söndag 30 januari 2011

Nova 2 år!

Idag har vi haft Nova i två händelserika år! Det har varit med- och motgångar, men såklart två underbara år som jag inte vill ha ogjorda!


Hon har fått ett Hansbo övergångstäcke som en liten present, tyvärr glömde jag att ta kort på henne... Och så har hon några extra morötter i krubban när hon kommer in!


Jag har åkt vagn lite efter Love och gått emellanåt, det gick ganska bra för ryggen, fick inge ondare i alla fall. Syrran gjorde iordning honom och fixade så jag inte behövde böja mig ner och sånt, det fixar jag inte ännu.
Syrran red Nova, hon var jättepigg, gissa om syrran njöt! Hon såg överlycklig ut däruppe på "snygghästen" (jag var så glad att det inte var jag som red)...
Tror att Nova tyckte det var jätteroligt att bli riden någon annanstans än på travbanan och stallplan, dessutom gillar hon att springa med Love när han blir körd...

Jag vet fortfarande inte om jag ska jobba imorgon, tror inte att jag kan göra så mycket nytta. Borde kanske vara hemma en dag till. Ska ju till läkarn imorgon igen och få en behandling kan vara skönt att inte anstränga ryggen så mycket efter det. Jag får se hur jag känner mig imorgonbitti.

lördag 29 januari 2011

Ryggstrejk

Inget hästande idag heller, shit det "suger"! Karins kompis Åsa rider Nova idag, tack för det, Kristina (medryttaren)rider Lovekillen.

Ryggen strejkar fortfarande, nu har det gått över på höger sida. Jag är inte det minsta bättre, jo lite bättre än i torsdags, då var det värst.
Nu har tankarna börjat snurra över om jag verkligen kommer att kunna jobba i tjugo år till på förskola. Vad ska jag göra annars, det är det ända jag kan, och det är det jag tycker om att arbeta med. Visst blir jag less ibland, men det blir väl alla...

Ja, ja det känns lite tungt just nu, men det har kunnat vara värre. Jag har det bra, och ryggen blir ju bättre efter lite vila och så. Ska tillbaka till Porshage på måndag, får se vad han gör och säger då...
Kämpa på bara!!!


fredag 28 januari 2011

Syrran rider, jag "vankar" på


Kolla in kattungen som klättrar på syrrans ben, han ska va med hela tiden


Syrran skrittar fram Nova på vägen, sedan blev det ett dressyrpass på stallplan. Det såg jättefint ut (jag vankade runt och tittade på).


Nova släpptes sedan ut utan täcke, gissa om hon passade på att klia sig...


Här är dom alla tre, som vanligt Nova och Kimberly vid höbalen. Love är av den mer sällskapliga typen och vill se vad vi sysslar med, eller kanske Urra kommer och busar lite idag igen...

Love

Det var full fart på Love i hagen igår, han hade så kul när han busade med syrran.


En liten bakutare


Tvärstopp och en liten stegring


Full galopp...


...oxå vacker trav. Han är ju bara sötast!

Själv kunde jag bara vanka, halta omkring och titta på. Ryggen strejkar nämligen, var till sjukgymnast igår och nån disk i ryggen var rejält svälld. Så nu blir det till att ta det lugnt ett tag och bara ta små promenader.

Syrran red Nova i en timmes trav och galopp så att båda två blev lite svettiga, bra.

onsdag 26 januari 2011

Lite bortskämd

Det är jag det, när det gäller mina arbetstider...
Min chef har gått med på att jag bara jobbar 87,5% (har en 100%:ig tjänst), vilket gör att jag tre dagar av fem är hemma vid en ganska bra tid efter jobbet. Vilket i sin tur gör att jag "typ" hinner med jobb, familjeliv och hästar.
Tyvärr måste jag kanske snart gå upp i tid och börja jobba heltid, det skrämmer mig lite. Jag kommer då att få alldeles för stressigt för att hinna med allt och då är det hästtiden som jag måste dra ner på. Vill inte, vill inte jobba mer än vad jag gör nu!!!

