söndag 27 februari 2011

Lilly & Urra i stallet


Oj, oj, oj vad "lillen" njuter, två stycken som kliar honom.


Urra på Novis och Lilly på Love strax efter en galopp

Idag har Lilly ridit med syrran, jag håller på att återhämta mig efter magsjukan...
Det är så bra när dom rider tillsammans för då blir Lilly mycket tuffare och vågar mer (hm, hon har inget val, syrran är en hård tränare)... Dom skrittade, travade oxå blev det fyra kortare galopper. Det gick bra för Lilly, hon är så duktig nu så hon klarar det mesta, spärren sitter nog fortfarande i att hon är lite rädd. Dom tränade lite på skänkelvikningar i skritt och gjorde nån framdelsvändning. Jag måste säga att han är bra skolad, våran lilla Love. Problemet med honom är att han blir så himla pigg under vinterhalvåret, Lilly hade lite jobbigt att få ner honom i skritt efter att ha galopperat, då vill han trava fort, fort, den lilla busen!

En liten filmsnutt på dagens ridning i det kanonfina vädret!


Nova var superpigg idag, hon typ gjorde ett antal extraskutt med Urra idag. Det var tänkt att Maja skulle komma och ge henne en KS-behandling imorgon, men vi har avbokat tiden. Nova brukar behöva vila några dagar efter en behandling, men så pigg som hon är nu är det inte läge för någon vila...

Mamma och pappa är snäll och åker med Lilly till Färsta ikväll...

lördag 26 februari 2011

Magsjuka


Hann bara hem ifrån jobbet igår så fick jag hänga över toa och spy som en gris... Höll på hela kvällen, oxå ett sätt att fira fredagskvällen på, blä! Nu har kräkningarna gått över till diare´istället så det verkar fortsätta.

Ute är det vackert väder sol och runt nollan, perfekt ridväder med andra ord. Men det blir inget av det, syrran får ta all stallskötsel i helgen, lyllo henne!

torsdag 24 februari 2011

Hästar=medicin

Tilda och jag red till paddocken idag. Det är verkligen mycket snö, hästarna sjönk mycket på genvägen till paddocken, men det gick bra.
Det blev lite sidvärtsrörelser och volter i skritt och trav. Nova lyssnar verkligen på skänkeln nu och hon jobbade på bra med "bakkärran". Tror att hon tyckte det var roligt, för hon var himla pigg! Galoppen gick dåligt, men det gör inget, vi har ju inte tränat på länge.

Jag är så glad och tacksam över att jag tog upp mitt hästintresse igen på äldre dar...
Var superstressad och mådde inte bra idag när jag kom upp till stallet, men det liksom rinner av mig under tiden jag är där.
Skulle kännas hemskt om man skulle råka ut för något så man inte kan ha dom kvar. Jag känner mig lyckligt lottad när jag umgås med mina (våra) hästar. Kram till dom!

onsdag 23 februari 2011

Ridning med Lilly


Bild sedan i lördags, man riktigt ser vad kallt det är

Lilly och jag var supersnabba upp till stallet idag efter jobbet. Syrran och Lukas var där, dom hade mockat, tagit in hästarna och fixat en massa. Så Lilly och jag behövde bara borsta och rida, härligt! Jag minns inte när jag senast mockade, snacka om att ha det bra! Tack så mycket till er båda! Nu har jag hunnit städa huset ikväll, så skönt.

Det kändes kallt när vi red ändå var det bara ca -15°. Lilly var jätteduktig hon travade massor. Sammanlagt travade vi flera varv runt travbanan, bra!

Imorgon tror jag att jag ska rida lite mjukgörande arbete med Novis.

tisdag 22 februari 2011

Helt fantastiskt


Måste bara göra ett jobb-inlägg, det är helt fantastiskt, not!!!
Vi har varit all personal två hela veckor sedan tionde november... Inte konstigt att det känns lite som att man jobbar i "motvind", men , men det funkar ganska bra ändå. Vi är glada och positiva pedagoger tillsammans med våra barn. Men man blir ganska trött när dagen väl är avslutad, Zzz!

