tisdag 30 mars 2010

Uppskattning

Det kände jag för Nova idag... Red med syrran och Rex idag, han var hetsig och olydig. Det var då jag kände att jag verkligen uppskattar Nova (helst nu när hon håller sig i hagen), hon är glad, lydig och lagomt pigg. Kan det bli bättre? Vi red runt travbanan, Rex hetsade och slängde upp huvudet hela tiden, var riktigt besvärlig. Han nockade syrran en gång, i och för sig utmanade hon honom, men det ska man väl kunna göra oxå. Vi delade på oss och jobbade hästarna var och en för sig. Mycket arbete i trav, galopp, trav, galopp oxå halter med jämna mellanrum. Rex såg så fin ut dom sista varven. Syrran är verkligen duktig, han gick i låg stadig form och gjorde jättefina galoppfattningar och avsaktningar mot slutet. Nova skötte sig kanon.

Igår red Karin Nova med Tilda och Rex. Vi ska hjälpas åt med hästarna ett par dagar i veckan, det känns skönt.
Imorgon ska Nova vila och en kompis till Tilda ska rida Love, jag har alltså helt hästfritt imorgon, hm...

Har även gjort av med massor med pengar idag pga tandvärk. Hela kalaset skulle gå på 9760 kronor, men eftersom jag har högkostnadsskydd blev summan bara 5092 kronor. Suck har kunnat gjort roligare saker för pengarna. Köpt hästgrejer tex...

söndag 28 mars 2010

Ambitiös häst...

...var kommentaren som Maria Molander sa om Nova efter en timmes ridpass.
Syrran har varit i Timrå och tränat för Maria med Nova, dom skötte sig utmärkt. Och att få den kommentaren om sin häst är så himla kuligt!


Skydden på, redo för transporten

Nova var lite tveksam att gå in i transporten när vi skulle iväg. Hon vill kliva snett på sidan, jag fick peta på henne med "den förlängda armen" (spö). Likadant när vi skulle hem...

Syrran och Nova fick ett rejält tränigspass, dom var lika svettiga båda två. Det är helt underbart med ridhus (vi måste försöka ta oss iväg lite oftare). Dom har skrittarbetat till en början, mycket volter och halter. Sedan var det trav och galopp resten av ridpasset. Nova skulle ridas mycket med ytterhjälperna och vi skulle träna mycket galoppavsaktningar till trav och skritt, så hon orkar lite bättre. Det var ett roligt ridpass att titta på. Syrran var helnöjd, och betyget på hästen gör ju inte direkt att man blir mindre nöjd. Önskar att det var jag som satt på bara...


Snacka om datanördar (syrrans familj). Henke-chaufför med hästskötarna Linn och Lukas


En liten filmsnutt ifrån idag...

lördag 27 mars 2010

Ridit med Karin

Vilket bläka väder, regn,snö och blåst. Men vi hade tur, när vi red var det bara blåst. Karin red Rex, det gick bra, vi red runt travbanan knappt en timme, mest i skritt, men lite trav oxå. Nova var pigg och fjantig, skuttade på för den ena hemska saken efter den andra. Jag tror att hon frös för hon skakade på bakdelen när jag skulle rida (går utan täcke i hagen). När Karin ridit färdigt red jag Nova några varv till i trav och galopp. Hon var såå pigg ville springa fort och ett par brallningar blev det oxå. Syrran hade nog gillat att busa lite med henne idag.

Imorgon ska syrran träna för Maria Molander i Timråridhus, det ska bli roligt. (Önskade att det var jag som skulle rida bara).

Jouline ska rida Love imorgon igen och sedan ska hon rida honom på torsdagar, det känns bra.

torsdag 25 mars 2010

Skrittur


Är han inte söt så säg, Lovegubben!!!
Jouline har ridit honom idag, jag tror hon skulle hoppa lite (har inte hört hur det gick).

