fredag 31 juli 2009

Hagutbyggnad igen!




Jag kom upp först, började med att slå en meter högt gräs med lie (visste inte hur röjsågen fungerade). Det var fruktansvärt jobbigt! Som tur var kom "hagägarn" och visade mig hur röjsågen fungerade, sen gick det med en himla fart (typ).

Efter nån timme kom Karin och Tilda (Trolles ägare) och hjälpte till. Ungefär efter 4,5 timme kunde vi släppa in hästarna. Gräset var så högt att dom vadade fram och åt! Det var så mysigt för Nova var i närheten av mig nästan hela tiden. Hon har dessutom börjat "hälsningsgnägga" (ni vet, sådär lite lågt) varje gång man kommer till hagen, det är så himla mysigt...

Däremot kommer min älskade familj lite i kläm av allt hästande, men dom verkar inte ta nån skada. Ikväll blev det middag strax efter nio, tur vi är lediga.

Imorgon åker Lilly och jag till stugan. Min kompis Marie från Stockholm och hennes familj kommer på besök, det ska bli kul! Det blir alltså inget bloggande på att tag.

Glömde berätta, att Love spelade mig ett spratt när jag kom till hagen. Nova och Trolle gick tillsammans, Love syntes inte till... Jag gick och letade kring de andra hästarna, men ingen Love... Jag fick gå runt hela hagen, ropande och visslande, men jag såg honom inte! Paniken närmade sig!
Först när jag var tillbaka uppe vid grinden hittade jag honom stående inne bland träden vid sidan om. Han hade det hur bra som helst, jag var vid det laget säker på att han blivit stulen eller nåt... Puh!

Nu har dom hur mycket gräs ett långt tag framöver och en jättestor hage att röra sig i. Dessutom har vi ännu mer som ska inhängnas, men det kanske är bäst att syrran får vara med att göra det, annars kanske man får "bannor"!

Nu ska jag iallafall på semester några dagar - ha det gott!

torsdag 30 juli 2009

Familjeutflykt


Det hela börjar med att vi hjälps åt att fylla vattendunkarna som ska upp till hästarna. (ca 130l)


Lilly tränsar Love själv för första gången


Därefter bär det av ut i skogen, Jörgen är med som fotograf även idag (han har nog kommit på att det är ett bra sätt att umgås med familjen). Jag njuter för fulla drag!
Imorgon blir det nog utbyggnad av hagen igen...

onsdag 29 juli 2009

Tillbaka till sommarhagen

Tilda, Jörgen och jag tog tillbaka hästarna till hagen idag. Både Nova och Love var trötta, de gäspade och vi fick nästan dra dom efter oss. De kunde tydligen få träningsvärk efter behandlingen. Dessutom hostade Love flera gånger och Nova var snorig. Vet inte om det kan bli så efter behandlingen igår... Är det någon som vet?


Fast väl i hagen blev det fart på dom! Nova gnäggade, rullade och fick sedan fnatt och galopperade iväg i full fart (hann inte ens med med kameran). Love rullade sig om och om igen och såg ut att njuta i fulla drag!


Hemma i det fina vädret väntade en kanna iskall Sangria! Mums!

tisdag 28 juli 2009

Kraniosakral behandling



Idag har både Nova och Love fått hovarna fixade av Sten-Allan Göransson. Dessutom fick dom en Kraniosakral behandling av Maja Göransson. Jag har ju som sagt lite svårt att "få till orden rätt" när jag ska beskriva nåt, men så här beskrivs det på internet: "en metod att mycket mjukt behandla skallens ben i förhållande till ryggraden och bäckenet och korrigera små felställningar som i sin tur påverkar hela kroppen".



Det var första gången jag var i kontakt med en sån behandling. Det var "helspejsigt", hon höll med händerna lite löst på speciella ställen (som jag upplevde det). Jag både såg och hörde på hästarna att de svarade på behandlingen. Det brummade i deras kroppar, de slickade och gäspade. Nova fick två rejäla ryckningar som gick som en våg genom hela kroppen! (se bilderna nedan!)



