torsdag 31 mars 2011

Dressyr för Gunilla


(foto av Tilda)

Vilken dag, började tidigt idag på jobbet. Har nästan inte varit något med barnen , utan suttit i två möten (jag är ingen mötesmänniska, det kryper i kroppen på mig när jag måste sitta stilla).

Blev sedan upphämtad av mor och far, vi for till stallet, för att sedan bege oss till Alnö för ett träningspass. Jag känner mig nöjd, travarbetet gick riktigt, riktigt bra. Nova trampade på och flyttade fint undan för skänkeln. Galoppen gick sådär, men mycket, mycket bättre än de andra gångerna. Nova blev andfådd och svettig idag, hm jag oxå!

Väl hemma igen var det dags att fixa middag och sedan har jag städat, så nu har vi fint till helgen, skönt...

onsdag 30 mars 2011

Skrittur


Glad tjej...

Har ridit med Lilly och Karin ikväll, det var som vanligt härligt. Vi åt middag först och stack sedan upp till stallet, ganska skönt att göra så. Dessutom är det ju ljust hur länge som helst, helt underbart!
Vi skrittade i backar oxå blev det lite trav. Lilly tyckte att Love kändes lite konstig så vi red ner till syrran så hon fick titta på honom, men hon kunde inte se något. Troligtvis var han lite stel och hade träningsverk sedan igår när dom var på Färsta.

Imorgon blir det dressyrträning på Alnö för Gunilla.

tisdag 29 mars 2011

Love och Nova i Färsta


Gosisarna (från i somras)

Kristina (Loves medryttare) och syrran har varit med hästarna till Färsta för att rida i tältet så dom får gå på bra underlag.

Det var tydligen många som hade blivit impad av Loves kropp, en shettis utan jättemage hör inte till vanligheten. Han hade som vanligt varit pigg och positiv.

Nova var lite stel i höger sida och dessutom hade hon varit fjantig.

När dom skulle åka hem hade Nova nästan sprungit omkull syrran för hon skulle in i transporten, Love hade ju fått gå in först. Vilken knasboll!

Imorgon ska jag rida igen, då blir det nog mest till att skritta, det är dåligt underlag nu. På torsdag ska jag träna för Gunilla, kul.

På fredag är det dax för en lusbehandling igen, blääääääääääää!!!!!!!!!

måndag 28 mars 2011

Vilket steg!


Supercoola Nova står och hänger utanför stallet. (Urra, vi måste köpa ett snyggare schabrak)

Men jag kan garantera att hon inte var supercool när jag red. Lilly och jag skrittade, och travade på dom få ställen som det gick att trava på efter Klissvägen. Nova hade väldigt bråttom i skritten, Love hade inte en chans att hänga med, dessutom var det väldigt konstiga snöklumpar efter vägen, hjälp frustade Nova!

Sedan tog Lilly in Love och jag red Nova några varv runt travbanan, det var då jag fick känna på hennes otroligt underbara steg... Fattade först inte riktigt vad som hände: jag fick rida lätt långsammare, hon nästan puttade mig ur sadeln. Då kände jag hur hon, trampade under sig, höjde ryggen, liksom sög tag i bettet (på ett mjukt sätt) och bara längde på trav steget. Det var såå häftigt, jag hade ingen aning om att hon hade ett sånt steg.

Jag red oxå med Tilda och Kimberly några varv, då hade Nova svårt att trava normalt, det blev ett antal småbakutare och en massa ruskande på huvudet, hon kändes så lycklig!

Enda förklaringen till allt detta som jag har, är att Maja har gett henne KS-behandling. Hon har betett sig på ett liknande sätt ett par gånger förut efter att ha fått behandling, blivit superpigg och samarbetsvillig. Inte helt fel!

Jag kan behöva en glad och pigg häst nu, för själv tycker jag att livet snurrar på i ett alltför hektiskt "ekorrhjul", puh!

söndag 27 mars 2011

Vi har hoppat...


