söndag 29 november 2009

Hästfritt för mig


Idag är det Bengtssonteamet som sköter om hästarna

lördag 28 november 2009

Hoppas allt faller på plats

Det var Lillys kommentar när vi åkte upp till stallet idag. Hon syftade då på att vi varit tveksamma på att behålla Love eller ej och att syrran inte längre tycker det är roligt att rida Nova. Men igår när "Bengtssonbarnen" var i stallet tyckte dom det var jätteroligt och ville göra om det fler gånger. Fortsätter dessutom Nova att vara så pigg som hon är just nu så kan nog syrran ha glädje av henne oxå...

Lilly på Love och Nora (Lillys klasskompis) på Nova, på väg mot paddocken...


Love testade Lilly ett par gånger även idag, men hon förekom honom. Bra gjort Lilly!


Här ser vi pigga Nova som rids av Nora (som nog fått en ny "favvohäst")

Jag red lite dressyr med min "Novis", det kändes så himla bra. Jag gjorde inget avancerat, men hon var framåt och pigg, kändes mjuk och smidig. Fegheten i mig kom fram, jag trodde nästan att Nova skulle "krypa ur skinnet" ett tag, så pigg och alert var hon!


Emilia med Diamond och Linnea på sin nya häst Alice var oxå i paddocken. Nova blir alldeles lycklig och nyfiken när hon möter andra hästar, hon är så himla sööt!

fredag 27 november 2009

Hästfritt


Några "gamla" bilder på Lukas och Linn på Love

Idag är det syrran och hennes barn som tar hand om hästarna. Hoppas dom har det bra i stallet.

torsdag 26 november 2009

En annan häst


Kolla in solen!!!

Ja, Novis var som förbytt idag, en helt annan häst. Önskade att syrran ridit henne idag, Urra skulle ha njutit i fulla drag. Vilket jag oxå gjorde, solen sken och jag satt på en underbar häst. Det började med att hon var värsta "fjompelisa", som sedan övergick till en krutdurk, hon var såå pigg! När jag kortade upp tyglarna ville hon börja trava på en gång och i galoppen bockade och sparkade hon bakut i rena glädjeyran!

onsdag 25 november 2009

Mörkt, blåst & regn


Ridning i mörkret, genomblöta tjejer och häst

Vilket bläka väder! Vi skulle rida bort till paddocken, men det var så himla mörkt, blåsigt och regnigt, så vi bestämde att vi skulle hålla oss på stallplanen (jag är liksom lite rädd att det ska hända något trist). Jag tog bara ut Nova en liten, liten stund, får rida lite mera imorgon när jag slutar tidigt. Men tjejerna kämpade på i mörkret. De red serpentiner och tränade balans (för Lilly) och lydnad (för Love). De var glada,nöjda och det rann regnvatten ifrån dom när dom kom in i stallet.

Det har gått bra för mig att jobba idag, men nu är jag trött...

tisdag 24 november 2009

Lotus flyttar

Syrran och jag tog en tur i regnet med hästarna ikväll, skönt som vanligt.
Många hästtankar som snurrar nu... Främst då om vi verkligen ska ha kvar Love, hur pass intresserad är Lilly egentligen? Vi får väl se vad framtiden utvisar...


Jag och Lilly säger hejdå till Lotus

Lotus flyttar tillbaka till sina ägare imorgon. Det var inte riktigt rätt häst för Tilda och Karin. Känns jättetråkigt nu att dom inte har någon häst... Vi har haft mycket roligt med dom i stallet, känns liksom som att dom hör till hästeriet.

Imorgon ska jag börja jobba igen, och det känns bra.

måndag 23 november 2009

Ny banner


30/1-09. Nova har precis anlänt och får träffa sina nya vänner Trolle och Love (snart ett år sedan)

Såg precis att jag måste ha en ny bannerbild och text. Ska fixa det så fort jag fått några bra bilder. Trolle har ju flyttat så det blir inget skrivet om honom längre. Ska ordna detta !!!