Jag fick också känna på hur det kändes... Maja la händerna på mitt huvud och undrade direkt om jag ofta hade huvudvärk, problem med nacke o rygg. Det stämmer precis! (wow nästan läskigt!) Ska nog beställa en tid till mig själv också. Men, ni vet hur det är, djuren kommer först... Har därför redan bokat in en ny tid till hästarna om tre veckor. Vad säger du Urra, tisdag eller torsdag?

måndag 27 juli 2009

Hästarna rids till stallet


Lilly, jag och vår granne Kerstin (som endast ridit några gånger) rider hästarna till stallet. Imorgon ska dom få massage och "pedikyr"... Det blev en extra lång tur, eftersom vår vanliga genväg var avspärrad av en nybyggd hästhage. Det var bara att att ta den långa omvägen istället. Karln min gick (och sprang) med som fotograf (han var ganska svettig efteråt)...

söndag 26 juli 2009

Dålig hästägare...



Fy, vilken dålig hästägare jag är! Har suttit och läst bok hela dagen, bara varit upp och klappat lite på hästarna. Nova har vilat två dagar i rad + att i fredags var vi bara ute och gick med dom.
Känner att jag har himla dåligt samvete, men ändå inte så mycket att jag tar mig i kragen och åker upp för att rida... Förlåt Nova!

Westerntävling i Vattlång

Idag har Lilly och jag varit på westerntävlingar i Vattlång (Gnarp) tillsammans med våra grannar. Det var en helt ny upplevelse, jätteroligt faktiskt. Vilka otroligt lugna och fina hästar. Jag tror att Lilly fick "blodad tand"! Vi var mest intresserade av att se Diamond, hans ägare Pia och medryttaren Emilia (12 år) tävla. Det gick bra för dom alla, jag tror dom var nöjda. Det var många fina ekipage. Jag som alltid trott att allt tävlande är över och förbi för mig. Men inte vet jag, jag skulle gärna velat vara nån av dom som fick visa upp det man tränat för... (tror jag)!

fredag 24 juli 2009

Regnprommis


Syrran och jag tog en promenad med hästarna i regnet (det är så bökigt att sadla och greja ute när det spöregnar).


Love var inte tillräckligt skitig, så det måste han rätta till... Han har ju sitt rykte som "skitigaste hästen" att tänka på!

Hästarna var torra och varma efter att ha haft täcken på inatt, skönt för dom.
Idag kommer Tilda (Trolles ägare) hem så hon får ta ut honom på en tur själv senare.

torsdag 23 juli 2009

Nattligt & vattnigt äventyr


Äventyret ser ut att gillas av dessa två genomblöta familjemedlemmar, hästarna fick på sig sina täcken och verkade också nöjda...

Värsta spöregnet sent på kvällen, stackars hästarna... Ska jag åka och ta på täcken eller inte? Äh, dom klarar sig nog... Men, det slutar med att jag tycker så synd om dom att jag måste åka upp! Vi gör det till ett litet äventyr. Lilly hade som tur var inte somnat, så upp ur sängen och på med regnkläder! Sen drog hela familjen iväg på ännu ett uppdrag till hästarna...

Skrittur

Nova var retsam mot mig idag igen. Jag hade precis berättat hemma att nu kommer hon på en gång när jag ska hämta henne. Men inte idag minsann, jag fick jaga henne. Hon verkade bara skratta åt mig...

Syrran mår bättre, skönt! Vi tog en liten skrittur mot Sommartjärn. Som vanligt började det regna innan vi var hemma. Det är sommarens väder det...

Imorgon ska vi upp tidigt och rida. Syrran ska åka söderut för att möta upp resten av familjen. Hon blir borta drygt en vecka.

onsdag 22 juli 2009

Hagutbyggnad


Dags att bygga ut hagen, Jörgen är på G med trimmern, Lilly passar på att ta en barbackaritt. Jag får dra tråden, bära pinnar och en massa annat...



Tråden på plats, trimmern la av, tur vi även hade en hederlig gammal lie. Hästarna leds till den nya delen av hagen.


Jörgen passar på att få lite v64 tips av gamla travarn Trolle, vi får hoppas på lite vinstpengar. Hästarna var nöjda när vi lämnade dom i höggräset.

Ikväll var Lilly och jag upp och red ett varv runt spåret. Allt det här härliga vi har pysslat med idag skulle syrran ha varit med på. Hon och jag skulle ha långa härliga kvällar med hästarna hela veckan eftersom hennes man och barn är bortresta. Men är det inte typiskt, hon har åkt på värsta magsjukan. Krya på dig, Urra! Jag lider med dig!

tisdag 21 juli 2009

Smultronritt med picknick


Vilket underbart smultronställe, syrran plockade en hel påse


Här är vi på väg till smultronen, det är en lång ritt. Love får lite hallon, mums...