Idag har jag och syrran varit ute och skrittat Nova och Rex i en timma och tjugo minuter. Precis vad Rex behöver eftersom han helt saknar muskler och kondition är det bra med långa skritturer... Syrran tyckte att han var mjukare och sökte sig mera neråt, Tilda måste ha gjort ett bra jobb med honom igår. Syrran var nöjd med honom idag oxå, han har stora problem att göra halt och stå stilla. Men innan vi var hemma så stod han helt still ganska många sekunder även fast Nova fick fortsätta att gå. Hon började med att träna halter samtidigt som jag stannade Nova, när det fungerade fortsatte jag att gå med Nova och dom stod stilla en kort , kort stund. Han fick mycket beröm så fort han stod stilla, sedan fick han stå stilla någon sekund till. Ja, som sagt syrran var nöjd efter ridturen.
Nova såg spöken överallt, men hon gör inget mer än låter lite och tar några snedsteg. Det kom en stor skåpbil på en smal väg, jag vinkade till den att sakta ner farten, men han bara körde på med full fart. Jag kände hur Nova spände hela kroppen, kröp ihop och stegrade sig nästan, men jag lyckades hålla henne kvar på väggrenen och hon steppade bara. Synd att man inte kan ta hänsyn till varandra (hans fru har dessutom häst), morr!!! Ja, ja det gick ju bra i alla fall och vi hade en underbar ridtur.

onsdag 24 mars 2010

Inge bra...

...ridning idag. Jag var alldeles för okoncentrerad, ändå gav jag mig i kast med dressyr. Borde nog ha hållit mig till travbanan. Jag riktigt kände hur jag satt som en säck potatis med fladdrande ben. Nova gjorde nog sitt bästa, med tanke på hur jag red. BLÄ!
Pratade med syrran efter ridningen, jag erbjöd mig att vi skulle göra ett byte, hon fixar dressyren och jag tar över hoppningen... Skojar bara, jag är alldeles för feg för hoppning! Tilda såg alldeles chockad ut när hon hörde vad jag sa...

Tilda hade varit iväg med Rex till Färsta och ridit för Gittan, hon var jättenöjd, roligt! Tror att Tilda är väldigt förtjust i Rex. Problemet just nu är att hon inte har någon passande sadel. Finns det någon som har en sadel som passar en ganska smäcker häst med hög manke?

Love har vilat även idag, igår tog Lukas hand om honom. Få se om jag hinner ta ut honom på en körtur imorgon, innan jag ska rida Nova med syrran som ska låna Rex.
Loves godissten är helt slut, han måste stå och slicka hela tiden då han varit inne. Han blev lite sur när det inte fanns någon där ikväll när han kom in.

måndag 22 mars 2010

Urra, Lilly och jag...


Love, Lilly, Nova och jag påväg hemåt igen, syrran är fotograf

...var tillsammans i stallet ikväll. Känns som att det var ganska länge sedan. Jag var upp direkt efter jobbet, mockade och tog in dom. Nova har alltså varit ute ifrån tidiga morgon till halv fyra på eftermiddagen. Det känns så himla bra, måtte nu detta hålla i sig.
Syrran och Lilly körde Love och jag red Nova mot Sörnacksta, det började mörkna först efter sju-tiden, så himla skönt. Nova var härlig att rida, lagom pigg och gick stadigt på tygeln nästan hela ridturen, underbart!

Imorgon fixar syrran och Lukas med hästarna, jag ska bara åka och ta in dom.

söndag 21 mars 2010

Lekt dressyrtränare...

...till syrran och Nova!

Vaknade imorse och ville inte alls gå till stallet. Som tur var så va syrran hästsugen (skönt att va två om hästarna). Hon tog med sig "Linnsan" och en kompis till henne, så dom fick rida Love. Kan tro att dom hade det bra, men oxå lite tålamodsprövande för syrran,eller!?!

Efter att ha städat och fixat i hemmet, gjort lite av varje med familjen, kom liksom hästsuget ändå. Åkte då till stallet för att leka dressyrtränare, riktigt roligt! (Syrran har nog rätt, vi kan hjälpa varandra ganska mycket och rida för riktiga tränare nån gång ibland, billigare blir det oxå, yes!) Urra & Nova var verkligen duktiga, dom tränade mycket fram & bakdelsvändningar, flyttning för skänkeln och tempoväxlingar (allt som Nova har haft problem med). Det var lite okoncentrerat till en början, men dom blev mer och mer skärpta, så roligt att se. På det stora hela har Nova verkligen blivit duktigare, om tittar tillbaka hur hon gick för ett år sedan. Vänster sida är fortfarnde hennes "problemsida", vi måste komma åt denna sida ordentligt, det gäller att hitta bra övningar, så vi kommer åt båda sidorna...
Ja,ja jag är himla nöjd med deras träning, så nöjd att jag glömde att fotografera, skit oxå!