Idag har jag tex jobbat heltid, då tappar jag sugen och orken helt för att åka upp och rida. Det har alltså resulterat i att Nova får vila idag, jag som tyckte att hon behövde extra ridning idag. Fy vad dålig jag känner mig nu, men jag orkar helt enkelt inte...

Syrran och dotra min har i alla fall varit i stallet. Syrran har "som vanligt" fixat med mockning, fodring, vattning och sånt, medan Lilly var ute och red Love i fyrtiofem minuter. Lilly tar verkligen ansvar för hästen sin nu, det är kul!

tisdag 25 januari 2011

För kallt!


Kimberly och Nova

Brrr, vad kallt det var att rida idag, jag frös som bara den, man har blivit bortskämd med varmare väder. Karin och jag skrittade hästarna på Klissvägen fram och tillbaka. Man blir så himla frusen av att bara skritta. Sedan travade vi lite på stallplan.
Nova skulle ha behövt ridas mycket mera för hon känns jättepigg, det liksom kryper i kroppen på henne. Men som sagt, jag frös så himla mycket att det inte var någe roligt, jag ville bara in i stallet.

Igår red Tilda Nova, hon red nog inte heller så hårt. Får se hur det blir imorgon, kanske kan vi ta en hårdkörning då...

söndag 23 januari 2011

Karln min och jag


Idag har karln min och jag haft stalltjänst, myyysigt!

Både Love och Nova var rejält pigga, vi hade fullt upp med dom båda. JC körde Love och jag red Nova. Det var underbart väder ett par grader kallt, vindstilla och solsken. Vi var i stallet drygt två timmar.

Efter ridturen gick Nova fram till transporten, tror hon var sugen att åka iväg och träna ;-)

Därefter bar det av till Birsta på en liten shoppingrunda. Vi har haft en heldag tillsammans karln min och jag, det hör inte till vanligheterna...


Lilly red Liza på Färsta även idag. Det var galopp typ hela lektionen, både Liza och Lilly var svettiga. Bra jobbat!

Nu har vi sett Solsidan, kuligt! Så nu är det dags att förbereda sig inför arbetsveckan.

lördag 22 januari 2011

Träning nr 2 för Gunilla

Har varit och tränat dressyr för Gunilla igen. Det är så himla, himla roligt! Och Nova är verkligen en pärla att handskas med och rida, hon vill så väl.
Hon blir alltid lite nervös när vi tar fram transportskydden, det visar hon genom att bajsa lite löst flera gånger, precis som att hon vet att nåt är på gång.
Sedan tar syrran henne till transporten och hon lunkar in snällt och beskedligt. Under transporteringen märker man knappt av att det står en häst i transporten. Väl framme gnäggar hon alltid sedan kliver hon lugnt och fint ut ur transporten. Det är värt så mycket att hon är lätt att ha med sig...

Idag fick vi träna på att hon ska trampa under sig och att jag ska sitta bra och använda mina hjälper på ett bra sätt.
Vi gjorde skänkelvikningar och sedan volt i skritt och trav. Därefter var det galopparbete på stor volt och rakt spår. Nova var glad, samarbetsvillig och pigg (som vanligt). Både Nova och jag var svettiga och andfådda efter ridpasset, ååå det är apkul att träna för instruktör igen!


Hemma igen...

Lilly har varit själv i stallet, ridit och tagit hand om Love madan jag var och tränade. Det är första gången hon är där och fixar utan mig eller Urra. Hon är såå duktig min stortjej som var så himla hästrädd för bara två år sedan, bra gjort tjejen! Karin och Tilda var i och för sig i stallet, men hon fixade och red själv. Tilda hade hjälpt henne att dra åt sadelgjorden och stoppa in bettet i Loves mun. Det är så kul att Lilly har fått ett sånt stort häst (Love) intresse!

Tack Tilda för att du mockat till oss!


