fredag 31 december 2010

Hästar från förr, del 3


Så har vi då kommit till syrrans bästa häst, Fridolin (Fridde). Ett gotlandsruss, 123 cm i mankhöjd, en B-ponny. Helt underbar häst, glad och pigg, men ändå väldigt lydig (påminde lite om Starlin). Syrran tävlade honom både i dressyr och hoppning, med stora framgångar, bla vann dom DM i dressyr ett år. Tyvärr som alltid med mindre hästar så växer man ur dom, det gjorde även syrran. Vi hade honom mellan åren 1982 till 1985.


Flower Ten (Curry) fick jag vintern 1985, efter att ha deppat och sörjt massor efter Ladys bortgång. Jag sa till mamma att den enda häst jag kunde tänka mig var Curry... Så hon ringde och frågade om han skulle säljas, vilket dåvarande ägare kunde tänka sig att göra om hon tyckte om oss. Ja, vi blev godkända och Curry blev vår.
Han var helt olik Lady, inte trafiksäker, ganska stressad och väldigt pigg. Det var många gånger jag grät för han var så besvärlig i trafiken, men med tiden lugnade han ner sig.
Han var väldigt trevlig att rida dressyr på med ett underbart steg, hoppa tyckte han oxå om.
Men jag tror att jag bara tävlade honom i dressyr och det med goda framgångar. Jag red lag-SM (för Njurunda Ryttareförening) på både honom och Lady och vi tog oss till final alla år, inte illa!!!

När jag blev arton år och inte fick tävla mera tappade jag intresset mer och mer. Syrran tog då över Curry och dom utvecklades mycket i dressyren tillsammans.
1991 sålde vi Curry, sedan blev det ett långt, långt uppehåll från allt som har med hästar att göra.
Men nu är man fast igen, det är härligt med hästar!

Urra rider Kimberly

Det började inge bra när syrran red Kimberly, hon var stressad, spänd och rädd för det mesta. Ingen njutbar tur på häst precis, det såg ut som att hon skulle explodera vilken sekund som helst. Inte blev det bättre av att Lotta kom med sin överpigga häst och gjorde oss sällskap en bit.
Syrran var inge sugen att rida Kimberly nå fler gånger, sa hon. Men...


Lotta med sin pigga häst går före oss andra...


Här är vi påväg tillbaka mot stallet, nu har Kimberly lugnat sig lite. Vi red några varv i trav och galopp på travbanan, där skötte hon sig bra.


Här avslutar dom med lite dressyr på stallplanen, det såg riktigt bra ut. Syrran ska rida henne imorgon oxå. Men då håller vi oss runt stallet, hon var betydligt lugnare där.

Stalldagen på tre timmar avslutades med att vi skottade fram transporten, jag ska åka och träna i ridhus på Alnön på söndag.

Nu ska jag börja förbereda mig till nyårsfesten hemma hos syrrans familj. Längtar till Henkes goda mat, mums!

Gott nytt år på er alla!!!

torsdag 30 december 2010

Hästar från förr, del 2


Sweet Lady en D-ponny, korsning mellan Angloarab och New Forest, var min första egna häst. Vi köpte henne från Mora september -81.
Hon var en jätteduktig dressyrhäst och hon tyckte mycket om att hoppa. Jag lärde mig massor av henne, hon var supersnäll, man kunde göra vad som helst med henne.
Jag hade stor framgång med henne på dressyrtävlingar och vi fick många fina placeringar i hoppning oxå. Men mest av allt älskade jag henne för att hon var så fantastiskt snäll, man kunde lita på henne till 100%. Tror inte att jag mött på nån annan så genomsnäll häst som henne.
Tyvärr blev hon skadad i benen och utdömd, men jag valde ändå behålla henne som promenadhäst, eftersom jag inte kunde skilja mig ifrån henne. Men tyvärr fick vi ta ner henne hösten -84, för hon mådde inge bra av att bara gå i hagen och inte få jobba. Usch, det var jobbigt!



Eftersom vi hade henne i ett eget stall bakom huset så fick syrran låna shettisen Pontus, så att Lady fick sällskap. Det var en riktigt tjurig shettis det, syrran och han hade många fajter...

Syrran var nu rejält hästbiten, tjatade och tjatade tills hon fick B-ponnyn Fridolin. Mer om detta i del 3...