...i skogen över denna jättestock, tre gånger!

Jag är jätteimpad över mig själv och Nova tyckte det var jättekul. Annars så var hon döfjantig för allt, men vi tog oss hem helskinnade och var nöjda över ridturen.

Snart dax för Färsta med Lilly.

lördag 26 mars 2011

Längtar...


...till efterrätten som Lilly och "grannAlva" har gjort.

Alldeles snart kommer våra grannar hit och ska äta, det blir "Urras fläskfile´gryta", ris, baguette sallad med gott rött vin och till efterrätt Lilly & Alvas marängtårta, mums!

Annars har dagen bestått av att tvätta, tvätta och tvätta, så nu må det va lusfritt här...

Vi var oxå ett gäng som for upp till stallet för lite avkoppling. Tilda, syrran, Linn, Lilly och jag. Tur att hästarna finns som man får koppla av ibland!


Kusinerna Lilly och Linn tar sig en macka tillsammans efter att ha matat katterna med en massa godsaker.

Bäst jag avslutar nu, så man är redo när främmandet kommer. Ha en bra lördagkväll, min blir garanterat bättre än kvällen igår...

Wow, vilken fredagkväll...


...har kammat hår med luskam i flera timmar. Och mycket riktigt jag hade löss. Så nu är jag behandlad och förhoppningsvis fri från dessa bläkiga varelser. Ska göra en till behandling om sju dagar. Måste ju erkänna att trevligare fredagkväll kan man ju ha!
Måtte resten av helgen bli bättre...

torsdag 24 mars 2011

Impad av "lillen"


Söta, lilla gulliga häst som alltid är så himla glad

Han är verkligen helt fantastisk lilla Love, idag igen var det typ storm ute. Lilly trotsade vädret och tog ut Love på en ridtur några varv runt travbanan. Jag var ganska orolig på hur det skulle gå, men han skötte sig galant. Vi stoppade lite bomull i öronen för att dämpa alla ljud, vilket kanske inte hade behövts. Han spatserade runt banan med Lilly och såg ut som världens lyckligaste ponny.


Medan dom två damerna höll på att få fnatt i hagen, Kimberly kunde inte hålla sig lugn utan vankade av och an hela tiden, förmodligen orolig av vädret. Nova stod mest vid höbalen, men hade ändå full koll på vart Love var. Jag tordes inte ha kvar dom i hagen när vi skulle åka hem, Kimberly var alldeles för orolig och vi vill inte ha några lösa hästar springandes kring Sidsjön, tack!

tisdag 22 mars 2011

Love och Nova nyskodda

Idag har Sten-Allan varit och skott hästarna så nu klarar dom sig ett tag till. Nästa skoning den 12/5 ca kl 10.00 (syrrans 39 årsdag). Det är helt super med våran hovslagare, han är där och fixar allt själv, när han är färdig skickar han ett sms när nästa skoning ska ske och vad det har kostat, kan man ha det bättre...


Jag for upp till stallet och släppte ut hästarna när jag hade lunch, å vad glada dom blev av att få komma ut.

Var sedan upp ikväll mockade och fixade lite. Nova vilar, Kristina red Love.

måndag 21 mars 2011

KS-behandling


Ikväll har Nova fått behandling av Maja.
Hon började med att stå bredvid Nova och känna av henne. Hon frågade då mig, om Nova hade svårare att arbeta i ena varvet än i det andra. Om hon hade svårare att flytta undan för höger skänkel än för vänster. Jag fattar inte, det är ju precis så det är. Vänster skänkel behöver man bara lägga till så flyttar hon direkt, och för höger blir det aldrig riktigt bra.


Det satt fast på höger sida alltså, från huvudet och sedan hela vägen... Benen i huvudet, diafragman, skuldran, bäckenet och högt upp på låret.

Maja fick henne att släppa på alla spänningar, så nu ska hon vila i två, tre dagar sedan får vi inte arbeta henne på ytterligare två, tre dagar, så nu får vi alla lite vila...