Dumle har varit på rymmen ifrån sin rasthage, så nu har vi gjort en ny hage utanför huset med högt staket oxå har vi full koll på honom. Lilly och Alva lunchar med honom i hagen...

torsdag 20 januari 2011

Sorgligt

Imorse när Karin kom till stallet för att fylla på vatten till hästarna. Var stallägarna inne hos hingsten, han var sjuk. Låg ner och kunde inte ta sig upp, men andades som vanligt...
Stallägarn ringde mig på eftermiddagen och berättade att hingsten inte tog sig upp och att det inte fanns något att göra för honom. Nödslakt skulle komma och ta ner honom på gården, så tragiskt!
Lilly och jag for upp för att ta farväl av honom. När Lilly pratade med honom lyfta han på huvudet och tittade på henne, hon sa åt honom att lägga sig ner och vila, vilket han gjorde.

När syrran och jag var upp för att mocka hann vi precis bli färdiga när nödslakt-bilen kom. Vi ville inte vara där så vi stack därifrån fort som tusan. Så nu har vi ingen hingst i stallet längre, det kommer att vara tomt utan honom. Tjugosex år blev han...

"Pimmen" spanar in Nova...


Lilly med sin älskade hingst...

Det blev alltså ingen ridning idag, eftersom vi inte ville vara i stallet när allt det tråkiga skulle ske. Så både Nova och Love har fått vila idag. Syrran och jag tog en uppfriskande promenad i skogen istället. Det är så vackert nu med all snö!

onsdag 19 januari 2011

Måndag, tisdag och onsdag

Det var länge sedan jag bloggade, men jag har bestämt att om tiden inte räcker till så är det bloggandet som får stå över...

I måndags red Lilly och jag med Karin. Vi red runt travbanan i månskenet, riktigt läckert faktiskt, massor av stjärnor och en jättemåne.

Igår red syrran Nova, hon lyckades t.o.m få Nova lite svettig. Det måste ha varit ett stenhårt pass, Kristina red Love.

Hovslagarn skodde båda hästarna igår, han var sjuk med feber, men kom och fixade våra hästar ändå eftersom de är så snälla, superhästarna!

Idag skulle jag ha ridit Kimberly, men när jag kratsade hovarna så hade hon tappat en sko, blev alltså ingen ridning. Istället tog syrran och jag med oss Nova och Love på en promenad. Som vanligt går Love och Urra först, småtrippande. Efter kommer jag släpandes på Nova, det är bara när det blir riktigt mörkt som Love sackar efter och vill gå bakom Urra (tror att han är mörkrädd)...
Även ikväll en jättemåne och stjärnor på himmelen...

En avkopplande promenad med våra snälla hästar, Love och Nova

söndag 16 januari 2011

Lilly och Love tränar

Lilly tränade lite på Love för syrran idag, det gick bra. Anja har ridit Nova, så nu har jag inte ridit sedan i torsdags, blir kul att rida imorgon.



Lilly red Liza på Färsta, en fin ponny tycker jag.

lördag 15 januari 2011

Hoppträning


Henke, chauffören jobbar med datorn medan frugan Urra hopptränar.

Vi har alltså varit på Alnö igen, syrran har hopptränat för Gunilla. Både Nova och Urra tyckte det var roligt och det gick väldigt bra för dom.
Vi har bara ett fåtal hinder i paddocken där vi brukar träna, nu var det massor av hinder uppsatta. Det måste vara första gången syrran och Nova hoppat så många hinder tillsammans. Dom har inte hoppat något sedan i höstas, vilket inte märktes. Dom var så duktiga, syrran måste lugna ner sin ridning och räta upp sig lite bara, så kommer dom att få ännu mera flyt.

Nova är helt fantastisk att ha med sig, hon går rakt in i transporten och är sedan superlugn hela tiden, härligt med harmoniska hästar.

När vi kom hem till stallet hade Kimberly gått igenom hagen igen och Love hade följt med. Dom mötte oss på stallplanen. Inge kul alls, nu kommer man att vara orolig igen, suck!