Lilly och Love



Idag efter att Lilly gjort efterrätten till nyårsmiddan for vi till stallet. Lilly ville träna lydnad med Love. Då vill hon helst inte att Nova och jag ska rida samtidigt. Okej, tänkte jag, jag kan rida senare.
Det gick väldigt bra för L&L idag, visst tjurade han ibland, men det löste sig bra. Dom började med att värma upp ett varv runt travbanan medan jag mockade färdigt. Sedan tränade hon mycket övergångar, skritt, trav, halt, trav osv. Det såg så bra ut, jag blev lite impad av dom. Hon gjorde halva framdelsvändningar i hörnen som Urra lärt henne. Lilly känner själv när det blir bra eller dåligt, tror att hon har en del ridkänsla faktiskt.

När dom ridit färdigt var det alltså tänkt att jag skulle ta in Nova och rida, men då var jag frusen och hade fått huvudvärk. Det blev ingen ridning för mig, så nu har Nova vilat två dagar i rad, morr.

När vi var färdiga i stallet tog Lilly in Nova och jag tog Kimberly. Kimberly var ganska stressad, inne i boxen sprang hon runt och försökte springa ut genom boxdörren innan jag hade stängt den, men som tur var gick det bra. Stalldörren var öppen så det hade ju blivit lite tokigt om hon hade kommit lös. Hoppas att hon lugnar ner sig snart...

Imorgon ska syrran rida henne. Om hon kan, hon har varit i stugan och skottat av taken så hon var visst helt slut. Vi får se imorgon...

onsdag 29 december 2010

Hästar från förr, del 1


Syrrans och mina allra första hästar, pappas hembyggen! Från vänster jag på Silver, syrran på Pysen oxå lilla Lotta...


Jag, Miss-Oliver (Missi) och Karolina (ägaren), hemma i Nolby. Missi betydde massor för mig mellan åren 1976-80, jag kommer ihåg vilken lycka det var när jag första gången fick mocka till henne. Och tänk när jag fick börja borsta och så småningom börja rida henne!!! Dessutom var Karolina min idol...

Under dessa år skötte jag även om Stjärna, Isabelle och Silver.
Stjarna fra´moar (Stjärna), en islandshäst var den allra första ponny som jag fick börja att sköta om. Hon var min älskling, tyvärr hittar jag inget kort på henne (mitt gamla fotoalbum är borta, så alla foton har jag fått låna av syrran).


Isabelle var en D-ponny som jag skötte om i perioder när ägaren var less.


Silver-Dream en B-ponny som jag även tävlade lite på.


Sunny-girl dotter till...


...Nathalie, dessa två "tok-hästar" var syrran och jag fodervärdar på och hade hemma, sommaren -81. Sunny bet syrran rejält i armen första dagen vi hade henne. Det var bara pappa som kunde ta in och ut henne ur hagen, hon var helt galen, men underbar att rida...

Hösten 1981 fick jag min alldeles egna ponny, Sweet Lady. Mer om detta i del 2...

tisdag 28 december 2010

Underbar ridtur

Idag var Tilda och jag i stallet strax efter tio. Vi hjälptes åt att mocka alla sex boxarna, sedan skulle det fyllas vatten och sånt där. Därefter tog vi en härlig ridtur tillsammans.


Vi började med att trössa upp genvägen mot paddocken, Nova fick jobba på bra...


Kimberly och Tilda fick en stig att gå på!


Kolla vad vackert, snö, snö, snö...

Det var så underbart härligt, alldeles tyst och vackert. När vi ridit i skogen travade vi Sörnackstavägen upp till Pias, hästarna skötte sig bra. Nova var lite slö idag (vilket inte gör nåt), Kimberly var pigg och glad.
Tilda tog Kimberly några varv i galopp i hagen, hon testade Tilda lite och ville inte gå, men det löste sig bra. Jag var inte hemma förrän strax före två, många stalltimmar även idag...

Hela eftermiddagen har karln min och jag skottat tak, så nu är man lagom mör i kroppen, härligt. Jag älskar att vara ledig och ha utomhussysslor att göra, just nu leker livet (önskar bara att jag slapp laga mat)!

måndag 27 december 2010

Love blir kvar


Love och spekulanten

Jag känner mig helt tom efter allt funderande hit och dit om vi ska sälja Love eller inte. Jag hade hoppats på att spekulanterna inte skulle gilla honom, så vi inte skulle behöva ta ett beslut. Men dom föll för honom direkt, och efter att dom kört honom var dom ännu mer förtjusta...
Vi lovade att bestämma oss innan helgen angående försäljningen. Men vi behövde aldrig ta ett beslut, efter några timmar ringde hon och sa att dom trots allt inte kunde göra någon affär, hur mycket de än gillade Love. Anledningen var att de fått klartecken på ett tidigare bud som dom lagt på en annan häst som de var ännu mer förtjusta i.
Jag tror att alla inblandade blev nöjda och glada till slut... Kanske även Lovis?


