fredag 29 april 2011

Nova och Urra "stjärnorna"!

En film från igår när Nova och Urra hoppade, jag är så stolt över deras bedrift. Sex hoppträningar för Gunilla och dom har gjort stora framsteg.
(Jag är så glad, det var inte för så många månader sedan som syrran tyckte det var tråkigt att rida Nova, men nu låter det annorlunda)!

torsdag 28 april 2011

Vilken stjärna!


En blivande hopphäst kanske...

Nova och Urra har varit och hopptränat för Gunilla ikväll. Det gick så fantastiskt bra, Nova är en riktig stjärna! Hon blir så lycklig när hon kliver in i ridhuset och det är en massa andra hästar där. Hon springer runt med svansen i vädret och tittar åt alla håll, kanske inte så värst uppmärksam på syrran, men väldigt lycklig!
Efter en stund brukar hon sansa sig och bli koncenterad. Idag var hon extremt pigg, Gunillas kommentar var: -ja inte är hon trög i allafall, det är en riktigt pigg häst... Avslutningsvis sa hon oxå att det är bra för henne att hon får hoppa eftersom hon tycker att det är så roligt! Dom andra tjejerna som red kommenterade oxå över att hon är så pigg mot hindrerna.

Trodde aldrig att Nova skulle kunna bli så framåt som hon faktiskt är nu. Både i dressuren och hoppningen, ja förresten ute i skogen lägger hon oxå gärna av en bakutare eller två för att hon är så sprallig. Något positivt har hänt med henne...

Hur som helst fick dom börja med att trava över bommar, göra skänkelvikning, en galoppfattning ett varv på volten sedan trav och börja om. Bra mjukgörande övning. Därefter blev det några hinder först i trav och sedan i galopp, bla över en "vattenmatta" eller vad det heter. Allt gick bra, men hon var väldigt het i början mot hindren, ville "dra järnet", men hon lugnade ner sig så småningom... Syrran var väldigt nöjd och tyckte att det var jätteroligt, jag oxå :-)

Film kommer kanske imorgon, nu är det dags att sova.
Jobb imorgon, suck...

onsdag 27 april 2011

Lilly rider Nova


Lilly på Nova och Linn på Love, vad fina dom är...

Jaha då har man jobbat en dag, hade gärna velat vara hemma hela veckan... Lite trött i huvudet när jag kom hem, det är ljud från alla barnen hela dagarna (precis som det ska vara).

Lilly har påsklov, precis som sina kusiner har. Så idag har Lilly varit hemma hos dom hela dagen. Hon kom hem strax före åtta ikväll, efter att ha varit med syrran och Linn och styrketränat.

Dom var oxå upp till hästarna och tog en ridtur i skogen. Lilly hade både travat och tagit nån galopp på Nova. Det hade gått bra, vore kul om Lilly kunde hjälpa oss ibland med Novis... Det hade även gått bra för Linn med Love, kul, kul!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, har sovit dåligt inatt. Imorgon ska Nova få hoppa för Gunilla.
Blir ett inlägg om detta imorgon...

tisdag 26 april 2011

Dressyr för syrran

Jag har fått vara ledig även idag, underbart!


Nu är det vår, "fåglarna" har börjat att besöka paddocken...


Nova kändes riktigt, riktigt bra idag när jag tränade för syrran.

Hon går av egen maskin och försöker verkligen att göra det jag ber henne om. Syrran upptäckte ett fel som jag gör med min högra hand. Varje gång hon rättade mig, när jag "välte omkull" handen, så släppte Nova efter och gick bra. När jag gjorde fel började hon att streta emot igen.
Bra gjort av syrran att upptäcka mitt fel, det har inte Gunilla sett. Och jag är säker på att jag alltid har vällt höger handen, för jag gjorde det om och om igen.
Vi körde mycket galopparbete och det gick mycket, mycket bra. Vi gjorde skänkelvikningar och volter i galoppen. Det var så kul...

Love däremot hade varit jävlig mot Kristina idag när hon red. Vi mötte dom vid grinden vi skulle till stallet och dom skulle från. Det resulterade i att Love blev jättetjurig, så Kristina gick med honom. När hon sedan skulle hoppa upp fick han fnatt, tvärvände och sparkade, så hon tappade honom. Jag hjälpte henne så att dom kom en bit bort från stallet, sedan hade det gått bra. Inge kul att han sparkar, fy på han!!!

måndag 25 april 2011

Älskade Nova!


Kimberly, Love och Nova gör allt för att hitta några grässtrån...


Lilly ber Love att backa!