Lilly & jag


Lilly har varit ledig ifrån skolan idag, hon kom hem sent ifrån Stockholm igår kväll. Jag är sjukskriven för att få tillbaka lite krafter. Det känns som att det börjat vända till det bättre idag. Huvud- och nackvärken är nästan borta, skönt! Det finns hopp ändå...

Lilly och jag tog en skrittur med hästarna, det var avkopplande. Vi gjorde ett arbetsbyte i stallet, Lilly borstade båda hästarna och jag mockade.

söndag 22 november 2009

Linn & jag


Idag var Linn och jag ute och red med Urras hjälp. Nova var precis som vanligt fast hon har stått i några dagar. Love var som vanligt hur pigg som helst. Syrran sprang med Linn och Love så dom galopperade. Love blev överlycklig och sparkade bakut, Linn var jätteduktig och ramlade inte av. Hon har bra balans den tjejen...

lördag 21 november 2009

Tjohoo solsken!


Fatta, solen skiner!!! Efter lite ryckt och gos fick Nova gå ut i solskenet utan täcke. Det måste kännas härligt. Pappas "vattenlåda" funkar utmärkt, inget fruset vatten, bra.


Syrran och jag tog ut Love på en körtur i solskenet. Han var så pigg, den lille mannen (som alltid). Det var härligt i stallet idag, bara syrran, jag och hästarna lugnt och skönt...

fredag 20 november 2009

4:e behandlingen


Vilken njutning...

Nova fick behandling av Maja igår. Denna gång satt det fast i höft-, bog- och käkleder, mest då på höger sida. Hon höll på i två timmar, men fick det ändå inte att släppa helt i höftleden. Nova var helt slut efter behandlingen, gäspade som en tok...
Jag kunde inte låta bli att fråga om dom hade nån häst hemma att låna ut på foder (tänkte då till syrran), dom har en som kanske skulle kunna lånas ut. Jag vet att det låter tokigt, men jag frågade bara.

Medan jag står och ser att Nova behandlas slår det mig att det borde varit jag som fick en behandling. (Som Ingela rekommenderade mig i en kommentar). Men, men djuren kommer först, alla djurälskare förstår nog.

tisdag 17 november 2009

Vila


Idag har Sten-Allan varit och skott hästarna, så nu har båda hästarna skor och brodd. Nu kan det få komma lite snö, så det blir lite ljusare och man får känna sig lite piggare.

Jag behöver lite vila, så vi har bestämt att Nova oxå ska få vila, i alla fall tills på måndag. Då j-lar ska jag va piggare och ha fått tillbaka lite energi så man kan sätta igång med ridning och träning igen...
Just nu vräker regnet ner ute, uscha, bläka, släka!!!

söndag 15 november 2009

Ridtur

Idag blev det en ridtur fram och tillbaka flera gånger på Klissvägen. Nova har vilat i fyra dagar pga snön, trodde att hon skulle vara jättepigg idag... Men inte lugna Nova inte hon gick absolut inge fortare än vad jag bad henne om. Det är ingen häst för syrran, Nova lär aldrig bli en piggelin i ridningen. Skit oxå!
Som det känns just nu, så skulle vi inte ha haft Love. Istället skulle jag ha haft Nova och Urra skulle ha haft en riktigt framåt och pigg häst. Vi skulle ha kunnat haft medryttare på dom ett par dar i veckan, så har det inte blivit mer jobb för oss, men vi skulle ha haft himla kul!
Nog om detta. Syrran red Lotus åt Tilda, han har inte blivit riden så mycket och har därför blivit lite besvärlig. Sånt gillar ju syrran, han testade henne en gång, men bestämd och lugn som hon är så hade han inte en chans. Sedan skötte han sig fin, fint... Tilda gick med Linn så hon fick rida Love, dom var ute i en timme. Linn älskar att vara med Tilda, så det blev lyckat för alla.

lördag 14 november 2009

En dag i stallet


Picknick i stallgången. Lilly gosar med Love, Tilda och Lotus i bakgrunden.