Inget hästande idag, syrran tog dom båda på tur. Hm, eller hon ringde mig så att jag fick ta in Love. Hon red Nova och hade Love som handhäst, men det blev typ lite kaos. Nova var jättepigg och då blir hon rädd för allt, Love var oxå pigg, Det går liksom inte så bra då... Dom var rimfrostiga och såg glada ut när jag kom upp, fick liksom tillbaka lite energi bara av att se "prottarna"...

måndag 21 februari 2011

Nova är bra i benet


Jag och Novis

Ikväll var Nova bra i benet, ingen svullnad. Såren i karleden är kvar, men dom är rena och fina. Vi har behandlat med Arnica-piller och haft sårspray i karleden.
Däremot var hon väldigt grinig när jag borstade henne, tänkte direkt att hon måste ha ont i magen. Men efter jag ridit var hon hur go och trevlig som helst. Så antingen är det magen som spökar eller så är hon på gång att bli brunstig, hon brukar bli lite grinig då.

Jag red henne idag, hon har fått vila i tre dagar, jag kände ingen stelhet eller hälta, så förhoppningsvis ska hon vara fräsch igen. Love fick följa med som handhäst några varv runt travbanan, sedan ställde jag in honom så att jag kunde trava lite med Nova. Hon var lite för pigg för att jag skulle känna mig trygg att trava med båda.

Hästarna har hållit sig inne i hagen idag, vi har haft folk som har tittat till dom under dagen, tack för det!

Syrran var och tog in dom redan vid halv fyra tiden, då stod Kimberly och hängde vid grinden. Love hade stått och skakat, precis som att han frös, men det var inte kallare än tio minus, hm konstigt! Syrran hade än en gång mockat till oss alla, snacka om att man blir bortskämd;-)
Imorgon är det hennes tur att rida (jag kan mocka till dig då, om du vill).

söndag 20 februari 2011

Lilly hoppar Nöten

Titta och njut...

Ännu en relaxdag


Nova, Love och Kimberly

Syrran var först upp till stallet idag, jag behövde egentligen inte åka upp, men resten av familjen sov så jag tog chansen att få vara på "relaxen" (stallet) även idag. (Det blir absolut inget gjort hemma, JC sa igårkväll att det börjar se ut som "tajkons" i vårt hus... Konstigt!)
Syrran mockade till alla fem hästarna, sedan har vi haft persedelvård, så nu glänser alla sadlar och Novas träns. Bra att få sånt gjort oxå.
Idag for jag i alla fall hem för att äta lunch (igår stack jag ner till syrrans och fick en omelett, mums). Efter lunchen stack hela familjen upp till stallet (enda sättet för karln min att få träffa mig) ;-)


Här är alla mina älsklingar, JC, Nova, Lilly och Love

JC och Lilly körde Love, medan jag tog en promenad med Novis. JC bytte av mig ibland... Efter turen med hästarna blev det fika i stallet, myysigt!


Jag tog mig oxå en liten åktur

Nova är mycket bättre i benet, men jag tycker att det verkar som att hon har lite ont i magen. Undra om hon skulle behöva nåt för sin lite känsliga mage?

Hur som helst har helgen varit bra, nu ska vi äta. Sedan bär det av till Färsta!

lördag 19 februari 2011

Sju timmar i stallet


Lyckliga hästar...


...som får komma ut i hagen, efter...


...att vi lagat staketet igen!


Syrran gosar lite med hästarna.


Henke, "staketspecialisten" försöker att få klappa Nova efter att ha busat med dom. Tji fick han!

Det var -27° när jag for upp till stallet imorse vid halvtio-tiden, när jag åkte hem vid halvfem var det -18° En riktigt, riktigt kylig dag, brrr!

Vi började med att laga det som var trasigt i hagen, sedan har vi pulat på med det mesta, så hästarna har fått varit ute i princip hela dan.

Nova har dessutom fått ta över hingstens box så nu står hon bredvid Love igen.

Nova var rejält svälld på höger framben även imorse, jag hittade ett sår i karleden, som kan vara ett skavsår ifrån botsen. Jag tempade henne, men hon hade ingen feber.
När vi tog in henne hade svullnaden gått ner helt, härligt! Hon får nu Arnica och ta det lugnt ett tag så får vi se vad som händer...

När vi tog in dom stod Kimberly och grejade med hakarna till öppningen och stod och hängde vid tråden, hm :-(

Jag har haft en bra stalldag, förutom alla tankar om hagrymningar förstås!

fredag 18 februari 2011

Då var det dax igen

Nova är halt, kände att det var något som var fel igår. Idag var hon svälld på höger framben och varm. Så nu blir det till att vila i några dagar.