Tog istället en bild på Love när han upptäckte godiset som syrran köpt till honom.

(lite suddigt, men dock en Love som mumsar)

lördag 20 mars 2010

Idag leker livet


Syrran, Rex och Novas öron. Vi rider den uppskottade genvägen påväg mot Sörnacksta.

Vilken aphärlig ridtur syrran och jag har tagit. Det är så himla kul att rida tillsammans igen. Syrran red Rex och jag red Nova som vanligt. Dessutom underbart vackert väder, idag leker livet!

Nova var lite fjantig till en början, men inte speciellt pigg. Rex var nästan lite slö till en början, men blev lite piggare när vi vände. Syrran tycker att han är rolig att rida, men att han känns lite nervig...

fredag 19 mars 2010

Skodda

Jaha, då var hästarna nyskodda igen. Sten-Allan (vår hovis) är en pärla, åker till stallet och fixar själv medan vi är på arbetet, det är värt mycket det...

Hästarna har vilat idag, syrran har släppt ut dom i hagen på eftermiddan, skönt för dom att komma ut en stund. Nu är hon uppe och fixar med Novas båda sår. Så det blir inget hästande alls för mig idag, vad gör man då???

torsdag 18 mars 2010

Ett nytt sår

Idag när jag tog in Nova hade hon ett nytt sår på ballen på vänster fram. Även denna gång ett broddtramp, hon var inge varm och såret var rent.
Annars var Nova sig precis lik, ville gosa hela tiden när jag skulle borsta henne, tycker inte att hon har varit sig riktigt lik på senaste tiden. Men nu verkar hon vara som förut, skönt. Tog genvägen bort till paddocken, helt underbart. Hon kändes samarbetsvillig och smidig. Tyvärr är underlaget vidrigt, men det gick bra att göra skrittövningar. Mycket skänkelvikningar, några framdelsvändningar och bakdelsvändningar, jag känner mig så nöjd med henne. (Syrran, vad gjorde du sist när du red dressyr med henne?)
Vi travade och galopperade lite på vägen, Nova var jättepigg och jätterädd för traktorn. Vi hade en härlig ridtur på dryga timmen.

Fick mocka till stallägarns hästar, han hade haft ett rejält astmaanfall och var fortfarande medtagen. Bra när man kan hjälpas åt...


Hem fixade middag, sedan upp till stallet igen, denna gång med Lilly.
Lilly och Love tränade lite horsemanship, sedan körde vi Love. Han var oxå glad och samarbetsvillig. Vi har dragit ner på träningen med honom, han blir alldeles för taggad när han har bra kondis. Han blir så peppad att han nästan blir svårhanterlig, den lille.

Ikväll har jag hämtat upp Henke och Lukas i Huljen efter att dom lämnat tillbaka traktorn som vi använde till hagskottningen.

Det har varit en bra dag, men nu är jag trött.

onsdag 17 mars 2010

Vi gjorde det...

...skottade färdigt, tjoho!!! Jag trodde aldrig att vi skulle klara det, men nu är det verkligen gjort. Jag valde mellan att åka och skotta eller köra Love med Lilly. Love och Lilly fick stå över, får fixa med dom imorgon. Tilda och jag gick ifrån varsitt håll och skottade, efter ett tag kom Sara och Agnes och hjälpte till. Fatta känslan när vi möttes, den var underbar! Nu är det bara att rida genvägen igen när vi ska till paddocken, skönt att slippa rida efter vägen.

Nova har varit ute i hagen hela förmiddagen idag, jag åkte upp på lunchen och tog in henne. Det var lugnt och fridfullt i hagen, himla skönt...
Agnes eller Sara rider henne ikväll, hoppas dom får en mysig ridtur.

tisdag 16 mars 2010

Vila

Idag har hästarna vilat, Nova var ute i hagen några timmar på förmiddagen. Hon ville inte gå in, sa syrran.
Jag har mockat, skottat mot paddocken, fodrat och fixat med Novas sår.