Hm, undra hur det ska gå med min rygg, inge bra med vila för mig...

Kimberly reagerade väldigt på Maja. När jag tog in henne så skulle hon absolut fram till Maja, sedan stod hon och nosade på henne jättelänge och liksom suckade djupt en gång. Jag fick dra henne ifrån Maja.
Under tiden som Maja gav Nova behandling stod Kimberly vid boxväggen mot gången där dom höll till. Efter knappt en timme började Kimberly gäspa och gäspa, hon blev oxå påverkad av Novas behandling. Snacka om häftigt!

söndag 20 mars 2011

Söndagar är bästa dan


Fint väder och fika med hästarna, kan det bli bättre...

Kolla in Lillys blogg, där står allt som jag själv skulle ha skrivit!

lördag 19 mars 2011

Lördag=ledigt


Härligt med helg! Började dagen med att åka upp till hästarna och släppa ut dom i hagen. Kolla in vilket underbart helgväder, jubel!


Sedan bar det av till Nolbybacken för att prova lite slalomåkning med syrrans familj och Lilly. Det är väl sådär roligt, inget går upp mot hästarna, men jag gjorde ju nåt annat i allafall, med folk jag gillar.

Nu har jag precis kommit från stallet efter att ha jobbat Nova runt travbanan i skänkelvikningar i trav och galopp. Hon skötte sig superbra, helst när hon flyttade undan för vänster skänkel...

torsdag 17 mars 2011

Drömmer mig bort...

...och är ung på nytt! Med mor & far som fixar och donar i stallet, precis som förr.


Mammsen är en riktig hästmamma hon oxå, här tar hon av Nova transportskydden (dålig bild, men jag hade ingen annan). Dessutom hade hon med sig middag till oss så jag inte skulle behöva stressa hem och laga mat efter ridningen. Puss på dig mamma!

Det känns verkligen som förr när man åker iväg och tränar med häst, mamma och pappa. Alla våra helger när jag var barn bestod av träningar och tävlingar, det var alltid hela familjen som åkte iväg. Så många härliga minnen kommer upp nu, efter dessa träningar med Nova och mina föräldrar. Snart får vi väl börja åka iväg för att tävla oxå! Ja, då är ordningen helt återställd!

Nova var som vanligt helt underbar att åka iväg med, följer fogligt med in och ut i transporten och står helt stilla medan man gör henne iordning före och efter ridningen.

Träningen gick lite bättre än förra gången. I traven fick jag arbeta henne i "öppnor", jag har en tendens att tvära alldeles för mycket och sitter inte rakt över hästen, hm skärpning där.
Galoppen tränade jag som förra gången, nu skulle jag dessutom samla henne lite mera. Det är långt ifrån bra, men som sagt bättre än i söndags.


(fotograf Tilda)

onsdag 16 mars 2011

Bästaste pappan...

...det är min pappa det!


Idag har han fixat Loves lösa skor, inga problem för pappsen inte!

Han är oxå tillbaka i hästsvängen, inte bara syrran och jag... Det börjar att bli mer och mer sig likt som förr när vi hade hästar. Pappa skjutsar till träningar, fixar och donar, ja som att tex fixa med lösa skor på hästarna (det var oxå pappas syssla för typ tjugiofem år sedan), gubben kan än! Härligt, eller hur!!!

Igår red syrran Nova, sedan var det bara för henne att åka hem och kräkas. Vilket elände, sjukdomarna verkar aldrig ta slut.
Men Lilly är i alla fall piggare, hon har varit i skolan idag, äntligen är hon på benen igen.
Kristina red Love igår, jag har inte hört nåt från na, så jag vet inte hur det gått...
Idag har Linn ock Lukas motionerat honom tror jag, själv har jag varit på möte med jobbet, mindre kul...