Jag har inte kollat så mycket när hon håller på med honom, men jag bev faktiskt överraskad vilka framsteg dom har gjort... Han har verkligen full koll på vad Lilly vill att han ska göra! Och hon har "sitt eget sätt" att utöva frihetsdressyr. Blir nog något som dom två kan utöva när Lilly inte kan rida honom längre, hon har blivit lång :-(


Här undrar Nova, om det är ok att stanna så att jag kan klia henne lite i pannan? Hon gör så när vi rider själva i skogen, jätte-jättegulligt!

Lilly och jag skulle ha ridit och "bästagrannen Alva" skulle promenera med oss ut i skogen. Men så var hunden, som bor granne med stallet ute lös, hm han är inte att lita på...
Både Alva och Lilly är hundrädda, vilket gjorde att vi beslutade att dom stannade i stallet med Love och grejade med honom. (Det blev många flätor).

Det hade Nova och jag inget emot, hon skrittade glatt på mot skogen, med riktigt spänstiga steg.
När vi kom in i skogen kortade jag bara upp tyglarna så bar det av i galopp, två "bakautare" fick hon till oxå, men det var bara kul! Vi tog ett litet hopp över lite vatten som rann, efter det drog hon järnet i några steg...

Fattar mig inte på denna tös, alla (många) tycker att hon är så himla seg och trög, men jag upplever inte alls henne som seg...
Hon sticker aldrig, men går numera av egen maskin, gör titt som tätt en "bakutare" av ren glädje och ber ofta om ett högre tempo själv, vad mer kan man begära!

Ev. är jag ledig imorgon, beror på hur många barn vi har. Snälla håll tummarna att det blir få, det är så härligt att bara vara!

Tankar som far omkring!



Jag måste vara knäpp, sista dagen ledig... Och jag känner hur oron, magont och tankar som far omkring börjar komma tillbaka. Inte bra alls! Fattar inte varför det är så här, jag har det ju så bra!
Vad mer kan man begära?

söndag 24 april 2011

Kompisdag i stallet


Lilly och Alva i skogen med hästarna

Lilly tog med sig bästisgrannen Alva till stallet idag. Dom tog en ridtur i skogen i det fina vädret och jag fick mig en promenad. Det var härligt!

Nova har nu blivit lite riden i två dagar så imorgon måste vi ta det lite hårdare. Kanske ett dressyrpass rent utav...
Eller om jag tar det på tisdag när inte Lilly ska rida, får se hur det blir imorgon.

Lilly skulle rida på Färsta ikväll, men när vi kom dit skulle dom ha teori. På schemat stod det ridning, trist när dom ändrar utan att meddela (jag ska prata med dom om det), så vi åkte hem igen. Dom skulle borsta och tvätta hästar, det kan redan Lilly.

Vi åkte och grejade med våra hästar istället...

fredag 22 april 2011

En underbar dag

Jag har sovit gott inatt, äntligen! Sedan har jag haft en underbar dag, i lugnt tempo, det behövde jag verkligen. Vi började dagen med bacon & ägg-frukost ute i morgonsolen, kan det bli bättre!

Inget har blivit som jag trott... (Tänk om jag kunde lära mig någon gång att inte ta ut saker och ting i förskott!!!)
Jag skulle t ex fixa intag av hästarna själv för både syrrans familj och Tilda & Karin skulle bort. Så blev det inte, Tilda är kvar hemma. Så hon och en kompis till henne har ridit Kimberly och Nova idag, vilket gjorde att jag har varit hemma och fixat på gården hela dagen, fått massor gjort. Lilly och karln min har oxå varit ute och grejat, riktigt mysigt. Vädret har dessutom varit underbart!

Tyvärr hade Love tappat en sko, så jag har lekt hovslagare idag. Är riktigt stolt faktiskt, har tagit av dom andra tre skorna på honom, så nu är han barfota. Han stod som ett litet lamm medan jag bökade på med "småfossingarna"!

Nu är alltså garaget städat, buskar klippta och gräset krattat. Och allt under avkopplande former, typ!
Tilda ska ta hand om Nova imorgon oxå. Jag har haft hästfritt i flera dagar nu, känns riktigt, riktigt skönt. Tror att jag behöver det ibland när det har varit för mycket runt omkring. Konstigt det där... Har ju hästarna för att få avkoppling och ett nöje, men när det blir mycket av allt, så blir det även för mycket med mina "stora älsklingar"!

Nu ska jag se en film med min lilla familj, sedan sova gott en natt till!

Glad Påsk på er!!!


