till stugan med Lilly och hennes vänner, hade gärna varit i stallet hela helgen...

Morgonutsläpp


Vi har varit och släppt ut hästarna nu på morgonen i det underbara höstvädret. Fyra grader, strålande sol och vindstilla, kan det bli bättre... Vi tog ut Love och Giver först, dom verkar ha funnit tycke för varandra. Giver ställde sig och kliade huvudet över hela Loves kropp, det såg så mysigt ut, tyvärr var jag inte tillräckligt snabb med kameran...


Sedan kom Nova och Kimberly, allt var lugnt. Nova dök som vanligt på maten direkt, med Kimberly alldeles efter sig. Giver gick runt i hagen och undersökte allt, varenda bajshög tror jag.


Stallägarns två hästar, Flamman och Kvinnan blir upplivad av att det kommit en ny häst!

Snart ska Urra och jag upp och rida, det blir spännande. Sedan ska jag upp till stugan med Lilly och hennes kompisar, där det ska bli mera firande av hennes födelsedag...

fredag 16 september 2011

Nu...


...är han på plats i sitt nuvarande hem, McGiver.

Syrran, Lilly och pappa har hämtat honom idag, vi ska ha honom på prov i två veckor. Det var väldigt snällt av Angelica (ägaren). Allt hade gått bra, det hade varit mycket spring när dom släppte ihop hästarna med varandra, men inga skador.

Nu ska det bli 13 årskalas för min älskade dotter, Lilly. Skriver mera ikväll, kanske!

torsdag 15 september 2011

Vem...


...ska stå här inne tro? Vi får se imorgon!

onsdag 14 september 2011

oj,oj,oj...


...nu verkar det äntligen hända saker!!!

måndag 12 september 2011

Långritt


Tilda och jag var ute och red i en timme och fyrtio minuter ikväll, det var supermysigt. Det blev ganska mycket skritt, men oxå lååånga galoppsträckor där hästarna fick springa hur fort dom ville. Det uppskattade Kimberly och sprang fort, Nova gjorde ett par små bakutare, annars tyckte jag att hon var lite slö. Inte så konstigt kanske, hennes mage är rejält stor!


Här är Lillys små älsklingar som bor uppe på höloftet, visst är dom söta.

lördag 10 september 2011

Uppsala tur och retur


Lite picknick i det gröna, Lilly, syrran och Tilda, vår stall-kompis som oxå följde med för att titta när vi provred två hästar i Uppsala. Resan gick bra och vi anlände hos den första hästen...


"Ted", en connemara-valack på åtta år, som var mycket trevlig och väldigt snäll. En tänkbar ponny till oss!


Sedan hade vi Papaya, ett tioårigt new forest sto. Snäll, men kändes trög i ridningen, vilket inte är något vi vill ha...


På hemvägen somnade ungdomarna och sov gott en stund. Det var en dryg resa, som vi ändå är glada att vi gjorde, för nu har vi bestämt oss för...


...Mc Givar, connemara-valacken från Hudik, så nu ska han bara gå igenom veterinärbesiktningen. Håll nu tummarna att han är frisk och kry!!!

fredag 9 september 2011

Imorgon...

...ska vi till Uppsala och kolla på två ponnysar. Men Hudikponnyn är fortfarande riktigt, riktigt intressant.


Det är hästen till vänster som syrran rider som är den intressanta Hudikponnyn...

onsdag 7 september 2011

Lilly rider lektion för syrran


Lilly tycker att det är supertråkigt att rida lektion på ridskolehästarna, så nu vill hon sluta. Nu är det ju så att vi har betalat för tio gånger redan, så vi får väl se hur det blir. Denna vecka får hon avstå i alla fall, så ikväll har hon ridit lektion på Nova för syrran istället.
Det såg bra ut, dom avslutade med att hoppa några språng. Jag tror att båda två tyckte att det var roligt. Kanske kan vi ta med Nova till ridskolan, så får Lilly rida henne dom gånger som är kvar...