Imorgon blir det Gunilla träning igen, med pappa som chaufför som vanligt.

måndag 14 mars 2011

Träningsvärk


Shit, vilken fantastisk träningsvärk jag har ifrån igår. Benen, rumpan, magen, överarmarna, skuldrorna och nacken. Trodde att det skulle märkas något på Nova oxå, men inte då. Hon var hur glad, pigg och smidig som helst.
Dessutom var hon på riktigt goshumör, hon vände på huvudet och ville bli kliad hela tiden när jag borstade henne, det är så mysigt...


Linn och Lukas (syrrans barn) kom upp till stallet för Lukas var ridsugen. Han tog ut Love på en liten ridtur, Linn red Nova en stund. Alltid roligt när dom vill komma upp till stallet. Imorgon rider syrran och på onsdag får nog Nova vila.

söndag 13 mars 2011

Jobbigt, men kul!


Det går alldeles för lång tid mellan varje träningspass. Vi kommer liksom aldrig vidare, det blir till att börja om varje gång. Lite trist, men inte så mycket att göra åt. Det har varit sjukdomar, ryggont och häst som haft svällt ben...


Hur som helst blev det ett hårt träningspass, både Nova och jag var trötta, men kul det är det. Travarbetet var helt ok, hon trampade på bra, när jag red rätt.


Däremot var galoppen hemsk, hon bara sprang och sprang. Huvudet rakt upp och full fart, mycket var som vanligt mitt fel, Nova gör alltid sitt bästa. Det blir typ inget galopparbete hemma pga underlaget, det kan man inte göra mycket åt. Jag ska kanske träna på torsdag igen, om inget oväntat händer förstås...

Lilly har mått jättedåligt i helgen, igår illamående som slutade med att hon kräktes som en tok. Idag är hon yr och helt orkeslös. Lillgumman mammas!!!

(Det är Tilda som är fotografen).

lördag 12 mars 2011

Uteritt i solsken


Love, Kristina (medryttare), Nova, jag, Kimberly och Tilda

Underbart väder, solsken och bara lite blåst. Vi var ute och red i en och en halv timme, påväg bortåt blev det ganska mycket trav och galopp. Love låg på så mycket att det pep om honom när vi saktade av, han kör upp huvudet och ligger på bettet och vill bara springa och springa. Den lilla token, han förstår verkligen inte sitt eget bästa.

Nu har jag städat och fixat här hemma, känns bra. Ska nu hälla upp en liten Martini och börja med maten.
Imorgon ska jag träna för Gunilla, ska bli jättekul!

fredag 11 mars 2011

Tack till Tilda


Tilda mockar i hagen, medan hästarna kollar så det blir bra gjort...

Tack Tilda för att du hjälpt oss med hästarna. Igår mockade du och fixade allt, plus att du körde Love. Idag har du oxå mockat och fixat, dessutom ridit Nova och haft med dig Love till paddocken så att han fick springa av sig lite där. Jag tackar och niger!!!

torsdag 10 mars 2011

Lite galopp


Red några varv i galopp runt travbanan med Nova ikväll, var nog bara ute en halv timme, men det var ju något i alla fall.
Tilda har kört Love eftersom Lilly fortfarande är sjuk. Han hade varit pigg, vilket är helt normalt. Tack för det Tilda!

onsdag 9 mars 2011

Tilda & jag



Ikväll har Tilda och jag ridit, vi var ute i en timma och tjugo minuter. Det blev mest skritt för det är så fantastiskt hårt överallt. Nova var lite seg och Kimberly var fjantig.

Lilly fick följa med upp en stund medan vi mockade, för att få sällskap och komma ut en stund. Hon är lite piggare, men orkeslös. Trist sportlov för henne...

tisdag 8 mars 2011

Samarbetsvillig dam


Red dressyr för syrran ikväll, än en gång var det länge sedan vi tränade på böjt spår. Vi tränar ju såklart även när vi rider efter vägarna...
Hon är helt otroligt samarbetsvillig våran Nova. Var lite ofokuserad i början, men sedan blev hon mer och mer koncentrerad och med det började hon oxå arbeta rätt och bra. Jag kände mig supernöjd efter träningspasset. Det blev fyrtiofem minuters dressyrpass, sammanlagt nästan en och en halv timmes ridning. Hon tappade ena bakbenet några gånger i slutet av träningspasset och ett par gånger på vägen hem, hm.