Nu är det nog bara ca två timmars skottning kvar. Där bilden slutar är vi framme, det kommar nog att gå...

måndag 15 mars 2010

Kul tur


Syrran, Rex, jag och Nova tillbaka vid stallet efter ridturen

Idag var det roligt att rida. Syrran fick låna Rex, en häst som jag tror passar henne. Han är pigg, glad och framåt. Själv red jag Novis, hon var alldeles lagom pigg.
Vi tänkte att Tilda skulle få en dag hästledigt... Men inte Tilda, hon lånar Love istället, så han blev körd, bra för honom.


Piggelinen Love och Tilda

Vill oxå tacka pappa, mamma och moster Gun som var upp vid lunchtid och släppte ut Nova. Tack!

söndag 14 mars 2010

Hästarna ihopsläppta

Nu provar vi nästa grej för att få hästarna att stanna i hagen! Henke och syrran har öppnat upp mellan hagarna och skottat undan mera snö. Dom har oxå sett till att Nova och Fanny fått känna av strömmen, det blev en rejäl "kyss" mot dom båda. Snälla kan detta funka nu!!! Jag är dödligt less på att vara "hagvakt".

Det gick jättebra att släppa ihop dom. Nova gick mest runt och småkissade, Rex och Love började genast att klia varandra. Fanny blev bortjagad av Rex, men då jagade hon bort de andra två istället.


Rex och Love kliar varandra, Nova njuter av maten. Fanny har fått en egen hörulle, hon passar på att äta innan Rex jagar bort henne...



Syrran har ridit dressyr på Nova idag, tyvärr dåligt underlag, men hon lät nöjd. Love har blivit riden av Anja, skönt för honom.

(Jag har tillbringat minst 21 timmar med hästarna denna vecka).

lördag 13 mars 2010

Paddocken


Nova och Rex verkar förtjusta i varandra

Ännu en långdag i stallet. Jag tog med frukost imorse och for till hästarna, resten av familjen sov. Nova var hispig for runt och småskvätte hela tiden. Efter en stund lugnade hon ner sig.

Tilda kom upp och vi tog en ridtur till paddocken. Nova var jättefjantig, men allt gick bra. Paddocken var lätt isig, men det gick ganska bra att rida där. På hemvägen var det en typ timmerbil som lastade timmer, gissa om den var farlig! Vi valde att hoppa av och chauffören stängde av maskinen då kunde vi gå förbi, skönt.

Nova fick gå ut i hagen igen, jag for hem och fixade lunch. Sedan for Lilly och jag upp, Lilly borstade och gosade med Love.

Fanny blev själv kvar ute,jaha då var det hennes tur att gå genom stängslet. Vad är det som händer, hon har tydligen aldrig gjort så, trots att hon stått själv i hagen förrut. Jaja, det är ju inte bara Nova som går igenom stängslet. En liten tröst i alla fall.

Nova har börjat få Arnica mot såret idag. Brunstig är hon fortfarande, sjätte dan...

fredag 12 mars 2010

Frukost i stallet


Jag, Lilly och katterna äter frukost i stallet så att...


...Nova ska få vara ute. Här med sina kompisar Love, Rex och Fanny.

Hon har varit ute i närmare fyra timmar, blev lite rastlös mot slutet. Jag har kört Love några varv runt travbanan (väldigt isigt och knöligt). Har oxå smort in hans sele, det behövdes verkligen.
Lilly har mockat och spånat till Love. Tilda och hennes kompisar ska rida Nova idag. Dom får nog en härlig ridtur i det underbara vädret.
Nu ska jag åka på jobbet, vilken härlig början på dagen.

torsdag 11 mars 2010

Skottat

Idag har Nova fått vila, istället har hon fått vara ute i hagen i tre och en halv timme. Skönt för henne, hon sköter sig bra, men vi törs bara ha henne ute när någon är i stallet. Det finns fortfarande inge ström i stängslet, så om hon vill är det bara att knata rakt igenom. hon tycker mycket om att stå och kela med Rex över staketet, samtidigt som hon "småskvätter" hela tiden. hon är alltså brunstig på fjärde dagen trots att hon får Pastilla-piller. Hur som helst håller hon sig ännu så länge i Loves och hennes hage, (man törs nästan inte säga nåt för då händer väl nåt trist igen)... Känns som att vi är förföljda av otur! Snälla nu får det va nog, nu vill vi njuta av våra hästar!!!