Dessutom har Nova och Kimberly gått genom hagen igen. När Tilda skulle ta in dom stod dom i en annan hage och åt hö.
Vad ska vi ta oss till, vi kan snart inte ha dom ute. Det är nästan så att jag skulle vilja ha dom inne i stallet och låta dom vara ute när någon är där. Det kan hända alldeles för mycket när dom går ut ur hagen.

torsdag 17 februari 2011

Ridtur med Tilda



Tilda och jag red fram och tillbaka till Sörnacksta idag, trav nästan hela ridturen. Nova var inte riktigt fräsch tyvärr. Hon var sur och grinig när hon blev borstad på magen, när jag red kändes hon stel och konstig, nästan så att hon markerade lite. Men bara efter ett litet tag så släppte det, men inte helt. Det kom tillbaka nån gång då och då. Men hon var glad och pigg.

Vi blev omkörda av en lastbil som säkert körde ganska fort, snön bara yrde, Nova blev lite spänd och stannade till, men gjorde inget mera, det var himla positivt. Det är farligare med snöklumpar som hundar har kissat på eller som det är lite smuts på, tokfia där!

Tillbaka i stallet igen kollade jag igenom henne, men kunde inte hitta nåt fel. Hon var inge sur när jag borstade heller. Hon har lite problem med magen ibland och då kan hon bli lite så där. Eller oxå har det varit bar för länge nu så det måste bli nå problem. Men jag tycker att det räcker med att dom går ut ur hagen, det är nog problematiskt...
Just för tillfället är det Kimberly som är syndabocken, hon pillar upp handtagen vid öppningen, oxå kan dom bara gå ut.
Nu sätter vi fast banden med karbinhakar, men idag hade hon ändå lyckats öppna den ena, jag fattar inte hur hon bär sig åt. Jag måste ta av mig vantarna för att kunna öppna...

Apropå hästar som smiter. Karln min ringde mig när jag var på väg ifrån stallet och frågade var våra hästar var. Han hade mött sju hästar i full fart utanför Pizzerian Gonzalos, varav en såg ut som Love. Jag förstod direkt att det var hästarna ifrån Medskogsstallet som hade smitit, Baloo i det stallet är lik Love.Hästarna, sju stycken har sprungit runt i Sidsjö bostadsområde, bla på våran väg och sedan runt i stan. Allt slutade bra och vad jag har hört så har ingen kommit till skada. Fy vad hemska saker som har kunnat hända. Måtte våra hästar stanna i hagen nu. SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA!

onsdag 16 februari 2011

Knights Sir Walter flatback

Idag har vi köpt en ny sadel till Nova, det blev en svart Knights Sir Walter. Så nu har vi även en bra hoppsadel till tjejen.

Idag red Lilly, Tilda och jag barbacka några varv runt travbanan. Jag var så himla trött, så för en gång skull kände jag ingen njutning i ridningen.
Igår red syrran, Nova hade varit pigg och glad, härligt.

Hästarna har hållit sig inne i hagen idag, hoppas att dom fortsätter så. Imorgon kan ingen åka och kolla till dom, känns lite nervigt, men förhoppningsvis så slutar jag tidigt. Men som det är just nu på mitt jobb så vet man aldrig hur man ska jobba. Men jag vet i alla fall att jag börjar halv sju imorgon igen.

Om jag slutar tidigt imorgon ska jag vara någon extra timme i stallet, det ser jag fram emot.

måndag 14 februari 2011

Bekymmersamt



Hästarna har gått ut ur hagen idag igen. Det här är inte kul, klockan elva var det en och kollade till dom, klockan halv ett när stallägarn kom dit var dom ute på gården. Vi känner oss helt maktlösa, vi vet inte ens vem av dom som går ut. I och för sig spelar det ingen roll, vi vet att både Nova och Kimberly kan gå igenom tråden. Vad som är lite "mysko" är att inget var trasigt, grinden var öppen, fattar inget!

Nåt kuligt har jag gjort idag i alla fall, red Nova och hade Love som handhäst. Det var skitkul och gick superbra, dom är så fina ihop. Red i fyrtio minuter, skrittade knappt två varv runt travbanan och resten red vi i trav, Love blev lite trött. Både hästarna och jag var alldeles vita i ansiktena av kylan, det var -20° när jag åkte från stallet. Friskt, men jag frös inget!