Idag har Tilda, syrran, Linn, Lilly ochjag varit flera timmar i stallet. Alldeles för dåligt väder för att rida, så vi har borstat, gosat och kliat på hästarna. Love han stod och gäspade hela tiden när tjejerna höll på med honom. Nova borstade jag i boxen, eller rättare sagt försökte borsta. Hon ville bli kliad hela tiden, det är en riktig mystjej... Syrran och jag passade på att duscha av Loves rockard, den var rejält skitig. Det hela avslutades med picknick på stallgången, hästarna fick hårdbröd. Himla mysig dag i stallet.

Synd bara att jag inte mår så bra, är så lättstressad och har ständig huvudvärk (känns nästan som när jag "gick in i väggen" för ett antal år sedan). Inte alls bra, borde göra något åt det, men vet inte riktigt vad jag ska göra... Familjen står snart inte ut med mig, det är liksom dom det går ut över. SUCK!

torsdag 12 november 2009

Parelliträning (typ)



Tordes inte ge mig ut och rida idag heller, pga snön. På tisdag får hästarna skor och brodd, det blir kanon! Men däremot satt jag på Nova repgrimman, sedan gjorde vi några övningar som Rosa lärde mig för typ ett halvår sedan. Vi gjorde vänskapsleken, backade, gick och stannade, flyttade fram- och bakdelen. Vi höll till i hagen det gick riktigt bra, Love undrade nog vad vi höll på med. Men han såg ganska nöjd ut, för han fick stå och äta i lugn och ro, utan att Nova jagade bort honom.
Jag hann oxå mocka åt alla sex hästarna i stallet, det är konstigt nog ganska rogivande.

tisdag 10 november 2009

Snötur


Nova mumsar lite havre efter ridturen

Har varit hemma med Lilly idag, hon hostar och hostar. Hon har varit hemma själv i över en vecka så jag kände att hon kunde få sällskap en dag. Hon ska gå på skolan imorgon.

Syrran och jag var upp till hästarna ikväll, vi gav oss ut i snön. Det gick bra när vi höll oss på trav banan, inga halkolyckor. Karin red med ett varv på Lotus oxå, det gick bra. Det var riktigt härligt väder. Jag hade svårt att bestämma mig om jag skulle gå upp eller inte, för jag känner mig lite krasslig. Ont i halsen, snörvlig i näsan och ont i kroppen, men jag blev inte sämre av att rida.
Vi hade en härlig stund i stallet utan stress, precis vad man behöver.

måndag 9 november 2009

Skogstur

Idag tog Nova och jag en härlig tur i skogen. Det känns som det var länge sedan vi red ut i själva i skogen, det var såå härligt. Man fick rensa huvudet och det behövs ibland. Vi hann precis tillbaka till stallet när det mörknade ute.

Lilly har varit hemma från skolan med värsta hostan idag igen, det går mycket hostförkylningar.
Jag började jobbet två timmar tidigare idag igen, tredje måndagen i rad. Blir nog ledig några extra dagar i jul, härligt!

Jag har lärt Tilda att sela Love ikväll, bra då kan vi få lite Love hjälp... Hon tog en liten körtur med honom, det hade gått bra.

söndag 8 november 2009

Lite av varje


Lilly kliar hingsten! Han trycker sig mot gallret så hon ska nå att klia honom...

På fm åkte syrran, Linn, Tilda och jag till stallet. Vi tog det lugnt, borstade och grejade. Sedan red vi iväg till paddocken, syrran promenerade. Linn red lite själv på Love. Hon är så skicklig, men tyvärr tror jag att hon har blivit lite smårädd. Vet ej vad det beror på... Hon var ju så himla tuff förut!
Jag tragglade lite dressyr med Nova, det gick inte så bra. I vänster varv var det väldigt besvärligt, hon försökte komma undan hela tiden. Sista varven kändes riktigt bra, då skyndade jag mig att avsluta. Jag var alldeles svettig efter träningspasset, Nova var oxå lite varm.