En liten film på Nova och Urra:

torsdag 13 januari 2011

Överraskning


Lukas och Love i somras

Slutade tidigt idag, härligt kom iväg ut och red medan det fortfarande var ljust. Efter att ha ridit ett varv runt travbanan kom syrran och Lukas till stallet. Vilken överraskning, det var jättelänge sedan Lukas var i stallet och red.

jag fortsatte att rida Nova fram och tillbaka på Klissvägen, när jag kom tillbaka till stallet fick jag en till överraskning. Där på stallplanen sprang Kimberly omkring lös, hon hade gått igenom tråden. Så nu har vi två rymmare, fångade in Kimberly och fortsatte sedan rida.

Nova var glad och väldigt pigg, hon har blivit som förbytt. Är alltid framåt och pigg nuförtiden, så himla positiv. Lukas red med mig några varv runt travbanan, det gick jättebra. Både Lukas och Love skötte sig bra. Lukas ser mycket säkrare ut i sadeln nu efter att ha gått på ridskola, bra jobbat killen!

Nu är det färdigavkopplat, ska läsa Riktlinjer för likabehandlingsplan, kul, not!!! Sedan ska middagen fixas oxå ska egentligen julen bort och huset städas, hm får se hur mycket som blir gjort... Det finns ju fler dagar!

onsdag 12 januari 2011

Kvalitetstid med dotra


Ser ut som att Love tycker om att bli kliad av Lilly

Idag har Lilly och jag tagit en ridtur i mörkret på knappt en timme. Det är alltid trevligt att komma ut på en liten tur, helst nu när det inte ha varit så kallt.
Vi pratar mycket när vi rider tillsammans Lilly och jag, en fin stund för samtal utan att vi blir avbrutna (hm och jag kan koncentrera mig helt på dotra min, vilket jag har svårt för ibland när man är hemma och har en massa som ska göras). Har inte tänkt så förut, men nu fick våran ridning tillsammans ännu en till mening, vi har tid för varandra...
Hm, borde nog börja rida med karln min oxå, så vi får lite tid med varandra ;-P

Jag måste ge syrran stor eloge idag, hon har hållit på i flera, flera timmar och pratat med olika försäkringsbolag för hästarnas räkning. Hon har visst fått migrän på köpet, stackarn. Tack Urra!!!

måndag 10 januari 2011

Försäkringar...

Vilken djungel med försäkringar på häst. Novas försäkringspremie har nästan stigit till det dubbla på dom två år som vi haft henne. Vi känner att vi inte kan lägga så mycket pengar på en försäkring...
Men, vi hade samma försäkring på Starlin när han blev sjuk, vilket var bra för det blev en dyr historia. Vi har IF, dom var väldigt bra att ha och göra med under Starlins sjuktid, vi har bara gott att säga om dom. Men himmel vad dyrt det blir.
Vi har oxå bestämt att vi inte ska gå igenom samma pärs som vi hade med Starlin, blir någon av våra hästar så sjuk igen så kommar vi att ta det svåra beslutet att avliva.

Nu undrar jag, vad har ni för försäkringar på era hästar, vilket bolag och vilken sort? Tar gärna emot lite tips och vill gärna veta hur "bolaget" är om det händer något...
Nog om detta!

Red dressyr för syrran idag, Nova är helt underbart trevlig nu. En riktig kanonhäst, hon är helt underbar. Det är såå kul...

Jobbat har jag oxå gjort, så nu är allt som vanligt igen.

söndag 9 januari 2011

Sista lediga dagen


Lite stallfix efter ridturen

Imorgon börjar jag jobba efter en lååång ledighet, känns inge vidare, men ändå skönt att ha ett jobb att gå till.

Lilly, jag och Tilda har ridit idag. Love var jättepigg, Lilly fick kämpa på bra med honom. Efter vi hade skrittat igång hästarna, red Lilly på stallplan med Love. Där lugnade han ner sig betydligt, han fick jobba på bra idag, dom travade mycket.