Linn och Lilly tar en fikapaus i höet efter en heldag i stallet...

Jag tog en timmes ridtur på Nova, hon var glad och pigg. Det blev några varv runt travbanan. Sedan galopperade vi upp lite stigar i hagen. Hon fick jobba på bra, det var rejält djupt på vissa ställen, hon verkar gilla att springa i djupsnö. Det var härligt!

Kluven


Idag kommer en spekulant ifrån Ljusdal och tittar på Love. Hon ska ha honom som sällskap till sin islandshäst och köra honom...
Vi är fortfarande kluvna om vi verkligen vill sälja honom. Det vet spekulanterna, men de ville komma och titta på honom ändå...

Hur ska vi göra???

För en försäljning:
*Lilly kan inte rida honom hur länge som helst
*Syrrans barn har tappat intresset för honom
*Vuxna spekulanter, som verkar seriösa
*Kostar pengar varje månad

Mot en försäljning:
*Lilly vill inte rida någon annan häst
*Däremot kan hon köra honom och NH-träna
*Tror att han ger trygghet till Nova
*Nova har alltid garanterat sällskap i hagen
*Lättsam att ha
*Älskad av alla (glädjespridare)
*Vi har fått ekonomiskt bidrag för hans stallplats

söndag 26 december 2010

Tränat för syrran


Busväder...

Har ridit för syrran idag. Känner mig ganska nöjd, Nova försöker verkligen att göra sitt bästa. Problemen sitter i att hon inte vill böja sig i vänster sida, blir som en pinne eller skjuter ut höger bogen. Dessutom är det svårt att få henne att trampa under sig med höger bakben, Diagonalt sitter det fast kan man säga (som Ingela ofta säger).
Trots busvädret blev jag varm, plagg efter plagg åkte av, till slut hade jag inte mycket till ork kvar kvar, så vi gjorde ett byte och syrran fick rida en stund. Jag tycker att hon får Nova att lossna bättre i vänster varvet än mig. Himla bra när vi kan byta av varandra, för Nova verkar orka hur mycket som helst...
Kristina red Love tillsammans med Tilda och Kimberly.

Nu yr det och snöar massor, jag lär väl inte ta mig uppför backen till stallet igen. Uscha väder!

Vad ska jag göra nu då, har gjort allt i stallet som ska göras, huset är städat och alla i familjen pysslar med något. Konstig känsla att bara vara ledig...

lördag 25 december 2010

Lite ridning


Äntligen lite varmare ute, men jag har frusit ändå... Lilly, Tilda och jag red runt travbanan, hästarna skötte sig bra. Nova var riktigt pigg och inge fjantig, trevligt!

Däremot fick Kimberly panik över nåt när hon stod på stallgången, hon stegrade sig och försökte lägga sig ner. Hon var helt tokig, men jag lyckades få av henne grimman, sedan lugnade hon ner sig och allt slutade bra. Hon behöver nog lite tid på sig, ett nytt ställe, ny flock och nya människor runt omkring sig. Inte så lätt när man är ung och bara har varit på samma ställe hela sitt liv.
Hon var lugn och trevlig när Tilda red.

Det är en kvinna ifrån Ljusdal som har ringt på Love och skulle ha honom till sällskapshäst till andra travare, hon skulle alltså köra honom. Jag tror att han skulle få det jättebra där, men Lilly vill absolut ha kvar honom. Hon avgudar det lilla busfröet. Det är så svårt att veta hur man ska göra nu. Lilly kan ju inte rida honom hur länge som helst, hon säger att hon ska göra annat med honom när hon är för stor. Ja, inte vet jag!!! Det trista är att om Love säljs då slutar hon att rida och vad ska hon göra då, spela data kanske, morr...

fredag 24 december 2010

Gissa rebusen!

God Jul!

Älskade dotter!


Detta möttes vi av imorse när vi klev upp! Min älskade Lilly hade fixat julfrukost till julaftonsmorgon... Och innan det fick jag kaffe i sängen. Puss på dig gumman!

Tre hästar igen

Ihopsläppet av hästarna igår hade gått bra, Kimberly fick inte komma i närheten av varken Nova eller höbalen, då surade Nova upp sig rejält. Fattar inte vad som har tagit åt henne hon som inte alls sa ifrån när hon kom hit för snart två år sedan, nu är hon jättekaxig.