Det tråkiga jag skrev om igår är att Tilda och Karin ska lämna tillbaka Lotus. Han är inte riktigt deras typ av häst + att Tilda har ganska mycket i skolan just nu. Det känns jättetråkigt för det är liksom lite deras förtjänst att vi har skaffat häst. Dessutom är det alltid roligt att träffa dom i stallet. Vi har även haft mycket hjälp av varandra. Oj tänk till sommarn, sommarhagen och allt det där (äsch nu flög tankarna iväg lite väl långt). Man vet aldrig... hipp som happ kanske dom står här med en annan häst, allt kan hända!

Urra och jag har pratat lite idag om vårat hästande. Jag bara älskar Nova, hon är precis rätt häst för mig (kunde kanske få vara lite mer framåt i dressyren). Syrran tycker att Nova är jättesnäll och fin att hålla på med, men tråkig att rida. Hon vill ha hästar som är framåt, ja nästan lite hetsiga... Jag har givit som förslag att jag kanske ska ta över Nova helt, eller i alla fall ett tag framöver. Hur det ska gå ihop ekonomiskt det vet jag inte riktigt, men man får väl trolla eller nåt.

Ikväll har vi varit på middag hos pappa och mamma (jag badade bubbelbad med ett glas vin, ost och kex... värsta lyxet). Efteråt åkte vi och tog in hästarna. Det är så härligt med Lilly, hon går runt och klappar och kliar alla hästarna, för ett år sedan tordes hon inte ens gå in i stallet. Man kan mycket bara man vill...

lördag 7 november 2009

Trist väder

Fy, vilket trist väder. November måste va den tristaste månaden som finns. Småblåsigt, småregnigt, mörkt och runt tre grader...
Lilly och jag har kört Love, han var riktigt lugn. Syrran har ridit Nova. Träffade henne som hastigast när hon skulle ifrån stallet. Hon känner inte på samma sätt för Nova som jag gör, tyvärr... Nova är inte syrrans typ av häst. Tråkigt, vi får se hur det blir med allt hästande framöver. Det är lite väl mycket för oss just nu. Det har inträffat lite annat med hästandet runtomkring oxå, som gör att det känns lite tråkigt... Kanske skriver om det senare, jag vet så lite just nu. Känns trist för syrran och mig i alla fall.

torsdag 5 november 2009

Första snön



Första snön har kommit idag, och jag fegar ur... Skulle alltså rida Nova, men tordes inte eftersom hon inte har brodd. Inte kan jag ta egna beslut heller, var tvungen att ringa till syrran och fråga hur hon tyckte jag skulle göra. Hon tyckte att jag skulle känna efter vad som kändes bäst för mig. Hon sa oxå att det nog går om man travar så det inte fastnar i hovarna. Jag fortsätter och känner mig osäker... Ringer då stallägarn, han skulle inte ge sig ut med häst utan broddar som vädret var idag. Puh, då står jag över... (Syrran säger att jag måste börja att ta egna beslut, suck).

Var kvar i stallet och mockade alla boxarna sedan smorde jag Loves och Novas träns.

Nu ska jag ladda för föräldramötet ikväll...

onsdag 4 november 2009

Vilket mörker

Nu börjar det verkligen att bli mörkt tidigt. Och uffa vilket höstruskväder det är idag!
Det var meningen att Lilly skulle rida Love idag, men hon är så himla förkyld. Jag tog hennes pass med Love istället. Var inte speciellt sugen, men jag vet att när jag väl är i stallet blir allt bra.
Syrran red Nova och jag körde Love. Vi var ute i ca 45 min, gjorde mycket tempoväxlingar, ja typ lite intervallträning (eller kanske inte riktigt). Nova blev lite varm under sadeln och sadeljorden, ganska jobbig träning vart det nog. Hon tyckte inte om mörkret, var väldigt fjantig... Och Love kändes faktiskt lite trött på slutet. Men mörkret brydde han sig inte om, han är en riktig tuffing!

Jag tycker nog bäst om när syrran och jag är i stallet samtidigt och har varsin häst. Saknar lite som vi hade förut när Tilda & Karin hade Starlin (vår förra häst) och Trolle (deras förra häst) några dagar i veckan och vi hade hästarna några dagar i veckan. Då red syrran och jag jämt tillsammans. Nu blir det väldigt sällan. Men det händer ibland och då är det extra skojsigt!

