tisdag 26 maj 2009

Spanien nästa...


Nova såg ut att må bra idag, hon smågnäggar och pratar gärna med mig när jag grejar med henne, är nog tur att jag åker bort ett tag. Risken annars är nog att jag skulle skämma bort henne alldeles för mycket...

Imorgon bitti bär det av till svärfar i Fuengirola! Hela vår familj, och även min mamma och pappa som kommer att hyra en lägenhet i närheten av oss. Har varit superstressad för allt som hänt med Nova, sen ska man resa bort dessutom! Himla skönt att dela häst med min kära pålitliga syster så'na här gånger...
Men jag tror jag börjar landa lite, och längtar till semester, sol och bad... Jag tar nu semester från mitt hästbloggande, återkommer om ca. en vecka med förhoppningsvis goda nyheter om Novis. Kommer nog att semesterblogga lite grann ibland tillsammans med Jörgen från hans blogg under Spanien-tiden: vinnarskalle-jc.blogspot.com
Ha det bra och njut av livet!

måndag 25 maj 2009

Nova i sjukhagen


T.v: Novis i lilla sjukhagen. T.h: Trolle står intill henne som sällskap.


T.v: Lite gräs smakar gott. T.h: Jag pyntar och fixar lite i hagen.

Usch vilken lång arbetsdag det har känts som idag, ändå slutade jag två. Ville bara upp och se hur Nova mådde. Väl i stallet stod hon i sin lilla, lilla sjukhage och blev jätteglad när jag kom. Trolle stod med henne på andra sidan staketet hela tiden medans jag var där, jättegulligt. Ingen skillnad på benet och zinkbandaget satt bra. Skulle ta febern på henne varje dag, tyvärr blev hon rädd när stallägarn och jag skulle tempa henne så det var bara att låta bli. Hon knep ihop hela bakdelen.Vi får försöka se till allmäntillståndet istället.

Lilly och hennes kompis Nora körde Love en stund. Han skulle absolut inte gå ut ur hagen, nu kom riktiga shettistjuret fram, men det är inte ofta han visar den sidan, skönt. Jag tror han tyckte det var roligt att bli körd för det var ett tag sedan.

Ikväll har jag varit upp och betat Nova lite. Fixat med hö, nyslaget gräs, lövruskor och lite granris i lilla sjukhagen så hon ska ha nåt att göra på dagarna... Jag har dessutom pyntat lite i boxen med gran och lövruskor.
Sov gott Nova, du är i mina tankar hela tiden.

söndag 24 maj 2009

Skadad

Jaha, då var det dax igen! Nova-gumman har gjort sig illa i hagen. Äntligen fick dom komma till sommarhagen igen, dom skulle t.o.m få gå där över natten.

Jag, Jörgen och Felicia åkte upp för att kolla till hästarna och fylla på mer vatten. Då möts vi av att Nova har ett stort sår fram på benet, som det runnit blod ifrån. Jag tog ett snabbt beslut att leda henne tillbaka till stallet och lämna kvar de andra hästarna i hagen.

När jag kom till stallet ringde jag veterinären, hon ville komma och titta på såret. Det var veterinär Helen (samma veterinär som kom när Starlin blev sjuk), hon tyckte att såret måste sys. Sagt och gjort, nu är Nova sydd på vänster framben. Såret var rent och fint, men ganska djupt såg ut som ett V. Hon ska nu vila i fjorton dagar i sjukhage, sen ska stygnen tas bort. Jag frågade om hon kunde få några men, det får hon inte däremot kan hon få ett fult ärr.

Det är nog inte meningen att vi ska ha häst, gång på gång händer det tråkigheter. Vi som är så mån och nogrann med våra raringar... Ändå blir det bara tok!

Jag ska resa bort till Spanien med familjen på onsdag, så syrran blir själv med ansvaret om hästarna. Fatta vad orolig jag kommer att vara, hur långt bort som helst ifrån Novis...

fredag 22 maj 2009

torsdag 21 maj 2009

Stallfrämmande


Grannfrun fixar med Nova innan ridturen

Lilly och Alva gör Love fin

Lilly hjälper Alva med ridningen

Lilly och Love över bommar

Kerstin klarar sig bra själv

På väg hem igen. Lilly på Love och Alva på Nova

Suck!