Jag och karln min var och kollade till dom när jag slutat jobba. Allt var lugnt, Love kom till oss och Nova vaktade höet.


Nova blev nyfiken och måste komma för att få lite gos hon oxå!


Men shit, Kimberly är påväg mot höet...


...bäst att visa vart hon hör hemma!


Sådär ja, nu är Nova nöjd igen!

Blev ingen ridning idag heller alldeles för kallt -27°, det funkar inte med min astma när det är så kallt (hm hade inte ridit ändå förresten).

torsdag 23 december 2010

Kallt

Shit, vad kallt -26° brrr. Ska iväg på jobbet nu, sista dagen innan en två veckors ledighet, jippi!!!

onsdag 22 december 2010

Julklapp av Tilda!

-23°, brrr kallt!

Kimberly och Tilda

Ja, det känns som att jag har fått en julklapp av "Tildis", bestående av massor av extra tid i hemmet.
I vanliga fall på onsdagar skyndar jag och Lilly oss till stallet för att mocka, borsta, rida, fodra och fylla vatten... Idag tog Tilda ut Love på en prommis oxå hade hon en kompis som red Nova tillsammans med henne och Kimberly. Det blev bestämt under dagen, så jag har fixat och donat här hemma, fått massor gjort utan att behöva skynda, vilket är guld värt för mig!
Tror t.o.m att jag börjar få lite julkänsla! Tack Tilda!

Imorgon ska syrran och Tilda släppa ihop hästarna. Jag jobbar, men hoppas att de knäpper många kort och kanske t.o.m filmar lite...

Idag har vi haft Love i två underbara år!!!

(22/12 2008, lite rundare och med mera päls, men annars sig lik)

tisdag 21 december 2010

Tildas nya häst


Nova och Kimberly

Idag har Tildas nya häst kommit. En D-ponny som är född 2006, svensk ridponny, uppväxt på Essvik. Hon verkade lugn och fin i stallet.

Tilda har ridit Nova idag, det hade blivit trafikträning. Dom hade mött lastbilar, bussar och en traktor. Det hade gått ganska bra, lite spänd, men inget skenande eller så, bra!
Kristina har ridit Love, hon är en superbra tjej för Love, kanon.
Själv känner jag mig sugen på lite ledighet, ganska körigt på jobbet med bla sjuk personal. Två dagar kvar, sedan är jag långledig, härligt!!!

måndag 20 december 2010

Stallkväll

Lilly och jag åt middag, sedan stack vi till stallet. Det var tänkt att vi skulle rida, men vi var lite lata och avstod. Istället pysslade vi om hästarna, masserade, borstade och fixade med manarna. Dom blev så fina...
Jag ska rida imorgon istället och Kristina ska rida Love, det blir bra det!

söndag 19 december 2010

Fredag, Lördag och Söndag

Fredag red Kristina Love, det verkar funka jättebra mellan dom, himla kul!!! Nova vilade på fredag och igår red syrran henne, det hade oxå gått bra. Syrran red i en sadel som vi har hemma på prov. En Knights Sir Walter flatback.
Jag red i den idag, tyckte att den var jätteskön att sitta i, men fick inte så bra stöd för knäna när jag stod upp i fältsits. Ska bli intressant att höra vad syrran tyckte om den...


Här står hästarna snällt och väntar på att få komma ut på en ridtur...


Det snöar som tusan här, på snedden liksom. Vi blev fulla i snö på en gång, men härligt var det.


Grinden till genvägen fick jag skotta fram, det var helt översnöat igen...

Henke var och skottade i hagen med fyrhjulingen igen, det blir verkligen bra. Tack för det!!!
Skjutsade Lilly och mig till stallet gjorde han oxå, eftersom våran bil inte tog sig uppför backarna. Han är bra snäll han!

torsdag 16 december 2010

MIN NOVA!


Visst är det vackert med all snö, dessutom endast -5° och vindstilla. Kan det bli bättre...

Idag var det verkligen min Nova. Hon var helt underbar, lugn, harmonisk, ofjantig och näst intill trög. Det var en helt underbar ridtur på dryga timmen. Började med att rida till slutet av Klissvägen två gånger, vi tog några trav och galoppvarv runt travbanan, sedan red jag bort till paddocken, den var fortfarande oplogad så vi tog några varv i galopp i djupsnön. Vi avslutade ridturen med att rida till "gamla travbanan", det var såå vackert med all snö. Och Nova var jättelugn och trevlig, annars brukar hon vara hispig när man rider dit.
Fler sånna ridturer, tack!