Nu är det typ sommar, kaninen har fått en stor hage, dessutom spelar Lilly och pappan badminton mot kvällskvisten, härligt!

onsdag 20 april 2011

Igår och idag


Igår var jag själv i stallet, det var supermysigt. Red till paddocken, Nova var pigg och det gick riktigt bra. Vi tränade många galopper med mycket volter. Vi avslutade med övergångar mellan skritt och galopp.


Idag var hon inte riktigt rika pigg när syrran hoppade henne. Men det gick riktigt bra ändå, dom har verkligen fått till ett bra flyt nu, kul! Däremot blev Nova riktigt svettig idag, hm lite oroande, hon brukar inte bli svettig...
Tilda var oxå med, hon red för första gången efter olyckan. Det såg riktigt bra ut, dom hoppade oxå lite. Det bara flöt på. härligt... (har tyvärr inget kort).


Love var oxå med, han gick lös medan de andra tränade, han bara mös. Jag kom på att jag skulle träna lite med honom. Han fick komma när jag kallade in honom, sedan fick han gå lös med mig. Det gick hur bra som helst, vi både travade och svängde, han följde med mig hela tiden, lillgubben...

måndag 18 april 2011

Jag säger bara...


...LaGaylia Frazier! Har varit på jazzklubben med min man och lyssnat på henne, hon är super! Har haft en kanonkväll! Lite kul med nåt annat än hästar för en gång skull! (Nova har vilat idag).
Nu sängen, sov gott!

söndag 17 april 2011

Träning i Färsta



Vi tog med oss Nova till Färsta idag när Lilly red lektion. Jag red dressyr för syrran, det gick sådär. Det blev ett hårt pass på drygt en timme, både jag och Nova var slut efteråt. Vi har mycket att jobba med, galopperna är värst, det är dålig samling, mest bara spring, morr.

Lilly red Liza, det gick bra!

Jag är fortfarande ur balans pga allergin. Skulle ha gjort massor i helgen, vilket inte har orkats med, men allt finns kvar till en annan helg...

lördag 16 april 2011

Inge kul nu!

Pollenallergin har slagit till med dunder och brak! Jag har klarat mig ganska bra de två senaste åren, men i år är jag redan hur allergisk som helst. Jag blir helt slut och på ett fruktansvärt dåligt humör. Jag orkar ingenting, kroppen vill bara vara stilla, men ändå kryper det i mig. Det kliar i ögon, näsa och hals, jag blir som sagt trött och på ett uruselt dåligt humör. Men det är bara att genomlida även denna vår... Det finns ju dom som har det värre, det är ju ändå bara en allergi!



Vädret har varit underbart idag. Syrran och jag har tagit bort alla jättehögar med skit från hagen som syrran har krattat ihop.


Henke och Lukas kom och hjälpte till. Fyra eller fem släpkärror skottade vi bort (kanske inte konstigt att man är lite slut, ändå gjorde jag inte mycket).

Syrran bjöd på skinksallad och jag på kaffe, härligt!


Lukas fick åka i släpkärran när vi for hem, vilken lycka!

Snart får man väl gå och sova, jag längtar... Ändå hade jag sovmorgon i morse, syrrans familj var och släppte ut hästarna. Tack så hemskt mycket!


Lite middag, första grillningen, mums! Sedan blir det nog tidig nattning för min del...

torsdag 14 april 2011

Hopphästen Nova


Gruppen som syrran hopptränade med

Syrran och Nova har varit och tränat hoppning för Gunilla ikväll med tre till ekipage. Det gick kanonbra!
Nova var som vanligt lite okoncentrerad och fjantig i början och riktigt pigg var hon oxå...
Sedan släppte det och allt fungerade toppenbra. Övning ger verkligen resultat, det märks tydligt att dom har tränat kontunerligt, kul!
Skulle nog kunna bli en hopphäst av Nova, om man skulle vilja ha en, alltså!!!

Här ser man dom in action!

onsdag 13 april 2011

Promenadtur


Hela gänget! Nova, Love, Tilda, Lilly, Kimberly och Karin...

Idag blev det promenad för mig och Nova, Lilly körde Love och Tilda åkte med, Karin red Kimberly. Vi gick Klissvägen upp och ner, det är så tråkigt nu när det är hårt överallt och i skogen är det fortfarande för mycket snö...
Men det var härligt med en promenad i det underbart vackra vårvädret! Kul oxå att Tilda kom upp och åkte med, hon har fortfarande ont i huvudet och det trycker vid tinningarna.
Igår red syrran Nova och Kristina red Love.