En fikapaus bestående av macka, gräs och vatten (som fler än jag var sugen på). Vi var ute i nästan tre timmar, det lär kännas i kroppen imorgon...

måndag 20 juli 2009

Blött värre



Skyndade mig upp till Nova, trodde jag skulle hinna rida innan regnet kom. Men ack vad jag bedrog mig. Precis när jag fått på sadeln öppnades himlen. Men vad gör väl det, Nova var helt underbar idag.

Började med ett varv runt spåret. Hon var glad och jätteframåt. Syrran, du hade älskat henne idag, värsta pigga hästen! Red sedan på en parkering. Det var nog nästan två månader sedan vi red dressyr med Nova. Jag kan säga, att det verkligen är dags för lite gymnastikövningar för henne. Hon var stel som en pinne och ganska motsträvig. Jag hade i och för sig inte väntat mig något annat heller. Har nu bestämt att jag ska ta några minuter varje dag med gymnastik på parkeringen. Lite flyttningar undan för skänkeln, rida på böjda spår, ja böja, vända och vrida litegrann...

Gissa om jag var blöt när jag hade ridit färdigt, det bara rann vatten om mig! Hade inga regnkläder på mig (bilden ovan är från ett annat tillfälle) så jag var dyngblöt rakt igenom alla kläder. Men vad gör väl det efter en härlig tur med Novis...

lördag 18 juli 2009

Spunkvarning!


Varit på Bauhaus och inhandlat rep till Nova och Love. Skulle vara lika duktig som Anette och göra egna repgrimmor. Höll på att bli galen redan vid första knuten! Gav upp efter typ en halvtimme... Hade då bara lyckats märka upp mitten på repen. Så nu har jag oanvända rep om nån behöver...


Gick istället över till att smörja in Novas sadel, inget pillergöra för mig, tack!

fredag 17 juli 2009

Sååå gullig


Kolla in lillgubben i nya tränset, han må ju va det sötaste som finns...

Vi tog ett varv runt spåret i värsta värmen! Puh! Trodde det skulle blåsa lite, men ack vad vi bedrog oss. Tilda (hemma igen från stugan), fick rida Nova och jag red Trollis, Love reds som vanligt av Lilly.

Dags att fylla vatten (igen)


Det går mycket vatten, tur att vi är många som hjälps åt. Vi fyller "typ" 130 l per gång, det blir många dunkar att släpa på, det!

Igårkväll red syrran och jag på en två timmars-tur, det var härligt. Det är så underbart vackert i skogen på kvällskvisten.Och det blir mycket prat om allt möjligt... Himla skönt, faktiskt.

Idag red "lillaLinn" Love, syrran ledde henne och jag gick med och hade Novis i släptåg... Åskan mullrade för fullt runtomkring, men vi klarade oss.
Sedan for jag med familjen till Hööks och köpte ett alldeles för dyrt (men super-gulligt) träns till Love, som han egentligen inte behöver. Syrran tyckte också att det var o.k , man skulle kunna handla ihjäl sig till den där "gullegrisen"... Skulle förresten vilja ha tag i en shettis-westernsadel, om nån vet av en...
Som hästägare har man inga problem att göra av med pengar iallafall!

onsdag 15 juli 2009

Materialvård


Loves och Novas träns får sig en insmorning (det behövdes)...
Lägg märke till min snygga tröja, som min älskade man har gjort!
(Tack Anette för fotografiet)!

tisdag 14 juli 2009

Nova njuter...

Idag när vi kom till hagen gnäggade Nova och kom fram till oss på en gång. Vilken härlig känsla. Därför blev det lite extra mys...


Dessa bilder säger allt! Nova verkligen njuter av att bli kliad...


...och jag är såå glad att ha kommit på ett sätt att komma Novis närmare...

Lilly och jag har tagit 1,5 varv runt spåret i lite skritt och galopp och mycket trav. Vi har nog lite träningsvärk imorgon. Himla mysigt var det i kvällssolen...

måndag 13 juli 2009

Kurragömma!


T.v: Var är hästarna, ho, ho? T.h: Där är Novis, tittut!


T.v: Nu är alla tre upphittade! T.h: Love är smutsigast som vanligt!


T.v: "Följa-John" till grinden. T.h: Hej då, ses imorrn...