Nu sitter jag och slappar och väntar att karln ska komma hem... Kanske, kanske blir det peppisbak ikväll. Vi ligger ganska efter med allt julstök!

onsdag 15 december 2010

Sällskap i stallet



Ikväll var både Linn och syrran med till stallet, jättekuligt med sällskap. Linn fixade och grejade med Love, han var såå snäll med henne. Så hennes kommentar var; men mamma vi kan inte sälja honom, han är ju såå snäll!!! Det lät härligt i mina öron...

Hon red honom lite barbacka på stallplan, det gick bra. Sedan kom pappa, Henke och brorsan Lukas och hämtade henne med skotern. Nova var ända fram och nosade på den. Jag tror hon blev mer rädd för Henke och Lukas när dom kom in i stallet med skoterhjälmarna på sig, då höll hon på att krypa ur skinnet, tokfia där!

När dom åkt iväg, red jag en halvtimmes (orkade inte mera) dressyrpass för syrran. Love stod med ute han oxå, han stod och skulle gosa uppe i syrrans ansikte hela tiden, det såg roligt och gulligt ut!
Nova skötte sig jättebra, jag har inte ridit på böjt spår med henne på evigheter. Vi tränade mycket övergångar, det kändes riktigt, riktigt bra. Jag är nöjd!

Har fått lite dåligt samvete för det jag skrev om Tildas provridning igår. Det lät som att jag missunnar dom hästen. Men så är det verkligen inte, jag har ju inte ens ridit den hästen. Om dom tycker att den känns rätt ska dom självklart köpa den. Man kan ju aldrig i förväg veta hur man trivs ihop och hur det kommer att fungera. Jag hoppas verkligen att dom hittar en bra häst, och kanske är det Kimberly...
Lycka till Tilda och Karin, ni är saknade i stallet... Plus att syrran och jag längtar att kunna rida tillsammans igen!

tisdag 14 december 2010

Tilda provrider

Nova har vilat idag, jag har inte ens varit upp till stallet, syrran har fixat idag igen. Kristina har ridit Love, hon var ute och red närmare en timme trots drygt tjugo grader kallt. Vilken tjej!


Ikväll har syrran, jag och Lukas varit på Färsta och tittat när Tilda provrider Kimberly.
En D-ponny som är född 2006.

Den var fin, men det är ingen häst som jag skulle köpa. För ung, ett sto och dom vet inte hur den är med lastbilar och sånt. Precis som Nova var när vi köpte henne, och det har varit ganska mycket jobb, och hon är fortfarande inte säker i trafiken. Jag skulle inte göra om samma köp som vi gjorde, om jag hade haft facit i hand, om jag säger så...
Men jag tror att Tilda föll för hästen...

Här kommer en liten filmsnutt:

måndag 13 december 2010

Sadelprovning

Idag har Karolina från Cheval varit och provat sadlar på Nova. En såg bra ut, vi ska testa den i veckan.

Tilda har ridit Nova idag, tack för det...

söndag 12 december 2010

Lilly i galopp...


...varv efter varv på Vanessa. Det såg så himla bra ut, Lilly har verkligen gjort stora framsteg. Synd att hon inte tycker om att rida Nova, jag tror att hon skulle lära sig massor om hon tog lektioner på Nova för syrran. Måste nog bearbeta henne lite!

Syrran tog in våra hästar så jag behövde inte göra det. Tack det var skönt att slippa!

Ännu en häst-söndag


Lilly och Love (från förra helgen, det blir lite fotograferat nu när Nova har en massa hyss för sig när man rider. Svårt att hantera kameran då)

Började dagen med att åka till hästarna, gav dom vatten i hagen och mockade. Hem fixade lite att äta, sedan for Lilly och jag upp för att rida. Hästarna var pigga idag, Nova hade glömt bort hur man skrittar ordentligt, hon trippade hela tiden. Vi red hem till Urras familj, dom kom med pulkor och snowracer mm. Livsfarligt enligt båda hästarna!!! Det slutade med att både Lilly och jag hoppade av, då blev dom genast lite lugnare.
Ritten tillbaka var dom lugnare, vi travade en bra bit och allt gick bra. Lilly kände sig lite hängig så hon tog in Love medan jag red Nova några varv runt travbanan. Det blev två varv i trav och fyra i galopp. Första galoppvarvet bråkade vi mest för hon brallade och krumbuktade så fort jag fattade galopp, men resterande varven flöt på bra.
Nu blir det en kopp kaffe, sedan upp och ta in "pållarna" igen. Och ikväll blir det Färsta för Lilly, dags för nya hästar igen, spännande...

fredag 10 december 2010

Kanske...