Imorgonbitti ska Kimberly och Love få gå ut i hagen, Nova får vara kvar inne, hon får gå ut på em. Då får vi se vad som händer. Går dom igenom eller stannar dom inne?

söndag 13 februari 2011

Hästdag


Började med att rida runt travbanan tillsammans med Lilly och Karin. Det blev trav och skritt, dom fick jobba på bra i snön.


Sedan tog Tilda över Kimberly och vi tog några varv i galopp. Jag har tappat massor, blev lite trött i ryggen bara efter två varv.


Här är vi på väg tillbaka till stallet


Lilly och Love myser lite i hagen

Nu är det snart dags för middag sedan bär det av till Färsta. Och imorgon är det en ny arbetsvecka, jag ska börja halvsju istället för nio, pga sjukdomar igen. Är det inte jag som är hemma så är det någon annan av mina kollegor, jag tror jag kan räkna på en hand dom dagar vi har varit all personal detta år. Verkar vara sjukdommarnas år!

lördag 12 februari 2011

Puh...


Vackert, eller hur!

...hästarna var kvar inne i hagen ikväll när vi kom upp för att ta in dom, skönt. Man känner lite oro nu när dom börjat att gå ut igen. Kimbrly verkar vara en hejare på att lyfta av handtagen, morr! Nova plöjer bara igenom tråden hon, men hon var rädd nu när vi öppnade, dom har fått sig nån stöt idag när vi kopplade på ström provisoriskt. Måtte dom nu inte smita nå mera.

Karin och Tilda har varit och fyndat på Hööks, man blir lite sugen att åka dit. Övergångstäcket som vi köpte till Nova sitter inte så jättebra, hm.

Love kämpar


Love, Kimberly och Tilda, Nova går först och spårar...

Efter att Karin och jag hade höjt upp stängslet och fixat lite så stack Tilda och jag ut på en ridtur. Vi red runt travbanan, solsken och lagomt med snö för hästarna att pulsa i, härligt! Sedan red vi i hagen, för att spåra lite så hästarna ska kunna springa omkring lite.
Nova gick först, det vae apdjupt på vissa ställen, efter gick Kimberly, sist och minst hängde Love på som var lös i hagen. Han syndes nästan inte dom första varven som vi gick, han liksom försvann i snön. Sedan skyndade han att gå förbi Kimberly så att han fick gå efter Nova. Han är så himla söt och en riktig kämpe, han blev t.o.m svettig.

Henke har nu varit till hagen och fixat det sista, jag fixade present till hans syster som arbetsbyte, oxå har han fått en flaska rött som tack!

Hästarna gått ut igen

Vilken skit, Karin har precis ringt, hästarna har smitit ur hagen idag igen. Dom kan bara ha varit ute i hagen nån timme så gick dom igenom. Nu börjas det gen alltså, med denna oro.

Syrran, Henke och pappa som var där och fixade igår. JÄKLAR, JÄKLAR, JÄKLAR!!!

fredag 11 februari 2011

Vilken fredag!

Det hela började med att vi fick skotta fram bilen som stod under drivor av snö. Väl framme på jobbet upptäckte jag att jag inte hade nån klänning på mig (tänkte va fredagsfin)... Jag hade alltså tights och en kofta under täckbyxorna, tanken var att jag skulle ha haft en klänning oxå! Som tur är har jag kolleger som vill att jag ska va anständigt klädd på jobbet, så jag fick åka hem efter klänningen, puh!

Under dagen mot eftermiddagen fick jag ett sms att hästarna hade klivit över tråden i hagen. Jaha då var dom lösa då, vad jag förstår så sprang dom till slut in i en annan hage, och där stängde stallägarn in dom. Pappa, syrran och Henke har fixat så våra hästars hage kan användas imorgon igen. Inga mer utflykter för hästarna nu, snälla.

Efter jobbet var det skottning, städning och matlagning som skulle fixas, allt är gjort. Ett glas vin och Let´s dance har oxå hunits med. Nu känner jag mig lagomt trött och ganska belåten.