Usch vad jag har det jobbigt just nu. Värsta lyxproblemen, men dock jobbigt för mig. Är så kluven i allt.
Hästarna borde få gå och beta lite innan vi ska släppa dom i sommarhagen, men hur ska man lyckas hinna fixa det. När tiden som vanligt inte finns också måste det passa ihop med fler människor eftersom det är tre hästar som behöver få komma och beta lite. Hur viktigt är det att dom får vänja in sig innan de släpps ut för bete dygnet runt?
Lilly vill åka till stugan, Jörgen vill inte, vad vill jag? Vet inte vad jag vill, men vad jag än väljer så blir någon besviken.
En massa andra saker snurrar i huvudet på mig, nu blev det så mycket att jag tror det är bättre att ta till dagboken.
Ha man det för bra, eller!!!

Ska nu upp med grannflickan, hennes mamma och Lilly till stallet. Borde kanske ridit hästarna till betet i stället...

måndag 18 maj 2009

Träning för Elena


Mor och dotter ridandes för varsin instruktör.

Jaha, då har man gjort en timmes träningspass för Elena, helt slut! Jag fick börja med övergångar mellan skritt och trav, sedan skulle Nova rakställas och böjas igenom om vart annat. Gick sedan över till att mjukgöra Nova i åttor i ett energiskt travtempo. Hon skötte sig bra, men det var jobbigt både för henne och mig. Sedan kom vi till galopperna, hon kastar sig in i galoppen. Då skulle jag ta ner henne och fatta ny galopp om och om igen tills det blev en bra fattning. På slutet fick vi till det, då kändes hon riktigt bra.

Det är så himla kul att rida för instruktör! Elena tyckte att Nova var jättefin i kroppen nu, rund och börjat få muskler. Det var roligt att höra. Jag tror att Elena är min nya "idol" (kan man ha idoler när man är så här gammal?) Hon är skitduktig på att rida, lära ut ridning, hon kör hästransport hur lätt som helst och slår på skor på hästar. Hon fixar det mesta. Jag vill också va sån!

Lilly red för Anja, hon red olika banor mellan koner och över bommar. I trav till och med! Hennes kompis Edith var också med och fick rida lite grann.

Tilda var med och fotade med sin "superkamera". Tack för fina bilder Tilda!
Och tack Anja för att du hjälpte Lilly med ridningen idag!

Ikväll kommer syrran hem, skulle tro att hon vill upp till stallet imorgon.

söndag 17 maj 2009

Love hälsar på hos oss


Vilken underbar dag, en ponny hemma på gården! Hela familjen var ute hela dagen , grannar kom och gick. Att se Love, Lilly och hennes kompis Alva leka och ha det bra är guld värt. Lilly red Love hala vägen hem hit, som vilken enklaste sak i världen... Nova fick tyvärr bara några varv runt travbanan, men imorgon ska hon få träna för Elena.

lördag 16 maj 2009

Nervöst

Idag var Nova jättespänd när jag red. Red lite i skogen och efter småvägar. Hon var tittig och rädd för det mesta, blåste upp sig och bajsade löst. Det är nästan så jag tycker synd om henne... Borde verkligen försöka få tid och ta hjälp av Rosa och lära mig parelli. Men det är det där med att boka in tider det gör mig så himla stressad. Glömde berätta att vi red förbi får i en hage idag, dom var verkligen skräckinjagande. Blir ingen sommarhage idag, får släppa dom där imorgon istället.

fredag 15 maj 2009

Ridfritt...



Ingen ridning idag, har ridfritt på fredagar. Brukar ha helt hästfri dag på fredagar, men eftersom syrran är i Frankrike med sin man fick jag "äran" att åka till stallet och mocka.
Konstigt nog är det trots allt avkoppling... Jag mockade, fyllde vatten. Hon tittade inte en endaste gång åt mitt håll under hela tiden medan jag pysslade i hennes närhet, det var bara allt nytt hö i hagen som hägrade. Först när jag kom från skogen med all granris blev jag intressant, då följde hon mig utefter hela stängslet. Snacka om matglad tjej... Henne ska man alltså charma med godsaker... Men, jag hoppas hitta andra vägar...
Imorgon blir det kanske en ridtur till sommarhagen så kan dom få gå där över dan. Då blir dom nog glada,

torsdag 14 maj 2009

Positiv stress, eller?