Jag och Nova red runt travbanan, och lite i hagen för att få upp lite spår. Ännu en härlig ridtur, men allt tar ju en sådan tid...

Tilda red på stallplan hon oxå, och sedan några varv på travbanan.

Snart ska vi iväg till Färsta, ridskolan börjar idag.

lördag 8 januari 2011

Urra gillar Nova


Urra tog ut Nova på en galopprunda idag. Nova var pigg och Urra var glad. Jag blir så nöjd när Nova sköter sig och är pigg med syrran, för då gillar syrran att rida henne, jippi!

Det är riktigt kallt idag, -16°C.


Karin kom upp när vi skulle därifrån, hon skulle ta ut Kimberly på en ridtur...

fredag 7 januari 2011

Djupsnö


Idag har hästarna fått jobba på bra. Stigen mellan oss och Sörnacksta var helt borta. Nova som gick först fick kämpa på bra, Kimberly och Tilda klev på bakom oss. Och sist och minst kom han som fick kämpa på mest. Love med Kristina, han hade snö upp till halva kroppen, men visste inte hur fort han skulle kunna gå ändå...


Vi fortsatte sedan till Medskogs, men dit var stigen upptrampad. Nova gick med nosen i spåret hela vägen och nosade, det var nån annan häst som gått där innan henne...


På väg hem var himlen så fantastiskt vacker. Det var en härlig ridtur, fler sådana tack!

Jag red i sadeln som vi har lånat av Karolina, jag tyckte att den var skön. Får se vad syrran tycker om den...

Karln min har gjort så fint här hemma, snöslungan och han har verkligen blivit ett bra par här hemma. Det är såå välskottat. (Han har även varit hos grannarna och fixat).

torsdag 6 januari 2011

Oväder


Nova hatar detta väder, Love ser inte heller så glad ut...

Vaknade imorse, jippi det var varmare ute. Tänkte direkt att jag skulle kunna rida i ridbyxor, inga täckbyxor... Hm, gick ut för att ge kaninen vatten, då upptäckte jag vilket fruktansvärt väder det var. Snö och blåst, blä!

Ja, ja det är bara att bita ihop och sticka upp till stallet och ta en ridtur. Väl uppe i stallet ångrade jag mig, ingen ridning idag.Däruppe var det ännu mera blåsigt och snöigt. Det blev lite mockning och fylla vatten, sedan hem igen.

Väl hemma skottade jag, karln min och Felicia taket, hu är det bara garagetaket kvar. Det verkar aldrig ta slut på detta snöande, tycker att det räcker nu!

onsdag 5 januari 2011

Stan och stallet med Lilly

Lilly och jag har haft en heldag idag. Vi var på stan redan vid halv elva, köpte skridskor och lite annat. Jag tycker inte om att gå på stan, men hade bestämt mig för att vara lugn. Lyckades faktiskt, vi tog t.o.m en fika. Var riktigt mysigt faktiskt...

Hem och åt mammas morotsstuvning och korv till lunch, mums. Tack mamma, det var underbart gott...

Efter det bar det av till stallet, vi var så länge på stan att det blev lite stressigt i stallet. Karolina skulle komma och prova några sadlar på Nova och Kimberly.
Vi hann rida fyrtiofem minuter runt travbanan, Lilly travar längre och längre sträcker på Love nu, kul att se framsteg. Han sköter sig väldigt bra nu, den lilla busen...

En sadel satt riktigt bra på Nova, jag har lånat den så vi kan testa den ordentligt. Jag red i den medan Karolina tittade, det kändes bra. Vore skönt med en sadel med lite mera knästöd när man rider i skogen. Syrran ska ju oxå testa den, det är hon som hoppar med Nova så det är viktigast att hon gillar den.

Syrran har ringt på en D-ponny idag, Fille. Han lät intressant, vi vill så gärna ha varsin häst att rida ut på tillsammans, och Kimberly är i yngsta laget för oss... Vi får väl se vad som händer.