...har vi nåt bra på gång till Love, vi håller tummarna. Vi får se nästa vecka...

torsdag 9 december 2010

Hm

Fattar inte vad det är med Nova, hon är så himla pigg när jag rider. Jag som inte ens vill ha en pigg häst... När syrran och Tilda rider är hon minsann inte pigg, dom som älskar pigga hästar. På sin höjd kanske hon ruskar lite på huvudet.

Hur som helst var det härligt att rida idag medan det var ljust och bara -5°. Jag klarade av att öppna och stänga grinden mot paddocken utan att hoppa av Nova, bravo Maria! Nova och jag var ute i drygt en timme, vi travade mest hela tiden, hon har apbra kondis den hästen...

Använde mina batteridrivna sulor idag, satte dom på högsta. Shit vad det brände under fötterna, jag var tvungen att stanna och sänka värmen. Dom är verkligen effektiva, men lite bökiga när man ska ta på dom och så...

Imorgon kväll är det julfest på jobbet, brukar vara himla trevligt!

onsdag 8 december 2010

Bra med uppehåll


Det är bra med uppehåll från hästarna ibland. Jag har inte ridit sedan förra måndagen, men idag har Lilly och jag varit ute och ridit. Guud va härligt det var!!! Vi var ute i kanske femti minuter i skritt och trav. Love skötte sig jättebra och Nova var rädd för allt, hon riktigt skakade. Men efter vi varit ner till syrrans och hästarna fått lite godsaker så lugnade hon ner sig.

Imorgon ska jag upp till stallet själv, då ska vi ut och galoppera tror jag...

Syrran har tagit hand om hästarna massor nu, hon verkar oxå må gott av att unna sig lite mera hästtid...

söndag 5 december 2010

Familjen i stallet...

...men inte jag, konstigt! Jag är fortfarande hemma och rehabiliterar mig efter magsjukan. Men imorgon blir det jobb, ett nästan tolv timmars pass startar jag upp med. Vi ska ha föräldramöte...


Jörgen, Felicia och Lilly fixar med Love innan dom ger sig ut i kylan. Allt hade gått bra, dom hade haft ett par riktigt härliga timmar i stallet. Kanske vi kan få med oss Felicia fler gånger till stallet, man vet aldrig!
Syrran hade varit snäll och mockat och gjort sånt på förmiddagen. Hon hade dessutom smort båda Novas sadlar, kanon!


Hoppsadel Claridge House® Trevor II Flatback. Denna sadel ska vi nog sälja, den passar inte Nova längre.Tror den är vid och 17", men jag är inte säker.

Oxå är älskade Love ute på annons nu om någon är intresserad :'(

lördag 4 december 2010

Två små sötnosar


Kolla vilka små sötnosar med härlig vinterpäls, Love och Dumle...


Har lämnat in en V75 rad på travet idag, om jag vinner mycket så har vi råd att ha lilla-Love kvar. Så håll tummarna!!!
1)1,2,3,4,5,6,8,9
2)1
3)2
4)1,3,5
5)6
6)5,12
7)1,14

Shit...


...jag har åkt på magsjuka, både framifrån och bakifrån. Blir alltså några dagars vila nu, mår bläää, dock lite bättre idag. Det började igårmorse.

Hästarnas skit var det inge fel på, inga maskar i magen, skönt!
Tilda och Karin, våra räddare i nöden tar hand om hästarna, tack, tack!

torsdag 2 december 2010

Tack!


Tack för alla uppmuntrande kommentarer i förra inlägget!

Har funderat på att sluta blogga, då skulle jag spara lite tid. Men det är ju oxå så roligt...jag tror inte jag kan sluta med något, men jag kan ju dra ner på allt lite. Göra allting typ lite mindre...

Idag har jag i alla fall fått en massa gjort hemma. Åkte till stallet bara för att mocka och ta in hästarna, men jag kunde inte stå emot att ta en kort barbacka tur på Nova.

Imorgon har jag lejt in Tilda för att ta hand om Novis, tur att vi har henne. Kristina ska ta hand om Love, så imorgon blir det hästfritt. Men tyvärr brukar jag inte få mycket gjort på fredagar, förutom att umgås med familjen, mysigt!