Igår red jag och Karin upp mot Kliss några gånger, det var härligt och allt gick bra. Men gud vad det börjar mörkna fort, nu blir det till att börja använda reflexer.

måndag 5 september 2011

Igår och idag


Raul och Kimberly

Igår var Lilly och jag på Färsta för att titta på hopptävlingar. Raul var med på Kimberly, det gick superbra. Dom gjorde två felfria rundor, grattis till detta.
Nova fick vila då det var en massa saker som måste fixas med här hemma, städning och sånt, blä!


Idag tog Nova och jag en tur i skogarna runt Kliss, det börjar se ut lite som höst i skogarna nu, med löv på backen. Jag tycker nog att september är bästa ridmånaden, det är lagomt varmt och friskt i luften...

Jag har oxå tagit bort "mellan-tråden" i hagen så att hästarna får en större hage. Kanske var jag för snabb (som vanligt), för tänk om syrran och Henke får tag i nån fin hästgård eller nåt, då måste jag väl sätta tillbaka tråden igen. Ja,ja då är det väl bara att göra det då...

lördag 3 september 2011

Avkopplande dag i stallet

Vilket jag var i stort behov av efter en fruktansvärt intensiv vecka på jobbet. Det var bara Lilly och jag i stallet, mysigt!


Nova är nyfriserad i manen och har det röda fina schabraket som vi har fått av Tilda.

Lilly tog en promenad med Love och jag red, sedan longerade Lilly Love och jag galopperade Nova runt travbanan, härligt!


Sedan red Lilly Nova, det var bästa gången hittills, hon fick tom lite fart på Nova. Det blev mycket galopper, både på stallplan och på travbanan. Lilly är nu sugen att ta med Nova till Färsta och rida lektion på henne. Kul!!!


En liten fikapaus utanför stallet i solskenet, inte helt fel...


Hästarna släppte vi sedan i hagen med träd, bäck och en massa gräs. Kimberly är i Färsta för att tävla, lycka till!


Oxå en bild på "kärleksparet"!

Vi mockade dessutom alla boxarna i stallet, röjde i våra lådor oxå var Lilly uppe med kattungarna förstås.En bra dag har vi haft!!!

fredag 2 september 2011

Två hästar från Hudik

Syrran, Lilly och jag har varit till Hudiksvall för att provrida två ponnyer. Syrran och jag var ner och red dom förra helgen oxå, vi var säkra på att Lilly skulle tycka om C-ponnyn, vi trodde inte ens att det var någon ide´att hon red D-ponnyn, då vi tyckte att han var lite väl pigg. Men hon ville absolut rida båda. Sagt och gjort efter jobbet drog vi ner till Hudik...


Lilly började med att rida D-ponnyn (född -98), hon log hela ridpasset, hon gillade honom direkt. Såg liksom ut som hon "kom hem"...


Syrran red C-ponnyn (född -99) under tiden, det såg väldigt bra ut. En riktig dressyrponny, D-ponnyn är mer en allroundhäst.

Här rider Lilly C-ponnyn, det ser riktigt fint ut tycker jag, men hon var inte lika förtjust i honom. Hon tyckte det var lite svårt att få honom att gå ut i hörnen och att han kändes lite vinglig. Hon galopperade båda hästarna flera gånger, precis som hon hade ridit dom flera gånger. Jag blev mycket imponerad... C-ponnyn hade nog kunnat passa syrrans flicka Linn. Hade vi haft massor av pengar hade vi nog köpt båda till ett bra paketpris :-)


Lilly avslutade med att rida tillbaka D-ponnyn till stallet, dom hade skrittat och travat. Lilly tyckte fortfarande lika mycket honom efter "uteritten"...

Så nu får vi se vad som händer!!! (Men Acke är nog fortfarande bäst)...