Hoppas på fint väder och en härlig ridtur imorgon...

torsdag 10 februari 2011

Hoppträning igen


Snyggingen


Framridning

Idag var det hoppträning för Gunilla på schemat. Nova var lite trög i början, men det blev bättre sedan. Det gick bra och dom har mycket att jobba med. Och jag är impad, Nova har inte hoppat mycket sedan hon kom till oss och syrran har inte hoppat en hel bana sedan kanske i slutet av 80-talet eller början av 90... Det var en salig blandning av hoppen, både konstiga och braiga. Nu längtar jag till jag kan sätta igång med min träning, tänker ta det lite lugnt veckan ut i alla fall.

Det är ett fruktansvärt väder snö och blåsstorm kan man säga. Det var inga vidare bra väder att vara ute i med hästtransport. Men med en skicklig chaufför (pappa) och Syrrans otroliga bil så gick det bra.

Jag såg inte hela träningen för jag skjutsade Lilly till sin prao-plats, Katthjälpen.

Nu är det bara fredag kvar sedan helg, ska bli så skönt!

onsdag 9 februari 2011

Tre på tur


Nova, Kimberly och lilla Love

Denna vecka har jag fått känna på lite hur det skulle bli att jobba heltid, blä! Men som tur är så är man ju anpassningsbar, så det kommer ju att funka det med. Allt blir en himla massa senare bara, oxå krävs det lite mera planering.
Slutade halv fem idag, hade förberett middagen, så det var bara för Lilly och mig att äta, för att sedan dra iväg till stallet. Jag tror att vi var där vid kvart över fem, snabba eller hur!!!

Karin kom oxå dit så vi tog en ridtur tillsammans på våra fina hästar. Allt gick bra, skönt att sitta på hästryggen igen. Det blev mest skritt, lite trav ibland så vi inte skulle frysa ihjäl, det var fjorton grader kallt, brrr. Mina värmesulor funkar verkligen bra, jag slipper frysa om fötterna, nu är det händerna som jag fryser om.

Efter ridning, mockning och fodring var vi hemma igen strax efter halv åtta. Det är så det kommer att bli om jag börjar jobba heltid. Extra gott med en varm kopp te och slänga sig ner i soffan nu, imorgon börjar jag halv sju och slutar tidigt. Då ska syrran iväg och hoppträna med Nova igen. Jag vet inte vart det här ska sluta, tror Nova håller på att bli en hopphäst, ingen skogshäst längre...

söndag 6 februari 2011

Äntligen...

...har jag ridit efter tolv dagars uppehåll. Lilly och jag var många timmar i stallet. Det var underbart väder, vi red till Sörnacksta, mest i skritt, men en ganska lång sträcka i trav blev det. Allt gick bra, det var helmysigt.

När vi kom till stallet tog Lilly över Nova en stund så att hon fick trava lite mera, jag ska fortfarande vara lite rädd om min rygg.


Avslutnigsvis tog Lilly ut Love och gjorde, lite typ frihetsdressyr.

JC tog en promenad upp till stallet han oxå och åkte sedan med oss hem, kuligt!

lördag 5 februari 2011

Lovord från Gunilla


Här står Nova och väntar på att få åka iväg och hoppträna för Gunilla. Så fort vi tar fram transportskydden börjar hon att bajsa löst och idag blev hon lite smådarrig oxå. Trots det står hon lugnt och fint och bara väntar.
Som vanligt (stolt matte) så kliver hon rakt in i transporten och står sedan lugnt och fint, vilken stjärna...



Publiken är på plats, idag var mamma, Linn och chauffören pappa med.

Dom fick jobba på bra idag, Nova var rejält andfådd, men inge svettig. Det går otroligt bra med tanke på att syrran och Nova har hoppat så lite tillsammans. Syrran har ju dessutom inte hoppat något sedan ponnytiden, för många herrans år sedan. Dessutom håller syrran på att ändra ridstil, hon ska räta upp sig betydligt mer än vad hon är van vid och rida mer i rätt form mellan hindren. Det är så himla kul med träningar, jag tror det är lika roligt att stå på sidan som att träna själv.

Avslutnigsvis så fick Nova fina lovord av Gunilla. Hon tycker att Nova är lättlärd och samarbetsvillig, ja en positiv häst som vill vara till lags (var det så hon sa, syrran?). Jag blev så till mig av stolthet att jag inte hörde vad hon sa. Himmel och pannkaka, vad kul det är med hästar!
Gunilla sa oxå att syrran hade för höga krav på sig själv, dom behövde sänkas så det inte låser sig. Mer hoppning, sedan kan man öka på kraven. Tänk på det "systra mi".