Tilda och jag har skottat som nå tok för att få upp genvägen till paddocken, det är typ 2/3 kvar, suck!

Love har jag kört några varv runt travbanan, det var lerigt, moddigt och jobbigt. Men han är lika glad som vanligt, gullhästen.

onsdag 10 mars 2010

Nova annorlunda


Idag blev det ett kortare stallpass, på typ nästan två timmar. Nova var underlig när jag borstade henne i boxen, väldigt avvaktande och rädd om huvudet. Så brukar hon inte beté sig, hon brukar vara jättegosig. Men när jag red henne var hon sitt vanliga jag, väldigt glad och pigg idag, det blev en "brallning" och lite extra fart i galoppen, riktigt härligt faktiskt!
Ganska stel och lite motsträvig när jag red dressyr, men det är inte konstigt, vi har mest bara lattjat på runt travbanan. Dags att sätta upp lite mål igen! Syrran ska kanske va med på nån Telia dressyr träning den sista mars. Vore ju roligt om Nova var lite mjuk och smidig då...

Kom på att hon inte har fått vila nånting sedan i torsdags, får nog ta det lite lugnt imorgon. Hon har i alla fall börjat få lite havre nu, lite energi måste hon ju få, med tanke på hur mycket hon rids.

Hon har fått vara ute i hagen i två omgångar idag, ett par timmar på f.m och drygt en timme ikväll. Skönt att hon får vara ute lite grann i alla fall.

Såret på ballen ser inge vidare ut, det är rent och fint, men helt öppet igen. Vi lindar galoppbandage när hon står inne, så det inte ska bli så smutsigt.

Jag är väldigt tacksam mot Tilda hon hjälper till med det mesta (som att tex ta ut Nova i hagen, när hon ändå är i stallet), himla skönt!

Love har fått vila idag, han är så rolig, står mest och hänger vid grinden och vill in.

tisdag 9 mars 2010

Brunstig

Igår upptäckte syrran att Nova var brunstig igen, trots att hon äter hormontabletterna, hm.
Hon har varit ute i hagen ett par timmar idag, det har gått bra. På e.m red jag henne nästan en timme. Hon kändes slö och lat, det var länge sedan, hon har ju varit riktigt pigg nu ett längre tag. Kanske dags att börja ge henne lite kraftfoder.

Tilda har kört Love idag, han hade som vanligt varit riktigt pigg.

Syrran har åkt till fjällen med familjen idag, hoppas dom får det bra.

måndag 8 mars 2010

Nästan hästfritt

Jag har inte ridit idag, Agnes syrra har ridit Nova. Dom hade ridit i ca 40 minuter, det hade gått bra.
Syrran och Lilly var upp på dan och släppte ut Nova en stund, hon stannade kvar i hagen, duktig tjej!

När jag kom hem skjutsade jag upp Lilly, Emilia och Alva till Love. Dom jobbade med honom ifrån backen, det hade inte gått så bra. Love blir ganska busig när det blåser så mycket som det gjorde på eftermiddagen. Jag grejade lite med Nova, fixade såret och sånt.
Ganska skönt med mindre hästtid idag. Nu ska jag bara softa...

söndag 7 mars 2010

Två stallronder även idag

Började med att åka upp för att ta in hästarna, Henke skulle skotta färdigt i hagen. Utan frukost, inte heller någe kaffe i kroppen for jag till stallet. Tog ut Nova på en kortare ridtur, hon kändes lite seg idag, har ju blivit ganska mycket riden nu.
Släppte sedan ut henne en stund i hagen, hon ville in till Fanny som går i hagen bredvid...


Jag tror att Nova vill gå tillsammans i flock med de andra hästarna. Vi får nog ordna det... Det värsta är att om hon går igenom stängslet, då blir det en himla massa lösa hästar!

Senare var Lilly och jag upp. Lilly tränade från marken med Love, det gick bra. Han blev oxå ompysslad och kliad. Härligt, tycker Love!

lördag 6 mars 2010

Andra ronden


Börjar med att köra Love tillsammans med Linn, Tilda red "sin" Rex. Vi tog en massa varv runt travbanan, hästarna skötte sig bra. Love var pigg som vanligt, Rex ser himla fin ut. Vi tog av Love vagnen oxå red Linn lite oxå. Det var roligt att vara i stallet med "Linnsan".