Hästarna fick va kvar inne efter vi ridit, annars brukar vi släppa ut dom så dom får va ute till närmare åtta. Men eftersom vädret var så trist fick dom mysa på inne istället.

Imorgon slutar jag tidigt (friskvård) ska då ut på en tur med Novis. Tror det blir upp mot Klisstugan sedan kanske lite dressyr. Efter detta snabbt hem, duscha och laga mat sen tillbaka på jobbet och ha föräldramöte. Fullt upp som vanligt alltså!

tisdag 3 november 2009

Körning


Love i somras (kolla in pälsen)

Skulle egentligen bara upp och mocka, men det var ok för Lilly att jag körde Love. Tänkte ta några varv runt travbanan med honom. Det var så härligt och han är verkligen rolig att köra så det slutade med att vi blev ute i drygt 45 minuter. Jag som bara skulle upp fram och tillbaka, blev i stallet i 1,5 timme. Härligt!

måndag 2 november 2009

Dressyrträning



Idag har jag tärnat för Pia. Gud vilken kick jag får av att träna för instruktör, det är så himla skojsigt! (Jesus man kan nästan tro att jag är religös eller nåt. Jag skriver en massa gud, himmel och jesus. Dom som känner mig vet att så är inte fallet).

Pia kom tidigare idag, hon hade med sig min mammi oxå (det är såå kul att mamma och pappa är intresserade, nästan som när vi var små). Dom kom till stallet, Pia tyckte att Nova var skaplig i kroppen, jag tog nog till mig lite för mycket när "Karro" tyckte att Nova behövde mer muskler. Jag har en viss förmåga att förstora upp saker och ting... Ja, ja det var ju positivt att Nova var ganska ok i kroppen.

Ridningen gick kanon, i alla fall traven, skritten och halterna. Vi fick träna att rida i trav sedan minska traven till jättesakta trav när hon nästan gick ner i skritt skulle hon fram i arbetstrav igen. Det viktigaste var att hon gick i rätt form och trampade under sig. Hon skulle lyssna på mina "hjälper" hela tiden. Nova blev jätteuppmärksam på mig och riktigt framåt. Ååå vilken härlig känsla det var.
När vi skulle börja med galopparbetet var Novis trött så det gick mindre bra (jag var riktigt missnöjd, men ska väl njuta av att det andra gick kanon). Dessutom blev inte jag trött, har alltså fått bättre kondis och styrka (vilket inte märktes igår när vi promenerade).
Hur som haver har jag haft ett härligt träningspass med Nova. Oxå är det skitkul att rida för Pia som vi red tillsammans med för typ 25 år sedan...

söndag 1 november 2009

Snabbpromenad i höstsolen


Nova, Love och Linn i höstsolen

Idag tog syrran och jag en promenad medan Linn tog en ridtur med Love. Det var underbart väder, jag blev helt slut av den snabba promenaden (syrran fick för lite träning). Vi gick upp till Pia och fick lite tips på ridvägar runtomkring i skogen. Så nu är det bara att ge sig ut och försöka hitta dessa. Kan bli roligt med fler ställen att rida på...

Hästarna fick avmaskningmedel när vi kom tillbaka till stallet. Hoppas dom inte har någe mask, det kan vi klara oss utan!
Linn lärde sig förresten att vissla under ridturen (bra gjort Linnsan)!

Nu är Lotus tillbaka i stallet igen efter att ha varit i Korstastallet under novemberlovet. Och Trolle har flyttat (snyft).
Det är igentligen hans förtjänst att vi skaffade häst. Syrran och jag fick låna honom julen 2007, det var då intresset kom tillbaka på allvar. Att ha en egen häst att sköta om och vara ute och rida på i skogen. Du är saknad Trolle, men får det säkert bra därborta i Matfors...

(Urra när du läser detta, kom ihåg att klippa till skumgummit. Jag hämtar upp det ikväll när jag tar in hästarna).