Jag funderar på att kolla med stallägarn om han har nån sele som vi kan få, så att jag kan tömköra Nova ibland när Lilly och Love är med. Kul att göra nåt annat ibland.

måndag 11 april 2011

Puh, det gick bra

Har ridit med Karin och Kimberly idag, Lilly avstod. Tyckte att det var bra eftersom jag inte visste hur Kimberly skulle bete sig, med tanke på hur hon var igår...
Men Kimberly skötte sig bra, hon var ovanligt lugn både i stallet och under ridningen, ändå travade vi ganska mycket.
Puh, så skönt att det gick bra!

Tilda mår så där, hon finns i mina tankar hela tiden...
Krya på dig, tjejen!

Nova däremot var lite "mysko" idag, hon kan ha varit pigg. For och slängde med huvudet och höll på. Hon gapade massor och det var länge sedan hon gjorde det, jag kände inte riktigt igen henne. Ska bli intressant att höra hur hon är med syrran imorgon...

söndag 10 april 2011

Tråkigt...

... Tilda har ramlat av Kimberly idag. Hon fick åka in på sjukhuset, men som jag har hört så hittade dom inget fel på henne, men hon var visst fortfarande lite yr och trött. Hoppas att hon mår bättre imorgon, vår fina Tilda! Hon är lite halvvild "fröken Kimberly" kan man säga!


Lilly och jag tog en tur på våra hästar, det gick väldigt bra. Vi travade ganska mycket, men det blev ingen galopp...

Syrran har krattat ihop fyra superstora högar i hagen med skit, bra jobbat!

Lilly var på Färsta och red Liza ikväll, dom skrittade ut i skogen, det hade gått bra

lördag 9 april 2011

Idag!


Sötnos...

Ett litet bildspel från idag,

Hoppträning för Gunilla


Love och Nova färdigklädda för transporten...


Då var dom inne i transporten, så det är bara att ge sig iväg.

Love och Lilly följde oxå med idag när Urra skulle hoppträna. Lilly körde lite frihetsdressyr med lillen, tror att han tyckte det var roligt att få följa med.

Det gick bra för syrran och Nova idag. Nova var lite stel och okoncentrerad till en början, men sedan gick det jättebra. Syrran var riktigt nöjd efteråt. Jag tycker att det ser hemskt ut att hoppa, uscha,absolut inget för mig!

Efter ridningen har syrran och jag varit och fixat med alla hagar uppe i stallet, så nu hoppas vi att det finns ström i tråden. Vi var där i flera timmar, så nu är man lagomt seg efter middagen och ett glas rött, gäsp!


Film när Urra och Nova hoppar...

Lösa hästar


Efter syrran hopptränat släppte vi hästarna lösa...

Tyvärr var jag lite sen att ta fram kameran, Love sprang fort och massor i början och gjorde ett helt gäng bakutare, tyvärr fick jag inte det på film. Dom är så fina våra hästar!


Nu ska syrran och jag upp och fixa med hagen. Berättar senare om hoppningen...

fredag 8 april 2011

Såå roligt!

Jag tycker att det är såå roligt!!! Med syrran och Nova... Syrran har ju inte tyckt att det har varit så roligt att rida Nova, men hon har verkligen ändrat sig, och det glädjer mig såklart, eftersom att jag älskar Novis.
Idag red syrran henne, men dom hade oturen att möta både traktor och lastbil, vilket gjorde att Nova blev rädd. Men allt hade gått bra, skönt för Nova att ha trygga Urra på ryggen när dom möter läskiga saker...


Syrran och Nova från i fjol...

Imorgon Gunilla-träning, kul!

torsdag 7 april 2011

Super...

...fjantig och pigg häst red jag idag i superregnigt väder. Inte så jättekul, men man fick ju luft och lite motion i alla fall.
Ska nu snart iväg på en föreläsning med jobbet, hoppas den är bra!


Genomblöta hästar...

Har köpt ett par vinter-stallkängor på rea till nästa vinter. Och en vit vojlock till Novas hoppsadel, jag tycker att det är mycket finare med vojlock än schabrak...

onsdag 6 april 2011

Kan själv!


Hela hagen har nu "undertråd"...

Jag älskar när jag klarar saker själv... Ikväll när Lilly och jag var i stallet bestämde jag mig för att ta tag i hagen som är trasig. Sagt och gjort, jag klev ut i djupsnön med spaden och satte igång att skotta fram den nedre tråden. Efter bara några meter var stövlarna full i snö och jag genomblöt, hm jag var blöt ända upp till låren. Men det var härligt och avkopplande, solen sken, fåglarna kvittrade och bäcken porlade, ljuvligt!
Så nu har hästarna ett riktigt stängsel, nu är det bara öppningen som ska fixas...