Medan hon red kom Janne med traktorn. Det hade tagit en timme och fyrtiofem minuter att ta sig hit från Huljen, vilken bedrift. Henke och Lukas tar över ratten, dom har nu skottat halva hagen. Bra jobbat!


Nova & Love fick låna Kvinnans & Flammans hage medan Henke & Lukas skottade. dom var nog ute i en och en halv timme ungefär. Det gick bra inga smitningar, skönt.

Jörgen har hållit på med trav hela dagen, så han är glad och nöjd (tyvärr blev det inga vinstpengar).
Lilly har varit på Kungsnäs och tittat på hästtävlingar med Tove hela dagen. Dom hade fått hjälpa till med både det ena och det andra. Varit tävlingsfunktionärer alltså, kul. Hon har haft en bra dag.
Hela familjen har haft det bra alltså, men på skilda håll! Men nu är det äntligen dags för middag, vi lär ha mycket att prata om.

Ha en bra lördagkväll!!!

Första stallronden för dagen



Kom precis kommit hem för att luncha. Har ridit Nova i solskenet, helt underbart! Nova var oxå underbar, jättepigg och framåt, men ändå lyhörd. Red mycket trav och galopp i drygt en timme, hon kommer att få värsta kondisen den hästen.

Ska snart upp igen med systerdottern Linn, vi ska ta ut Love på en tur. Syrrans svärfar ska komma med en traktor ända ifrån Huljen, så att Henke (syrrans man) ska skotta upp hagen till Nova för att stängslet ska bli högre. Snacka om att lägga ner tid för att hästen ska kunna vara ute. Om Nova ändå visste vilka snälla människor hon har runtomkring sig, jag vet i alla fall!!!

fredag 5 mars 2010

Semesterfirarna...

...det är karln min och jag det! Vi började dagen med att besiktiga bilen, vilket gick bra (puh!). Därefter blev det toast och kaffe från McDonalds, som avnjöts hemma. Jag halvsov en stund, efter ännu en natt med för lite sömn. Ja, så var det dags för lunchbuffén på Resturang Canton, oj vad vi åt gott (vi är fortfarande mätta)! Senare på eftermiddagen for vi upp till stallet...


Tilda och jag tog in Rex och Fanny för att sedan kunna släppa ut...


...Nova och Love. JC och jag tog oss lite kaffe & kaka, stackars Love vad frestad han blev.


När vi höll på att skotta fram grinden till paddocken fick vi besök av "grannhästarna" som var väldigt nyfikna.

Våra hästar hade oxå full koll på vad vi pysslade med, och vi hade full koll på att Nova höll sig kvar inne i hagen, vilket hon oxå gjorde.

Tilda har mockat, ridit Nova och pysslat med Love idag. Tack Tilda för det!

När vi senare kom hem så började vi fixa till middagen. Men, den äter vi nog imorgon istället! För när vi började steka fläskfilén kände vi att vi fortfarande var för mätta... Tack Canton för både lunch & middag! Ikväll får det bli lite kvällssnacks & småplock istället! Tack oxå till karln min för en härlig semesterdag tillsammans!

torsdag 4 mars 2010

Hormonspruta mot dräktighet

Idag kom veterinären och gav Nova en spruta mot ev. dräktighet. Det gick bra.
Jag bad oxå veterinären att kolla såret som nu har gått upp helt igen. Det är bara att börja tvätta rent med klorhexidinsprit och lägga galoppbandage igen, det ska hon ha när hon är inne.
Jag pratade oxå med veterinären om Novas rymningar ur hagen. Troligtvis fick hon en massa överloppsenergi när hon stod inne pga av skadan, plus att brunsten kom och hingsten lockade. Eftersom det är dåligt med el i tråden upptäckte hon att det var "dyngenkelt" att springa igenom. Vilket nu gör att hon har mycket spring och bus i kroppen och inge respekt alls för stängslet. Det är bara att dra...

Inget blev som jag tänkt mig idag. Slutade jättetidigt, for med ilfart till stallet, trodde jag skulle hinna rida innan veterinären kom, tji fick jag. Halv två kom hon. Jaha, så fick man inte rida efter hormonsprutan. Då satte jag fart och mockade alla boxar och borstade Nova lite.
Perra kom och vi tog in alla hästar utom Love, som Nova fick gå ut till.
Jag var hag-vakt och passade på att skotta hagen som en tok. Nu har dom lite mer utrymme att röra sig på. Skottade i en och en halv timme, kan tyvärr inte påstå att det blev nån större skillnad, suck.