Ska skynda mig att göra ett litet inlägg, bör vara tillbaka på jobbet vid tretiden, vi firar Förskolans dag.
Lilly har varit själv hemma hela dagen (sjuk). Jag kom hem från jobbet, gav henne lunch, stack sen upp till Nova (dåligt samvete). Det är nu det positiva kommer in... Väl i stallet glöms tider och stress bort. Nova var som en dröm idag, så himla samarbetsvillig, jättekul. Kanske vi fått tag i en guldklimp ändå.. Tillbaka till stallet för en snabbmockning till hästarna.
Hem, kramas med "gojäntan" (som inte hade nåt emot att vara själv, hon tycker att jag är så pratig). Dags att dra till jobbet igen för en grillkväll med barn och föräldrar. Det brukar vara uppskattat.

tisdag 12 maj 2009

Skogstur


Idag tog Nova och jag en tur i skogen själva (för första gången). Hon var ganska spänd och fjantig på väg mot skogsstigen. Väl inne i skogen började hon slappna av, härligt. Vi kom fram till en typ traktorväg, där fick hon sträcka ut i full galopp (önskade att jag kunnat filma). Jag börjar bli mer och mer nöjd med Nova, var lite "besviken" till en början. Hon är så annorlunda jämfört med Starlin, men nu börjar man se hennes fina sidor också. Det har väl inte varit så lätt för henne heller att komma till nytt ställe och nya människor. Det är en fin tjej, Nova...

måndag 11 maj 2009

Grattis Nova & Trolle!




Idag har det varit 5-årskalas för Nova och 19-årskalas för Trolle. Det bjöds på "hästtårta" och Nova fick en röd grimma, hon blev så fin...

Sedan begav vi oss till paddocken. Lilly red lektion på Love för Anja och jag hjälpte syrran med Nova lite grann. Sammanfattningvis kan jag säga att alla gjorde riktigt bra ifrån sig. Det är så himla roligt att göra saker tillsammans, det var mamma, pappa, Linn, syrran, Anja, Lilly, Jörgen, jag, Nova och Love förstås. Jag tror att alla hade en trivsam eftermiddag...
Lilly gjorde det jätte bra fast hon är förkyld och lite hängig. Hoppas vi gjorde rätt som lät henne rida, så att hon inte blir värre i förkylningen till imorgon.

Imorgon är det syrran som firar sin 37-årsdag, grattis i förskott!

söndag 10 maj 2009

Ståtlig tjej!


Snacka om snygging! Fem år imorgon, då blir det kalas.

Visit i sommarhagen

lördag 9 maj 2009

Hagbygge




Vilken underbar hage hästarna får... Snacka om att göra allt för att dom ska ha det härligt i sommar... Jag, Karin, Tilda, Anja (Loves medryttare) och hennes kompis har hållit på i 9 timmar med en timmes lunch för att bygga denna fantastiska hage. Tack så hemskt mycket för all hjälp (Tack Anja för att du ställer upp för "Lovis"). Det har gått jättebra, nästan så att man skulle vilja bygga hage nr.2 imorgon. Får se hur det känns imorgon, Nova vill nog ha lite motion imorgon också...
Nu längtar man bara att få släppa ut hästarna. Eventuellt blir det en fjärde häst i hagen också, Linneas häst "Bettan". Vi får väl se vad de andra hästarna säger om det...

Blir nu gott med ett par glas vin, lite chips och filmen Australia (om jag orkar hålla mig vaken).

torsdag 7 maj 2009

Framåt efter vilan...


I all glädjeyra över Lilly och Loves fantastiska framsteg så glömde jag skriva nåt om "Novis". Hon var jättehärlig idag... Lugn och go i stallet och jätteglad och pigg när jag red. Hon är väldigt framåt sedan hon fått vila, det är stor skillnad. Hon är överhuvudtaget mer uppmärksam och samarbetsvillig nu när vi rider henne, men också hemskt fjantig för allt möjligt.
Ikväll fick hästarna komma in i stallet redan vid sju-tiden, det blev värsta kalla spöregnet...