Love var på bushumör, han försökte smita ut ur hagen när jag skulle ta in Nova, så han fick en liten spark i rumpan av mig. Gissa om han var snabb att tvärvända ta några steg ifrån mig och kicka mot mig, men han höll avstånd så han inte skulle träffa.

Igår red Tilda Nova, Love vilade och idag red Kristina Love. Lilly ligger sjuk i feber. Trist hon som har sportlov och allt!

söndag 6 mars 2011

Familjesöndag


Hela familjen är ute på en motionsrunda med hästarna.
Det börjar bli en vana att hela familjen är i stallet på söndagar, en himla bra vana faktiskt!
Vädret var underbart, sol, nån grad varmt och vindstilla. Nova var lugn, hon stannade till ibland och kollade runt sedan fortsatte hon att gå, lite nyfiken ... Love var oxå lugn, låg inte alls på som han brukar. Vi mötte två traktorer, det gick bra, i och för sig kunde vi gå lite på sidan.


"Flamman", stallägarns häst är lite orolig i hagen går/springer fram och tillbaka mest hela tiden eftersom kompisen står inne i stallet efter att ha skadat sig rejält i hagen.


Här står "Kvinnan" och blir klappad av Lilly. Hon skadade sig i hagen i fredags, vänster framben strax ovanför knäet. Det var tydligen ett stort och djupt sår, veterinären hade kunnat stoppa in handen in i såret liksom. Hon är nu sydd och ska stå uppstallad i fjorton dagar, det ser inte ljust ut, tyvärr, så håll tummarna för henne...

Karln min och jag har haft en härlig helg. Det var verkligen behövligt, jag känner mig så fantastiskt utvilad, skönt!

torsdag 3 mars 2011

Hunnit massor

Man hinner mycket när man börjar tidigt... Jobbat, mockat, hem börja städa, tar med Lilly till stallet, rider, hem städa färdigt och hänger en tvätt. Sent om sider så har vi ätit middag med ett glas rött.
Imorgon tar jag ut komptid, karln min och jag ska besiktiga bilen, sedan bär det av på minisemester för oss, till på lördag (till Hudiksvall). Äntligen!


Lilly och Nova

Lilly och jag red några varv runt travbanan, sedan red Lilly Nova runt travbanan i skritt och trav medan jag tog in Love i stallet, för att sedan ta över Nova igen. Jag tog några varv i galopp med Nova, hon var pigg, mjuk och lyhörd. Efter ridturen ryktade jag Nova länge, länge, hon blev så blank och fin.

Ja, just ja, stallägarns hovslagare och en lärling var i stallet och skodde "Flamman". Dom kände igen Love ifrån hans travkarriär, det var lite roligt! Kom då på att Love är nog den "kändaste" hästen i stallet...

Tack och hej, nu ska jag ladda för karln min och min minisemester!

tisdag 1 mars 2011

Guud vilken härlig kväll

Jag är frisk och kry igen, kunde jobba igår som vanligt (bra ingen karensdag, ingen helg heller, typ).

Idag fick jag sluta lite tidigare, solen sken som den gjort hela dagen, superväder! Stack hem fixade middag till familjen sedan for syrran och jag tillsammans till stallet, där väntade Karin.
Kristina Loves medryttare är sjuk idag så jag tog ut Love på en tur.


Syrran på Nova, Karin på Kimberly och jag körde Lovemannen...

Det var en jättehärlig tur på ungefär en timme, mycket trav blev det. Vindstilla och runt nollan, kan det bli bättre... Vi stack till Sörnacksta och tillbaka, hästarna skötte sig bra och vi tre tanter hade riktigt roligt med skratt och en massa snack. Fler sådana kvällar tack!
Syrran hade "som vanligt" mockat och fixat, sjyst!