Nyskottat, skulle förstås ha haft före och efter bilder...


Love blev överlycklig när jag tog av honom täcket, rullade sig hur många gånger som helst!

Han har stått och hängt in till Rex och Fannys hage idag. Han småbråkar med Rex hela tiden, vill liksom ha igång honom. Vi vill inte släppa ihop dom nu när det är så fantastiskt mycket snö, Love har liksom ingenstans att ta vägen om han skulle bli trängd. Får se längre fram mot våren, kanske kan dom gå tillsammans allihop. Tror att Nova skulle må bra av det...

Imorgon ska karln min och jag ha "kvalitetstid" ihop, vi har tagit semester! Hm, vad ska vi göra då??? Vad sägs om att göra allt tillsammans, vi börjar med att besiktiga bilen, sedan blir det toast & kaffe på driven på McDonalds. En god buffé lunch på Canton är oxå inplanerad, sedan måste vi nog ta en tur med Nova och Love oxå, eftersom syrran är sjuk. Det viktigaste är att vi ska göra allt tillsammans.
Ser fram emot morgondagen...

onsdag 3 mars 2010

Inne

Jaha, då står Nova inne igen, törs inte ha henne ute. Imorgon ska kanske hästarna få vara ute i skift. Dom andra hästarna får vara ute på f.m så får Nova gå ut med Love på e.m. Detta för att undvika att Nova går in till dom andra, vore ju himla besvärligt med sju hästar springandes fritt. Annars hade "stallägarn" ett tips, varför inte låta henne gå med hingsten, då är hon nog nöjd...

Såret på ballen gick upp mycket sist när hon var ute och sprang, tror hovslagarn ska få titta på det nästa gång han kommer.
Agnes och Tilda var oxå i stallet, det var roligt med lite sällskap. Vi red på stallplan och på travbanan. Jag red lite med dom sedan drog jag och Nova en hel massa varv i trav och galopp runt banan. Hon var pigg, glad och lydig. Det var härligt att rida, tror det var typ tio dagar sedan jag red.
Love-stackarn har inte alls blivit omskött idag, bara fått rent och fått mat. Men han såg ganska nöjd ut ändå.
Igår vilade Nova, eller syrran var ute och gick med henne, Karin gick med Love.

Nu ska jag sova, har haft en natt med väldigt lite sömn. Det har mest varit hästmardrömmar eller legat vaken med hästtankar...

tisdag 2 mars 2010

Nova gått igenom igen

Hjälp, vad ska vi göra??? Idag sprang Nova igenom tråden igen, in till Rex och Fanny som stod i hagen bredvid. Perra (stallägarn), stod och såg på när det hände. Därefter ut genom tråden till det fria, sedan tillbaka in i hagen och ställde sig för att äta hö igen, som om inget hade hänt...
Vi vet verkligen inte vad vi ska ta oss till, hon har inte gjort nåt liknande förut. Detta har hon börjat med efter det att hon stod inne för "balltrampet".
Det är så synd, för det är en underbar häst. Otroligt snäll & go, trygg att rida på och nu oxå pigg & glad, man kan både hoppa och rida dressyr med henne, helt perfekt. Förutom att hon just nu inte stannar i hagen. Tror inte vi kan ha henne ute nu, vad som helst kan ju hända. Kanske måste vi tyvärr sälja henne.


Dom nya hästarna, Rex till vänster och Fanny till höger

måndag 1 mars 2010

Ny månad, nya hästar...

Ja, då var det mars månad, våren närmar sig och ljuset har vi redan börjat se mera av, härligt!
Två nya hästar i stallet är det oxå. Fanny som kom igår och Rex som kommit idag. Jag är jättenyfiken, men har jobbat länge idag så jag får sjå mig tills imorgon. Gud va dan kommer att kännas lång...

Tilda har ridit Nova idag och Love har vilat. Nova har skött sig bra, fått vara ute i hagen hela dagen, ingen rymning...

Återkommer med bilder på "nyhästarna" imorgon.