Hur som haver, Lilly och jag har haft en kanondag tillsammans!!!

tisdag 4 januari 2011

Färdigskottat


Här står pappa på taket och ska ta det sista, bra mycket snö, eller hur!!!


Takets framsida färdigskottad. Det blev en härlig snöhög...


...likaså på framsidan, men nu är allt klart!!!

Har inte varit något i stallet på två dagar, börjar bli sugen nu. Igår vilade Nova och idag har Karin ridit henne.

måndag 3 januari 2011

Skottat tak i stugan


Pappa och jag har varit i stugan och skottat tak. Pust, vilket jobb, ändå är vi inte klara...


Morbro Stig (80 år) var i sin stuga och skottade undan efter att syrran och Henke varit där och skottat bort snö från alla hans tak. Vilket fantastiskt jobb dom har gjort, stugtaket plus tre och en halv bod, pust, pust!!!

Lilly och jag skulle ha gått på stan nu, men hon mår illa och har ont i ryggen. Så det blir varken stan eller ridning för oss. Hoppas att hon blir piggare fort...

Jag har väldig träningsvärk efter gårdagens ridning, undra hur jag känner mig imorgon!

söndag 2 januari 2011

Träning för Gunilla

Idag har Nova och jag varit till Alnö och tränat för Gunilla för första gången.
Jag är alltid lite nervös när vi ska iväg med transport, är så rädd att något ska hända. Men som tur är, så har jag en underbar far, som är min och Novas briljanta privatchaufför. Dessutom syrran och Henkes starka superbil som tar sig fram överallt... Resan gick alltså bra!

Sedan har vi lastning av häst, det var länge sedan vi var ute och åkte med Nova. Men hon är så otroligt cool, gick typ rakt in i transporten med syrran och står sedan lugnt och fint hela resan, puh!

Det var jättekul att träna för Gunilla, jag blir jättetaggad när man får hjälp med ridningen. Skulle kunna åka dit imorgon igen, så kul var det. Syrran filmade, alltid bra att titta på sina egna misstag, lättare att veta vad man ska jobba med då.

Filmen är lååång, mest en film för min egen skull... (kan dock rekommendera en rolig sekvens på 07.55)!!!



Efter att ha ätit lunch så bar det av till stallet igen. Denna gången skulle Lilly ut och köra Love och syrran tog en tur med Kimberly.

Love skötte sig bra, han tycker att allt är kul nu för tiden.
Kimberly har fått byta box med Nova, så nu står Kimberly bredvid Love, hon var betydligt lugnare i den boxen.

Däremot var hon väldigt stressad i början när syrran red, men hon lugnade ner sig mer och mer. Sista två varven på travbanan gick hon i lång, låg form och såg riktigt lugn ut. Jag tror att syrran skulle kunna få till denna häst bra, för hon är så lugn och orädd. Jag tror att Kimberly känner sig trygg med henne. Däremot kanske inte syrran har tillräckligt med tålamod i längden, (en utmaning till dig syrran!)...

Det har varit ännu en härlig dag, fullt av hästande...

lördag 1 januari 2011

Nytt år!


Vi avslutade året hemma hos syrrans med underbart god middag. Det var lugnt och avslappnat, härligt! Det har blivit en tradition att vi tänder ljus för vår förra häst som gick bort för två år sedan. Jag sänder en tanke till dig i hästhimlen, Starlin...


Tur att det blev lugnt igår, för Urra behövde all sin koncentration, balans, tålamod och bestämdhet idag när hon red Kimberly. Hon var väldigt stressad i stallet idag och även när syrran red henne. Hon blev dessutom lite övertänd i galoppen så det blev både något bocksprång och ett antal bakutare. Syrran fick dessutom traggla lite med henne för att hon skulle fatta rätt galopp. Det hela slutade trots allt bra, Kimberly var rejält svettig. Tror inte att Kimberly är någon häst som syrran tycker om att rida, synd...