När vi skulle åka hem fick jag stoppa Novis, hon höll på att gå in i transporten innan vi hade fått på henne skydden, fick backa ut henne igen, darlingen våran.

Länk på film, mest för syrran

fredag 4 februari 2011

Lugnet infinner sig...


Skynda, skynda, skynda! Om tjugo minuter ska jag va på jobbet! Klev upp för sent, väntat på både Felicia och Lilly. Stress, stress, stress! Nu är barnen där de ska vara, upp till stallet för att kolla vattnet i hagen... In i stallet hämta vattenhinkarna ut till hagen, och då... då infinner sig lugnet.
Kolla in bilden och känn lugnet... Det var alldeles tyst, soluppgång vid trädtopparna och våra underbara hästar som stod och mumsade på morgonhöet. Jag bara stannade upp, ställde ner hinkarna och kände hur lugnet sänkte sig över mig...
Vilken härlig start på dagen. Detta lugn har hållit i sig hela dagen, tack för det!!!
Dessutom känns ryggen riktigt bra, jippi!

torsdag 3 februari 2011

Umgåtts i hagen

Idag har jag umgåtts lite med hästarna i hagen. Å, herre gud vad dom håller på...


...stackars Kimberly är lägst i rang, hon springer direkt åt sidan när de andra hästarna säger åt henne. Men hon ser ut att trivas ändå, springer iväg en bit och kommer sedan lite tillbaka igen.


Nova är den "grinige" ledaren, hon slickar öronen bakåt och blänger på Kimberly, då springer Love iväg mot Kimberly med öronen bakåt och tvärvänder när han är framme hos henne och lägger iväg en bakutare... Nova har verkligen en springpojke i Love!

Det är ganska mysigt att vara med dom i hagen, Love följer efter en hela tiden och Nova kliar gärna tillbaka när man kliar henne bakom öronen.
Förutom det så har jag även mockat idag, sakta, lugnt och metodiskt, suck inte min stil precis!
Ryggen är mycket bättre än för en vecka sedan, det är ju positivt...

Nova har blivit riden av Karin idag, jag tror mor Karin & dotter Tilda skulle ta en tur till Medskogs, mysigt.
Love har vilat för Lilly är sjuk, imorgon ska Kristina rida honom. Skönt då kommer han oxå ut på en motionsrunda.

Det var allt för idag, tack och godnatt...

onsdag 2 februari 2011

Nyskottat...



...inte med spade, inte med snöslunga! "Panngubben" kom med traktorn och all snö försvann, nu har vi den finaste infarten på heeela gatan!
Mamma hade dessutom varit här med en bacconlindad köttfärslimpa, helt ljuvligt. Pappa fixade den sista finskottningen på infarten. Har man det bra, eller har man det bra! Tack för allt!

Däremot har jag fortfarande inte ridit. Var till sjukgymnasten idag och han rekommenderade mig att inte rida än på några dagar, ryggen behöver mer "läktid". Så vart det med den ridningen, kanske lika bra att syrran tar över Nova :-( Nä, skojar bara snart är jag "fit for ride again"!!! Jag längtar.

tisdag 1 februari 2011

Shit, vad snö!!!


Detta möttes jag av nu ikväll när jag kom hem,


snöras ifrån garagetaket.


Det är fyra och en halv meter brett och jag vet inte hur högt det är. Vilken tur att bilen inte stod där! Karln min jobbar än, vet inte alls hur länge till och jag törs inte ta ett enda spadtag. Kanske min käre far kommer och kör lite med snöslungan imorgon. Annars har JC det han gör imorgon :-(

519/560 foton



Har sorterat in bilder i iPhoto och passat på att slänga massor. Det hela slutade med att jag har 519 foton på Nova och 560 på Love, detta under en två-årsperiod. Har nog slängt lika många... Ganska många bilder kan man tycka.

Jag är fortfarande hemma ifrån jobbet, men ska gå imorgon, ska bli kul att se hur det går.


Nova i nya täcket (dåliga bilder från mobilen), Linn och resten av gänget...

Syrran håller på att ta över Nova helt, hon red henne igår och ska rida idag igen. Igår var Lilly och Tilda med och red, Linn (min systerdotter) red lite på Nova oxå, jag skjutsade upp dom. Måste ju "snusa" på hästarna lite.