Hästarna var sällskapliga idag, Nova smågnäggade varje gång jag kom in i stallet, inte helt fel det heller!
Lilly tog ut Love på stallplanen och gjorde lite frihetsdressyr med honom, det hade gått bra.

Dessutom har vi varit på Lillys utvecklingssamtal, vilket bara var lovord. Jag fattar inte hur jag har kunnat få en sådan underbar dotter. Det går jättebra för henne i skolan, hon är intresserad, engagerad och duktig och dessutom glad, positiv, trevlig och en bra kompis. Vilken superunge! Det är bara att njuta så länge det varar, (för all framtid hoppas jag).

tisdag 5 april 2011

Sprutor


Ett foto från i fjol på Linn och hästarna i transporten

Idag har syrran och våran privatchaufför, pappa Mats varit till PH veterinär klinik för att ge hästarna stelkrampspruta och hästinfluensaspruta. Allt hade gått super, vi har helt underbara hästar, vi är så stolta över dom!
Båda hästarna hade haft bråttom in i transporten, framme på kliniken hade dom fått stå och vänta ungefär en kvart i transporten, dom hade varit helt lugna.
Inne på kliniken var dom mest intresserade av vart dom hade varandra, som jag förstod, Nova hade visst blivit lite orolig när hon inte såg Love. Dom är verkligen kanonkompisar!

Sputorna hade båda hästarna lugnt tagit emot, sedan knatade dom rakt in i transporten igen.

En karl som var där med sin travhäst ville ha med sig Love som sällskapshäst, hm det kan han fetglömma! Nova fick beröm för sitt vackra huvud! Ja, det är underbara och lätthanterliga hästar vi har, precis som man vill ha det! (Måtte dom hålla sig inne i hagarna nu oxå...)

Nu blir det ett par dagars vila efter sprutorna, sedan kör vi igång igen! Ganska bra timing, imorgon ska jag på utvecklingssamtal med Lilly och på torsdagkväll ska jag på en föreläsning.

Ikväll har Lilly och jag varit med syrran på hennes jobb och tränat lite i gymmet och imorse gick jag till jobbet, härligt! Måste ju skryta lite, allt hästande har resulterat i att jag har gått ner nästan tjugo kilo, känner mig ganska lätt faktiskt ;-)

måndag 4 april 2011

Det rullar på...

...fullt upp hela dagarna! Har därför inte bloggat på några dagar, men nu är jag tillbaka igen.

På fredag efter jobbet var det storstädning och ommöblering i Lillys rum, vi höll på hela kvällen.

Lördag var jag upp och red Nova och tog med Love som handhäst, dom skötte sig bra. Tog oxå bort två kärror skit ur hagen, fy vad det ser bläkigt ut nu när det smälter bort snö.
Hem fixade lunch sedan åkte jag, Lilly och mamma ut till Birsta för att köpa en lådhurts till Lilly. Där ute blev vi i tre timmar, usch vad tråkigt det är att gå i affärer. Mötte sedan upp med karln min och pappa (dom hade varit på trav) hos mamma och pappa, där vi fick mat.
Väl hemma skruvade Lilly och jag ihop hurtsen, så nu har hon lite förvaring till alla saker.

Söndag, upp till stallet, Tilda och jag red tillsammans till paddocken. Nova skötte sig bra, kul att träna lite hemma oxå. Efter lunch tillbringade karln min och jag hela eftermiddagen med att rensa på vinden. Bilen blev smockfull med grejer som vi åkte med till Erikshjälpen. Gud vad skönt att vi äntligen fått det gjort, nu är det nästan tomt på vinden.

Idag har jag jobbat sedan tog jag ut Nova på en trav och galopprunda upp till Sörnacksta. Hon fick jobba i rätt form och tempoväxlingar hela ridturen, hon var faktiskt lite svettig under sadeln när vi kom hem. Superfjantig och pigg var hon oxå, kanske vårkänslor, det var underbart väder!

Love den rackarn smet under grinden när jag tog in Nova. Jag hann bara ta två tre steg utanför med Nova då såg jag att han böjde sig ner. Jag bara skrattade åt honom för jag trodde aldrig att han skulle kunna krypa under. Men tji fick jag han kröp så duktigt under och travade käckt förbi oss, sedan gick han strax före oss på lagomt avstånd så jag inte skulle kunna ta honom. När vi var vid stallet travade han snällt in i sin box, där fanns det ingen mat så då stack han in i Novas box istället. Jag gick in och "morrade" på honom då pussade han mig i ansiktet flera gånger och såg så söt ut!

Under krysset kröp han...

Ikväll har vi varit på tippen med skräpet som vi hade på vinden, jag älskar att få en massa gjort. Inatt ska jag sova gott!!!