Sedan skulle jag städa, hm det blev inget av... (Orkade inte)!

Imorgon ä det fredag, jippi!!!


I helgen blir det nog till att bygga sommarhage!

Lillys riddag


Tips: När filmen spelas, klicka på HQ för bästa kvalitet...

tisdag 5 maj 2009

Nova och jag

Idag har det varit Nova och jag, vi har jobbat lite runt travbanan. Tränat lite tempoväxlingar och flyttat undan för skänkeln. Jag tror att Nova tyckte det var riktigt roligt, hon var glad, positiv och samarbetsvillig.
I stallet var hon lugn och på ett riktigt "goshumör", det var mysigt.
Jag har även idag pyntat boxen med granris, det verkar funka, hon har slutat gnaga på bräderna.

Har ett litet dilemma, helgerna är för korta eller för få... Skulle vilja åka till stugan, men varje helg långt framöver är inbokad. Suck (vilket lyxproblem)!

Imorgon har jag stallfritt, hm vad ska man göra då???

måndag 4 maj 2009

Härlig hästkväll!


Lilly och Love rider serpentiner i paddocken...


Här går de över bommar, visst ser det bra ut?


Det här tände Nova på, hon och syrran tyckte det var jätteroligt...


En nöjd Lilly påväg tillbaka till stallet genom den omtalade grinden...
Vilken härlig kväll!

söndag 3 maj 2009

Parelliträff "the movie"

En splittrad och händelserik dag.

Jag är helt slut, allergin är verkligen jättetaskig mot mig. Jag vill så himla mycket och försöker verkligen, men orken tar slut. Just nu känns det som att hästarna och allt runtomkring gör mig gammal i förtid (egentligen är det väl inte hästarna utan årstiden som gör att jag känner mig sliten). Jobbigt är det iallafall...
På förmiddan var jag och köpte en låda att ha hästsaker i (stallkatterna kissar på våra grejer, trist), hem gjorde en snabblunch till familjen.
Därefter åkte karln min och jag på "parelliträff", väldigt intressant och givande. Vi blev där längre än vad vi hade tänkt oss. Åh, det var så himla roligt, jag vill också kunna allt sånt där och framförallt skulle jag vilja att Lilly fick lära sig att handskas med hästar på ett så fint sätt.
Jag ska ta kontakt med Rosa så hon får komma och lära mig och Nova, det blir skoj. Det var fem hästar inne på plan som höll på med olika saker.



Kanske kommer det en film senare...

Åkte därefter direkt till "sommarhagen" med Trolles stormatte för att kolla om vi får ha hästarna där även i år. Yes, det fick vi, så nu är det "bara" att sätta igång att bygga staket. Känns jättejobbigt just nu, men vad gör man inte för att hästarna ska ha det bra.
Hem igen, fixa middag och köra igång en diskmaskin. Dessutom har jag lyckats sätta ihop lådan som jag köpte på f.m, det är jag "superstolt" över (inget jag brukar ha tålamod till egentligen), men jag fixade det!

Tack Urra och Henke för att ni har satt upp grinden till paddocken...

lördag 2 maj 2009

Mor & dotter på ridtur!

Jippi, Lilly och jag har varit ut på en ridtur tillsammans efter vägarna! Fatta vad roligt, jag har nog inte trott att det skulle varit möjligt på länge, men nu har vi gjort det. Först gjorde vi ordning varsin häst sedan red vi ut. Efter ridningen mockade Lilly till Love och jag till Nova. Tilda tog ett varv i trav på travbanan på Nova medans Lilly och jag gjorde färdigt i stallet.
Guud vilken härlig dag!

Tack pappa för att du byggt grinden som vi ska sätta upp vid genvägen till padocken! Nu kommer det att ta ca fem minuter istället för en halvtmme att rida dit, skönt (jag är en "tidsjagare").

fredag 1 maj 2009

Stortvätt



Idag har det varit perfekt väder för att tvätta alla hästsaker. Tvättmaskinen har gått hela dan och tvättstrecken har varit fyllda. Sånt måste ju också göras. När jag var upp och hämtade sakerna i stallet kom syrrans pojk ingasande på stallplanen med sin cross. Han var så fin...